Redigerad bild

Har suttit och redigerat lite bilder, dock bara en som jag blev nöjd med. Funderar på att plugga lite matte, efter att min huvudvärk har försvunnit.

Självlysande piercing

Jag är extremt sugen på att köpa nya piercingar. Har 6 piercingar i öronen, varav en av dem i brosket. Jag behöver ha en ny till den i brosket, så på måndag ska jag och en kompis förmodligen köpa några. Jag är väldigt sugen på att köpa självlysande. De är otroligt fräcka! Förhoppningsvis hittar jag någon, annars får jag leta vidare.

Ett gott skratt

Häromdagen när jag och några kompisar stod och väntade på spårvagnen och pratade så började två av dem småbråka. De bråkade självklart på skoj, men en kille som gick förbi sa uttråkat; "Sluta bråka...det är inte bra!" Och fortsatte gå. Vi tyckte denna kommentaren var otroligt rolig och helt random, så vi brast ut i skratt. Skrattar fortfarande när jag tänker på den händelsen. Det är sådana saker som man aldrig glömmer! 
Vardagen hade varit mer spännande om oväntade saker hade hänt oftare.

Favoritdag <3

Har äntligen kommit hem efter en rätt så skön dag. Hade franska som första lektion, inte direkt mitt favoritämne. Sedan var det kemi med en liten rolig lek involverad innan vi hade läxförhör. Därefter var det dags för biologi. Vi fick tillbaka våra prov (och jag var sjukt nöjd med mitt resultat) innan vi hade en debatt om genetik. Det var b.la om allas DNA skulle sparas i en DNA bank för att lättare få fram en skyldig vid brott, och om man skulle få kolla vilka sjukdomar man har anlag för (och om vilka som skulle få ta del av den informationen).
Sedan var det matte. Våran lärare var sjuk så vi fick en vikarie istället.
Sedan när jag skulle hem satte jag mig på spårvagnen med en kompis. Men så kom hon på att hon hade glömt kemiboken, så vi åkte tillbaka till skolan igen och hämtade den. 
När jag tagit bussen till Kungälv så missade jag sista bussen för att grön var sen. Pappa ringde då taxi som västtrafik får betala (resegarantin).
Och nu är jag hemma och skriver en tråkig labrapport om buffertlösningar.

Filmen

Filmen var jätte bra, men boken är såklart bättre. Den handlar om en pojke som har både ADHD och dyslexi. Han får reda på att han är son till en gud och anklagas för att ha stulit Zeus åskvigg. Världen hotas av ett krig mellan alla gudar om inte Percy för tillbaka åskviggen till Zeus. Men Percys mamma kidnappas av Hades och blir dödad om han inte för åskviggen till Hades istället för Zeus.
Jag själv tycker att boken är unik eftersom den utspelar sig i nutid. Alla de gamla antika gudarna är bortglömda, men har ändå en plats i världen. I den nutida världen finns det datorer, iPod's, snygga bilar etc, medan det mesta i halvblodslägret tar en tillbaka till antiken.
Det är en film värd att se!

The end

Nu har jag varit duktig och pluggat matte i 4-5 timmar med små *host* avbrott. Nu ska jag ta och gå och lägga mig och få den sömn jag är välförtjänt av. 
Imorgon blir det enbart laborationer och lite naturresurs. Sedan blir det bio!
Bonne nuit!

Usch...

Jag måste verkligen lära mig begränsa mitt datoranvändande! Jag får inget av det jag måste få gjort, gjort. Extremt jobbigt!

Bråk

Nu har jag suttit med samma tal i över en och en halv timma, och jag har inte löst den! Är helt slut i hjärnan nu. 
Och jag börjar undra om jag inte är lite beroende av te. Har druckit två koppar idag. Och jag brukar aldrig dricka te! Tycker att Russian Earl Grey är så sjukt god, så det kanske är därför?
Dessutom är jag lite förundrad över min mobilkamera. Som många andra mobilkameror suger den. Men ibland verkar den faktiskt vara bra. Slänger upp en bild jag fotade idag med den. 

