Bästa känslan!

Äntligen är tentan klar. OCH DET KÄNDES BRA! Är väldigt sällan nervös inför tentor nuförtiden. Var alltid det i början, men det har avtagit nu. Nu känns det som att jag inte bryr mig längre, utan snarare längtar efter tentan så att jag blir av med den och kan få vara helt ledig. Självklart bryr jag mig om jag blir godkänd eller inte, innerst inne iallafall, men viljan just dagarna innan tentan är bara att den ska bli avklarad. 
Och det är den nu! 
Vissa saker var jag osäker på och svarade inte på först. Gjorde klart resten av tentan och gick tillbaka och svarade på de jag var osäker på. Funderade, diskuterade med mig själv. Det var smådetaljer som jag helt hade missat. Men jag hoppas att jag kammar ihop några poäng på de delarna ändå! 
Den bästa känslan är iallafall när man lägger ner pennan, reser sig upp och sträcker på sig (man är jäääättestel) och lämnar fram tentan. Och det allra bästa är att lämna tentasalen! Just nu känner jag hur trött jag är. Utsliten. Min stackars hjärna har fått kämpa järnet och den förtjänar verkligen vila! Problemet de kommande dagarna är, vad ska jag göra nu? Vad gör folk som jobbar på dagarna på sin fritid...? Jag som student har alltid något att plugga på. Men nu då? Jag kommer känna mig ännu mer rastlös nu! Träna ska jag inte heller göra denna veckan. Känner att jag måste bli helt frisk och må helt bra innan jag börjar igen. Så på måndag återgår jag till muskelbyggandet.

Monolog

Blev väckt imorse igen av killen. Elakt! Klockan var visserligen halv 10 men jag hade gått och lagt mig sent och var trött. Kunde inte somna om sen, suck! 
Nu sitter jag här och pratar för mig själv. Går igenom alla anteckningar och förklarar de olika sakerna högt för att repetera och lära mig mer. Går desstom snabbare att "förklara" genom att prata än att skriva för hand. Och sedan kollar jag av så att jag hade rätt. Förhör mig själv typ? Har inte riktigt någon här som kan förhöra mig så jag får väl lösa det på egen hand! 
Ska bli skönt att göra tentan imorgon även om jag fortfarande har känslan av att jag inte alls kan det jag ska kunna. Bara jag blir godkänd och blir av med den!
 
Såhär såg det ut igår när jag pluggade och kollade på Robin Hood samtidigt. Multitasking! ;)
 
 

Saknar!

Sova snart, rätt trött och sitter och nyser hela tiden. Brukar vara så när jag är förkyld. Nyser och nyser konstant! Vill bli frisk nu så att jag kan börja träna igen. Blir rastlös av att sitta still hela dagarna. Tänk så beroende man kan bli av träning. De är visserligen positivt, träning är bra för kroppen! Bara sålänge man inte tränar för mycket, äter ordentligt med mat och sover tillräckligt mycket. 
Saknar killen också. Vi har inte umgåtts sedan i lördags och det är rätt hemskt. Visst är det bra för förhållanden att man inte umgås för mycket och inte träffas under några dagar, men fyra dagar är för mycket för mig, speciellt om man umgås konstant, och vi kommer inte ses förrän på torsdag! Men får tänka positivt, det är bra att sakna varandra. Kommer bli underbart när vi ses igen!
 
Har pyttelite kvar att plugga, sedan går jag och lägger mig i sängen och kollar på Robin Hood! 
 
 

Ny rutin?

Stel i kroppen och fortfarande förkyld. Vill bara få klart denna tentan så att jag kan lägga mig ner och sova. Hur länge jag vill! 
Blev väckt av att killen smsade 7 på morgonen. Somnade om efter en liten stund men blev väckt igen vid 9 av min syster som ringde och tydligen skulle hälsa på mig. Hon hade kommit från Stockholm med tåget och behövde ha ett par nycklar som jag hade. Hon stannade en liten stund och vi pratade lite. Man träffas ju inte direkt varje dag. Speciellt inte när nästan hela familjen bor i Stockholm och jag bor i Göteborg. 
 
Jag hann plugga en liten stund och fixade mig innan jag åkte in till stan AcademicWork jag skulle på arbetsintervju hos. Det var en gruppintervju med mig och en tjej till. Var inte så nervös och det kändes bra. Men man kan ju aldrig riktigt veta. Kan ju alltid hoppas? Det verkar iallafall vara ett bra jobb med många fördelar! Kommer dessutom få jobba två dagar i veckan, samt att anställningen är tills vidare, vilket är rätt skönt. Så nu är det bara att vänta på samtal och få ett besked. Vid dåligt besked får jag väl hitta några fler jobb att söka... Att gå på arbetsintervjuer varannan vecka börja kännas som en rutin nu!

Windows 8.1!

Äntligen är uppdateringen av Windows 8 (Windows 8.1) här! Den utlovades till oss med Windows 8 eftersom att det hade förekommit klagomål på operativssystemets utseende. Exempelvis fanns inte Start-knappen kvar på aktivitetsfältet, vilket många stört sig på, men nu är den tillagd! Man kommer dock till startskärmen när man klickar på den och jag tycker inte att den har någon speciellt funktion eftersom att jag ändå alltid klickar i de nedre vänstra hörnet när jag vill ta mig till startskärmen. Däremot kan man högerklicka på den vilket gör att olika alternativ kommer upp!
Ytterligare är att det har kommit fler appar till W8, som exempelvis Facebook. Och nu kan man dessutom dela av skärmen med två appar samtidigt och välja olika storlekar på dem. Jag störde mig lite på det förut att man inte kunde dela skärmen i mitten och ha en app på varje sida öppen. Man kunde bara ha en app i en liten bit av ena kanten (antingen till höger eller vänster), och en app som då täckte större delen av skärmen. Men det är en uppskattad uppdatering av mig! Jag som alltid sitter och gör två saker samtidigt. Nu kan jag sitta och söka på Google samtidigt som jag har uppe mina anteckningar, eller kolla på Netflix samtidigt som jag pluggar, utan att behöva byta sida! Multitasking!
 
En nackdel med uppdateringen är dock att vissa program blir suddiga. Exempelvis Google Chrome. Texten är extremt suddig och jobbig att läsa. Även så i Adobe Reader, när jag kollar på mina anteckningar, och i Spotify. Det borde åtgärdas! Just nu använder jag Windows 8 versionen av Google Chrome, alltså "appen". Inte alls suddigt! 
 
Det finns säkert fler uppdateringar som jag inte märkt än, så dessa jag tog upp nu är nog bara en bråkdel av dem. Men det är kul och spännande, och framförallt bra att man får uppdateringen utan att betala något. Uppskattas och gillas!
 
Såhär såg det ut när jag installerade W8.1. Verkade inte så jätteseriöst måste jag säga. Men varför inte skoja till det lite ibland? Är lite "The Sims"-känsla över det hela. (Svårt att fotografera en bra bild på sin datorskärm, hmm)
 
 

Prata english

Ont i rumpan, handen och är stel i hela kroppen. Usch! Men så blir det väl när man har suttit och pluggat så mycket som jag har de senaste dagarna. Blöh. Tur att ämnet är så intressant, annars hade jag nog gett upp för längesedan! Känner hur jag blir nördigare och nördigare, och pratar mer och mer svengelska. Allt jag säger och skriver är på svenska blandat med engelska. Ofta vet jag inte vad det engelska ordet heter på svenska, även om jag fortfarande vet innebörden av ordet. Vissa ord på engelska går bara inte att översätta till svenska heller. Sedan är det väl inte så konstigt att det blir en sådan blandning då alla serier jag kollar på är på engelska, utan svensk text. Och all litteratur jag läser är också på engelska. Jag köper medvetet böcker (när jag väl gör det) som är på engelska, bara för att det ska bli mer och mer naturligt att läsa och förstå det.
 
Det är rätt skönt att jag har blivit såpass mycket bättre på det de senaste åren. Speciellt sedan jag började plugga på Universitetet. I högstadiet och gymnasiet avskydde jag engelska eftersom det var så svårt att lära sig det. Jag förstod aldrig reglerna och det var bara jobbigt. Jag har aldrig haft lätt för språk, matematik och logiska problem har istället alltid varit min grej. Det är väl anledningen till att det gick åt helvete med franskan för mig... Men som sagt. Det är skönt att engelskan har blivit såpass naturlig för mig nu. 

Chihuahua

Jag är en djurvän. Jag älskar djur! Hamstrar, kaniner, gerbiler, hundar, katter... Däremot är jag inte så förtjust i min mosters två chiuhuahor. Det är inte specifikt dem jag ogillar, utan rasen i övrigt. De som köper de hundarna gör det i många fall för att hunden är liten och söt. Köper kläder till den och klär på den som om den vore en docka. Och bär runt den i en väska som om att den vore ett gosedjur.Visst förstår jag om man köper ett "täcke" till hunden som skyddar den från att bli blöt och frysa ihjäl under vintern. Men inte när man klär på hunden tröjor och byxor. Det borde liknas vid djurplågeri. 
Det jag inte förstår är när folk säger att en chihuahua är söt. Har nog aldrig tyckt att den hundrasen har varit det. Shetland sheepdogs, border collies, pomeranians, siberian husky etc, de är söta hundar! Men inte chihuahor. De är bara irriterande, fula och skäller på det minsta lilla eftersom att de inte har mycket annat att komma med. 
 
Om jag skaffar ett till husdjur om ett år eller två blir det nog faktiskt en katt. Man behöver inte tänka lika mycket på att åka hem och ta ut djuret och gå på promenad på den, som man behöver med en hund. Det är ju lite jobbigt om man ska plugga i skolan men behöver åka hem efter ett par timmar för att ta ut sin hund. Katter är ju mer självgående än hundar. Sedan ska man kanske inte lämna katten hemma alltför länge heller, men det djuret ger mer frihet än vad en hund gör. Sedan, om ytterligare ett par år när mina studier är klara och jag har börjat starta en familj, då kan nog en hund komma in i bilden.  

Snark!

Känner mig lite sömnig nu och går nog och lägger mig om en stund. Imorgon är det en ny vecka! Jag har dock ingen koll på vilken dag det är i princip. Har fått för mig hela dagen idag att det har varit måndag. Men det blir väl så när man har varit ledig i två veckor och inte haft några andra rutiner än vakna, äta, plugga sova... Jag har ju visserligen inte bara suttit hemma, utan umgåtts med killen på kvällarna. Men jag har ju fortfarande inte gjort något "speciellt" på dagarna. 
Imorgon ska mina klasskamrater ses och diskutera ett par seminariefrågor. Jag hade egentligen tänkt vara med men jag tror att jag skippar det. Mår inte så jättebra och det är nog bäst för både dem och mig om jag är hemma. Så slipper de bli smittade och jag får vila! 
På tisdag har jag en arbetsintervju för ett jobb jag har sökt, som förhoppningsvis går bra! Hade underlättat en del. Lite jobbigt med ett sådant moment innan tentan, jag kommer ju i princip bara sitta och tänka på cancer och cell-cyklar.. Men det kanske är ett bra avbrott? 
 
