Borås - Tur och retur

Åkte till Borås idag med mina systrar och en av deras pojkvän, som körde. Planen var att bada på Stadsparksbadet (äventyrsbad) och därefter åka till Knalleland för att shoppa loss! Det var riktigt roligt att få komma tillbaka till Borås där jag faktiskt bott från år 1999 till 2003. Har många minnen därifrån och blev lite förvånad över att jag faktiskt kände igen mig rätt så väl.

På badhuset var det blandade aktiviteter. Ena stunden lekte vi bland vågorna, andra stunden satt vi i bubbelpoolerna och myste. Bastade även i ångbastun och motionssimmade 20 längder. Älskar verkligen att simma! Man blir varken svettig eller varm, utan kyls ner av det något kallare vattnet. Även om jag hatar att motionera (som faktiskt beror på att jag blir varm och allt det där) så skulle jag nog kunna tänka mig att börja simma regelbundet. Men det är ännu bara en tanke!

På Knalleland gick vi runt i olika klädbutiker och kollade, vilket jag tycker är otroligt tråkigt! Men sedan fick jag syn på en sjukt galet awesome mugg på Lagerhaus. Fick låna lite pengar av en av systrarna och köpte den! Muggen är otroligt stor, med en volym på 1 dm3, alltså 1 liter! Perfekt för mig som älskar att dricka te och som nu kan dricka hur mycket jag vill :D

När jag fotade denna bilden på muggen hade jag lagt ett lakan över en stol och därefter satt muggen på stolen. Tände en lampa som jag satte bredvid och använde mitt 50 mm objektiv. Slutartid: 1/160, bländare: 1,8 och ISO: 200. Använde också "Burn Tool" (har inte svenska PS) i Photoshop för att göra de mörkare partierna i bilden mörkare för att få lite mer kontrast.

Kreativitet





När jag fotade dessa bilder använde jag ett stativ till kameran. Släckte ljuset i rummet och tände en lite mindre skrivbordslampa för att få till ett bra ljus. För att underlätta fotograferingen på mig själv använde jag också en fjärrslutare som var kopplad till kameran och satte mig någon meter ifrån och fotade. Använde dessutom mitt 50 mm objektiv.

Den tredje och sista bilden redigerade jag i Photoshop Elements 7.0 och originalet är en av de bilderna jag fotade. Har aldrig tidigare redigerat på detta sätt tidigare och även fast det blev väldigt amatörmässigt så är jag faktiskt nöjd. Tiden det tog för att redigera bilden var ca 2½ timmar. Själva processen för redigeringen är svår att förklara eftersom jag bara experimenterade mig fram och ändrade mig fram och tillbaka. Kommer ärligt talat inte ens ihåg hur jag gjorde...
Men som sagt, övning ger färdighet!

Vår

 

 

 

 

 

 

Var ute i vårvädret och fotograferade lilla Cocktail. Då gräset ännu inte vuxit ut så satte jag henne på altanen och fotograferade och blev rätt nöjd med bilderna. Har den senaste tiden fotograferat mer och mer med manuella inställningar vilket är oerhört mycket bättre än att fota med automatiska inställningar. Använde mitt "nya" 50/1.8 objektiv med slutartid 1/4000s, ISO 200-400 och f/1.8.

Mono Black Converse

Mina nya skor!


Instagram
RSS 2.0