Shopping

Jag är en person som hatar att shoppa. Bara vid åsynen av en butik eller tanken på att köpa kläder gör mig uttråkad. Det som däremot är roligt att shoppa är teknik och heminredning. Jag kan gå i timmar och kolla på datorer, kameror, hårddiskar och övriga tekniksaker. Detta beror väl mest på att jag blev meddragen av min far till diverse butiker som Siba och Elgiganten när jag var yngre. Just då tyckte jag att det var extremt tråkigt. Jag ville bara därifrån så fort som möjligt! Jag minns även den dagen då min far köpte legendmobilen, Nokia 3310. Mitt förstånd var på den tiden otillräckligt och jag kunde inte se några som helst möjligheter med en liten tegelsten man kunde spela Snake II på.

Heminredning. Inget jag förstod mig på förut. Hur kul kan det egentligen vara att kolla på soffor? De är väl till för att man ska sitta och chilla i dem...? Att flytta hemifrån har gjort detta mycket roligare dock! Sjukt kul att "designa" sitt egna rum och välja inredning. När jag flyttade in fanns det inga persienner, ingen taklampa och ingen gardinstång. Att varit utan taklampa har nog varit det jobbigaste då man efter en viss tid på dygnet inte ser någonting.

Efter ca tre timmar på Ikea med mor och far hade vi hittat en supersnygg taklampa, gardiner, gardinstång, en liten bokhylla och diverse andra småsaker man kan behöva i ett hem.
Nu kan jag äntligen se mitt rum, stänga för så att ingen annan ser in i rummet och ordningen på allt börjar bli bättre. Det är fortfarande otroligt stökigt men jag får helt enkelt bara ta tag i det...

Att må bra

Jag har nog aldrig mått bättre än vad jag gör nu.
Tror att ett sätt för att känna lycka är att sätta upp mål för sitt liv som inte är omöjliga att nå. När jag var yngre var mitt mål att gå klart grundskolan. Sedan blev det att gå klart gymnasiet. Och inte bara att gå klart de olika skolperioderna, utan att även lyckas få bra betyg.
Efter gymnasiet hade jag inget riktigt klart mål. Det jag ville göra var iallafall att flytta hemifrån. Att hitta någonstans att bo som INTE ligger i skogen, utan närmare civilisationen. För att lyckas med det skulle jag behöva någon slags inkomst och i detta fall blev det att börja plugga.
Att jag är lycklig eller helt enkelt mår bra nu beror på för det första att jag kommit in på en utbildning jag verkligen trivs med. Folk frågar mig om hur jag orkar plugga. Men hur orkar ni jobba egentligen? När man väljer jobb väljer man förhoppningsvis något man tycker är roligt (går dock inte riktigt för ungdomar i dagens samhälle...). Speciellt om man ska hålla på med det i resten av sitt liv. Det jag studerar nu kommer jag ju inte bara studera i 5 år för att sedan göra något helt annat. Det jag studerar nu har jag planerat att hålla på med i resten av mitt liv. Det kommer att vara mitt liv. 
Varje gång man börjar med något nytt. Exempelvis börjar spela ett nytt spel som kommer ut, en ny telefon man köper etc så håller man ju på med de sakerna eftersom att man tycker att det är roligt. För att kunna använda det nya spelet eller den nya telefonen så måste man ju lära sig hur de fungerar. Vilket är detsamma som det jobb jag vill jobba med senare. Jag tycker att det verkar roligt, men måste lära mig hur allt fungerar för att komma dit. Visserligen är min väg längre och möjligtvis längre att gå. Men målet kommer ändå att vara detsamma och om man verkligen vill nå målet så gör man ju allt för att komma dit.
För det andra så beror mitt välmående på att jag lyckats med mitt senaste mål. Att komma ifrån min familj och Kungälv. Min familj är underbar, men 19 år är för lång tid att bo tillsammans med dem. Speciellt i en villa ute i skogen där man inte kan komma ifrån varandra. Ett problem i en familj med 6 personer är att det inte finns någon som helst organisation. Det blir bråk om vem som ska städa och om när det ska ske. Vem som ska ta disken, vems disken är.  Det är så otroligt skönt att veta att disken bara är min nu. Jag väljer själv när jag ska ta hand om saker och slipper anpassa mig efter 5 andra personer.
Mitt nästa mål kommer vara att jag hittar ett jobb att ha till våren och/eller till sommaren. Samtidigt som att jag inte ska kugga en enda tenta. Har fått Godkänt på de tre tentor jag haft hittills vilket jag är riktigt nöjd med! Men nu gäller det också att hålla ut till i sommar och inte kugga på någon av de kommande tentorna.
Och då klockan börjar närma sig middagstid för lilla mig så blir det till att tillaga någon god mumsig mat :D CIAO!

Fly Away

Äntligen.
Nu har jag äntligen flyttat hemifrån!
Bor numera i en trea med min kompis och hennes kille. Hyran är rätt låg, nära universitetet och ja. Den är allmänt awesome! Har redan packat upp det mesta, vilket jag är otroligt förvånad över, men har inte haft så mycket att göra de två senaste dagarna.
Som inflyttningspresent av mamma fick jag tre baconpaket (OMNOM<3) och av min syster fick jag en hamster! :'D Jag betalar visserligen för den, men hon var snäll som gick och köpte den åt mig eftersom jag var upptagen med annat. Hamstern döpte jag till Frizzle (även om det är en hona) efter ett enzym i en signalväg i cellerna som heter Frizzled.
Tidigare idag åt jag middag med en kompis på Pizza Hut. Planen var egentligen att vi skulle äta på Jensens men när vi kom dit så var det rätt fullt och vi hade inte tid att vänta på att få lediga platser. Efter våran mysiga middag gick vi till Bergakungen från Domkyrkan då våran spårvagn var försenad och det inte gick fler från några andra hållplatser. Efter middagen på Pizza Hut var jag riktigt mätt och fick håll på vägen mot biografen.
Filmen vi kollade på var Breaking Dawn. Jag var otroligt besviken över filmen! Scenerna var utdragna, töntiga och musiken var helt fel på vissa ställen. Däremot måste jag säga att vissa av effekterna i vissa utav scenerna var riktigt bra! Men i helhet så var filmen faktiskt riktigt dålig. Gör om gör rätt!
Men nu blir det efter en lång dag dags att koppla av! Godnatt världen! :D


Instagram
RSS 2.0