Random bild. Fotad vintern 2011. Saknar det där med att fotografera faktskt... 
 
 
 

Storm!

Känns ju bra med stormvarning på Västkusten! Det har ju blåst rätt kraftigt under veckan, även om det inte riktigt har varit storm. Men det blir jobbigt när stormen tar till ordentligt, och det regnar på samma gång. Glöm paraply liksom... Förhoppningsvis blir det inte alltför stora konsekvenser av stormen. Det blir nog i alla fall inte det för oss i Göteborg, värre blir det nog för de som bor på Hallandskusten, som typ min lillasyster. 
 
Jag minns Gudrun år 2005. Vi hade ingen ström på en vecka och satt och grillade korv i vedspisen och åt chips till. Det regnade så mycket att ån svämmade över och vägen spolades bort. Jag, min pappa och min syster var inte hemma när det hände och kunde inte köra bilen över bron som var över ån, eftersom det hade blivit en fors istället för en å. Så vi fick gå över forsen för att ta oss till den andra sidan, och det var riktigt läskigt! En otrolig kraft i vattenmassorna som forsade förbi. Var riktigt svårt att hålla sig upprätt och att ta sig till den andra sidan. 
Pappa löste el-problemet genom att använda bilen som strömkälla, så att vi kunde kolla på TV och få lite uppdatering om omvärlden. Det var dock glapp i några sladdar, strömmen försvann och när han kom ut till bilen var det glöd på hela insidan och nära på att börja brinna. Han lyckades som tur var släcka det med en brandsläckare. Den bilen fick skrotas, men vi hade som tur var en annan bil. 
Så det där med storm är inte så roligt. Men det var lite mysigt och spännande att inte ha någon el och att få klara sig lite utan det. Tända lite ljus och läsa en bra bok...!
 
 
 

Robin Hood

Jag började kolla på serien Robin Hood, av BBC igår natt! Jag har sett den innan när jag var yngre, på TV, den kom ju ut för 7 år sedan. Men har aldrig kollat igenom den från början till slut. Har alltid tyckt att det är svårt att följa serier som går på TV. Skönare att kunna titta när man själv vill? 
Serien finns iallafall på Netflix och huvuvdpersonen spelas av Jonas Armstrong som jag tror att jag hade en lite crush på när jag var yngre. Jag tyckte att den var riktigt bra när jag var yngre, och att den var rolig, så får väl se vad jag tycker nu! 
 
Var vaken inatt när klockan drogs tillbaka en timme. I ena stunden var klockan 3 och i andra var den 2... Kändes lite skumt, och jag var vaken en timme till innan jag gick och lade mig. Vaknade upp sedan vid halv 9 av att jag inte kunde andas, tät i näsan, yay?  Kunde inte somna om efter att jag hade åtgärdat problemet heller, så nu sitter jag här och är helt dödstrött. Får ta en liten tupplur senare, men först blir det frukost och lite Robin Hood! Ska hinna med att plugga idag också.
 
 

Focus!

Känns bra att jag fortfarande har fokus, trots att jag är sjuk och har pluggat hela dagen! Blir nog uppe en bra stund inatt. Är konstigt nog inte alls trött utan superpigg...? Brukar ha somnat för längesedan vid denna tiden på dygnet. Jag har lite snacks att knapra på, som inte är alltför nyttigt... Jordnötsbågar! Påminner mycket i smaken om ostbågar, även om de smakar jordnöt. Jag föredrar nog dock jordnötsringar, men hittade inga i affären idag. De håller på och flyttar runt allt så jag har ingen aning om var någonting finns längre. 
Min penna jag köpte är rätt awesome ändå. Man kan sudda ut det man har skrivit med den! Tror det är någon slags korsordspenna? Såg att det fanns andra där jag köpte den. Det är typ bläck, men som är mjukare att skriva med och som går att sudda ut med pennan. Vilket är riktigt smidigt! Det blir inte så kladdigt i anteckningarna då.
 
Just nu pluggar jag på den krångligaste delen, cell division cycle. Handlar om en massa olika proteiner som samverkar för att bland annat starta celldelningen, mitosen. Det är egentligen rätt lätt att förstå, men det är många detaljer man ska kunna. Fast jag gillar att memorera saker och utmana mig själv så det kommer nog gå superbra!

Despicable Me 2

Har äntligen sett Despicable Me 2! Första filmen var suverän! Älskar Gru's minions. Helt underbara! Men jag tror tyvärr att jag hade alltför stora förväntningar på den. Den hade sina stunder då den var rolig, men i övrigt, nej. Jag gillade väl inte riktigt handlingen. Dessutom somnade jag ett antal gånger till den och fick kämpa för att hålla mig vaken. Men det brukar alltid vara så för mig, har alltid jättestora problem att hålla mig vaken till filmer. 
Men ja, filmen var väl helt okej! 
 
 

Burr!

Sitter och fryser så extremt mycket! Har tagit på mig ett par lurviga sockar, mjukisbyxor, t-shirt, mjukis-tjocktröja och en morgonrock över det. Och fryser ändå..? Det är inte så kallt i rummet heller konstigt nog. Usch. Testade teet förut, och blä. Inte min smak! Kombinationen fungerade inte alls, rooibos, apelsin och ingefära. Nope! Nu dricker jag earl grey istället. Har även testat pennan och den fungerar bra! Flyger fram över pappret! Rätt skönt med pennor med låg friktion, då slipper man ta i så när man skriver och slipper även få skrivkramp. Speciellt när man sitter och pluggar i flera timmar. 
Ska nog ta en lien kort pluggpaus. Tog precis en värktablett mot den annalkande huvudvärken och ska nog vänta tills den försvinner innan jag fortsätter. Kolla någon serie sålänge kanske? 
 
 

Sjuuuuk!

Usch, mår verkligen inte bra! Tät i näsan, snuvig och har ont i halsen. Blöh. Jag har iallafall bestämt att jag ska vara hemma och ta det lugnt. Och plugga. Köpt ett nytt te. Roibos med apelsin och ingefära. Tänkte testa och se hur det smakar! Det luktar dock inte så gott... 
Har även bunkrat upp med Red Bull. Planen är att plugga hela natten, woho! Nej, men Red Bull är något sm hjälper mig att hålla koncentrationen. Kaffe fungerar inte alls för mig. Blir bara trött och kissenödig. Red Bull ger mig den kicken jag behöver! 
Jag har skrivit så mycket för hand att min röda fina penna jag hade har tagit slut. Suck. Har letat efter en likadan men hittar den inte någonstans, SUCK. Den som var så skön att skriva med! Hittade en annan liknande, så jag får väl testa den och se hur bra den är. Tvekar dock på att den uppfyller mina förväntningar, men man vet ju aldrig! 
 
 
 
 

Attjooo?

Yay, nu har jag blivit förkyld också! Ena eländet efter det andra? Nej, men jag blir nog frisk till nästa helg iallafall. jag gör ändå ingenting annat än att sitta hemma och plugga nu, så jag behöver inte dra mig upp ur sängen på dagarna för att ta mig någonstans. Och det är ju skönt! Nu gör det inte heller att jag är sjuk med tanke på träningen. Jag kommer ändå inte träna något förrän efter tentan. Pausar även jobbsöket till efter tentan. Känns som att jag måste ha full fokus på tentan nu faktiskt.
 
Har varit i skolan hela dagen idag. Haft möte med min handledare och diskuterat om arbetet som jag har gjort och sedan har jag suttit och pluggat. Ska sitta här till 4 innan jag åker och möter killen och sedan åker till Ikea för att kolla runt lite på de saker som vi har fått intresse för. Mår däremot inte så superbra och är väldigt trött, men jag får kämpa lite till, bara någon timme kvar. 

Multitasking!

Jag har problemet när jag pluggar att jag tappar koncentrationen i princip direkt. Kan verkligen inte hålla den uppe länge. Förstår inte hur jag fortfarande lyckas studera på universitetsnivå med det problemet...? Iallfall. Löste det med att kolla på Arrow! Eller ja, serier överhuvudtaget. Spelar upp serien på mobilen samtidigt som jag sitter och antecknar och använder datorn till pluggandet. Multitasking! Men det får mig faktiskt att hålla koncentrationen längre än annars. Det borde ju inte riktigt vara så, men alla är väl olika? Jag har alltid föredragit att göra två saker samtidigt. Som att smsa eller spela spel på mobilen samtidigt som jag kollar på serien. Och konstigt nog så kan jag ha fokus på båda. Blir rastlös om jag bara kollar serie eller bara spelar ett spel. Jag har väl ett stort behov att stimulera hjärnan när jag kollar serier. Den är rätt krävande, vill alltid ha nya saker att göra hela tiden!
 
Gillade inte denna serien så mycket förut, men den blir faktiskt bättre och bättre!
 
 

Olika ställningar!

När jag pluggar gör jag det i de allra mest konstiga ställningarna. Just nu ligger jag på mage i sängen och pluggar. Fråga mig inte hur det där går till! Kan inte alltid sitta still och rör på sig och hamnar helt galet, men i positioner som är tillfälligt bekväma men verkligen inte ser ut att vara det. Brukar även vara så när jag läser böcker eller sitter vid datorn och kollar serier. Eller spelar... Kanske inte så superbra för kroppen att inte sitta rakt upp i stolen. Men det är ju så otroligt tråkigt! Och inte alls bekvämt. 
 
Jag är så rastlös nu när jag inte gör något annat än att sitta still om dagarna. Vill verkligen träna, men vill inte riskera att skada mig mer nu när jag kan andas normalt igen. Det är bara dumt att riskera något, och det kanske till och med blir värre. Lika bra och vänta och vila så att kroppen får återställa det som har blivit skadat. Även om det är dödstrist. 
 
Det är ju Halloween snart! Har ingen aning om vad jag ska klä ut mig till, men känner inte för att lägga pengar på en dräkt. Galen vetenskapsman kanske? Labbrock, sotat ansikte och tuperat hår? Fantasin är inte riktigt på topp just nu känner jag. Men jag får väl hoppas på att jag kommer på något!

Sömnig...

Kom alldeles precis hem. Och hjälp vad trött jag är! Men jag ska inte gå och lägga mig och sova, för då kommer jag aldrig komma upp ur sängen! Dessutom är det så jobbigt att somna tidigt på kvällen när jag har sovit bort hela dagen, hmpf... Men jag ska ta en kopp te och hoppas på att jag vaknar till. Ska se vilken serie som har kommit ut nu också, men tror det bara är Arrow. 
 
