Provanställd!

Var på arbetsintervjun på Clarion Hotel Post idag! Var supernervös och min kille hade hjälpt mig träna på engelskan som jag failade när jag var på arbetsintervju på Gothia.. Det var en snabbintervju på en kvart och jag behövde inte prata engelska! Efter att ha frågat mig ett par frågor erbjöd rekryteraren mig en provanställning den 12-14e juni. Då har jag precis hunnit komma hem från Stockholm (11e) och slutar precis innan jag ska till Frankrike (15e). Är supertaggad, och det kommer bli hur kul som helst! Ska verkligen göra så bra ifrån mig som möjligt så att jag får jobbet.
 
Efter intervjun åkte jag till skolan och satt där till tre. Brukar inte sitta så länge, men idag gick det faktiskt bra att göra det. Tycker dessutom att det är roligare att plugga med klasskamraterna. Ska sitta hela helgen och plugga själv, men ska åka in till skolan på måndag igen och fortsätta plugga med dem. 
 
Ludovico Einaudi är förövrigt grym musik att lyssna till när man pluggar eller bara vill koppla av. Väldigt "relaxing" att lyssna på. Älskar verkligen pianomusik över något annat. 
 

Arbetsintervju!

Så sjukt galet gott! Fick nyss ett samtal från Clarion Hotel Post (ett hotell vid Drottningtorget i Göteborg) om att jag fått arbetsintervju! Ska dit imorgon på morgonen och jag är otroligt nervös. Hoppas verkligen att jag får detta jobbet så att jag kan få jobba i sommar. Behöver det verkligen! 
Fick även mina CV som pappa skulle skicka till mig eftersom att jag inte har en skrivare själv att skriva ut dem med. Så jag ska gå runt och lämna ut dem någon dag. 
 
Och så har jag dessutom fått två brev från Västtrafik. Skickade in två resegarantisblanketter till dem för några veckor sedan där jag klagade på att bussen var försenad. I breven fick jag två "checkar" som jag kan lösa in nästa gång jag ska köpa ett busskort. Var 50 kr på varje. Tycker det var lite snålt, men man får väl ta det man får. Jag kommer iallafall spara pengar nästa gång jag köper ett busskort, även om jag tycker att de rånar mig på allt jag äger och har varje månad. De stjäl både tid och pengar....

Godmorgon!

Är ledig idag. Men uppenbarligen är jag ändå vaken vid halv 8 på morgonen. Sov hos killen inatt och han åker till skolan i Trollhättan så vi går upp 5 på morgonen. Ganska så jobbigt, men jag har vant mig nu! Min dygnsrytm är såpass bra att jag vaknar tidigt på helgen, och somnar tidigt på helgen. När jag är ute och ska festa efter att ha gått upp fem varje dag blir jag huuur trött som helst på kvällen och vill bara sova. Och då är jag trött redan vid 10 på kvällen! När man är trött blir man dessutom väldigt tråkigt, och ofta i mitt fall blir det att jag blir grinig. Men jag går faktiskt hellre upp fem varje dag än att sova bort hela dagarna. Man får så mycket gjort då! 
 
Nu återstår ett litet dilemma för mig. Funderar på att lägga mig och sova en stund innan jag ska plugga eller om jag ska börja direkt. Just nu är jag så trött att jag inte vill göra något annat än att sova... 

Just another day...

Pluggade inne på universitetet idag med ett par klasskompisar. Vi gick igenom en övningstenta tillsammans. Tycker verkligen om att plugga i grupp eftersom man kan diskutera fram sig till svaret. Alla kan dessutom olika mycket på olika områden så man lär sig det andra kan bättre, och lär ut de som de inte kan. Efter plugget tog jag en sväng till min mormor och hälsade på. Bussen till centrum var försenad så jag missade min andra buss. Passade på att promenera hem och tog en sväng till min mormor. Skulle dessutom hjälpa mamma med att fixa något hos henne. 
 
Och nu är jag hemma hos min kille, som jag inte träffat på två dagar (!), och pluggar, samtidigt som jag kollar på Mad Men. Det är väl inte särskilt ultimat att plugga och kolla på en serie samtidigt... Men det är mysigt och går faktiskt mycket bättre att plugga. Om jag dock får problem med att koncentrera mig pausar jag avsnittet.
 
Som jag tidigare nämnt avskyr jag bioinformatik. Jag måste dessutom klara tentan eftersom att den för det första är på 15 hp, och för det andra så orkar jag inte göra en omtenta på den, och vara tvungen att plugga om igen från början... 

Redo för sommaren!

Köpte ny bikini igår och är sjukt taggad inför sommaren! Jag är visserligen inte ledig förrän den femte juni, då jag har min sista tenta för år två. Den sjunde juni åker jag till familjen i Stockholm, och är tillbaka först den 11e. Ska försöka, om jag får tider, att jobba tisdagen, onsdagen och torsdagen. Tidigt på morgonen den 15e juni kommer jag och min kille och hans familj att flyga till Nice, i Frankrike! Ska spendera två fantastiska veckor på Franska Rivieran. Under dessa två veckor kommer jag dessutom hinna fylla 21 år! 
Tillbaka i Sverige igen den 29e juni och efter det ska jag försöka jobba så mycket jag bara kan!
Så ja, jag längtar otroligt mycket att få vara ledig och njuta av sommaren. 
 