Och en annan sak som hände idag var att jag tappade pinnen till min touch mobil (Nokia 5800 Xpressmusic). Först trodde jag att jag glömt pinnen hemma, men efter att systern letat efter den utan framgång började jag misstänka att jag tappat den någonstans på vägen till bussen. Men på vägen hem från bussen tänkte jag inte ens på att kolla på vägen om den fanns där. Fast utav en slump kollade jag ner på marken och ja, där låg den. Snacka om att ha tur, för hur ska man överleva utan pekpinnen?


Percy Jackson & The Olympians; The Lightning Thief

När New Moon gick på bio såg jag och några kompisar trailern. Direkt beslöt vi oss för att vi skulle se filmen Percy Jackson och kampen om åskviggen (som den heter på svenska). 
Idag kom vi på att premiären är i morgon (!!). Så vi sprang till en datorsal och bokade biljetter. Det var lite spontant, men det ska bli såå kul! Jag har läst boken "Percy Jackson, född till hjälte" av Rick Riordan och tyckte den var jätte bra, så vi får hoppas att filmen är minst lika bra!

Och så blev hatet större

När jag gått på bussen i morse, som var 6 minuter försenad, planerade jag vad jag skulle göra i skolan innan lektionen började. Dock slogs mina planer i spillror då bussen kom fram till Kungälv 5 minuter efter att bussen till Göteborg gått. Jag kollade snabbt på internet när nästa buss skulle gå och ställde mig för att vänta på den. Tiden gick, och det kom ingen buss. När jag stått och väntat på bussen i 20 minuter kommer den äntligen, en kvart försenad. Stelfrusen med värkande fötter går jag på bussen.
När jag kommer fram till Göteborg har min lektion redan börjat. Jag rusar till spårvagnarna och lyckas hinna med den som går utanför min skola. När jag gått av rusar jag upp till skåpet och sedan bort till salen där jag hade lektion.
Andfådd och utmattad plockar jag upp mina saker, och resten av lektionen gjorde jag verkligen ingenting vettigt.
Jag ogillar västtrafik starkt!

Skola idag

Godmorgon!
Det får bli skola idag. Det är inte så bra om jag missar någon viktig lektion, dessutom börjar jag må bättre, så varför inte dra till skolan?
Jag är visserligen inte så pigg på att gå utanför dörren, men bara att packa på sig massor med varma kläder.

Goodnight :*

Nu har jag uppdaterat programvaran på min mobil och pluggat matte. Har även lagt upp någon bild på Deviantart.com. 
Nu sitter jag och dricker något mysko te som smakar surt och sött och är rosa. Extremt konstigt! Snart ska jag hoppa i säng och sova, men innandess  ska jag se ett avsnitt av Smallville.

Dagens fjortisar

Hemma ifrån fiollektionen. Det gick bra, trots att jag knappt tränat någonting på fiolen.
Kom nyss tänka att fjortistjejer och killar ser ut att ha genomgått en elektrisk chock. Håret står rakt ut? Det kanske de har gjort, vad vet jag?

Hot water <3

Skulle duscha för en stund sedan. Så jag hoppar in i duschen och sätter på vattnet och väntar på att det ska bli varmt. Men nej. Det fanns inget varmvatten kvar. Min syster hade varit och duschat typ hur länge som helst, så varmvattnet hade tagit slut. Fick nöja mig med att tvätta håret. Får duscha senare ikväll, när jag kommit hem ifrån fiollektionen.
Nu ska jag klä på mig kläder och äta middag. Cya!

Att vara eller inte vara

Förr var det fint att vara överviktig. Det visade på att man var välbärgad. Nu är det inte det.

Det är stor fokus på hur kroppen ska se ut. Man kan höra små tjejer tjata om hur tjocka de är, och hur missnöjda de är med sin kropp. De önskar att det ena eller andra stället antingen ska vara större eller mindre än vad det är. Visst är det bra att vara nöjd med sig själv, och därför ska man acceptera den man är och inte vilja förändra sig själv genom t.ex plastikoperation. Att t.ex förstora sina läppar förstör utseendet. Sådan man är från början är så man ska vara. Man är den man är från sina föräldrars gener, och genom att förändra sig accepterar man inte sitt ursprung.

