Beauty

Susanne var snäll och ställde upp på min fotoidé! Hon sminkade sig, satte på sig en fin klänning och sedan så svepte hon min gardin (haha!) om sig och vi hittade ett bra ställe i huset att fota på, med en bra lampa! Har redigerat om bilden en del för att ge henne mer vit och len hud eftersom min idé var att fota en vampyr. Däremot hade jag ingen större önskan om att alla vampyrdetaljer skulle vara med, såsom blod och tänder. Så det blev en lite diskret vampyrbild :D Och jag är riktigt nöjd med resultatet!
Använde mitt 50 mm objektiv och manuella inställningar som vanligt för att fota bilden.

Plugg...

Då var det dags igen. Slutprov i fysik på måndag, men denna gången i B-kursen. Det finns nog inga ord över hur mycket jag hatar fysik! Finns inget ämne som är mer ologiskt. Dessutom känner jag en extrem motvilja att repetera och lära mig allt igen som jag lärt mig under året som gått. Det har till och med gått så långt att jag inte ens bryr mig om jag får IG i kursen! 
Är otroligt skoltrött nu såhär några veckor innan studenten och alla tjatar om att man ska kämpa in i det sista. Inte ska man väl ge upp när man är så nära slutet? - Jo, jag gör! Det beror väl främst på att man är så stressad av allt man ska hinna göra innan sommaren kommer. Skaffa balklänning, balskor, studentmössa, studentklänning, studentskor, plugga alla enormt tråkiga ämnen, sköta hemmet, skaffa sommarjobb, ha roligt... 
Min ömma moder föreslog att jag skulle sluta att åka bort på helgerna (till kompisar och för att gå ut) eftersom att hon tyckte att det bästa var att plugga järnet. Men hallå! Det är ju helgerna som gör att jag överlever med nöd och näppe!
Som tur är så har jag kommit på ett ypperligt bra sätt för att slappna av och låta tankarna flöda iväg någon helt annanstans : Fotografering! Har äntligen kommit in en period då jag är mer kreativ än vanligt och kommer på nya idéer hela tiden! Däremot är kanske inte alla idéer genomförbara, men det är tanken som räknas och huvudsaken är att man försöker; man lär sig på sina misstag
Har en bra idé just nu som jag alldeles strax ska försöka få att bli verklighet. Om jag lyckas får helt enkelt framtiden utvisa. Och nu är det dags för lilla mig att återgå till fysikpluggandet med ett par sista ord:
Må alla fysiker brinna i helvetet evinnerligen...

Save Me

Som en paus i religionspluggandet för att rensa tankarna lite så beslutade jag mig för att fotografera lite. Jag hängde därefter upp ett lakan framför mitt fönster och ställde sedan upp stativet med kameran. Släckte allt ljus i rummet och ställde mig bakom lakanet. Med hjälp av en fjärrutlösare kunde jag sedan ta kort på mig själv. 

Då det är svårt att ta kort på sig själv så blev bilderna rätt så misslyckade så jag väntade på att min syster skulle komma hem. Hon ställde genast upp på att bli fotograferad och under tiden fick jag fler idéer som var mer eller mindre genomförbara. Om min mor hade varit hemma när jag hade tänkt genomföra idén som ledde till bilden ovan så hade jag förmodligen inte fått lov att göra det. Jag kletade på massa ketchup på min systers händer och hon satte dem på lakanet så att jag kunde fota.
Blev ganska nöjd med bilden även fast "blodet" inte riktigt ser ut som blod. Däremot var det ett roligt experiment - det är ju alltid roligt att leka med ljus!

1 Korinterbrevet 13:4-7



Kärleken är tålig och mild,
kärleken avundas inte,
den skryter inte,
den är inte uppblåst,
den uppför sig inte illa,
den söker inte sitt,
den brusar inte upp,
den tillräknar inte det onda.

Den gläder sig inte över orättfärdigheten
men har sin glädje i sanningen.
Den fördrar allting,
den tror allting,
den hoppas allting
den uthärdar allting.


Instagram
RSS 2.0