Bild på överdelen på bikinin, köpt på H&M! Är glad att ja inte ser ut som ett äckligt skelett längre, då man såg varenda ben jag har i kroppen. Dock är armarna och benen fortfarande för smala, men jag jobbar på det! Under sommaren ska jag träna allt jag bara kan, och får förhoppningsvis se resultat. 
 
 

The greatest artist of all time

Jag är kristen och det är aldrig något jag kommer dölja, även om det är sällan något jag visar eller uttrycker. Jag skäms inte för min tro. Men å andra sidan vet jag att det inte hjälper att få över folk på "den rätta sidan" genom att gång på gång tjata om det - hat byggs upp. Jag håller min tro för mig själv och det enda jag kräver av mina medmänniskor är att respektera min tro, oavsett om de ogillar den eller inte. 
Men denna videon är värd att se och lyssna på. Tro vad du vill, tyck vad du vill, men ge den en chans. 
 

Hallonlakrits, lakritshallon...

Åh, varför är lakrits och hallon så gott tillsammans!? Nu menar jag visserligen i godisform. Köpte 30 kolor när jag var på lakritsfestivalen som är kombinerad lakrits/hallon. Hur gott som helst! I framtiden ska jag nog testa att köpa lakritsgranulater/pulver och strö det över hallon och äta. Kommer nog vara hur gott som helst! Eller göra en hallonsmoothie med lakrits i. 
 
Nu ligger jag hemma i sängen och ska börja plugga. Lyssnat på redovisningar hela dagen, haft utvärdering och stannade kvar och gick igenom en övningstenta med några klasskamrater. Vissa frågor är hur svåra som helst medan andra är jättelätta! Det jag fasar mest över är statistiken då jag inte vet vad som menas med alla ord. Som null hypothesis, significance level och p-value. Försöker hitta det på Google, men förstår inte riktigt det jag läser.
Egentligen vill jag bara gå ut och lägga mig i solen och kolla på en riktigt bra serie, men det får jag tyvärr vänta med tills efter tentan, suck. 
 
Idag firar jag och min pojkvän 10 månader! Det blir väl inte så mycket till firande eftersom att vi båda är väldigt upptagna med att plugga inför respektive tenta, så vi får väl fira efter tentan eller fira ettårsdagen lite mer. 
Nu är det dags för mig att dyka ner i ... uh... transcriptomics eller någonting... 

Iskaffe

Jag och killen låg utomhus och solade igår förmiddag samtidigt som vi pluggade. Det som alltid ingår i plugg är kaffe. Alltid.
Men när det är varmt ute är man inte särskilt pigg på att dricka något varmt; vi gjorde iskaffe! 
Jag har aldrig tidigare gjort det, men det man gör är att man gör en dubbel espresso (och häller i socker om man vill ha det i), fyller glaset med is och sedan häller på massa mjölk. Vi gjorde inte riktigt någon dubbel espresso, utan använde så mycket nescafé som vi brukar ha när vi gör vanligt kaffe. Så; Nescafé och varmt vatten för att lösa upp kaffet. På med socker medan det är varmt (löser upp sig mycket snabbare när det är varmt). Lät det kylas ner lite innan vi öste på med is och mjölk. Och det var hur gott som helst! Verkligen helt perfekt för ett hardcore-plugg ute i solen! 
 

Opponering

Redovisningen är klar! Är nöjd med redovisningen; var först så det vi som satte ribban för de andra! Under tiden som de andra redovisade passade jag på att plugga. Hann faktiskt med rätt mycket. Sedan på vägen hem tog jag vägen om H&M för att köpa en bikini och sedan till Ica Maxi för att handla.Tror jag handlade lite för mycket eftersom jag knappt kunde bära hem det...

Nu har jag i alla fall varit ute med hundarna och tagit en lång go dusch! Imorgon ska jag opponera på två redovisningar så jag måste läsa igenom deras rapporter idag. Sedan måste jag fortsätta plugga inför tentan som är nästa onsdag. Är riktigt nervös inför den. Vet inte riktigt vad jag ska plugga på, det är rätt oklart... Men får göra mitt bästa! Det är iallafall bara opponeringen imorgon kvar innan jag är helt ledig fram till tentan. Och efter tentan ska vi i klassen ha en go fest med varandra hos en klasskamrat. Kommer grilla och bara allmänt fira att andra året är slut! Nästa år tar jag examen! 

FUN gene!