Det är detsamma med tjejer som redan är lagom eller smala som vill bli ännu smalare. Jag förstår dem inte. Jag är en tjej på 17 år som är 168 cm lång och väger 46 kg. Normalt? Knappast. Jag har inte valt att vara smal. Jag kan äta hur mycket godis, chips etc utan att lägga på mig några kilon. En dröm för många, en mardröm för mig. Jag äter frukost, lunch, middag och kvällsmat. Under dessa måltider äter jag ordentligt, så att jag blir mätt. Från 6an till 9an gick jag regelbundet till skolläkare för att det troligtvis var något fel på mig. Mina tillväxtkurvor var nästan plana, jag växte varken på bredden eller på längden. Skolläkaren ville skicka mig till BUP eftersom de trodde att jag hade anorexi. Men så var inte fallet. Jag har alltid ätit ordentligt. Jag mådde dåligt varje gång jag skulle till skolläkaren. Varje gång hackade hon på mig. Hon sa vad som skulle hända mig om jag inte började äta och gå upp i vikt. Det var som hot, för att få mig att börja äta.
Det känns som att övervikt får störst plats i median. Visst, det är många fler som är överviktiga än underviktiga, och övervikt är ett större problem. Men vi underviktiga finns här också, vi behöver också hjälp. Jag är extremt missnöjd med min kropp. Mina armbågar är spetsiga och kotorna i ryggen syns allt för väl. Jag hade gett vad som helst för att ha normalvikt. När jag letar efter kläder är jag alltid tvungen att ha XS/S, eller 32/34. Det är inte roligt att gå runt som ett vandrande skelett. Och det är inte direkt lite jobbigt att hela tiden tvinga i sig mat, även fast man är mätt. Media borde ge oss underviktiga mer plats. Många säger att det "bara" är att äta mer, eller att helt enkelt bara äta mer skräpmat, men det fungerar inte så.
Jag önskar att jag kunde vara nöjd, men det är jag inte.

Aldrig mer igen

Önskar att jag kunde säga att jag sov gott inatt, men nej, det gjorde jag inte. Jag låg vaken till kl 2.30 och huvudorsaken var huvudvärk som inte går över, och för att jag lagt mig liite försent dagarna innan. Tar ju ett tag att komma in i en ny rutin. Min syster väckte mig kl 5.30 och då hade jag både huvudvärk, sjukt ont i halsen, tät i näsan och oerhört trött. Så det blev ingen skola för mig idag. Som tur är så har jag inga naturämnen på schemat så jag missar inget jätte viktigt.
Jag ska försöka plugga matte, eftersom jag har prov nästa vecka.
Men nu ska jag äta frukost!

Fiol

Nu har jag tränat på fiolen och ska snart diska och äta kvällsmat. Mår inte bra (huvudvärk och halsont) så får se om jag orkar gå till skolan imorgon. Om jag inte gör det kommer jag nog plugga matte. Jag hatar verkligen att varken panodil eller ibumetin fungerar på mig. Kan ju inte direkt överdosera för att få det att funka?

Bilderna klara!

Nu är jag mätt, glad och varm igen. Har precis fixat klart bilderna som jag snart ska slänga upp på hemsidan. Har redan lagt upp dem på Facebook och Bilddagboken.
Kaninen Cocktail i snön;
hg

Inomhus

Är äntligen inomhus! Har fotat kaninerna och skottat ännu mer snö. Slänger upp någon bild om en stund, när jag har ätit.

Rubrik

Jag vill ut och fota! Ska troligtvis fotografera solnedgången idag (om den inte är övertäckt av moln), men innan dess ska jag ut och leka i snön med kameran och en av kaninerna. Jag är sjukt glad över att det inte snöar för tillfället, så bäst att passa på medan det är uppehåll.
Dessutom kan inte kaninerna vara ute i sina hagar, så lika bra att låta dem skutta runt i snön i trädgården.
Men nu ska jag dra, cya!

