Nyårsångest

Nu är det bara en dag kvar på året 2012! Får lite smått ångest när jag tänker tillbaka på förra året. Det känns som att det var igår. Det har hänt så otroligt mycket saker sedan dess och tiden har gått så otroligt fort. Men imorgon vid tolvslaget ska jag inte längre se tillbaka på året som har varit, utan året jag har framför mig. Det kommer bli legendariskt! 
 
Ska fira nyårsafton nere i Halmstad hos min lillasyster Rebecca. Vi ska tillsammans med ca 9 andra pers äta rödvinsmarinerad oxfilé, hasselbackspotatis, tzatziki, rödvinssås, bearnaisesås, sallad, vitlöksbröd, kladdkaka och mycket mer för att inviga det nya året. Kommer bli supergott och supermysigt. Under och efter middagen blir det nog förtäring av alkohol, klockan slår tolv, alla är glada och därefter går vi vidare ut för att fira det nya året med fler människor. Jag ser verkligen fram emot morgondagen!
 
Ikväll blir det dock att ta det lugnt. Har suttit lite och pluggat, kollat serier, ätit popcorn och dip. Är inte trött än så det blir väl att fortsätta plugga en liten stund till, innan jag går och lägger mig i sängen och fortsätter kolla serier.
 
Jag har laddat ner ett spel till min mobil! (Nokia Lumia 800 med WP7). Som visserligen finns till både Android och iOS ett tag; Plants vs Zombies. Jag testade det första gången igår på min killes iPad och jag fastnade direkt. Så jag satt i flera timmar och spelade det både igår och idag. Just nu är jag dock hemma hos mig och har inte hans iPad, så jag var bara tvungen att ladda ner det till min mobil.
Ett tips till er som inte har spelat det; SPELA DET!

Garderobkaos

Efter en jul med familjen och några dagar hos killen är jag återigen hemma i min ensamhet. Har haft det otroligt mysigt denna vecka. Igår var jag till och med i stan för att "shoppa" eller något. Däremot var det nästintill omöjligt att gå runt i Nordstan då det verkligen var fullt med folk. Vi gick istället på Kungsgatan, i Arkaden och i Kompassen. Hittade dessutom en riktigt fin tröja i en liten butik på Kungsgatan som gått i konkurs. Från att ha kostat 1500 kr betalade jag bara 400 kr för den. Nöjd tjej! Köpte dessutom ett par träningsbyxor på Stadium och imorgon börjar jag kanske träna.
 
Nu är jag i alla fall hemma hos mig och tar det lugnt. Njuter lite av ensamheten som faktiskt är skön ibland, speciellt när man har varit hemma hos sin familj under julen. Jag har suttit de senaste timmarna och sorterat mina kläder lite då och då. Jag har nämligen ingen garderob att ha mina kläder i, vilket är riktigt jobbigt... Men det problemet löste jag genom att köpa två lådor med hjul att ha under sängen. Jag har nu suttit och plockat bort de kläder jag aldrig använder så att de kläder jag vet att jag kommer använda får plats i mina små lådor. Det blev en rätt så stor hög med kläder som jag inte använder eller inte vill ha, vilket är riktigt bra! När jag har tid ska jag få iväg dem till någon klädinsamling så att någon annan får nytta av dem. 
Mitt rum börjar se mer beboeligt ut nu, trots att det fortfarande är riktigt stökigt. Men kläderna är i alla fall undanstoppade! 
 
Dagens rage: Grannen som dammsuger utanför min dörr.
Irriterande, och jag hör knappt vad jag själv tänker, suck...
 
Nu är det i vilket fall dags för mig att återgå till mitt plock i rummet. Ciao!

Julmys

Helt slut efter denna ansträngande dag! 
Gick upp vid 7 för att åka in till stan eftersom killen skulle jobba och jag var tvungen att skynda mig snabbt hem. Åt visserligen frukost på Espresso House först, hallonyoghurt och varm choklad <3 Men sedan åkte jag hem, packade snabbt och tog bussen hemifrån en halvtimme senare för att ta mig in till stan återigen för att sedan åka vidare in mot Kungälv, som jag åkt ifrån tidigare på morgonen. Där plockade pappa upp mig och körde mig "hem" (till mor och far), ute på landet. 
Även om det är mysigt och skönt att äntligen få komma hit ut igen så är det aningen hektiskt. En hel del gap och skrik (misstänker att min familj inte är svensk utan kommer urpsrungligen från mellanöstern), den ena försöker överrösta den andra. Massa packande och andra grejer man ska hinna göra innan julen annalkas. Men mitt i allt detta så finns ändå julmyset i form av pepparkakor, lussbullar, glögg, julmusik och för att inte glömma den satans snön! En del av mig önskar att de närmsta dagarna tar slut så fort som möjligt innan jag vid 20 års ålder drabbas av en hjärttattack. Om inte annat lär ju mormor på 87 år göra det. 
 
