In christ alone, my hope is found

Adam Young. Owl City.

På Youth fick jag reda på att han var kristen. Hade jag ingen aning om! Fick även höra en sång han gjort en cover på ; In christ alone.
Jag har hört flera andra sjunga den låten. Den är otroligt fin, men ingen gör den som honom! Låten sjungen av honom finns här; http://owlcityblog.com/2010/10/25/my-hope-is-found/#more-1942
Älska älska älska!

Det bästa med te

Jag älskar te! Te är både en dryck som är nyttig och otroligt god att dricka!
Min lista över det bästa med te:
1. Varmt! Bästa man kan dricka när man fryser. Om man har kalla händer är det bara till att hålla i en kopp te så blir de varma.
2. Det är gott! Det finns så otroligt många tesorter. Svart te, rött te, grönt te.. med alla olika slags smaker!
3. Billigt! Mitt favorit-te Russian Earl Grey kostar runt 20 kr för 150 g. Tar ett bra tag innan det tar slut, och jag dricker te flera gånger om dagen.
4. Nyttigt! Grönt te innehåller antioxidanter som förebygger många sjukdomar.
5. Man blir pigg av det! Innehåller koffein som i kaffe, men är mycket godare.
Mina absoluta favoritteer är Russian Earl Grey (svart te) och mintte (grönt te). Ett annat te som också är gott att dricka är chai te. Det roliga är att chai betyder te... Det teet både luktar och smakar lite julaktigt eftersom det innehåller kryddor som vi använder flitigt på julen till baket och till glöggen.
Så om du vill dricka en billig, nyttig och god dricka som du både blir pigg och varm av så ska du dricka te!

Stjärnfilter

Superglad! Fick mitt efterlängtade stjärnfilter igår, som jag beställde från Tvspelsweb i måndags. Snabb leverans! Nu kommer jag kunna fota massor av ljus i jul, sjukt taggad!

Femte och sista dagen på Youth!

Sista mötet, sedan dags att åka hem. Skönt att äntligen få sova på natten, men kommer sakna Youth! Har varit en otroligt spännande och rolig vecka. Ska lätt vara med på nästa års konferens! 
Konferensen avslutades med ett möte med Ulf Ekman. Vi kunde inte stanna kvar på hela mötet eftersom vi var tvungna att hitta våran buss så vi skulle hinna till tåget. Busshållplatsen låg en km bort och det var minusgrader ute. Smart som jag var så hade jag ju självklart inte tagit med mig några vantar. Stelfrusna kom vi fram till en varm buss som vi tog till Uppsala C. Därifrån tog vi sedan tåget till Stockholm C. Stockholm är en stad som gör mig förvirrad. Jag förstod knappt hur man skulle hitta ut ur centralen! Det som är bra med Göteborg, och speciellt centralen, är att man hittar dit man ska! Efter lite springande fram och tillbaka så hittade vi till pendeln och kunde åka hem till mamma. 
Jag värmde lite god lasagne och åt tills jag rullade fram! Sedan satte jag mig och pysslade lite med redovisningen. Min mamma och yngsta syster kom hem och så pratade vi ett tag om veckan som gått innan vi slutligen gick och lade oss för natten.
En liten bild på min underbara och söta syster Susanne (:

Fjärde dagen på Youth!

Lördag. Näst sista dagen!
Dagen påbörjades som vanligt med att vi vaknade. Under natten hade vi inte fått sova så jätte bra men vi kämpade på! Första mötet var med Tan Seow How på morgonen och efter det var det en workshop för enbart tjejer. Sjukt mysig stämning! Vi åt, jag pluggade och sedan var det dags för Joakim Lundqvist att predika, med temat Aktivist, Javisst! Sedan ringde han upp en aktivist, Jim Zwerg som kämpade mot segregeringen i USA. Han var en av "Freedom Riders". Därefter var det en musiktävling på "torget" och i slutet spelade ett ryskt band som heter Nuteki, sjukt awesome och söta var de! Fjärde och näst sista dagen var slut...

Slänger upp en liten bild på mig och min älskade syster Shoshie som jag delade veckans underbara upplevelser med (:

Tredje dagen på Youth!

Tredje dagen var en fredag. 
Vi gick upp på morgonen och åt frukost. Sedan var det möte med Mattias Nordström. Han talade om Tro, Hopp och Kärlek. Därefter var det dags för lunch och efter det var det dags för workshop. Vi gick på en workshop med temat: Förändra din värld. Den handlade om alkohol och abort. Och vad man kunde göra för att förändra sin omvärld.
Vi åt en sjukt god middag - taco! Sedan satt jag och pluggade kemi en stund. Sedan var det dags för möte igen, denna gången med Tan Seow How, en pastor ifrån Singapore. Han berättade om sitt liv och om att man skulle ge sina bästa år till Gud.
Senare på kvällen var det dags för konsert med Rush of Fools!
Konserten var helt galen! Lite coolt att de åkte ända från Alabama i USA för att spela och sjunga för oss en enda gång. Måste lätt se och höra dem igen! <3

Andra dagen på Youth!