Imorgon ska jag in till skolan vid elva-tiden och ha ett möte med min handledare i det projekt vi hade, Biological Clocks. Lite nervöst faktiskt och få feedback på arbetet...Men jag hoppas att det går bra! Åker nog dock in tidigare och pluggar med några klasskamrater, och stannar nog kvar en stund efteråt också. Lite tråkigt att sitta ensam hemma hela tiden! 

Treat!

Känns inte riktigt som att jag har den största turen just nu. Visst, har fått en lägenhet, men det går inte så bra med jobbsökandet, träningen eller plugget. Men jag mår bra och kämpar på ändå! Tänker verkligen inte låta något sådant få trycka ner mig. Ska kämpa in i det sista! Det är skönt att man har en familj och en pojkvän som finns där för en, oavsett vad som händer. Bara tanken på att det finns människor som bryr sig är underbar. Jag ska alldeles strax fixa lite mat, börjar bli hungrig och ska åka in till stan nu. Försöker på något sätt kombinera jobbsök med tentaplugga och inget av dem går så extremt bra. Men hittat ett par jobb som jag ska försöka söka ikväll. Har ändå pluggat på duktigt idag, samtidigt som jag försökt få kontakt på människan som ringde mig, utan resultat! 
 
Det bästa med den ämnesomsättningen jag har är att jag kan äta vad jag vill. Onyttigt hela tiden! Nej, men det är skönt att slippa att tänka på att vikten rusar uppåt. Jag oroas istället för att vikten kommer rasa neråt av att jag inte kan träna. Mina problem alltså! Däremot är det inte så bra för hälsan att äta onyttigt, även om jag inte märker något på utsidan av min egna kropp. Det är ju trotsallt på insidan det sker... Plackbildning i blodkärlen, diabetes etc etc. Men ibland, som typ nu, när jag studerar så hårt som jag gör, får jag faktiskt unna mig! Som typ Marabou Black. Som jag älskar. Av hela mitt hjärta. Denna var ju först "Limited edition". Gissa hur glad jag blev när jag märkte att den faktiskt skulle få stanna! MUMS. 
 
Kaffetips; Kaffe + några bitar (en hel rad) av Marabou Black, rör om tills chokladen smält, tillsätt extra mjölk och socker (smaksak). Voilà! Lakritschokladkaffe!
 
 

Viktproblem...

Jag kommer säkert gå ner i vikt nu när jag inte får träna. Blöh. Jag som kämpar så för varje gram jag går upp! Men å andra sidan kanske min kropp tycker att jag tagit i lite väl för mycket den senaste tiden. Jag kör väl helt enkelt för hårt, iallafall när jag springer. Eller så är min kropp bara svag. Det går väldigt mycket lättare att andas nu. Det är fortfarande tungt, och jag blir fortfarande anfådd så fort jag går upp för trappan, men det gör inte alls lika ont i bröstet nu när jag andas in. Vila och ta det lugnt så ordnar det sig nog! 
 
Har försökt kontakta personen som ringde mig igår, men det är ju omöjligt!? Har ringt ett flertal gånger till både henne och till växeln, samt även fått telefonnumret till hennes privata telefon. Men inget svar! Får hoppas att hon ringer senare idag, men om hon inte gör det så får jag ringa upp igen eller helt enkelt skita i det. 
 
I vilket fall som helst är det som vanligt plugg. Tentan börjar närma sig! Helst av allt vill jag bara sova. Sova och kolla på alla underbara serier som kommer ut varje dag. Idag har Supernatural och The Originals kommit ut exempelvis. Men jag får vänta till efter tentan med det där. 

Nattstudier

Är lite småtrött... Har suttit och pluggat en stund, men även pratat med mamma och killen. Har ju inte kunnat h någon kontakt med dem ikväll eftersom att batteriet till telefonen dog (de fanns inte ett enda uttag på akuten heller -.-). Ett jobb jag hade sökt hade ringt mig också, kunde självklart inte ringa tillbaka! Men ska kontakta dem imorgon på morgonen. 
 
Jag ska fortsätta plugga en liten stund till. Men ska lägga mig i sängen och göra det. Det är alltid så mycket att kunna! Men jag är glad att jag inte har missat en enda föreläsning, så jag ändå hänger med någorlunda när jag pluggar. 

Akuten

Gick till vårdcentralen, hamnade på akuten... Läkaren visste inte vad som var felet och han vågade inte gissa på att det inte fanns något fel så han skickade mig till akuten med en remiss. Vet inte hur många gånger de har tagit EKG och stuckit mig med nålar. Och snott flera rör med blod från mig! Röntgade även lungorna, men inget av testerna visade på något, så kl 9 på kvällen fick jag åka hem. Yay! Hade inte ätit på hela dagen och var dödstrött hela tiden. Mobilen dog dessutom och jag hade inte datorn med mg. Har i princip slösat bort en hel dag på att inte göra någonting alls! Men det är skönt att veta att det inte var något farligt iallafall. Och så får jag inte träna på en vecka. Det är rätt logiskt och jag har ändå en tenta att plugga inför så det är väl lika bra. Får träna mer efter tentan! 
 
Tog ett stick i fingret. Är inte alls rädd för nålar, men hjälp vad ont det gjorde! När de stack mig i armen två gånger senare gjorde det inte alls ont. Beror på att fingrarna är väldigt mycket känsligare!
 
 

Doctor!

Inget inlägg om Doctor Who, tyvärr! Men jag har ringt till läkaren och bokat en tid för att kolla upp varför det är så otroligt jobbigt att andas. Sköterskan jag pratade med sa att det kunde vara en sträckning från när jag sprang. Förhoppningsvis är det bara det, och det är skönt att veta vad det är för något så att jag inte går runt och tror att jag är döende. Hypokondriker ftw! Man hittar lätt på massa saker och tror att man har det ena och det andra. Jag tror till och med att man hittar på och försöker övertala sig själv att man har en viss åkomma bara för att man ska kunna sätta en viss diagnos på sig själv. Konstigt det där!
Jag ska iallafall åka till läkaren om en stund och få en diagnos! 
 

Koncentrationssvårigheter

Det är så mycket som snurrar i mitt huvud nu! Lycka, längtan, oro etc etc. Störst oro över jobb. MÅSTE HA. Men jag får fortsätta söka och hoppas på att jag får tag på ett bra jobb. Eller att det företag jag har sökt till kontaktar mig snart! En aning svårt att koncentrera sig på att plugga nu..
 
Jag är så extremt sugen på att flytta och vill göra det i princip nu. Inte vänta till nyår! Hoppas verkligen att tiden går fort. Det bästa kommer nog vara att inreda sedan. Har inte alltid varit så superintresserad av det, men det är inte förrän nu som jag har haft min helt egna lägenhet! Man blir så mycket friare, sedan kommer jag vara tvungen diskutera med pojkvännen om det också, men vi verkar båda vilja ha samma stil och färgtema. Så det löser sig nog! Om det inte gör det får vi kompromissa! Jag har alltid varit intresserad av design. Inte i hem och med kläder, men på hemsidor och i min dator och telefon. Lättare att genomföra ändringar där också. Och lättare att göra det lite hur man vill. Det växer fram mer på ett sätt. Ofta vet jag inte hur jag vill ha det, men testar lite olika saker och kommer fram till ett perfekt resultat. I ett hem måste man i princip redan ha en bild på hur man vill att det ska se ut. Man kan ju köpa saker och lämna tillbaka dem, men det tycker jag bara verkar jobbigt och onödigt. 
Vi har redan spanat in lite möbler som vi funderar på att köpa. Sedan är det smådetaljer som ska in också. 
 
Min "designidé" är mycket Windows- och rubikskub inspirerad. Mycket färger! Inga mesiga babyfärger utan starka färger utan att vara neonliknande. Men utan att det blir för mycket heller. Där måste man dra en gräns. Funderar även på att göra en tavla av en bild jag fotograferade för ett tag sedan, på en svartvit ros. Har redan en tavla med mina kuber, men det är alltid kul med flera! Lite extra speciellt att göra en tavla av bilder man har fotat själv också. 
 
 
 
 

Schindler's List

Om det är någon musik som berör mig så är det temat till Schindler's List. Filmen kom ut 1994 och är nog en av de bästa filmer som gjorts. Filmen är dessutom svartvit, men vissa delar i filmen uppmärksammas genom att enstaka objekt är i färg. En av de delarna är en liten flicka i röd klänning som man får se. Man får se när hon springer genom gatorna och vad som händer med henne. Och de scenerna är så otroligt starka! 
 
Filmen handlar om Oskar Schindler, en tysk affärsman som vill tjäna pengar. Han har en fabrik och upptäcker att det är billigare att "anställa" judar än tyskar. Det börjar helt enkelt med att han räddar judar bara för att tjäna egna pengar på det. Men ju mer tiden går och ju mer han får se så gör han all i sin makt för rädda fler och fler judar, samtidigt som han bibehåller en bra kontakt med SS. 
 
Filmen är baserad på en verklig berättelse om Oskar Schindler som räddade 1200 judars liv. Få filmer berör så mycket som denna gör! 
 
 

Läskiga gubbar!

Det är några läskiga gubbar på övervåningen... Nej, men de är hantverkare som ska fixa massa grejer i huset där jag bor, hos min moster. Min moster sa att de skulle komma 8 på morgonen och att jag skulle lämna en nyckel till dem. Så jag går duktigt upp 8, letar efter nyckeln, hittar den inte, får smått panik och ringer henne. Jag sitter även kvar och väntar på att de ska komma. Men så ringer hon tillbaka och sa att de redan hade kommit och att hon hade lämnat nyckeln. Jaha, jag som ville sova... Men jag hoppade ner i sängen och sov en stund till. Men självklart så kommer de tillbaka och börjar föra ett himla oväsen! På något sätt lyckades jag sova ändå. Men vaknade lite då och då. 
Nu sitter jag och äter frukost. Har tagit ut hundarna och hantverkarna är tillbaka! Ska äta frukosten och kolla på Once Upon A Time innan jag tar tag i plugget. Jag hann med riktigt mycket igår, men var vaken en stund på natten. Jag älskar natten! Lättare att plugga då. 
Ska till killen ikväll. Ska inte träna eftersom jag känner mig konstig i bröstet sedan jag tränade igår. Jobbigt att andas in, gör ont då. Kontaktade sjukvårdrådgivningen igår och de sa att jag skulle avvakta. Om det blir värre ska jag åka till akuten. Hon trodde bara att det var någon effek av träningen. Körde intevaller igår och hade hög puls ett bra tag. Kanske lite för hög puls... Det är iallafall inte hjärtmuskelinflammation som jag först befarade. Är frisk som en nötkärna!
 
Sitter och dricker detta teet nu. Mumsigt! Både luktar och smakar blomma, fast det är ju såklart inte så konstigt. Jasmin är ju en blomma. Men gott är det iallafall! 
 
