Nokias support <3

Fick världens panik tidigare idag! 
Hittade ett spännande spel till min Nokia som jag laddade ner som heter "Civilization Revolution". Och jag fastnade direkt och satt och spelade när jag istället behövde plugga. Batteriet började dö så jag satte i laddaren och fortsatte spela. Efter en stund börjar spelet lagga och telefonen dog. Upptäckte att telefonen var riktigt varm och försökte starta om den, vilket inte fungerade. Väntade på att den hade svalnat och försökte starta den igen vilket inte fungerade nu heller. Fick smått panik då mitt internet går ut idag och här skulle jag sitta utan vare sig telefon och internet. Med andra ord vara helt skiljd från omvärlden. Gick in på Nokias support för att se om jag kunde maila, vilket inte gick. Man behövde alltså ringa och min telefon fungerade inte. Men jag fick som tur var tag på min pappa via Skype och bad honom att ringa Nokias support, vilket han gjorde. Och jag fick enastående hjälp! Kopplade in telefonen i datorn, höll in kameraknappen och den startade, woho! Det var en otrolig lättnad att telefonen inte dog, den är i princip hela mitt liv, om inte annat min lilla älskling <3
 
 

Lägenhetssökande

Jaha, det här var ju bra! Även om jag skulle gå upp tidigt idag så var inte riktigt min tanke att vakna så tidigt som 7. Och nu är det försent att somna om då jag är rätt så pigg... Får väl dra mig upp ur sängen, slänga på mig lite kläder och göra en stadig frukost så att jag orkar plugga hela dagen. Dock ska jag nog vänta med att börja plugga i någon timme, jag behöver en liten paus. Lyckades sova genom hela natten utan att vakna med vare sig hosta eller en igentäppt näsa. Även om jag fortfarande är rätt sjuk så mår jag faktiskt bättre, men det blir nog att stanna hemma idag också. 
Jag får nog ta mig i kragen vad gäller lägenhetssökande också. Jag har gett upp Boplats och ska nog söka där först när jag har pluggat klart. Jag ska med andra ord försöka skaffa mig en lång kötid, vilket lär bli 5 år. Just nu söker jag en del på SGS studentbostäder. Har stått där i 1½ år nu och fick erbjudande om en lägenhet som jag dock tackade nej till (den låg i fel område i Göteborg...). Jag vill inte slösa bort min kötid genom att ta vilken lägenhet som helst. 
Jag vill flytta därifrån jag bor nu, vilket är i Kortedala och har redan sagt upp mitt rum. Jag kommer kunna flytta ut härifrån först i december/januari dock. Boende är redan fixat hos min moster i Partille som jag då kommer vara inneboende hos. Även om det är jobbigt att vara inneboende så tror jag att det kommer gå bra. Min moster vill dessutom att personen som flyttar in hos henne ska vara någon som hon känner, och då passar jag in perfekt! Hon har även två små übersöta chihuahuor som jag förmodligen kommer få hjälpa till att passa lite då och då. 
Men detta boendet är bara temporärt och väldigt ekonomiskt för min del. Och ett sätt för mig att ha ett billigt boende under tiden jag försöker hitta ett nytt. Att boendet är billigt ger mig chansen att spara pengar till att köpa exempelvis en ny dator, och andra saker jag behöver ha i hemmet. 
 
Men nu är det dags för mig att skutta ur sängen så att inte hela dagen går förlorad! Ciao!

Läggdags

Så! Nu har jag äntligen pluggat klart för idag och har precis lagt mig i min supermysiga säng! Jag har bunkrat upp med nässpray, papper, hostmedicin och choklad, chips och jordnötsringar inför den kommande natten. Får väl se hur bra jag får sova inatt med tanke på att min näsa täpper igen sig var femte minut. Men oavsett mängd sömn så måste jag ändå upp tidigt imorgon för att fortsätta mitt intensiva tentapluggande. 
Dags för mig att sätta på ett avsnitt Gossip Girl att kolla på innan jag somnar.Godnatt!

En toarulle senare

Efter åtskilliga timmar med plugg så sitter jag nu här helt slut. Både mentalt och fysiskt. Min kropp mår verkligen inte bra, men tur att hjärnan fungerar iallafall! Vid ett tillfälle under dagen fick jag tillbaka min smak igen. Passade då på att laga mat; fluffigt potatismos och fläskkotlett. Såg verkligen fram emot att få äta en god och smakrik middag. Men självklart hade smaken försvunnit när jag skulle hugga in. Suck. Så nu sitter jag här och äter godis som inte har någon annan smak än socker, om ens det! 
Min näsa rinner dessutom konstant. Så under hela denna dag då jag suttit vid mitt skrivbord och pluggat så har jag använt upp en hel toarulle. Trots att jag försökt vara sparsam genom att ta så lite papper som möjligt. 
Jag har iallafall kommit en bit med studerandet nu. Jag kan utföra beräkningarna, men teorin kan jag inte alls. Jag vet med andra ord inte riktigt vad jag håller på med. Som en klasskamrat skrev tidigare idag på facebook; "Still confused, but on a higher level". Har hört det citatet innan, och kan verkligen säga att det passar in!
 