På plats i skolan! Varit här sedan tio över 7. Vid 8 ska vi ha redovisning om den gen som vi har letat information om och tagit fram lite olika hypoteser till dess funktion. Hade genen YKR023W (som finns i Saccharomyces Cerevisiae) som vi till en början inte hittade någon information om. Men efter ett ändlöst hoppande på ett flertal databaser så kom vi äntligen fram till att proteinet har ett zinc finger motif och är en del i reglering av transkription. Finns inget riktigt rätt och fel eftersom att man inte vet något om proteinet. Vi skulle dessutom hitta på ett experiment man kan göra för att ta reda på dess funktion. För vår del valde vi att använda ChiP-chip, Chromatin immunoprecipitation på en microarray. 
I fredags gjorde vi vår presentation och om lite mer än en halvtimme är det dags att redovisa! Ska dessutom redovisa på engelska, vilket jag hade fasat över när jag gick i gymnasiet. Nu är engelskan som svenska för mig. Kurslitteraturen, föreläsningarna, diskussionerna, laborationer och redovisningarna är på engelska. Med andra ord allt! Har ofta problem att översätta engelska ord jag läser till svenska. Jag vet vad ordet betyder, men vet sällan vad ordet är på svenska. 
 
 

Träningsvärk!

Igår var jag i skolan 20 över 7. Skulle egentligen vara inne vid 9, men eftersom att min kille skulle till skolan kl 8 så var vi inne i stan redan innan 7. Tyckte inte att det var nåon idé att åka hem, när jag ändå skulle vara tvungen att åka igen, så jag åkte till skolan. Var egentligen ledig igår, men jag och min klasskamrat skulle göra vår presentation som vi ska ha på måndag. Jag började med den, och när han kom till skolan så var jag redan klar med den! Jag tycker det är rätt roligt att göra presentationer i Power Point. Nu gjorde jag den visserligen i Google Drive istället, men minst lika roligt det! Jag gillar Google Drive. Man kan skriva dokument där, skapa presentationer och skriva i kalkylblad (som Word, Powerpoint och Excel), förutom att allt det du skriver sparas på Drive. Och om du delar dokumentet med exempelvis en klasskamrat kan man sitta båda och skriva i dokumentet samtidigt! 
Vi satt kvar ytterligare en liten stund och fixade klart presentationen och sedan åkte jag och tränade.
 
De var helt tomt på gymmet när jag var där vid tolvtiden! Några enstaka personer värmde upp, men på styrketräningsdelen var det jag och en person till. Tränade lite armar innan jag gick för att köra benpressen. I början tog jag 50kg, eftersom det är så mycket jag väger. Var riktigt jobbigt! Men sedan för några veckor sedan ökade jag till 60kg! Jag var lite frustrerad över att det tog så lång tid innan jag orkade tyngre vikter. De andra kroppsdelarna har jag ökat ganska mycket på sedan jag började träna. Igår körde jag en gång på 60 kg och funderade på om jag skulle testa 70 kg, bara för att se om jag klarade det. Och det gjorde jag! Blev hur glad som helst. Det är ändå 20 kg mer än vad jag väger. Så jag körde på två gånger på 70 kg och gick sedan vidare. 
 
Nu har jag världens träningsvärk i rumpan! Men det är faktiskt skönt på något sätt. Då vet jag att det händer något när jag tränar iallafall :D

Allt går utför

Som ungdom i Sverige ska man redan vid 15 års ålder bestämma sig för vad man vill göra i resten av sitt liv. Ofta går det att välja andra vägar efter gymnasiet än den man har valt, men ibland fungerar det inte. Väljer man dessutom det ena får man samtidigt välja bort det andra. 
Som ungdom, efter gymnasiet, ska man försöka få tag på ett jobb, vilket är nästintill omöjligt. Man kan söka jobb efter jobb. Lämna CV till stans alla butiker, men ändå inte få någonting. Är det bara otur eller saknar man det som arbetsgivare finner attraktivt? Bortsett från att man dessutom ska flytta hemifrån. Vilket inte heller går. Det finns inga bostäder och det finns inga jobb. Eller... bostäder finns, om du är villig att betala. Om du har en hög inkomst. Men om du är studerande och enbart lever på studiemedel så sitter du där utan bostad. Studentlägenheter finns, men de är dyrare än de som finns på den "allmänna" marknaden. Med en så låg inkomst som en student har vill man dessutom ofta ha ett jobb vid sidan av. Och väldigt gärna ha ett till sommaren så att hyran kan betalas. Man söker, konstant. Skickar CV hit och dit. Men gång på gång får man tillbaka mail om att man verkar intressant men att de ändå inte går vidare med ansökan. Jaha. Då får jag väl sitta här hela sommaren och rulla tummarna då. 
 