 

Ett av två!

JAAA! Fick lägenheten vi hade sökt. Så otroligt skönt! Det blir helt plötsligt väldigt mycket att göra. Massa papper ska fixas, och möbler ska hittas och nu väntar jag dessutom på att få jobbet. Måste verkligen få det nu! 
En önskan har gått i uppfyllelse, men varför nöja sig vid en? Jag ska ha båda! 

Nervositet!

Är väldigt nervös inför den kommande veckan. Det är nu i början av veckan som vi får reda på om vi får lägenheten eller inte, men också nu som jag får reda på om jag går vidare till nästa intervju eller inte för jobbet som jag har sökt. Konkurrensen är stor, men det är rätt stort att vara en av de 9 utvalda till att göra första intervjun (av 274 sökande!). Får jag inte jobbet så är jag ändå nöjd att jag kommit såpass långt. Om jag inte får det så betyder det inte att jag är dålig, utan att det helt enkelt fanns de som var bättre än mig. Min självkänsla är redan extremt boostad! Den typen av jobb känns iallafall perfekt för mig och är verkligen ett jobb som jag vet att jag skulle trivas med. Det är dessutom inom mitt intresseområde, vilket gör det möjligt för mig att lära mig mer och bli bättre än vad jag redan är. 
 
Så jag håller verkligen tummarna och hoppas verkligen på att jag får både lägenheten och jobbet! 

Protest.

Om 34 dagar släpps 50 års jubileumavsnittet av Doctor Who. Om man vill kolla detta avsnitt på ett lagligt sätt måste man åka utomlands (exempelvis England) för att se det. Med andra ord betala en himla massa pengar. Andra, illegala sätt, är att ladda ner avsnittet (efter sändningstid) eller streama. 
 
Varje år betalar svenskarna 2076 kr till Radiotjänst för att SVT ska kunna gå runt. Denna ligger inte på skatten, alla betalar samma avgift. Även om man är student och pensionär. Detta för att få en oberoende TV - ingen reklam och ingen politisk påverkan (förutom debatter). SVT ska med andra ord vara neutralt och sända program som passar allas intressen. Men har vi någonsin fått se Sci-Fi, skräck etc på SVT? Eller något annat som inte handlar om trädgårdar, mat, nyheter och dokumentärer? Kommer vi få se det omtalade specialavsnittet som firar Doctor Who's 50års-dag, The Day of the Doctor? Svar, Nej. Varför inte? SVT säger sig inte ha rättigheterna till avsnittet. Men 75 andra länder i världen har det, och kommer visa avsnittet? 
 
Jag minns knappt senast jag kollade på TV. Måste nog ha varit innan jag flyttade hemifrån. Vilket var för två år sedan. Jag har aldrig ägt en TV. Men bara för att jag äger en dator och en smartphone så ska jag vara tvungen att betala för skit som jag inte ens kollar på, när SVT inte ens kan bemöda sig att visa ett av de mest omtalade Sci-Fi TV avsnittet i historien! Och det är anledningen till att folk vägrar betala. SVT visar inte det som vi vill se. De anpassar sig inte efter våra intressen som de enligt lagen ska göra. Radio- och tv-lag (2010:696) kap 4 §6 säger följande: "Vid fördelningen av tillstånd att sända tv och sökbar text-tv ska det särskilt beaktas att sändningsutrymmet ska kunna tas i anspråk
1. för olika programtjänster så att sändningarna kommer att tillgodose olika intressen och smakriktningar,
2. för såväl nationella som lokala och regionala programtjänster, och
3. av flera av varandra oberoende programföretag."
 
Men nej. På SVT visas det enbart ren skit som ingen vill se på. Även om jag inte har en tv för att nå SVTs program kan jag nu göra det med min dator om jag har internetuppkoppling. Men inte ens då kollar jag på SVT. Slopa SVT, "fri television", och låt de som ser på skiten betala, och inte oss som aldrig kollar på det. Eller börja visa det vi vill se. Skaffa rättigheterna till Doctor Who som alla andra har gjort! 
 
 
 
 

Målsättning

Tränade idag. Killen skulle jobba så vi åkte in till stan och fikade en stund, och sedan gick vi till Elgiganten för att kolla hur mycket olika saker kostade som vi behöver köpa ifall att vi får lägenheten. Det är rätt bra att veta det redan nu, och se vad vi behöver mest, alltså vad vi behöver prioritera. Det är ju dessvärre inte så billigt att flytta... Sedan åkte jag och tränade. Intervaller, axlar och rygg. Fick inte tränat axlar i måndags, och inte heller rygg så noga i fredags. Hade tänkt köra squats idag, men eftersom att killen inte var med så ville jag inte göra det. Det är rätt skönt att ha honom i närheten när jag gör övningar som jag är osäker på. Så att han kan hjälpa mig ifall att jag inte orkar. Men det var skönt att träna. Sedan har jag handlat och pratat en bra stund med min yngre syster. Det är intressant att veta hur det går för henne i skolan och så, och ge henne tips på hur hon ska tänka när hon pluggar och ge tips på hur hon ska plugga. Det är ofta mycket mentalt. 
 
I början av gymnasiet satte jag upp ett mål att ha fått MVG i allt innan jag tog studenten. Det är ett bra mål. Men det är tyvärr svårt att nå. Hemligheten är att sätta upp små delmål, för att nå det stora målet. Det man ska tänka är då att sätta upp mål för nuet; Just nu läser jag en kurs och jag ska få MVG i den. Och så tänker man på det sättet. Jag ska klara av det jag håller på med just nu. Att tänka på ett mål man ska nå långt fram blir nästan "overkligt". "Men det är ju långt kvar tills dess!".
 
Det är detsamma som att du ska springa en lång sträcka. I början känns det nästan overkligt. Det är ett mål, men det är ett mål som är långt bort, och ett sådant mål är jobbigt att nå. Istället sätter man upp delmål. "Nu ska jag klara att springa en kilometer!", och när man har sprungit den sträckan så sätter man upp ett nytt mål, "Nu ska jag springa en kilometer till!", och så håller man på. Man lurar sig i princip att klara av det stora målet man har satt. Det blir helt plötsligt inte lika jobbigt. 
 
Jag kom dessvärre inte på det i början i gymnasiet. Jag satte aldrig mål i nuet, utan hade ett stort slutmål, som jag dessvärre inte nådde. När jag i den sista kursen började med detta, att sätta upp ett mål för varje prov gick det helt plötsligt mycket bättre. Det var under det året som jag fick flest MVG.
 
Just nu kör jag på samma sätt. Mitt stora mål är att inte kugga en enda tenta tills jag har tagit examen. Men för att klara det så måste jag sätta upp ett mål för varje kurs att inte kugga den tentan. Och nu blir det automatiskt så. Eftersom att vi har en kurs i taget som vi fokuserar på, och inte 7 (eller fler) samtidigt som i gymnasiet. Jag har lyckats fram tills nu, och kommer lyckas resten av året. 
 
 

Underbara lördag!

Jag älskar dagar då jag inte behöver åka någonstans! Dagar då man inte har några som helst planer. Som idag! Visserligen är planen att plugga idag. Men jag behöver liksom ändå inte åka någonstans. Annars känns det som att jag aldrig sitter still. Åker runt överallt, till skolan, till gymmet, till killen. Det är rätt tröttsamt och tar tid. Men just idag slipper jag det. Och det är skönt med en sådan dag. Imorgon ska dock killen jobba, så jag ska åka in och träna, och sedan hem och plugga. Men en helt ledig dag i veckan räcker. 
 
Just nu är jag riktigt sugen på att spela GTA V. Spelade det igår, till 4 på morgonen... Men det är så roligt! Älskar det verkligen. Lite farligt dock, med tanke på att jag inte ska spela, utan plugga. Gäller att ha disciplin över sig själv! Så nu ska jag nog återgå tll att plugga. Tenta snart...

The Walking Dead

Kollade lite på The Walking Dead imorse. Förra säsongen var riktigt dålig och tråkig. Inget speciellt hände. Jag tycker inte att serien är bra överhuvudtaget faktiskt. Visst, den är spännande ibland och karaktärerna dör lite hur som helst, men nej. Den är för "mörk" och trist för mig. Det är bara en massa elände i serien. Jag är nog mer för spännande serier, men som man samtidigt mår bra av. Jag får bara en konstig och obekväm känsla när jag kollar på The Walking Dead. Men det är kul att leka med tanken om vad som skulle hända ifall att ett virus skulle spridas såpass mycket att alla skulle drabbas av det, och ett fåtal skulle överleva. Risken att en zombieapokalyps skulle kunna börja är nog väldigt liten. Men jag tror ändå att möjligheten finns, även om den är väldigt väldigt liten. Men man kan ju aldrig riktigt veta. Kanske, kanske inte? Återstår att se!
 
 
 
 

Fredagskvällen!

Jag älskar fredagskvällar! Jag älskar känslan av att veta att man inte behöver gå och lägga sig i tid, och att veta att man inte behöver gå upp tidigt för att åka någonstans. Ska spela lite ikväll, orkar verkligen inte plugga, utan ska göra det imorgon istället. 
 
Vi var på visningen idag! Lägenheten var superfräsch och fin. Hela byggnaden är det! Däremot är vardagsrummet en aning litet, vi ska få plats med soffa, två skrivbord och matbord, så det verkar som att det kommer bli rätt trångt. Men vi får helt enkelt köpa ett litet matbord och en liten soffa, och placera allt på bästa möjliga sätt! Sovrummet däremot är väldigt stort vilket är skönt, men den ytan hade gärna kunnat vara i vardagsrummet. Allt som allt så verkar lägenheten bra och jag hoppas verkligen att vi kommer få den! Är riktigt taggad och sugen på att flytta nu! Det ligger dessutom ett gym i närheten av lägenheten, vilket verkligen är riktigt skönt! Tänk att bara gå iväg när man vill för att träna. Och slipper fixa sig där utan kan byta om hemma, både före och efter. Smidigt!
 
Tränade efter visningen och jag körde biceps och rygg. Det var riktigt smärtsamt att träna, med tanke på träningsvärken jag har från igår, även om jag inte ens tränade samma muskelgrupper. Men det är så det är, man använder alla andra muskler runt omkring även om man har fokus på en enstaka muskel i taget. 

Wroom!

Nu sitter jag på bussen, påväg in till stan för att möta upp killen. Vi ska på visning på lägenheten och jag hoppas verkligen att den lever upp till våra förväntningar! Efter visningen ska vi träna, blir biceps och rygg för mig, och efter träningen ska vi försöka hinna köpa något fredagsmys som vi kan ha ikväll. Blir nog spel och serier ikväll, tvekar på att jag kommer plugga, men kan ju alltid försöka! Jag har iallafall redan varit duktig och pluggat en del nu i eftermiddag. Kommer hinna att plugga en del nu i helgen också.