 

Entropi

Suck. Jag har åkt på en rejäl förkylning. Har ont i halsen, snorar, är tät i näsan och har till och med tappat smaken! Bestämde mig att det var bäst att stanna hemma från föreläsningen idag och bara ta hand om mig själv. Kom hem runt halv 8 imorse (sov hos killen inatt) och gjorde frukost, en kopp med grönt jasminete och laddade ner lite serier innan jag lade mig i sängen för att kolla på dem. Och självklart skulle jag ju somna ! Det är dock inte så förvånande. Varje gång jag kollar film/serier när jag ligger i sängen eller i en soffa så somnar jag. Vad jag än kollar på och hur pigg jag än må vara så somnar jag. 
Efter att jag vaknade igen så gick jag ner till torget och köpte nässpray på apoteket (svindyrt!) och handlade lite mat (godis). Kokade lite nudlar och åt det under tiden som jag kollade klart på "Once Upon A Time", som jag förövrigt somnade till imorse. Sedan råkade jag sätta på det nya avsnittet av Dexter... Men jag pausade mitt i och plockade upp kemiboken istället. Så nu sitter jag här och läser om entropi, spontanitet. Med andra ord oordning. Det råder entropi i mitt rum iallafall! Och det känns skönt att läsa i boken att det är något som sker spontant (inget jag kan hjälpa). Det som menas är att det krävs mer energi för att alla saker ska vara i ordning än vad som krävs för att de ska vara i oordning (vara på "fel" plats). Med andra ord på golvet. Dessutom finns det fler "fel" ställen för mina grejer att vara på än vad det finns "rätt" ställen. Sannolikheten är alltså högre att mina grejer är på fel ställe än på rätt ställe. 
Ja, jag har ju lärt mig något iallafall! Nu ska jag nog fortsätta läsa innan hela dagen har gått....

Burrr!

Hur kan det vara så otroligt kallt ute!? Det är till och med kallt inomhus! Frös hela vägen till skolan! Och så ska det självklart blåsa också.
Började idag kl 8 och skulle förbereda en redovisning vi skulle ha vid 10. Blev indelad i "random" grupper, men som tur var hamnade jag med molekylärbiologer och inte med några främmande apotekare. Vi fick även en väldigt lätt uppgift som vi senare skulle redovisa. Redovisningen gick bra, trots att vi knappt hade förberett oss på vad vi skulle säga och hade lärt oss allt en kvart tidigare. Jag är glad att jag inte längre är nervös när jag ska tala inför folk. När jag var yngre hade jag alltid världens ångest innan jag skulle tala inför folk och ville bara sjunka genom golvet. Jag fick hjärtklappning, blev överdrivet generad och dog. På riktigt. Det var inte förrän jag började på universitetet som rädslan att tala inför folk försvann. Nu känner jag ingen som helst nervositet längre! 
Just nu sitter jag iallafall på föreläsning om "Oorganisk reaktionslära". Vi ska tydligen gå igenom hela periodiska systemet, grupp för grupp. De senaste föreläsningarna har faktiskt varit intressanta. Föreläsaren pratar inte enbart om ämnena utan vidgar vyerna genom att sätta in dem i olika sammanhang. För tillfället pratar han om kväve och fotosyntes. Fotosyntesen är jag vid detta laget riktigt trött på nu. Läste om det i botanikkursen för snart ett år sedan, men har haft ett flertal föreläsningar om det sedan dess. Jag kan verkligen allt nu! 
Efter föreläsningen ska jag i vilket fall som helst åka hem till mina föräldrar och träffa dem för första gången på flera veckor. Jag kommer även att äntligen få träffa min 16 åriga syster som flyttade (ensam!) till Uppsala för några månader sedan. Ett bra slut på denna fredag med andra ord!

Frustrationen....!