 
Arbetsgivare idag har dessutom krav som man aldrig skulle kunna uppnå. "Du ska vara 18 år och ha minst fem års erfarenhet inom detta område!". Du ska vara ung med erfarenhet. Hur ska jag kunna få erfarenhet om jag inte får något jobb? Jag vill ha ett jobb och jag är villig att lära mig. Är jag villig att lära mig så lär jag mig snabbt! Jag är ambitiös, trevlig, rolig, nyfiken, effektiv och älskar att träffa nya människor. Jag älskar att ge ett leende och få ett tillbaka. Att uföra mina arbetsuppgifter och få beröm över hur bra och snabbt jag utför dem. Imponera! Men ja. Det är klart att det är enklare med arbetstagare som har erfarenhet, oavsett hur bra eller dåligt denne person utför sina arbetsuppgifter. 
 
Vi har det så bra vi svenskar. Med en lat regering, sjukvård och skola. Sverige må vara ett rikt land nu men det är på toppen som allt börjar gå utför. 

För mycket att göra, för lite tid!

Suck. Det är så mycket att göra hela tiden! Hinner knappt sova och äta... I tisdags var det inlämning på vår labrapport. Skrev klart den på måndagen och skickade in, hur skönt som helst! Påbörjade den andra skoluppgiften som ska in imorgon och satt och skrev på den igår samt lite idag. Blev klar med den och lämnade in den! Fick resultatet på vår förra uppgift som vi lämnade in för några veckor sedan; 4,5 p av 5! Riktigt gott att ha fått ett såpass bra betyg på en uppgift vi inte riktigt förstod. Uppgiften står dessutom för 10% av det slutliga betyget. Den sista uppgiften står också för 10% av betyget. Tentan kommer med enkel matematik då stå för 80% av det slutliga betyget. Idag hade jag och några andra som inte klarade varken duggan eller omduggan, en pratstund med vår föreläsare för att tala om för honom om vad vi tyckte var svårt. Ingen sa i princip någonting, och så lätt var det! Igår frågade min arbetsgivare om jag kunde jobba idag, vilket jag tackade ja till. Är riktigt trött nu efter att ha varit vaken sedan 5, varit i skolan till ett och sedan jobbat till 10. Turligt nog är jag ledig imorgon! Ska tvätta, plugga och sedan åka och träna. Kommer bli riktigt skönt! Tränade i måndags efter att inte ha gjort det på två veckor, så nu sitter jag här med en go träningsvärk. Vill gärna kunna jobba och träna mer än vad jag gör just nu, men jag har tenta den 5e... Det är lite lockande att skita i den och göra omtentan istället, men då kan jag inte skryta med att jag inte har kuggat en enda gång på två år. Så med andra ord får jag skita i pengar och en välmående kropp de närmsta veckorna så att jag klarar tentan. Nu ska jag minsann ta och sova, känns som att jag förtjänar det!

Omöjliga skoluppgifter...

Labbrapporten är klar! Eller nästan i alla fall. Har en uppgift kvar som ska göras i samband med vår datorlabb på måndag, så vi får skriva klart rapporten först då. Sedan är det bara den andra uppgiften kvar som ska göras. Vi får en gen som vi ska leta fram funktionen på och i vilka biologiska och molekylära processer den ingår i. Detta ska vi göra genom att använda de databaser som vi har gått igenom. Har redan suttit i ett antal timmar för att hitta information om vårt protein. Det enda vi vet är att den ingår i reglering av transkription, har ett zinc-finger motif och interagerar med ubiquitin. Mer än så vet vi inte, och den ska tydligen ingår i "osmoregulation". Får se om vi lyckas baka ihop något tills på torsdag då den ska vara inlämnad. 
 
Ikväll ska jag ut, för första gången på en evighet! Ska bli roligt att få träffa kompisarna igen som jag brukade festa med förr. Men jag kommer ta det lugnt ikväll, någon drink och någon cider får det bli, men inte mer än så. Det som återstår för min del är dock att jag ska hitta kläder att ha på mig. Och välja ut vilka skor jag ska ha! Inte lätt att vara tjej... 

Lurad...

Halloj!
Hade glömt laddaren hos killen på tisdagsmorgonen och han lovade att ta med sig den in till stan på onsdagsmorgonen. Jag som är så fullkomligt beroende av min dator eftersom att jag har hela mitt liv på den, och den är det enda jag håller på med, så fick jag panik när jag kom på att jag hade glömt laddaren. Kunde använda datorn några timmar innan batteriet började sina. Så jag påminde min kille ett flertal gånger om att lägga ner laddaren i väskan, och min hostmedicin som jag också hade glömt. 
Igår på morgonen gick jag upp en timme tidigare för att möta honom i stan. När jag är påväg in till stan skriver han att han har glömt min laddare, men att han har med sig hostmedicinen. Gissa vem som blev sur och grinig? Jag gick iallafall och ställde mig på perrongen när hans tåg kom in och var riktigt grinig. Jag får hostmedicinen som jag lägger ner i väsken, och med ett lurigt leende plockar han upp min laddare också. Jag blev HUR glad som helst, trots att jag var lite sur över att han hade lurat mig. Men jag har världens bästa pojkvän! 
 