DragonVale

DragonVale har en uppdatering för Halloween så det finns lite olika nya drakar man kan köpa/avla fram. Dessa är Bone, Ghost och Zombie. Vill jättegärna ha dem, så jag har verkligen försökt på tag på dem. Och nu efter flera dagar har jag äntligen fått en Ghost! Och den är så SÖT! Haha, verkar säkert superlöjligt och barnsligt att jag sitter och spelar ett sådant spel, men andra spelar CandyCrush och jag spelar DraonVale. Ett roligt tidsfördriv! 
 
 

Visning!

Träningsvärk och är stel! Körde bröst, triceps och mage igår. Hann med en hel del faktiskt. Testade dessutom några nya övningar för triceps med fria hantlar, istället för att köra på maskin som jag annars brukar göra. Man tränar balansen mer och därmed småmuskler runt omkring. Att byta övningar lite då och då, eller ändra på något annat, som att öka vikten, är också bra eftersom att kroppen annars lär sig och vänjer sig vid de övningarna du gör, vilket gör dem mer ineffektiva.
 
Idag ska jag och killen på visning på lägenheten vi har sökt. Vi vill veta hur den ser ut inuti, och se hur stort utrymme det finns så vi vet om vi ska köpa några andra möbler än de vi har. Och se hur stor plats det finns i köket och så. Det är ju inte säkert att vi får lägenheten heller, men chansen finns där så det är lika bra att planera i förväg. Vi kommer dessutom att fortsätta söka samma typ av lägenhet i samma område, och de lägenheterna är i princip identiska. 
 

Träningsdags!

Nu har jag ätit mat, pluggat och tvättat! Ska hämta den sista tvätten från torkrummet, packa väskan och sedan åka och träna! Är riktigt taggad faktiskt. Ska försöka springa lite intervaller och sedan köra biceps, rygg och axlar. Eller triceps och bröst. Får se vad det blir! Är dock rätt trött, typ sömning. Gick trotsallt upp 5 imorse. Men får hoppas på att jag piggnar till! Ska in till stan och träffa killen först innan jag åker till gymmet. Så åker vi dit tillsammans. 
 
Sååå... dags för mig att packa väskan och klä på mig vettiga kläder!

The Originals!

Såg första avsnittet av The Originals igår! Och herregud vad bra den var! 
 
The Originals är en serie som är "baserad" på The Vampire Diaries. Eller är typ en "dotterserie" till Vampire Diaries. I Vampire Diaries har vi Klaus, Rebecka och Elijah som är originalvampyrerna. Huvudkaraktärerna är dock Elena, Stefan och Damon, och det är runt dem som allt handlar om. Men nu har originalvampyrerna  fått en egen serie, The Originals, som handlar om dem. Man får se tillbakablickar och händelser i nutid. Karaktärerna är riktigt bra! Gillar framförallt Klaus. Serien verkar kunna bli bra också. Första avsnittet var bra så förhoppningsvis är de kommande också det. Rekommenderar denna serie starkt till VD fans, och om man har tänkt se The Originals men inte sett The Vampire Diaries bör man kolla på VD först! 
 
 

Hello!

Jag är så sugen på att spela så de är inte klokt! Men, jag ska ta mig själv i kragen och plugga istället. I helgen ska jag avvara någon timme åt att spela. Det har jag gjort mig förtjänt av! 
 
Satt och lekte lite med Instagram nyss och tog en "ego" bild. Haha, gillar inte att fota mig själv. Eller att bli fotad. Föredrar att stå bakom kameran hellre än framför den! Jag är så lat nu för tiden också att jag aldrig fotar med min systemkamera längre. Fotade riktigt mycket i Frankrike, men hade ju gärna fotat mer till vardags också! Det jobbiga är att lägga över bilderna på datorn och kolla igenom alla. Med mobilen är det bara att ta en bild och slänga upp direkt. Däremot i extremt mycket sämre upplösning och kvalité. Kanske hade varit något med Nokia 1020? Telefonen med 41 Mpixel kamera! 
 
 

Arbetsintervjun

Då var det torsdag igen! 
På schemat idag har vi; 
- Arbetsintervju
- Tvätt
- Plugg
- Träning
 
Arbetsintervjun är avklarad! Ca 300 personer hade sökt till den tjänst som jag hade sökt. Ca 50 av dem blev utvalda till att göra deras test. 9 av de som gjorde testet fick komma på intervju. Och jag var en av dem! Det känns riktigt bra att jag ändå har kommit såpass långt, med tanke på att konkurrensen är såpass stor. Chefen som jag pratade med sa även att mitt resultat på testet var riktigt bra! Jag hade bättre resultat än majoriteten och det känns ju också bra. Nu hoppas jag bara att jag kommer till nästa intervju. 
 
Tvätten har jag redan börjat med. Lyckades få igång två maskiner innan jag åkte iväg på arbetsintervjun. Nu ska jag tvätta en stund till innan jag åker och tränar. Ska dessutom plugga under tiden! 
 
Igår blev det ingen träning. Jag satt kvar i skolan till 18 (!!) och pluggade. Fick riktigt mycket gjort och hade ett bra "flow". Men jag ska plugga idag, fredag och på lördag. Så får jag in fyra träningspass denna veckan. 

Tentaförberedelser!

Då var äntligen redovisningen klar! Var klar redan vid två, det gick snabbare än vad jag trodde! Kändes skönt att bli av med redovisningen. Och det kändes bra, speciellt med engelskan. Dock gick jag igenom presentationen lite väl fort. Beror förmodligen på att jag övade på den igår. När jag gick igenom den hemma tog det över 20 minuter, nu gick det på 13-15 minuter, så jag hade ett bättre flyt när jag hade redovisningen idag. 
 
Nu är det dags att börja med tentaplugget! Ska börja lite smått redan nu, sitter kvar i skolan faktiskt. Onödigt att åka hem och sedan till gymmet, tar bara massa tid. Så jag använder den tiden till att läsa på om företaget jag ska ha arbetsintervju på imorgon, kan vara bra att vara lite förberedd! Finns inte så extremt mycket fakta heller, men kan vara bra att kunna lite om historien och företagets "vision". Är redan klar med den delen nu, så jag ska nog börja med att göra en översikt om vad jag ska plugga på. 
 
När jag ska plugga inför en tenta får jag ofta känslan att det är så mycket att plugga på, och att jag inte har någon koll på vad vi har gått igenom. Allt är helt enkelt i oordning i mitt huvud. Därför brukar jag göra en översikt av vad jag ska kunna för att jag ska få bättre koll och för att "sortera" tankarna. Sedan försöker jag gå igenom varje del så djupt som möjligt, och det jag inte förstår från föreläsningarna letar jag upp i kursboken eller på internet. Nu har vi inte någon specifik kursbok som vi ska läsa, tyvärr, så det får bli att kolla i en av de kursböcker jag redan har, som rör ämnet, och använda mig av internet. Det brukar fungera rätt bra att Googla saker man inte förstår från föreläsningarna. 
Något som hjälper mig mycket när jag pluggar är att sammanfatta varje del så bra som möjligt. För mig räcker det inte att läsa en text och förstå. Jag måste skriva ner det jag har förstått för att jag verkligen ska lära mig det. Det brukar sluta med att mitt kollegieblock har tagit slut, eller att jag har skrivit en himla massa sidor i Word... Det är även bra ifall att jag glömmer eller inte lär mig det jag har läst. Då har jag en nerskriven sammanfattning. 
Det tredje steget brukar vara att jag sitter och pluggar med andra klasskamrater, och förklarar för andra. Det man lär ut till andra lär man sig själv! 
 
Ytterligare ett steg jag har testat är att skriva ner massa frågor om det jag ska kunna och besvara dem. Och se till så att frågorna täcker området så bra som möjligt. Men det brukar bli en himla massa frågor. Detta tar tid, men det kan faktiskt vara effektivt. Då ser jag vad jag inte kan och vet vad jag måste plugga mer på. 
 
Det gäller att arbeta med alla sinnen! Läsa, skriva, lyssna och prata. Och det allra viktigaste när man pluggar är att repetera. Det är ungefär två veckor kvar till tentan, så det är nog dags att börja plugga!

Godnatt!

Nej, nu känner jag att jag börjar bli klar med min presentation. Jag kan inte gå igenom den mer! Förhoppningsvis går det bra, men jag ska inte ha min presentation förrän innan lunch. Den tiden på dygnet då jag är som tröttast och mest i behov av mat! Får väl försöka se till att få i mig något under tiden som de andra har sina presentationer. 
Nu ska jag belöna mig själv med att kolla på Once upon a time. Småäter på lite riskakor som "kvällsmat". Ett tips är att inte göra det i sängen. Smulor överallt! 
Träningsväskan måste packas också, hinner inte hem imorgon efter skolan så det blir att åka direkt till gymmet! Kör förmodligen triceps och bröst imorgon. 
 
Dags för mig att sova snart, godnatt!

Nervös!

Är i princip klar med presentationen, men måste verkligen öva! Jag sluddrar värre än ett fyllo..? Nej, men det är svårt att prata tydlig engelska med tungpiercing samt annan metall i munnen kan jag iallafall konstatera. Sedan hittar jag inte alltid alla ord. Jag brukar sällan öva inför redovisningar, men nu känns det som att det behövs. Jag kan visserligen allt jag ska prata om, men jag måste ändå öva på engelskan. 
Börjar 8 imorgon och slutar 15, så det blir en lång dag för mig som inte brukar vara i skolan mer än 2 timmar. Ska träna efteråt vilket kommer vara riktigt skönt! Sedan måste jag förbereda mig på arbetsintervjun på torsdag. 
 
Åkte och handlade tidigare idag. Ofta är det bara ett fåtal saker jag behöver, men slutar med att jag handlat upp hela butiken. Jag har ju varken körkort eller bil heller, så får ju åka buss och sedan gå från hållplatsen med min tunga matkasse. Det är väl enda anledningen till att jag känner att ett körkort behövs. Kunde ha skaffat det när jag var yngre, men jag valde att istället börja plugga direkt och flytta hemifrån. Nu har ju mina föräldrar flyttat till Stockholm dessutom så jag har ingen att övningsköra med heller. Som student har man inte riktigt ekonomin eller tiden till att skaffa körkort. Än mindre att skaffa bil. Men får se det positivt, på den fronten är jag iallafall miljövänlig! 
 
I vilket fall som helst. På väg hem från butiken så tog jag ett litet fint kort. Hösten är så otroligt vacker och mysig när det är sol ute! Däremot hatar jag när det regnar och senare blir kallare för att till slut bli vinter. Usch. 
 
 

Speltips!

