Skolstart

Då var sommaren slut och det är dags att börja plugga igen!
Jag klarade min sista 15 hp kurs från förra terminen med ett VG som jag är otroligt nöjd över! Det brukar vara lagom svårt att lyckas bli godkänd, så väl godkänd är verkligen en bedrift! 
Nu har jag börjat andra året molekylärbiologi med en kurs i Grundläggande kemi. Kemi är helt okej att läsa sålänge jag förstår det någorlunda bra. Stökiometri exempelvis är rätt simpelt och enkelt att förstå, men nu har vi påbörjat en del som benämns "atom och bindningslära". Och det är allt annat än vad det låter att vara. Våran föreläsare har dragit in massa kvantmekanik med flummiga snubbar som Schrödinger och Heisenberg. Den ena vars katt är död och levande på samma gång, och den andra som inte vet var någonting håller hus. Kemi? Nja, snarare någon konstig form av fysik, det som är min starkaste sida! Eller inte...
Jag har ännu inte riktigt lyckats smälta föreläsningen från idag och lär nog aldrig någonsin göra det. Jag får helt enkelt hoppas på att de kommande föreläsningarna är mer begripliga och väldigt mycket mindre flummiga. 
 


Instagram
RSS 2.0