Jobbade igårkväll igen. Det gick mycket bättre igår, trots att vi var tvungna att städa en hel svit. Men jag hann med alla mina arbetsuppgifter och var klar nästan 20 minuter innan jag slutade. Ska jobba ikväll igen och det känns riktigt bra. Jag har fått jobba mer självständigt nu vilket jag lär mig betydligt mer på, vilket förmodligen beror på att jag frågar mer. Jag hoppas att jag kan få jobba mer där framöver om jag inte får något jobb nu i sommar. 

Jobb!

Ikväll ska jag jobba på Elite Plaza Hotel! Har jobbat där tidigare, som förra sommaren samt ett par andra gånger under det senaste året. Inte så jätteofta, utan de ringer om de behöver någon som kan komma in och jobba. Det är på sätt och vis skönt att inte ha ett jobb som man måste gå till, speciellt nu när jag studerar. Jag klarar mig på det studiemedel jag får, men ibland är det gott med lite extrapengar i fickan! Som student har man inte alltid möjlighet till att lägga ut pengar på extragrejer, som bio, kläder, skor och att äta middag. Än mindre än att gå ut och dricka varje helg. Jag sparar dessutom ett par tusen varje månad som jag kan ha i sommar ifall att jag inte får jobb. 
 
Imorse var det föreläsning som vanligt. Upp tidigt, och jag har fortfarande problem med att sova med min jobbiga hosta. Halvsatt upp hela natten i sängen för att halsen inte skulle bli svullen och börja klia. Föreläsningen idag var rätt intressant, vilket förmodligen berodde på att jag förstod vad han snackade om, samt på att jag inte hade någon dator att anteckna på. Glömde laddaren hos killen imorse, vilket gjorde mig väääldigt sur och grinig. Vill helst dra så lite batteri som möjligt så att jag kan klara mig tills imorgon då jag förhoppningsvis får den igen. Men fick föreläsningsmaterial av föreläsaren att anteckna på, vilket faktiskt gick bra. Jag var koncentrerad under hela föreläsningen, och det var längesedan det hände! 
Dags för mig att kolla någon serie innan jag lagar mat och drar iväg till jobbet!
 
Bjuder på en bild jag fotade med min killes telefon när han var tråkig och satt och spelade Leauge of legends. Inte på något sätt seriös bild, men lite rolig ändå! Funderar på att skaffa en keps att ha i sommar dessutom, passar rätt bra i det :D
 

Katastrof

Min förkylning är nästan över förutom att hostan sitter kvar. Det kliar så otroligt mycket! Det är jobbigt när jag ska sova med killen också, för då kan jag verkligen inte hosta. Vill ju inte väcka honom mitt i natten när vi ska upp fem på morgonen. Men jag prövar allt möjligt; ipren för att få ner svullnaden i halsen (som ger upphov till klihostan) samt en hostmedicin mot rethosta. Tuggummi och vatten vid sängen vid en eventuell hostattack på natten. På dagarna hostar jag också otroligt mycket. Så sjukt jobbigt! Det kliar och kliar och jag kan inte göra något åt det. 
 
Imorse kom jag hem vid halv 8 på morgonen och gick och lade mig för att sova en stund. Jag skulle vara inne på Medicinareberget vid 10, så jag unde sova till halv 9 och sedan åka vid 9. Innan jag gick och lade mig så tog jag en hostmedicin som heter Cocillana-Etyfin som innehåller etylmorfin. Man blir väldigt trött och dåsig av den hostmedicinen och ja, det blev jag. Slutade med att jag försov mig väldigt grovt, till tjugo i 10 och fick väldigt bråttom upp ur sängen! Var dåsig hela vägen till skolan som jag var en timme försenad till, och någon timme efter det. Men det gick bra ändå, fick lite gjort i skolan, men i och med att jag var så försenad så ska jag nog sitta hemma och plugga lite också.
 
Jag vill bli frisk nu! Jag har inte tränat på snart en vecka och kommer inte kunna göra det på hela veckan, förutom möjligtvis i helgen. Jag mår förhållandesvis bra nu, förutom hostan såklart, men jag vill inte riskera att träna och sedan bli värre. Ska dessutom jobba tisdag, onsdag och torsdag så får väl ser hur det här går. Lite jobbigt med ekonomin nu i slutet av maj då jag bara får halva studiemedlet. Som tur är jobbade jag dock i april, och ska jobba nu i veckan så det kommer nog lösa sig! 
Nu ska jag spela lite Don't Starve innan jag ska laga mat och skriva lite på labbrapporten som ska in nästa vecka.
 
 

Nya skor!

Godmorgon! Vaknade för några timmar sedan men har inte orkat resa mig ur sängen än. Kanske dags att göra det och äta frukost så att magen och kroppen blir glad. Gjorde inget speciellt igår eftermiddag/kväll. Låg bara hemma i sängen och kollade serier och spelade Starcraft. Lite sorgligt att många av de serier jag kollar på har sina säsongsavslutningar nu. En ny serie som jag har hittat heter Da Vincis Demons. De som har gjort Spartacus (en av de bästa serierna som finns) har även gjort Da Vincis Demons. Da Vinci påminner mycket om Dr. House i serien House, och Sherlock i serien Sherlock, obviously. Gillar att kolla på serier där huvudpersonen är ett geni som ingen förstår sig på. 
Magen kurrar och känner ett lätt illamående. Dags för mig att äta frukost! 
 