Har ett litet tips till spel på mobilen, Android/iOS, som heter DragonVale. Det går ut på att man köper drakar och sedan föder upp fler genom att kombinera olika typer av drakar. Har spelat det sedan jag skaffade min Samsung och jag är fast! Det är ett väldigt bra tidsfördriv, och det som är bra är att om man glömmer av att gå in och spela eller helt enkelt inte kan/orkar/vill så händer det ingenting i spelet under tiden. I vissa sådana spel så vissnar växterna man odlar till exempel. 
Jag tycker det är riktigt roligt att kombinera olika drakar och se vad man får ut av det. Och det finns alltid hela tiden nya saker att upptäcka i spelet, och det är ju kul!
 
I den nedre bilden står det en text som jag tyckte var riktigt kul att jag hittade! "Wibbly-wobbly, timey-wimey...stuff." är något som The Doctor säger i Doctor Who i avsnittet Blink i säsong 3 när han ska förklara vad tid är. Lite roligt! 
 
 
 
 
 
 
 

Godmorgon!

Är ledig hela dagen, vilket är riktigt skönt! Jag ska inte ens träna ikväll. Har ju min presentation imorgon (nervös) som jag ska sitta hela dagen med. Om någon timme ska jag dock åka och handla lite mat, har ingen frukost hemma! Ska ta något lätt innan, så att jag håller mig tills dess. Kunde ha gjort det tidigare på morgonen, men jag hade så mycket med mig att bära, och Allum var inte öppet vi den tiden, så jag skulle få gå en omväg för att komma till butiken. 
Förutom att plugga ska jag kolla på femte avsnittet av How I met your mother! Man vet vem mamman är nu, och Lily har träffat henne, men det har inte Ted gjort än! Lite spännande! Men serien är riktigt bra nu faktiskt, lite utdragen kanske, den kommer aldrig riktigt till punkt. 
 
 

Arbetsintervju!

Nu blir det lite väl många inlägg om jobbsök här, men w/e!
 
I lördags hittade jag en massa jobbannonser som jag sparade på datorn och började svara på och skicka ansökan till. Vid halv 2 fick jag ett mail från ett av jobben jag hade sökt där jag ombads svara på några tester, ett om personligheten och två om logik. Första testet fick jag inte se resultatet på, eftersom att det inte fanns något rätt och fel. På de andra två testerna inom logik så fick jag, enligt testet, bättre resultat än genomsnittet. Kändes ju bra! Jag svarade på testet direkt, och för ca en och en halv timme sedan fick jag ett samtal, där han sa att min profil verkade intressant och att jag svarade bra på testet, och frågade om jag ville komma på arbetsintervju nu på torsdag. Så otroligt nöjd och glad! Och så extremt skönt att jag slipper vänta i veckor på ett svar, utan att det går så fort som knappt en vecka från ansökan till arbetsintervju! Nu hoppas jag verkligen att jag gör bra ifrån mig på arbetsintervjun och visar att jag är självsäker och har den kompetens som krävs. 

Jobbsök och Nobelpris-snack!

Nu har jag ringt runt lite och kollat om det finns extrajobb. Några ska jag lämna CV till och några ska jag ringa igen. Man måste verkligen ligga i för att få ett jobb. Och uppenbarligen kan jag inte ens få jobb på McDonald's..? Känns ju bra. Men sedan när jag har doktorerat och är forskare och sedan professor så ska minsann folk få se! Nobelpriset, here I come! 
 
På tal om Nobelpris, i år har jag varit riktigt intresserad av vilka årets nobelpris har blivit. Tidigare år har jag inte brytt mig alls, men i år har jag verkligen följt uppdateringarna och de "announcement" om Nobelprisen som har kommit varje dag. Mest intressant var medicin/fysiologi och kemi. Sedan var fysikpriset riktigt intressant också i år! Att Peter Higgs, 49 år efter sin teori om Higgs boson får Nobelpris eftersom att CERN hittade den förra året och kunde bekräfta att den existerar. Nu kan man ju tycka att CERN också borde få vara med och dela på Nobelpriset (Francois Englert delade det med Peter Higgs), men jag anser att det bara är enskilda personer som borde få ta del av priset och inte en hel organisation. En organisation kan visserligen ha en stor påverkan inom vetenskapen, som nu CERN har haft. Men Nobelpriset anser jag ska belöna enskilda vetenskapsmän för deras insats. Det är redan många universitet och organisationer som får beröm för sina forskares prestationer. 
 
Att jag nu också tycker att Nobelprisen är intressantare än vad jag tyckt innan är nog också förmodligen för att jag förstår mer om vad de handlar om. Alltså att jag förstår deras upptäckter. Medicin/fysiologipriset var ju enbart molekylärbiologi, hur maskineriet bakom vesikeltransport fungerar i våra celler. Kemipriset kunde jag också förstå, eftersom att det är något som jag har pluggat tidigare. Allt blir så mycket roligare med mer kunskap!
 
 
 

Supernatural

Då har Supernatural dragit igång igen! Den började faktiskt redan i onsdags. Karaktärerna, Dean, Sam och Castiel är helt underbara! Men även demonen Crowley. De är nog enda anledningen till att jag fortfarande kollar serien, för i övrigt så är serien extremt överdriven och har gått alldeles för långt nu. De första säsongerna var bra. Men någonstans där i mitten började den spåra ut. Serien är redan på nionde säsongen! Helt sjukt att den har pågått i så många år! Kompisar jag har pratat om den med tycker dock att den är jättebra. Senaste säsongen var i och för sig bra, men fortfarande lite väl överdriven. Slutet på säsong 8 var iallafall spännande! Får hoppas på att den nionde säsongen blir bra nu iallafall. 
 
 
 

Erbjudande!

Har fått erbjudande på lägenheten som jag har sökt! Var faktiskt nästan helt säker på att att jag skulle få ett erbjudande. Men nu gäller det att jag har längst kötid för att få lägenheten. Ska dock boka visning först innan jag bestämmer mig för om jag ska ha lägenheten eller inte. Och för att det kan vara bra att veta hur stor den är (vet ytmåttet, men det säger inte alltid så mycket) så att jag vet vilka möbler jag kan ta med mig och måste köpa. 
Spännande! Om jag tackar ja så hoppas jag verkligen att jag får lägenheten. 
 
Kom hem och sov länge idag. Behövdes! Jag är ledig hela veckan förutom onsdag då jag har min redovisning. Ska träna ben och axlar idag också. Det känns på sätt och vis mer effektivt att dela upp kroppen som jag har gjort nu. Ben och axlar, triceps och bröst, biceps och rygg. Bara det att jag känner att jag ska träna ben lite oftare. Men tränar jag 4 dagar på en vecka så hinner jag med det. Jag har haft träningsvärk i kroppen hela veckan. Och det är riktigt bra att träna hela kroppen, det behövs verkligen, och inte bara bygga på biceps, triceps och ben. 

Vanilla Caramel

Det går riktigt bra med presentationen! Har hittat ett flertal bilder som ser bra ut. Det man får göra är att leta ordentligt och ändra sökorden innan man hittar den perfekta bilden till presentationen!
 
Igår när jag och killen var inne i stan för att träna så gick vi igenom Nordstan till Hemköp och såg att Lipton hade ett "event" där. Om man fotograferade eventet och delade bilden med #liptoncupcake så fick man välja mellan tre olika nya tesorter som hade kommit ut. Strawberry Cupcake, Bluberry Muffin och Vanilla Caramel. Jag tog Vanilla Caramel. Smakade på Strawberry Cupcake och nja, den var ingenting för mig. Men herregud vad god Vanilla Caramel är, och hur gott den luktar! 
 
Har redan druckit en kopp idag, men är verkligen sugen på en kopp till!
 
 

Biological Clocks!

Har sökt några jobb nu. Får hoppas att någon av dem hör av sig! På måndag ska jag ringa runt lite och se om det finns mer jobb. Det är nästan en heltidsjobb att söka jobb! 
Har även sökt en lägenhet som jag får reda på imorgon om jag får erbjudande på. Jag är rätt säker på att jag får ett erbjudande, men för att få lägenheten måste jag ha längst kötid av de som söker. Så om någon vecka får jag reda på om jag har fått lägenhet eller inte, spännande!
 
Ska fixa min presentation lite nu. Jag är ju rätt intresserad av design, inte så mycket av kläder och inredning, utan snarare av websidor, och andra saker man kan göra med datorn. Att ha en snygg presentation är därmed en självklarhet för mig. Och jag tycker att det är riktigt roligt faktiskt! Nu använder jag mig dock av en design/tema som redan finns på Google Slides, men det tycker jag fungerar lika bra! 
 
 

Jobbsök

Har kollat runt lite överallt efter jobb nu ikväll. Bläddrade igenom 47 sidor på Arbetsförmedlingen och hittade 6 jobb som verkar passande. Känns bra! Är dock riktigt jobbigt att skriva personligt brev och berätta om den jag är. Hur övertygar man en arbetsgivare om att just JAG är den bästa att anställa? Jag får jobba vidare med det där. Imorgon ska jag fortsätta pilla på min presentation jag ska ha på onsdag. Det går rätt fort att fixa ihop en presentation, men sedan ska jag kunna presentera allt på engelska också! Det är riktigt svårt att hitta passande bilder dessutom. Det behövs när man presenterar! 

Lördagsträning

Gick upp innan 10 och åkte och tränade! Blev rygg, squats och lite mage. Gick riktigt bra att göra squats faktiskt! Jag körde några gånger med skivstången utan någon vikt på. När jag har kört benpressen det senaste så har jag sänkt vikten lite så att jag klarar att gå ner längre ner, så att benen är 90 grader innan jag trycker ifrån. Innan har jag inte vågat göra det, och det har varit läskigt att göra squats och gå ner så långt, men nu går det bättre och bättre! Jag lyckades även göra squats med 10 kg på varje sida av skivstången, låter inte mycket, men det blir 20 kg + 20 kg från skivstången. För lilla mig blir det en del! 
 
Har städat lite nu och gjort det rent och fint. Dags att hitta något att kolla på!!

Natt-update!

Tränade idag, så enormt skönt! Gjorde inte det igår eftersom att jag för det första inte alls mådde bra. Hade en hemsk huvudvärk som vägrade försvinna! Den var borta när jag vaknade imorse, men kom tillbaka så fort jag hade ställt mig upp. Blöh. Och för det andra så behövde jag skriva klart arbetet.
 
Men jag hittade fyra avsnitt av Doctor Who igårkväll som jag inte hade sett än. Alla avsnitt finns inte med på IMDB som jag brukar kolla på för att ta reda på när serier kommer ut och vilka avsnitt har kommit ut. Så jag Googlade och hittade en Wikipediasida där alla avsnitt av Doctor Who var uppskrivna. Gissa om jag blev glad när jag hittade de avsnitten! Det är nämligen "special" avsnitt. Finns en himla massa sådana till Doctor Who! 
 