Socker med te

Varför tar jag alltid för mycket socker i mitt te? Jag kan ju lika gärna koka vatten och hälla i socker. Det smakar ju i princip likadant även om det skulle vara te. Teet ska vara sött, men inte bestå enbart av socker. Jag får ta och lära mig handskas med sockerskålen...

Resultatet

När jag vaknade imorse var jag helt stel i armarna. Jag har fått värsta träningsvärken, och jag hatar det! Jag hoppas verkligen inte att jag måste skotta idag igen, för det orkar jag inte.
Om en stund ska jag äta frukost och hitta på något roligt att göra.

Snark...

Jag är så otroligt trött! Troligtvis för att jag inte mår så bra och för att jag skottat snö halva dagen. Ska nog gå och lägga mig snart innan jag somnar framför datorn.
Imorgon är det sista dagen innan skolan igen. Får väl ta och plugga lite grand imorgon bara för att inte slösa bort dagen. Dessutom borde jag träna på fiolen eftersom jag har lektion på måndag.

<3

Kollade igenom bilder från Israel som jag var i somras med familjen. Hittade inte den bilden jag ville ha, men jag hittade en annan. Längtar verkligen tillbaka dit :* Här är det alldeles för kallt!
Rebecca, Jag och Susanne på bilden. (Systrar) 

Inget speciellt...

Pust. Jag har varit ute sammanlagt 4½ timmar för att skotta snö. Och inge nog med det, det kommer mer snö, hela tiden. Hela altanen var full med snö som räckte till midjan. Jag, mamma och mina två systrar stod i 2½ timmar för att skotta bort den. Vi lyckades iallafall med vårat "Mission Impossible". Nu har jag huvudvärk, halsont och vill bara sova <3
Systern Susanne "in action" i en snöhög;


Ett äventyr senare

Nu har jag varit ute och gjort följande;
- Skottat snö ifrån dörren, ända bort till kaninburarna
- Städat kaninburarna ifrån snö och täckt dem så att det inte snöar in ännu mer
- Gått ut med alla tre kaninerna eftersom hagarna var översnöade
- Hoppat i snön med systern
Nu känner jag hur det bränner i fingrar och tår när det varma blodet pulserar i dem.

Efter...

...en god natts sömn blev det lite plask i duschen. Nu är jag redo för att gå ut i snöstormen och fotografera lite. På våran altan har det snöat så mycket att nedre delen av fönstret är översnöat. Jag undrar verkligen hur det ser ut hos kaninerna. Får gå ut och skotta bort all snö från deras burar så att de kan skutta runt. 
Men först ska jag äta lite frukost och slänga på mig mer kläder.
Cya!

Och så tog det slut

Jahapp. Nu var lovet slut och en ny helg börjar. Och efter helgen kommer skolan igen. Jag riktigt längtar...eller inte. På ett sätt ska det bli skönt att göra något vettigare än att döda tid genom att sitta vid datorn hela tiden. Och egentligen ville jag inte ha lov, eftersom jag bara blir så trött för att jag inte gör någonting. Det känns som att jullovet slutade nyss. Tiden går så fort att jag inte hänger med. Men så kan det vara.
Bara att bita ihop och följa strömmen....

Vädret som inte slutar överaska oss

När senast snöade det så mycket som det gjort nu? Snön har seriöst legat kvar sedan innan jul. Det har, vad jag kommer ihåg, aldrig hänt i hela mitt liv.
Det positiva med snön är att allt blir mycket ljusare. Alla andra år har det varit grått och mörkt, men nu är det istället vitt och ljust. 
Snön har också dåliga sidor. Hemma där jag bor har vi grusväg, dvs ingen asfalt. När bonden skottar försvinner inte all snö och den packas istället tätt av bilarna som kör på den. När man då kl 6.40 ska gå till bussen är vägen hal och man halkar 24/7. Inte särskilt kul när man har bråttom.
Fast det är såklart ett av de få tillfällen som det snöat så här mycket. Och annars klagar vi på att det aldrig snöar? Nu har vi fått som vi vill, bara att tacka och ta emot.