Jag är så frustrerad! Jag sitter och tänker och tänker. Försöker förstå. Tänker igen. Men det fungerar verkligen inte! Visserligen har jag världens huvudvärk, men det har aldrig stoppat mig förut. Jag förstår inte hur det kan vara så svårt, och nu talar jag om buffertlösningar. Jag förstår verkligen inte hur man ska tänka. Och det hjälper inte av att läsa kursboken om och om igen. Och inte av att läsa mina anteckningar heller. Suck. Tentaångest så att jag håller på och dö, och framåt går det då verkligen inte!
Men jag antar att jag får hoppa över buffertavsnittet tillsvidare och lära mig de andra delarna så att jag åtminstone kan någonting, förhoppningsvis... 
Labbrapporten är i alla fall färdigskriven nu och det blev totalt 9 sidor. Det är bara små ändringar som ska göras innan den äntligen ska lämnas in.
Och nu är det i vilket fall som helst dags för mig att äta middag innan jag ska åka till min underbara man i Ytterby. Lat som jag är har jag bara tagit ut en bit lasagne ur frysen som jag håller på att tina. Jag älskar att göra storkok och ha mat i frysen i månader <3

Laborationsrapport...

Jag är så trött! Har varit vaken sedan kl 5 imorse då min älskade pojke skulle vara i skolan vid 8. Detta resulterade i att jag var i Göteborg innan 7 och skulle inte vara på Universitetet förrän vid 10. Jag åkte helt enkelt hem och lade mig i min säng och tänkte kolla på det senaste avsnittet av Supernatural, men det slutade istället med att jag somnade och vaknade av att min klocka ringde kl 9. Det var så otroligt svårt att komma upp ur sängen igen! Men eftersom att jag och min labpartner har en sista labrapport att skriva klart innan fredag så var jag tvungen att dra mig upp ur sängen för att åka in till universitetet. 
Så nu sitter jag här och försöker beräkna massa roliga grejer inom området kinetik. Och jag kan ju säga att jag inte förstår så mycket av vad vi gör... Alla beräkningar är iallafall klara nu så det är bara syfte och diskussion som ska skrivas innan vi äntligen kan skicka in vår 8 sidor långa rapport (den lär bli ännu längre). Jag vill iallafall bli klar nu så att jag kan hugga in på min delikata pastasallad. Dör av hunger här nu ju!

Barnvagnskaos

Jag åker nog spårvagn i mer än en timme per dag, och jag har observerat ett och annat. I Kortedala där jag bor är det väldigt populärt att springa runt med barnvagnar. Detta resulterar även i att mammorna med sina barnvagnar hoppar på spårvagnarna titt som tätt. I mittendelen av en spårvagn finns det plats att ställa sin barnvagn på. Om man står just där, på grund av att det inte finns plats att sitta på, blir man så fort det kommer på en barnvagn, antingen påkörd eller snäst åt. Jag förstår att man som en moder med ett barn och en barnvagn både är stressad, sliten och trött, men det finns ingen som helst anledning att ta ut detta över medpassagerarna! Jag försöker alltid vara trevlig och flyttar på mig direkt som jag ser att en barnvagn är påväg på spårvagnen. Men ibland är det svårt att flytta på sig, speciellt när spårvagnen är full. Och då kan man förvänta sig att bli manglad av en barnvagn. Ytterligare en sak jag har observerat vad gällande barnvagnar är att även om det inte får plats ytterligare en barnvagn, så försöker mamman alltid att på något sätt trycka in den ändå. Vilket sällan lyckas och medför att barnvagnen står mitt i gången. Detta gör det helt omöjligt att gå längre bak/längre fram i spårvagnen, samt komma ut eller in från spårvagnen. Jag förstår inte riktigt hur barnvagnsförarna tänker faktiskt...

Tentamen

Knappt två veckor kvar till den första tentan! Det som förvånar mig är att jag faktiskt började plugga för flera veckor sedan. Jag har suttit i princip varje dag och räknat på alla de uppgifter som våra föreläsare har rekommenderat, och de är minsann inte få! Men trots att jag tagit mig tid till att plugga och räkna och försökt lära mig det mest obegripliga, så känner jag mig så otroligt stressad. Jag är dessutom en person som vill hinna med att räkna alla uppgifter, vilket jag nu uppenbarligen inte kommer hinna med. 
Det jag älskar mest med denna kursen är att det mesta som föreläsarna gått igenom är sådant som jag redan lärt mig i gymnasiet. Eller ja, okej, inte atom och bindningslära, kinetik, eller allt inom termodynamik. Men stökiometrin, jämvikter och iallafall en liten del inom termodynamik. Det är med andra ord en blandning av gammal och ny kunskap. Men jag längtar tills denna kursen, och kursen om organisk kemi är slut, så att jag äntligen kan få komma tillbaka till Medicinareberget. Nästa termin ska vi nämligen läsa "Utvecklingsbiologi (15hp)" samt "Bioinformatik och funktionsgenomik (15hp)". Jag föredrar nämligen molekylärbiologi framför kemi/fysik. Mycket mycket roligare!
Men nu är det dags för mig att räkna vidare! Ciao!


Instagram
RSS 2.0