Idag har jag inte gjort så extremt mycket. Fixade lite med presentationen och lagade mat. Åkte in till stan och köpte ett par byxor på Carlings till min syster. Sedan åkte jag och tränade! Körde intervaller, men inte alls länge eftersom att jag fortfarande hade huvudvärk. Sedan blev det biceps och mage. Det går verkligen bra för mig nu! Blir bara starkare och starkare i armarna och jag vågar ta i mer. Jag har även blivit mycket starkare i både mage och rygg nu också. Förut orkade jag bara göra 10-15 situps. Nu ligger jag nästan över 30! Använder även en medicinboll eller en vikt som jag lägger på bröstet och gör situps. Kanske ser resultat snart? 
 
Imorgon ska jag nog åka in och träna igen. Då blir det rygg och squats! Har nästan fortfarande träningsvärk i både ben och triceps, urk. Om jag inte har huvudvärk så ska jag försöka mig på att köra intervaller också! 

Studietips!

Google Drive. 
 
Otroligt smidigt om man jobbar i grupp i skolan och ska skriva en uppsats eller göra en presentation tillsammans samtidigt, men på olika datorer. I Google Documents kan man skriva i samma dokument på samma gång och det som en andra personen skriver poppar upp i dokumentet. Google Slides fungerar på samma sätt och är som Microsofts Power Point. Allt sparas på Googles moln "Drive" dessutom, som man kan nå både från datorn, Androidtelefonen och via webläsaren. Man kan även dela andra dokument där som PDF-filer, bilder etc. med sina klasskamrater. Det är skönt att ha allt på ett och samma ställe som man kan nå från var man än är. 
 
Just nu använder jag mig av Google Slides när jag ska göra min presentation. Och den gör jag direkt i webläsaren, enda problemet är att WiFi behövs, men den synkar alltid hela tiden med molnet så man behöver aldrig spara. Smidigt och enkelt! 
 
 

Serietips!

Ett tips på en serie som är helt ny är Agents of S.H.I.E.L.D. Det är en Marvel serie men går på amerikanska kanalen abc. Eftersom att det är Marvel (som har gjort exempelvis The Avengers) så var jag riktigt skeptisk. Visst, kul med superhjältar och så vidare. Men filmen The Avengers var alldeles för mycket för min smak. För mycket action, och man hängde verkligen inte med. En serie ska inte vara på det viset utan ska innehålla mer drama. Självklart ska det finnas action också, men inte till samma grad. Till skillnad från en film så är ett avsnitt från en serie oftast knappt mer än en timme, så man orkar hålla kvar sig även om det är mycket drama och lite action. 
 
Jag har iallafall kollat två avsnitt på Agents of S.H.I.E.L.D nu och den verkar lovande! Spännande och samtidigt rolig. Älskar Fitz-Simmons som är två vetenskapsmän som jobbar för S.H.I.E.L.D. Cobie Smulders som spelar Robin i How I Met your mother var även med i första avsnittet. 
 
 

Äntligen klar!

Nu har jag äntligen skrivit klart och skickat in arbetet, en dag innan den ska vara inne! Nu ska jag bara slappna av, äta mat och lägga mig och sova! Fast kolla någon serie först kanske..
 
Idag har Arrow säsongstart och igår hade Supernatural det. Har även lite How I met your mother, Once upon a time och Suits att ta igen. Det kommer ut så många avsnitt hela tiden att jag knappt hinner kolla alla! Men ibland kan det vara skönt att på en dag som denna bara koppla av och kolla utan dåligt samvete. Imorgon ska jag jag börja förbereda redovisningen jag ska ha på onsdag också. Som kommer att vara på engelska! Det är ju lite nervöst, men kommer förhoppningsvis gå bra...

Referensgrejs...

Jag hatar att skriva referenser. Speciellt när det är 10 personer som har skrivit en och samma artikel! Jag har dessutom tappat bort en artikel som jag har läst. Har verkligen ingen aning om var den har tagit vägen, vilket är väldigt dumt då jag inte har något underlag till det jag har skrivit i min text. Men hittade en annan artikel som bekräftade det som jag har skrivit. Något jag har lärt mig nu är iallafall att skriva in referenserna under tiden jag skriver och inte efteråt. För hjälp vilket jobb det är! 
 
Jag längtar tills jag är helt klar med artikeln. Blir nog ingen träning idag även om jag blir klar tidigt, har en hemsk huvudvärk! Det jag ska göra när jag är klar är att sova. Även om jag sov länge nu på morgonen så är jag fortfarande dödstrött. Blöh. 
 
Så ser det ut på Word i min dator just nu! 
 
 

Lång powernap...

Jag sov visst ett bra tag. Men gud vad skönt det var! Behövde verkligen det, men vaknade upp med huvudvärk. Suck. Tagit en värktablett nu och får hoppas på att den verkar, men det tvivlar jag på. Min kropp verkar ha utvecklat någon slags resistens mot värktabletter. Sitter och äter lite frukost nu, Icas frukostringar och Arlas Blåbärsfil med extra protein. Den är faktiskt riktigt god! Dock är smaken av blåbär inte så stark, den finns där någonstans i bakgrunden. 
 
Jag hittade fler artiklar jag ska läsa och som verkar intressanta. Just för att jag känner att jag inte riktigt har förstått vissa delar och borde läsa på mer. Det blir verkligen sista-minuten, men det är alltid då som jag jobbar som bäst. 
 
 

Torsdagsplaner

Jag ska vara hemma idag, känner att jag behöver bli klar med arbetet så att jag kan skicka in det. Det är i princip klart förutom att jag ska finslipa lite på det och stoppa in referenserna. Vet inte riktigt om jag ska in och träna idag. Vill helst träna 4 dagar per vecka och har redan tränat två. Ska träna imorgon och det är ingen garanti att jag tränar på lördag, så får se hur jag gör. Det beror nog på om jag blir helt klar med arbetet eller inte. 
Igår tränade jag triceps och bröst, i tisdags tränade jag ben, axlar och mage. Mådde inte så jättebra igår. Kände mig inte sjuk, men hade huvudvärk, mensvärk och var helt slö. Men jag tränade ändå! Man får pusha sig själv ibland även om man inte orkar. Men jag tycker det har blivit roligare och roligare att gå till gymmet och träna. 
 
Har träningsvärk i hela kroppen nu känns det som. Eller ja, jag är nog mest stel. Men det är skönt att känna att man har tränat! Nu ska jag nog iallafall ta en liten powernap innan jag sätter mig ner och fixar klart arbetet!

Bröstcancer

Hade sista föreläsningen idag, innan tentan, som handlade om bröstcancer. 
Risken att drabbas av bröstcancer någon gång i livet är 1/9, med andra ord 11%. 7000 kvinnor varje år drabbas av det, och varje år drabbas ca 40 män. Medelåldern på de som drabbas är 64 år. 80% av de som drabbas överlever minst 5 år. För ett antal år sedan var den procenthalten väldigt mycket lägre, just för att man idag utför mammografiska undersökningar i större utträckning (undersöker brösten), samt genom att man har kommit långt i forskningen. Men tyvärr dör 1500 kvinnor av bröstcancer varje år. Oftast beror det på att man har upptäckt tumören försent. Så för sitt eget bästa är det bra att gå på mammografiska undersökningar. Man kan oftast inte känna en knöl i bröstet förrän den är för stor och då kan leda till metastaser (den dödliga formen). Med mammografi kan man uppäcka cellförändringar i ett tidigt stadie. 
 
Det är riktigt intressant att läsa om cancer och nu bröstcancer. Inte bara för att jag tycker att det är "coolt" (nu syftar jag inte på att jag tycker det är coolt att folk drabbas av cancer, utan hur cellerna kan muteras såpass mycket att de slutar lyssna på andra signaler och kör sitt egna race), utan också för att det är intressant att läsa om hur man behandlar tumörer och hur långt man har kommit i forskningen. Vilka problem man har löst och vilka problem som kvarstår. 
 
Det är otroligt viktigt att forska på sjukdomar och även cancer. Dessvärre kommer man aldrig hitta en "mastercure" för cancer, alltså en medicin som klarar av att tackla alla typer av tumörer. Det finns otroligt många orsaker till att en tumör uppstår. Det är inte heller en enda mutation som uppstår utan det är otroligt många som måste ha uppkommit för att cellen ska kunna överleva men samtidigt ignorera externa signaler. 
 
 

Näst sista föreläsningen!

Hade näst sista föreläsningen innan tentan idag! Imorgon är det dags för den sista föreläsningen, och en kort föreläsning på torsdag och vad våra professorer forskar på just nu. På fredag ska jag lämna in mitt arbete och på onsdag nästa vecka har jag redovisning. Sedan är jag ledig till den 31e och kommer ha min tenta då. Det är skönt att ha såpass lång tid på sig att plugga på tentan på i och med att det är en stor kurs. Nästa kurs kommer att vara i mikrobiologi. Ska bli intressant! 
 
Ska in och träna lite senare ikväll med killen. Det blir nog ben och mage, och en annan muskelgrupp. Jag har suttit lite och planerat hur jag ska lägga upp träningen. Ska försöka träna igenom hela kroppen på en vecka, men då blir det ganska många träningspass per vecka, speciellt om jag vill hinna träna ben minst två dagar också. Jag måste även tänka på att ta med konditionen också. Mycket att tänka på! Men ska hitta ett sätt som förhoppningsvis fungerar bra. Och sedan gäller det att inte slarva...
 
Börjat äta riskakor nu. Gott och bra att ha som mellanmål när jag inte orkar laga mat och bara vill ta något snabbt. Pizzasmak är dessutom grymt gott!
 
 

Hairstyle!?

Ja men det gick ju bra! Har i princip suttit hela kvällen och pratat i telefon med föräldrarna och killen och inte pluggat så extremt mycket. Har å andra sidan funderat en hel del på vad jag ska skriva i diskussionen. Det blev helt plötsligt väldigt svårt! Vet inte riktigt vad jag ska fokusera på.
 
Men nu ligger jag iallafall i sängen och ska försöka hitta på lite mer att skriva, och sedan titta på Torchwood innan jag somnar. Den är lite B, men det är ändå bara första säsongen. Har lärt mig att den första säsongen inte alltid är så superbra och att serierna ofta blir bättre så småningom. 
 
Jag vill hitta på någonting med mitt hår. Har haft samma frisyr ett bra tag nu och färgar det alltid samma färg. Det är dessutom så extremt tunt också. Ligger bara där helt platt på huvudet. Inget av det jag använder fungerar. Saltvattenspray, hårspray, mousse, hårfön etc etc. Omöjligt att få till en bra frisyr! 
Funderar på att färga hos en frisör och göra slingor i håret. Kanske lockpermanenta eller sätta in extensions? Just nu har jag inte riktigt ekonomin till att göra någonting. Har sparade pengar men de ska fortsätta vara sparade. När jag har fått ett extrajobb så ska jag minsann unna mig själv med att fixa till fågelboet på huvudet!
 