Bokrea

Bokrean på Ica börjar snart. Funderar på att dra dit och kolla om det finns några bra böcker att lägga vantarna på. Ska i vilket fall som helst köpa "Breaking Dawn" av Stephenie Meyer. Jag har hennes tre första böcker i Twilight-serien och skall bara köpa den sista.

Från isbjörn till kameleont

Köpte en hamster för 2½ månad sedan som fick namnet Cookie. Då var den vit och såg ut som en väldigt liten isbjörn.
Nu är den grå, och har som en kameleont, bytt färg.
Trodde det var något fel på henne när det började dyka upp gråa fläckar. Sedan fick jag reda på att det var normalt för den hamsterrasen, Vintervit dvärghamster, att byta färg. På vintern, när det blir mörkare ute blir hamstern vit. När det blir ljusare blir hamstern mörk.
Före;
Mellanstadie;




The Milk Song

Min humor är dålig, men jag verkligen älskar denna :*

McDonalds barn = Hamburgare?

Diskuterade med pappa om vad som gör att man räknas till en folkgrupp eller religion.
Då säger han; 
"Föd inte ditt barn på McDonalds, för då blir det en hamburgare"

Kanske ligger något i det?

Smallville

Idag ska jag ta och se på Smallville säsong 4. Har sett de tre första säsongerna redan, så bara till att fortsätta :)

Mode...vad är det?

Typ sådan är jag. Jag har inte en blekaste aning om vad som är inne och vad som inte är inne. Visst kan jag se hur folk i skolan och på stan börjar klä sig, men ärligt talat så bryr jag mig inte. 
Faktum är att jag i princip inte är särskilt utseende fixerad. Men det betyder såklart inte att jag ser ut som en trashank. Visst vill man se bra ut, men jag lägger inte ner mer tid än vad som behövs. Jag shoppar extremt sällan och är en av få som kan visa upp sig osminkad. Och ja, jag är faktiskt osminkad hela tiden. Och då menar jag verkligen hela tiden. 
Om man jämför mig med min syster, Rebecca, så är vi raka motsatser av varandra. Hon sminkar sig (sjukt mycket), jag sminkar mig aldrig. Hon går upp flera timmar innan bussen går för att fixa sig, jag går upp max en timma innan. 
Folk tror inte att vi är systrar eftersom vi är så olika, både utseendemässigt och i personlighet.
Jag är på ett sätt glad att jag inte är som någon annan. Jag är jag, och det är jag stolt över.
Btw, minen blev konstig o,o

Derivata & Talföljder

Håller på med talföljder inom matematiken. Så sjukt kul! *not*. Faktum är att jag inte fattar något =D

Vem bryr sig om rubriker?

Är det ens någon som bryr sig om vad som står i rubrikerna? Jag lägger aldrig märke till dem, tror jag...
Men rubriker kanske är viktiga, vad vet jag? Det är i alla fall alltid svårt att komma på vad man ska skriva i dem.
Jag har i alla fall sjukt tråkigt och sitter och redigerar bilder i Photoshop.
Jag vet inte vilken min riktiga ögonfärg är. Jag tror inte ens jag har en riktig ögonfärg. Den är typ en blandning mellan blått, grönt, grått och gult. I vilket fall som helst så är det inte så blåa som på bilden nedan.

Trassliga sladdar

Jag har en netbook, dvs en liten laptop på 10,1". Tanken med laptops är att de ska vara lätta att bära med sig. De väger lite, har inga sladdar och allt det där. Ändå så lyckas jag ha ett helt bo med sladdar på mitt skrivbord! Vad hände med det där om att allt ska vara trådlöst? 
Jag har en sladd till;
- Min datormus eftersom touchpaden blir jobbig i längden
- Hörlurarna eftersom familjen inte skulle uppskatta min underbara musik smak,
- Externa dvd/cd spelaren så jag kan se på filmer och spela roliga spel om jag får lust
- Min tv mottagare (antenn) så jag slipper sitta med datorn i vardagsrummet och se på att mystiska program min familj kollar på
- Laddaren, så att inte batteriet tar slut.
Hur många utgångar har min dator egentligen? 
Och ja, vad hände med trådlösheten? 
Jag vill absolut inte använda bluetooth prylar eftersom de aldrig fungerar -.- Men resultatet av sladdarna är förödande. Datorn må vara liten och tar liten plats, men det som tar mest plats är alla dessa sladdar! 
Jag får väl helt enkelt lära mig att leva tillsammans med dem...