Köpte nya skor häromdagen, lägger upp en bild på dem. Lite snyggare och bättre att gå i än converse! 
 
 
 
 

Radioactive - Lindsey Stirling och Pentatonix

Lindsey Stirling har tidigare spelat "Crystallize", blanding mellan violin och dubstep. Hur bra och coolt som helst!
Pentatonix gör covers av låtar på sina egna sätt. 
Kombinationen blir helt underbar!
 

Frukt

Jag har börjat tycka om att äta äpple. Har kunnat göra det lite då och då när jag var yngre, då jag också ofta blev tvingad till att göra det... Men just av den anledningen, att bli tvingad till att äta, gjorde att jag absolut inte ville äta äpple. Jag var helt enkelt emot frukt. Vissa frukter gillar jag verkligen inte; clementiner och apelsiner. Pressad apelsin går bra, men inte att äta. Banan till gröten fungerar också. Men aldrig frukterna i sin helhet. Men nu har jag alltså då börjat äta äpple. Det är perfekt att äta som ett snabbt mellanmål när jag inte orkar stå och göra en macka. Det är dessutom snabb energi att få i sig. Typ innan man lagar mat, om man har så lågt blodsocker att man mår dåligt. Och det är bra både innan och efter träningen. Jag äter det mest för att få snabb energi, och bli tillfälligt mättad. När jag har ätit mat blir jag ofta hungrig 1-2 timmar efteråt. Och så ofta kan jag inte riktigt stå och laga mat. 
Det som många dock inte tänker på är att frukter också innehåller socker. Ja, det är bra att byta ut godiset till frukt. Frukt innehåller inte alla skumma ämnen som finns i godis. Men sockret finns fortfarande kvar. Om man ska vara "nyttig" och ha lågt kolhydratintag så bör man tänka på att frukt också innehåller kolhydrater. Men antar att människor får göra som de vill. 
 
Idag har jag ännu inget speciellt planerat. Mina kusiner med familj är hemma hos min moster nu för att grilla och ha mysigt, men jag ligger i min säng nere i källaren och planerar att plugga. Får se hur bra det där går :D 
 

Pluggdepression

Prestationsångest, skoltrött, skuldkänslor etc etc. 
Ugh, orkar inte mer. 
Jag älskar att plugga. Mer än något annat. Att få kunskap, lära mig nya saker och förstå hur allt fungerar. Jag älskar det! Och inte bara att lära mig om molekylärbiologi, utan om allt! Det är väldigt få personer som förstår min entusiasm och engagemang. Men vad ska man annars vara intresserad av? Är inte alla vetgiriga? Barn har jag märkt är väldigt vetgiriga, men antar att det växer bort med tiden, förutom för mig då. 
 
Men just nu orkar jag inte plugga mer. Jag är inte koncentrerad på lektionerna. Har alltid med mig datorn eftersom att jag antecknar med den, vilket dock är farligt då jag hittar andra roligare artiklar (som faktiskt handlar om vetenskap) att läsa, och småspel att spela. Jag lyssnar inte och antecknar inte, så när det väl är dags för att plugga, så går det inte! :D 
För det första är ämnet inte intressant. Själva sekvenseringen är intressant. Hur man får ut vilka nukleotider ett genom består av och vad man kan göra med informationen. Men inte den praktiska delen. Att använda databaser. Helt ointressant! För det andra är det svårt. Matematik och biologi fungerar inte, som jag tidigare skrivit. Det är dessutom svårare att förstå eftersom att jag inte är intresserad. Jag försöker liksom inte ens. 
Och nu är jag dessutom så skoltrött att jag inte orkar plugga. Vill bara ha sommarlov. NU. 
 
Och den där duggan... Klarade inte den första som jag gjorde, och gjorde omduggan förra fredagen. Inför omduggan så hade jag faktiskt pluggat. Försökte verkligen. Men fick tilbaka resultatet i tisdags och blev inte godkänd. Faktum var att jag till och med fick lägre poäng på denna, som jag hade pluggat på, än den som jag inte alls hade pluggat på. Hur kan man misslyckas så enormt? Jag har aldrig i hela mitt liv blivit underkänd på något!
Det som händer nu är att jag ska prata med kursledaren om det jag tycket är svårt. Han sa; "Fundera över det ni tycker är svårt och prata med mig om det". Fundera? HA! Det behövs då verkligen inte. Men får hoppas att det går bra eller något i den stilen... 

Frustration

Otroligt konstig vecka. Onsdagen blev som fredag, eftersom att det var kristi himmelfärdsdagen igår.Satt hela kvällen och spelade Don't Starve och klarade till dag 20 utan att dö! Istället stängdes bara spelet av sig, spelar ännu bara betan. Funderar på om jag ska köpa det riktigt spelet. Satt uppe till tre på natten och spelade, och minns inte senast jag var vaken så länge.
 
