Close Up

För några veckor sedan köpte jag ett närbildsfilter, Haida Close Up +4. Själva filtret kostade 79 kr, men med frakt blev 108 kr. Eftersom jag älskar att fota i macro så var det ett sjuk bra köp! Ett bra alternativ om man inte vill köpa dyra macro-objektiv. Här är några bilder jag tagit med filtret:

Chocolate

Jag kan inte tänka mig något godare att äta än kladdkaka! Så enkel att göra, och resultatet blir sjukt bra! Slänger upp ett litet recept på världens godaste kaka!

100 g smör
3 dl socker
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk vaniljsocker
4 msk kakao
2 ägg

Smält smöret. Blanda de övriga ingredienserna och häll i smöret. Häll i smord form och grädda 30 min, 175 grader i ugnen.



Gyllene regeln

Jag känner att det jag intresserade mig för förut, har jag slutat intressera mig för. Kanske inte slutat helt, men det har svalnat. När senast tog jag mig tid att läsa en spännande, innehållsrik bok, som man inte kan släppa? När senast ägnade jag en hel dag åt att bara fotografera? Jag älskar fortfarande att läsa, och jag älskar fortfarande att fotografera, men det blir ju aldrig av!
Skolan, datorn och livet stjäl allt för stor tid utav mig. 
Tid som jag egentligen borde ägna åt mig själv.

Men tänk egentligen vad generös man är när man hjälper människor. Det finns inget dyrbarare än tid. När du hjälper en annan människa så är det DIN tid som försvinner. I bibeln, Matt 7:12, står det ; "Allt vad ni vill att människorna skall göra för er, det skall ni också göra för dem. Det är vad lagen och profeterna säger". Ge, så får du tillbaka. Ge din tid åt andra, så kommer du få tillbaka det senare. Man kan inte heller vänta på att få av andra. Om du själv vill bli hjälpt, eller om du själv vill ha något av någon annan, var då den personen som ger först. 

Människor säger också att bibeln är en påhittad saga. Att inget som står i den är sant. 
Hur kommer det sig då att de flesta säger "Behandla andra som du själv vill bli behandlad", och vill att andra ska följa denna "regeln"? Säg att bibeln inte är sann. Men säg inte att det som står i den inte är bra! Den lär hur man ska behandla andra. Hur man ska vara som människa.


Instagram
RSS 2.0