Jag har ett slags kärlekshat till julen. Teoretiskt så är julen mysig. Speciellt när man pratar om den och tänker på den. Ljus, pepparkakor, värme, lukterna och allt det här. Ja, julen är supermysig. Men praktiskt så är inte julen mysig någonstans. Stress över julklappar, julbak, snöstorm, julmat, julstäd och alla andra femtio grejer man måste hinna med innan jul. Och det är verkligen något jag avskyr med julen. Stressen. Man kan inte ens gå i Nordstan eller på Liseberg utan att bli söndermosad av alla miljoner människor som är där. Julmys, my ass. Men ja, alla kan väl få tycka att julen är en mysig högtid, det är det trotsallt sålänge man nöjer sig med att tänka på den.
 
Så ha en riktigt trevlig och fin jul nu! 

Julklappsjakt

Mina fötter värker och jag är hur trött som helst! Gick runt i stan i ca två timmar för att hitta en julklapp till killen, vilket är nästintill omöjligt! Men till slut lyckades jag och jag hoppas verkligen att han tycker om den. 
 
Imorgon är det sista dagen i skolan för det här året och jag ska äntligen träffa de kompisar jag umgicks med i gymnasiet. Vi alla, förutom en, pluggar för närvarande på Chalmers och vi hade tänkt träffas där för att äta lunch tillsammans. Det ska bli riktigt kul att få träffa dem igen då det var otroligt längesedan sist! Ska bli spännande att få höra vad de håller på med nu och vad de har för framtidsplaner. 
 
Pratade även med mamma tidigare idag. Mina föräldrar har fått sålt sitt hus (mitt barndomshem) och ska flytta upp till Stockholm med min yngsta syster i januari. Den yngre systern Rebecca har redan flyttat till Halmstad, och Susanne (16 år) har redan flyttat till Uppsala. Jag blir helt enkelt kvarlämnad i Göteborg, men det gör mig inte så mycket. Trivs otroligt bra här! 
Min pappa och min syster Susanne har i vilket fall som helst redan åkt upp med ett flyttlass till Stockholm. Och efter jul kommer de förmodligen flytta upp resten. Men nu under julen kommer hela familjen med mormor och kusiner att samlas hemma hos mina föräldrar och fira tillsammans. Det kommer förmodligen bli den sista julen som vi alla kommer att vara tillsammans (jag lär inte åka upp till Stockholm för att fira jul...), men exakt hur det blir i framtiden kan man inte vet än! 
 
Tråkigt men nödvändigt; dags för mig att ta tag i plugget! 

Scumbag brain
Laborationen tidigare idag på eftermiddagen var riktigt rolig och det gick faktiskt bra. Var dock inte beredd på att det malna hjärtat vi fick skulle stinka så otroligt mycket. Och det blev inte bättre efter att vi hade mixat det till en brun illaluktande sörja heller. Men steg efter steg så gick vi ifrån sönderslagna celler, till en lösning med proteiner och slutligen till en lösning med enbart vårt protein, cytokrom c. Vet dock inte riktigt om mängden vi fick ut är ett bra eller dåligt utbyte. Men imorgon ska jag iallafall börja skriva på labrapporten med min labpartner som ska vara inlämnad senast på fredag. 
 
När jag kom hem senare på kvällen efter laborationen satt jag en stund och pratade med min moster och myste med hennes små chihuahor. Värmde sedan en pizza i ugnen som jag åt samtidigt som jag kollade på Dexter. Och hjälp vad trött jag blev! Satt vid skrivbordet och höll på att somna, så jag borstade tänderna och lade mig i sängen. Men vad händer då? Jo jag blir pigg! Förstår mig inte på min kropp/hjärna. Men nu får jag väl ligga här tills jag blir trött och däckar, när det nu blir... 
 
Morgondagens planer är iallafall att 1) Skriva klart labbrapporten, 2) Gå på föreläsning, 3) Shoppa julklappar och 4) Träffa killen igen <3 Saknar verkligen honom, och jag var med honom senast imorse! Men jag får väl klara mig med att sova en natt helt ensam, vilket jag inte har gjort på två veckor. 
Jag förstod aldrig mina kompisars "besatthet" av sina killar. Hur gärna de ville umgås med dem. De liksom var med dem hela tiden och klarade sig aldrig en sekund utan dem. Och detta var helt obegripligt för mig, fram tills nu. Jag har aldrig tidigare haft en kille som jag har haft så starka känslor för innan. Och det är inte förrän nu när jag får uppleva det själv som jag förstår hur de känt sig. Jag är så otroligt lycklig och vandrar runt på fluffiga rosa moln. Ja, det är en underbar känsla att vara kär och ha fått den person man älskar. 
 