Igår var jag ledig och åkte med killen till Högskolan Väst i Trollhättan för att han behövde plugga, och det såg jag som ett gyllene tillfälle till att också få plugga. Är jag hemma så får jag ingenting gjort. Till sen lunch/tidig middag gick vi till en thairestaurang och åt buffé. Det fanns jordnötssås. Jag ÄLSKAR jordnötssås! Satt där en liten stund och åt god mat och tog en kopp kaffe och en kaka efteråt. Tillbaka till Högskolan igen innan vi slutligen åkte hem igen. Under dagen blev jag riktigt sjuk. Hade vaknat upp med en hamster i halsen och kunde knappt andas genom munnen (även om det gick utmärkt att andas genom näsan). Försökte ringa sjukvårdsupplysningen, men självklart hade de en kötid på EN HALVTIMME. Hamstern i halsen släppte under dagen, men jag mådde bara sämre och sämre, tills jag på kvällen hade hög temp/feber. 
 
Vaknade upp idag och mådde inte alltför bra. Killen skulle jobba och jag skulle plugga med min klasskamrat (vi har ett roligt projekt där vi har fått en okänd gen som vi ska bestämma funktion på genom att leta igenom alla miljoner databaser med miljarder proteiner). Hade tagit en värktablett på morgonen så har måt bättre än vad jag gjorde igår. Åkte hem, bussen försenad ett antal minuter och missar den andra bussen hem. Tänkte gå hem från Partille Centrum istället för att vänta en halvtimme på bussen, men råkade gå förbi Skopunkten som hade megarea på sina skor. Gick in dit och kollade, för jag behöver verkligen ett par nya skor som inte ser lika hemska ut som mina Converse, och som inte har hög klack som alla mina andra skor. Det blev ett par svarta skor med ett läderaktigt material och snygga nitar på. Fanns inte alls så många andra snygga skor där, tyvärr. Testade ett par tygskor, men de var inte stabila överhuvudtaget. 
 
När jag var klar gick jag tillbaka till bussen, som kom ett par minuter senare. När jag kom hem hörde jag hur det pep i källaren (jag bor i min mosters källare, så jag går in via källaringången). Lät som ett brandlarm och trodde att det brann hos någon granne. Hörde senare att det kom från tvättstugan och gick in och kollade. Då hade grannen som tvättade hängt sina lakan extremt nära fläkten, vid insuget. Lakanen hade då täppt igen fläkten vilket ledde till att fläkten började pipa som en satans brandvarnare. Gick ut för att knacka på grannen och be henne fixa det, varpå hon inte öppnar. När jag är påväg in igen kommer jag på att jag har glömt mina nycklar och låst ute mig... YAY! Denna dagen går ju otroligt bra. Men som tur var kunde jag gå till en av grannarna som var hemma och be om att få gå in via henne, vilket hon var snäll och lät mig göra. Jag gick sedan till tvättstugan, fixade lakanen så att de inte täckte för fläkten och kunde äntligen gå in igen för att äta mat. Så ja, denna dag har varit ett riktigt äventyr! Får se mer vad dagen har att erbjuda. 
 

Tvättdag

Idag var det dags att tvätta igen! 
Jag och killen försov oss en timme imorse men jag hann i tid till skolan ändå. Hade 1,5 timmes föreläsning om gelelektrofores och masspektrometri. Tur att jag redan har läst om det där, lyssnade inte alls på vad han sa... Är hur skoltrött som helst nu. Jag är fullt medveten om att jag måste plugga och börja ta tag i det, i och med att det knappt är en månad kvar till tentan, men en del av mig bryr sig inte riktigt om tentan. Klart jag vill ha godkänt, men jag orkar inte. Men en månad kvar, så det är väl bara att bita ihop och kämpa. Lite synd att falla på mållinjen... 
 
Iallafall. Efter skolan åkte jag hem, men fick problem med bussen. Den var över en kvart försenad. Och jag hade bråttom hem eftersom jag skulle tvätta. Missade min andra buss som går hela vägen hem till mig så jag gick hem istället. Tog bara en kvart och var riktigt skönt faktiskt. Har varit otroligt fint väder idag! Och sedan jag kom hem så har jag tvättat. Jag hinner nästan aldrig med det, men det är så otroligt skönt att få det gjort! 
 
Under tiden jag tvättade spelade jag spelet "Don't starve" som min kille fick mig att börja spela igår. Det går ut på att man ska överleva. Man kan dö av hunger, att man blir galen men också av att hälsan tar slut. Så man springer runt och samlar mat och verktyg och bygger upp en liten bas för att överleva. Riktigt roligt faktiskt! Men när man är död, då är man död, och måste börja om från början. Lite frustrerande.. Men väldigt charmigt spel. Älskar stilen! 
 