Vi vaknade runt halv 8. Kvällen innan var hemsk. Vi sov i en sal med flera stockholmare, västeråsare, värmländare och andra människor från andra delar av Sverige. Dessa tjejer var 14-16 år gamla, och GUD vad de kunde prata! Det skulle vara tyst i sovsalen kl 24.00, men ingen hade gått och lagt sig förrän klockan var 1, och det blev tyst först kl 1.30. Respektlöst? - Ja! 
Vi fixade iallafall iordning oss, trots sömnbristen, och tog oss till caféet för att äta frukost. Därefter gick vi på förmiddagsmötet med Joakim Lundqvist. Det finns ingen som honom! Han är en sjukt bra talare. Han är rolig och fångar intresset på en millisekund. Även fast jag var otroligt trött p.g.a det lilla jag sov under natten så piggnade jag snabbt till under hans möte. Han talade om HUR man skulle sprida evangeliet. Otroligt intressant och lärorikt.
Efter hans möte åt vi lite lunch innan vi gick på workshop, som handlade om Israel. Fick reda på mer om bakgrunden till konflikten mellan Israel och palestinerna, om varför Israel är ett så viktigt land, etc. Detta var också otroligt lärorikt och intressant eftersom jag verkligen älskar det landet! 
Efter den workshopen åt vi middag och sedan var det dags för kvällsmöte och Ulf Ekman talade. 
Efter det mötet skulle de spela in en lovsångsskiva där man kunde vara med och sjunga. Självklart var vi med! Sjukt mysig och skön stämning. Var ungefär som att vara på krogen; alla var påverkade och dansade! Fast vi var visserligen inte påverkade av alkohol utan av Jesus och glädje. Och vi dansade inte för varandra, utan inför Gud! Det var fullt ös hela kvällen!
Efteråt var vi helt slut av allt dansande, hoppande och sjungande och somnade snabbt den kvällen.

Första dagen på Youth!

Jag och min kära syster åkte ifrån Stockholm till Uppsala. 
Vi hade köpt biljetter på internet, men när vi skulle skriva ut dem så fanns det ingen bläck kvar i skrivmaskinen. Så jag tog med mig hela datorn med biljetterna som PDF filer. Väl på tåget så säger konduktören att biljetterna är ogiltiga. Vadå ogiltiga? Hur kan de vara ogiltiga? Enligt honom så hade jag kunnat beställa biljetter på SJ och sedan avbokat dem och fått tillbaka pengarna. Men på min biljett så stod det t.o.m att de inte kunde ombokas eller avbokas. Och jag hade väl lika gärna kunnat skriva ut biljetten och avbokat? Konduktören idiotförklarade mig helt enkelt. Dessutom stod det inte ens på den internetbiljetten jag hade köpt att den absolut måste vara utskriven. Och jag hittade ingenstans när jag sökte på hemsidan efteråt, att den skulle vara ogiltig om den var på datorn. Så jag förstår helt enkelt inte vad problemet var. 
Konduktören och jag stod och diskuterade om detta ett bra tag innan han slutligen var tvungen att gå av tåget (tack gode gud för det!). 
Väl framme i Uppsala skulle jag och min syster ta en buss ut till Livets ord. Smarta som vi är så hade vi ju självklart (inte) kollat upp busstider eller karta. Efter ca en timmes springande runt i Uppsala så hittade vi slutligen hållplatsen och bussen vi skulle åka med. Vi åkte med den och gick av på hållplatsen som pappa sagt åt oss att vi skulle gå av på. När vi gick av bussen var det mörkt, kallt, blåsigt och det regnade. Och vi var mitt ute i ett industriområde. Yay? - Nej! Vi ringde och bad pappa hjälpa oss att hitta fram till Livets Ord, men han skulle åka och hämta min mamma, så han var inte till någon vidare stor hjälp. Min mobils batteri hade tagit slut och var helt död så jag hade ingen gps. Så vad gör man när man är fast mitt ute i ett industriområde när det stormar och är mörkt, mobilen är död och man har två stora väskor att bära på? Till en början var vi helt uppgivna. Skulle vi börja gå? Eller skulle vi stanna kvar? 
Jag bestämde mig för att be. Jag tror på att Gud finns och hjälper mig när jag behöver hjälp. Dessutom är det en stor trygghet att ha någon att be till och prata med. Så jag bad och kände mig genast lite bättre till mods. Jag började gå, helt på måfå. Efter en lång promenad (mot rätt riktning!) så hittade jag Livets Ord. Lättnaden och lyckan jag kände är helt obeskrivlig! Vi letade snabbt upp informationen och fick äntligen komma till sovsalen där vi skulle tillbringa våra kommande nätter. Sedan gick vi på det första mötet under Youth med Stefan Salmonsson. När mötet var slut gick vi tillbaka till våran sovsal för att sova.

Stockholm

På Onsdag går Youth av stapeln i Uppsala! Är sjukt taggad! Imorse åkte jag och min syster upp till Stockholm för att hälsa på mamma och bo här till på onsdag. 
Tågresan tog 3,5 timmar och jag gjorde verkligen ingenting under tiden. Var extremt trött men kunde inte sova. Väl framme i Stockholm skulle vi leta upp ett ställe att köpa biljetter på för att sedan ta oss till pendeln. Biljettsystemet de har här är seriöst värre än Västtrafiks system! Trodde faktiskt aldrig att jag någonsin skulle råka ut för något värre än Västtrafik... 
Efter många om och men så hittade vi pendeln och efter det bussen som skulle ta oss hem till mamma. Så här sitter jag nu. Tog en liten powernap innan vi åt middag och nu ska jag läsa om nobelpriset i kemi från 2002: vidareutveckling av analysmetoder så man kan studera makromolekyler. Ska hålla en redovisning på måndag efter lovet om det.
Ciao!


Instagram
RSS 2.0