Men nu är det dags för mig att lägga huvudet på kudden och försöka somna. Godnatt! <3
 
 

Mixa hästhjärta

Idag är det dags för mig att genomföra den andra laborationen i denna kursen, vilket innebär att jag ska rena cytokrom c från ett hästhjärta. Vi läser för tillfället biokemi där fokus är främst på proteiner. Deras kemiska egenskaper, strukturer och funktioner. Det finns dessutom ett flertal metoder för att separera ett enda protein från en lösning med hur många proteiner som helst (en cell innehåller alla möjliga olika slags proteiner). Man vill ofta separera och isolera proteiner för att kunna studera dem. Det vi ska göra idag är helt enkelt att separera cytokrom c för att lära oss hur dessa olika metoder går till. Och det kommer nog både bli kladdigt och lärorikt på samma gång. 
Ett problem är dock att vi inte har fått några labhandledningar, utan måste hämta ner dem från GUL själva och sedan skriva ut dem. Lite svårt när man som fattig student har flyttat hemifrån och inte direkt prioriterar att köpa en skrivare. Jag har dessutom ingen aning om jag kan skriva ut handledningen på Chalmers (har ingen inloggning till deras datorer). Så här sitter jag nu och skriver ner handledningen för hand. Det är på sätt och vis bra eftersom att vi ändå ska läsa handledningen innna laborationen så att vi vet vad vi ska göra. Skriver man dessutom ner det på samma gång så kommer man ihåg det bättre och får ett bättre "flow" i laborerandet. 
 
Det sköna med att laborera idag är att jag inte börjar förrän halv 4, och slutar vid halv 8. Dock är det synd att jag inte kan åka till killen ikväll och sova hos honom då sista tåget till Ytterby går 19.40. Men det är väl å andra sidan bra att komma ifrån varandra ibland också så att man inte tröttnar på varandra, även om det inte är särskilt roligt att sova ensam. 
 
 

Tredje advent

Det är helt otroligt hur fort tiden går! Dagarna är som timmar och veckorna är som dagar! 
I helgen var jag bara hemma hos min kille och tog det lugnt. Förutom i lördags när vi åkte upp till Trollhättan för att plugga på Högskolan Väst, där han pluggar. Vi satt där hela dagen och pluggade med ytterligare person, beställde lite pizza och fortsatte plugga innan vi åkte hem vid 8 tiden. 
Hela söndagen spenderades också med att plugga, och det känns som att jag pluggar hela tiden, men antar att det behövs. Klarade knappt den förra tentan i organisk kemi, men blev i alla fall godkänd. Även om jag pluggade mycket till tentan så var den riktigt svår. Och jag tror dessutom att jag pluggade på fel sätt. Den kommande tentan ska jag i alla fall satsa stenhårt på och mitt mål är att få VG. 
 
Idag är jag helt ledig vilket är riktigt skönt. Kan bara sitta hemma i vilka kläder som helst, äta när och hur jag vill och bara ta det lugnt. Dock ska jag gå en liten promenad senare idag för att städa hos min mormor. Tur för mig att hon bor knappt tio minuter härifrån. 
Imorgon är jag ledig på förmiddagen men ska ha en laboration på eftermiddagen från halv 4 till halv 8. Laborationen går ut på att utvinna ett protein, cytokrom c, från ett hästhjärta. Detta innebär att hästhjärtat ska mixas så det lär nog bli rätt blodigt och kladdigt imorgon. Men ju blodigare och kladdigare, desto roligare! 
 
Och julen närmar sig. Har sista föreläsningen på torsdag vilket innebär att jag är ledig från och med på fredag. Men innan julafton måste jag verkligen hitta en julklapp till min kille. Köper inga julklappar till mina systrar eller min familj eftersom att jag för nuvarande inte är så där superrik. Men att hitta julklapp till min pojkvän är nog det absolut svåraste man kan göra. Jag har redan gått runt i flera omgångar och letat men har ingen som helst inspiration och hittar aldrig något som passar. Jag har i vilket fall som helst en vecka på mig att hitta något. 
 
I vilket fall som helst. Dags för mig att återgå till studierna! Ciaoo :D <3

Utflyttad & Inflyttad

Nu har jag äntligen flyttat ut ur lägenheten i Kortedala. Kan ju säga att det både finns roligare ställen att bo på, samt fräschare lägenheter, för den jag bodde i var verkligen skabbig. Nu har jag alltså då flyttat in hos min moster som bor i Partille. Jag har nära till tåget, till min mormor, till bussen och till Allum. Hyran är dessutom låg. Det är verkligen ett perfekt ställe att bo på och jag trivs änsålänge. Hjälper jag dessutom till med att gå ut med min mosters två underbara chihuahor så sjunker hyran ännu mer i pris då hon slipper köra dem till en kennel. Hon sparar därmed både tid och pengar på att jag bor här och kan hjälpa till. Och jag som älskar hundar ser inte det som något som helst problem med att hjälpa till. Just nu ligger de båda på en filt bredvid mig och håller mig sällskap. 
 
Men nu är det dags för mig att ta tag i plugget. Har precis börjat en kurs i biokemi som är sjukt intressant! 


Instagram
RSS 2.0