Spel & träning

Mysig kväll igår med lite Vampire Diaries och senare spel med killen. Tycker det är kul att jag också är intresserad av spela. Istället för att klaga och blir arg för att han spelar så har jag också börjat spela, och tycker faktiskt att det är kul! Ibland spelar vi samma spel tillsammans, som exempelvis Diablo, mot varandra, som exempelvis Starcraft, eller så spelar vi två helt olika spel. Kan ju tänkas att vi inte är så sociala i vårt förhållande, men jo, det är vi faktiskt. Dock är jag inte lika mycket spel-nörd som honom utan spelar bara för att få lite avkoppling. 
 
Tränade igår också! Fokuserade helt på benen, men tog även in bakre axlar, bröst, mage och rygg. Tränade även idag, men lade mer fokus på armarna. Det är så skönt att man märker skillnad relativt snabbt. Jag har visserligen inte tränat länge, men jag har blivit mycket stabilare i kroppen. I början lutade jag mig väldigt mycket bakåt när jag tränade biceps/triceps som inte alls är bra för kroppen. Såg ut som en ostbåge! Men efter att ha tränat sedan i slutet på februari kan jag ta tyngre vikter utan att se ut som en ostbåge, bara på grund av att kroppen har blivit stabilare. Jag längtar verkligen tills jag når min målvikt på 55 kg, och ser skillnad på kroppen. Att jag inte ser ut som ett skelett längre utan istället har muskler på armarna och benen. Det är hårt och tar lång, samt mycket tid att träna. Men de som känner mig vet att det inte finns någon som är mer envis än mig! Vill jag ha något så kämpar jag tills jag får det. 

HELG!

Denna veckan har bara rusat iväg! Kan nog dock bero på att tisdagen kändes som en fredag och onsdagen som en söndag, på grund av första maj och allt det där. Men nu är det dags för en riktig fredag! 
 
Imorse lyckades jag snooza väckarklockan i en timme och en kvart. Åt en stadig frukost uppenbarligen; något syrligt fullkornsbröd som jag fick när jag handlade med självscanning på Ica. Brukar alltid bli hungrig vid 9-tiden men idag blev jag det inte förrän vid 11! Men ja, det sägs ju att det ska vara mer mättande en längre tid. Dock stämmer det inte på havregrynsgröt. Kan äta en dubbel portion och ändå bli hungrig en timme senare... 
 
Intressant föreläsning idag om transcriptomics och vad man kan använda det till; Varför och hur man ska använda transkript (mRNA) med microarray för att kunna komma fram till läkemedel/ vaccin. Mycket fokus på malaria-parasiten plasmodium. 
Sedan var det dags för problem solving innan jag slutligen fick åka hem vid 11. Kom hem nu för en stund sedan och  har gottat ner mig i sängen med datorn. Lite senare idag ska jag träffa killen för att träna och sedan åka till honom, men tills dess ska jag spela Starcraft! 
 
Lägger upp en liten fin bild från gårdagens practical. Gjorde "clustering" utifrån microarrays för att se hur generna uttrycks. Namnen på generna är lite roliga ibland också! :D 
 

Omdugga

Huh.
I tisdags kollade jag och min kille Chalmers cortègen. En rolig och mysig tradition, förutom att det var riktigt kallt och blåsigt ute. Som tur var regnade det iallafall inte! Vi kollade dock inte klart på hela utan gick efter vagn 40, och då hade jag ingen känsel i fötterna och benen var hur stela som helst. Efter cortègen åkte vi till en fest hos några kompisar som faktiskt var förvånansvärt lugn och inte så jätterolig. Men det var roligt att träffa kompisar man inte hade umgåtts med på ett antal månader. 
 
Idag hade jag föreläsning till 10, och sedan datorlabb, "Practical" i statistik. Kan ju säga att matematik och biologi INTE hör ihop. Vi skulle räkna ut standard deviation och t-test och massa andra saker, vilket tog hela dagen. Vid 3-tiden var alla så möra och trötta att vi inte förstod något av vad vi läste. Tortyr! Hade dessutom glömt laddaren till både datorn och telefonen så kunde inte använda datorn till att göra labben på. Föredrar min dator, skolans är så långsamma...
 
Och imorgon är det dags för omdugga! Hade dugga i fredags som jag inte klarade eftersom att jag inte hade pluggat något till den. Hade varit i Stockholm helgen innan och jobbat hela vecka så hann verkligen inte. Så imorgon är det dags igen, och jag har inte pluggat nu heller... Jag ska försöka sitta och läsa igenom föreläsningarna men tror inte att det kommer hjälpa särskilt mycket. Men försöka skadar inte! Hade dock varit skönt att klara den så att jag slipper den och kan fokusera på alla andra skoluppgifter. Känner dock att jag är riktigt skoltrött nu. Vill att sommaren ska komma och att den kommande månaden flyger iväg så att jag kan få ta ledigt, jobba, sola, träna och resa! 


Instagram
RSS 2.0