Latheten tar över

Hur kommer det sig att man lovar sig själv att man absolut skall göra det man absolut måste göra, men ändå aldrig gör det? "Imorgon skall jag städa","Imorgon skall jag plugga lite matte" etc. När morgondagen kommer slutar det med att man istället säger till sig själv; "Äh, det gör inget om jag väntar tills att göra det imorgon istället..."
Det man får lära sig, för att latheten inte ska ta över, är självdisciplin. Det finns de som har den otroligt nödvändiga förmågan, medan resten inte har den överhuvudtaget. Undra om folk förr i tiden lovade sig själva att göra det ena och det andra, men ändå aldrig gjorde det? Idag har vi datorer, mobiler, tv etc som tar över allt för stor plats i våra liv. Förr i tiden fanns inte dessa distraherande maskiner, och då borde väl inte detta nutida, vanliga problem ha funnits? Jag tror att de problemen fanns, men inte bland lika många som idag. Förr kunde man inte vara lat om man ville leva och få ett bra liv. Nu kan man vara lat och ändå få ett någorlunda bra liv, om man jämför med de som har ett väldigt dåligt liv. 
Min mentor, och mina föräldrar försöker få mig att förstå att datorn tar upp för mycket tid. Jag själv förstår det, men det är så svårt att sluta med den. Jag gör egentligen ingenting vettigt med den, förutom att chatta, lyssna på musik etc. Och egentligen är det inte datorn som är problemet, det är internet. Hade inte internet funnits hade jag inte suttit hemma på helger och lov lika mycket. Istället för att sitta på facebook och msn hade jag kontaktat mina vänner och träffat dem, istället för att sitta framför en datorskärm och klicka på samma knapp hundra miljoner gånger, i hopp om att någon på bilddagboken kommenterat en bild.
Så, nu lovar jag mig själv att jag, inom 10 minuter, skall plocka upp matteboken. Därefter lovar jag att jag skall öppna den och börja plugga! Nu får jag väl se hur det går...

Choklad älskare <3

Det blev ingen lång sovmorgon idag. Gick och lade mig vid två igår och vaknade tio. Det sägs att ju mer man sover, ju tröttare blir man. Men även om jag sover 8 timmar som rekommenderas, så är jag trött. Sjukt mystiskt o,o.
Ska i alla fall äta frukost snart. Är jätte hungrig, men jag orkar inte leta upp mat att äta...
Dessutom är jag mest sugen på choklad <3 För vad är bättre än detta bruna, söta, underbara godis?



Dagens upplevelse

Min syster (16 år) satt i köket och räknade matte. Hon bad mig om hjälp och jag hjälpte henne. Efter det fick jag lust att också plugga matte, för det är faktiskt roligt, när det väl fungerar. Sagt och gjort, jag hämtar matteboken och lägger den på köksbordet. Sedan slår jag upp den på det stället jag skulle räkna ifrån. Det första jag ser är en stor, fet spindel som går i mittuppslaget. Den var inte så jätte stor, men ändå... (a'. Jag skriker, min syster bredvid mig skriker, och de två andra systrarna skriker också. Alla rusar ut ur köket och ropar på mamma, för att hon ska ta bort den. Efter en stund, när alla har lugnat ner sig, märker vi att spindeln inte alls levde. Den var död från allra första början o,o Sjukt mystiskt. Jag förstår inte hur den hamnade i min mattebok? Om det var ett försök att avskräcka mig ifrån att plugga matte så misslyckades det.

Lite förändringar

Har äntligen lyckats fräscha upp bloggen!
- Färgtema är bytt från svart till lila. 
- Bannern är bytt, från liten och ful, till stor och bättre.
Är nöjd med resultatet, som krävde i princip 6 timmar :) 
Ska försöka bli lite mer aktiv...Om jag inte blir det så är det alltid tanken som räknas (:


Instagram
RSS 2.0