Denna frisyr skaffade jag när jag hade fyllt 18. Blev helt plötsligt lite rebellisk och hittade på det ena och det andra. Blev i princip som en helt ny person som kläcktes ur sitt skal. Från att vara en blyg lite flicka blev jag en social och utåtriktad kvinna! 
 
 
 
 

Doctor Who!

Herregud vad jag längtar efter Doctor Who! 48 dagar kvar till den 23e november! Då har Doctor Who funnits i exakt 50 år. Det är med andra ord Doctor Who's 50års jubileum. Matt Smith kommer att spela sitt sista avsnitt och sedan kommer Peter Capaldi att komma som den nya, tolfte Doktorn. Ska bli spännande att se hur Peter Capaldi är som The Doctor, men jag hoppas att han är lika "oskyldig", rolig och smart som både David Tennant och Matt Smith har varit. Men det återstår att se! Ska iallafall bli spännande att se vad avsnittet kommer handla om. Det sägs att det kommer handla om "The Timewar" mellan Timelords och Daleks, men som sagt, det återstår att se! 
 
Har inte skrivit mycket på arbetet idag.. Hade föreläsning till 15 och åkte och handlade. Väl hemma satte jag igång och städade. Främst för att jag inte har använt mitt skrivbord på ett himla bra tag så behövde verkligen städa det så att jag kan sitta där och plugga. Riktigt skönt att ha städat rum faktiskt! 
Det jobbiga med arbetet är att jag ska skriva in referenser i texten. Synd att jag inte kan använda mig av Wikipedia som en referens... Finns faktiskt riktigt bra fakta där, speciellt om det finns många referenser där. Det man däremot kan göra är att gå in på referenserna som finns där. Men kommer aldrig åt artiklarna jag letar efter. SÅ IRRITERANDE. 
 
Kolla så snygga David Tennant och Matt Smith är! John Hurt kommer också att spela The Doctor! Hur det ska gå till får man vänta till den 23e november för att få reda på!
 
 

Dagens planer

Dags för lunch! Jag börjar skolan kl 13 idag, så jag har fått en riktigt god sovmorgon! Kom visserligen hem halv 8 imorse från killen, men lade mig i sängen och somnade till Torchwood. Riktigt skönt att få sova ut! Hade tänkt stanna kvar efter föreläsningen och plugga innan jag skulle träna kl 18 ikväll. Men glömde träningsväskan hos killen så jag kan lika gärna åka hem. Synd, med tanke på att jag är astaggad på att träna! Får vara hemma ikväll och skriva på arbetet istället, lika bra det! 
 
Det är riktigt höstväder ute nu också. Trädens löv börjar skifta färg och det är en blanding av rött, gult och rött. Så otroligt fint! Men ogillar att det regnar ute. Usch! 

The Lone Ranger

Kollade på The Lone Ranger nu ikväll, och herregud vad bra den var! Johnny Depp är med och spelar en indian (Tonto) som är rätt skum, och man vet aldrig riktigt vad han håller på med. Han har en fågel på huvudet som "hatt" som han matar hela tiden också. Satt och skrattade konstant under filmen, så extremt rolig! Det är ju en westernfilm, med rangers, bovar, indianer och railroads. Det går inte riktigt att förklara vad filmen handlar om, men i stora drag blir brodern till advokaten John Reid mördad av Butch Cavendish. John Reid dör också men vaknar till liv igen, och tillsammans med Tonto åker de ut på äventyr och ska hitta Butch för att hämnas. Sedan händer det en hel del andra saker i filmen, men ska inte avslöja mer! Man måste kolla på den själv. Men den var lätt en av de bästa filmer jag har sett! Johnny Depp gör karaktären Tonto så sjukt bra också. Känns dock som att man har stulit lite av Captain Jack Sparrows personlighet till denna filmen.  But still good!
 
 

PubMed

"PubMed is open, however it is being maintained with minimal staffing due to the lapse in government funding. Information will be updated to the extent possible, and the agency will attempt to respond to urgent operational inquiries. For updates regarding government operating status see USA.gov."

PubMed är en databas för artiklar skrivna av forskare som har kommit fram till olika saker. Jag som ska skriva om biologiska klockor och behöver mer djupgående information om ämnet kan därmed använda mig av den databasen för att hitta artiklar som rör ämnet. Ett annat bra tips på att hitta artiklar är att söka på www.scholar.google.se, där får man upp mer relevanta resultat än på vanliga Google.
 
Det suger ju dock att USAs "government" har stängts ner eftersom att de inte kan komma överens med varandra, och att det påverkar alla andra. Nu blir det ju inte så superstora effekter på just PubMed, men det är fortfarande dumt om sidorna krånglar och håller på. Håll sams och ge mer pengar till vetenskapen! 
 
Kunskap är trotsallt makt!

Energiboost-tips!

När man är trött och har svårt för att koncentrera sig känns livet extremt svårt att leva (speciellt när man måste plugga men verkligen inte kan!). Ett tips för att få tillbaka lite energi är att dricka en kopp kaffe och sedan ta en powernap i 20 minuter. Inte mer, inte mindre. För mig fungerar det sällan att bara  bli pigg på kaffe, däremot fungerar energidrycker bättre (förmodligen eftersom att de har högre koffeinhalt). Men att kombinera kaffe med powernap kan faktiskt hjälpa och man blir piggare än innan.Testade jag det igårnatt. Jag hade druckit väldigt starkt kaffe och väntade för länge innan jag tog en powernap, så jag lyckades aldrig "somna". Låg vaken och var pigg. Men inte tillräckligt pigg för att plugga, suck. Det gäller nog att lägga sig innan kaffet slår till... 

Tidseffektiv

Usch vad jag är trött! Inte kul att läsa och läsa en text om och om igen utan att förstå vad den handlar om. Den huvudsakliga anledningen till att jag inte förstår är dessutom för att jag är trött. Ämnet jag ska skriva om är ju extremt intressant! Men det är svårt att ta till sig. Vi ska skriva bakgrund om ämnet (fakta) och sedan en diskussion och "conclusions". Det kommer inte vara så svårt att skriva diskussionen. Det svåra är att läsa, lära och sedan skriva. Jag får kämpa vidare! Men jag ska sätta upp mål. När jag har skrivit ett visst antal ord ska jag ta en paus och belöna mig själv (spela Diablo, moaha!). Sedan får jag fortsätta! 
 
I fredags kom The Vampire Diaries ut! Har inte sett avsnittet än men ska försöka göra det ikväll. Senaste säsongen slutade så spännande, så kan inte vänta på att se fortsättningen! Sedan ska bara de andra serierna ha sina säsongspremiärer, och då kommer jag ha en himla massa serier att se varje vecka! Fast vet dock inte riktigt hur jag ska hinna med det och samtidigt plugga, träna och kanske till och med ha ett jobb samtidigt..? Men det gäller väl att distribuera tiden på ett bra sätt för att få ut så mycket som möjligt av den! Jag gillar iallafall att ha mycket att göra. Det kommer vara en utmaning att plugga, träna och jobba samtidigt. Å andra sidan föredrar jag att ha mycket att göra istället för ingenting! 

Lördagsträning

Direkt när killen och jag hade vaknat åkte vi in till stan för att träna. Åt mat på Subway först och åkte sedan till gymmet. Jag tränade biceps, triceps, axlar, bröst och mage. Brukar inte träna axlar och hjälp vad jobbigt det var! Eftersom vi inte hade någon tid att passa hann jag göra rätt många övningar vilket var skönt. Slipper stressa och kan göra allt ordentligt! Fikade en liten stund på Espresso House efter träningen också. Earl Grey och cheesecake, omnom! 
 
Ska börja plugga lite senare, men ska nog spela en liten stund först. 
 
 
Synd att texten på min shaker börjar försvinna! Men jag har å andra sidan använt den flitigt sedan i mars! 
 
 

Night time!

Alltså… HUR orkar alla (många) tjejer ha långa naglar? De fastnar i allt, råkar alltid riva någon med dem och det är omöjligt att skriva ett arbete på 3000 på datorn med dem. Hade inte fixat till mina naglar på några veckor  så klippte av dem nu. Riktigt skönt! Kan tänka mig att det är fint med långa naglar ja, men det är bannemig inte praktiskt! Jag bryr mig mer om hur praktiskt något är än hur bra det ser ut. Faktiskt.

Har lyckats skriva mer på arbetet nu och börjar nästan bli klar med en del. Ska nog läsa på lite mer än vad jag har gjort dock, känns som att jag saknar mer djupgående relevant fakta. Men det är som sagt svårt att hitta det jag letar efter. Och bara att leta tar tid! 

Sitter och dricker lite Burn nu som jag testar. Förra veckan var det Monster (inte så gott) och nu Burn. Inte heller så supergott. Föredrar nog ändå Red Bull. Ska försöka hålla mig pigg en stund till och utnyttja natten/kvällen fullt ut till att skriva arbetet på. Heja mig!

 

 

Fredagskväll

Idag har det inte blivit mycket tid över till att uppdatera här! Var i skolan klockan 10 och hade föreläsningar till 15. Jag är verkligen inte van vid att ha föreläsning  länge. Vi brukar oftast bara ha det i två timmar, så att ha det i fyra var lite jobbigt. Men ämnet var riktigt intressant! Det handlade om cancer. Hur cancer uppkommer; mutationer i specifika gener, men också hur man behandlar det. När man behandlar cancer använder man ofta genotoxiska ämnen. Dessa muterar genomet i cancercellerna mer och gör dem mer instabila så att de dör. Detta skadar dock alla celler i kroppen vilket gör att man mår skit och risken för att få en ny tumör ökar. Men bättre göra något än inget. Det är iallafall så man resonerar. Finns andra sätt också, men de är tyvärr inte lika effektiva.
 
Hursomhelst så var föreläsningen riktigt intressant idag och det var nog därför jag klarade av att sitta där i 4 timmar. Var dock riktigt trött efteråt när jag mötte killen i stan. Planen var att ta en afterwork men jag var så otroligt trött så vi köpte mys och åkte hem. Sedan däckade jag och sov någon timme !? Det var skönt iallafall. Blev mycket piggare och har dessutom ätit nu så kanske dags att ta tag i plugget? Föredrar att plugga på natten. Koncentrerar mig bättre då; mörkare och tystare!
 
 
Snodde killens GTA och spelade en liten stund. SÅ ROLIGT!
 
 

Brum brum!

Påväg in till stan nu för att träna. Kommer bli skönt att få röra på sig efter att ha suttit still på en stol hela dagen och pluggat. Blir rätt stel och rastlös av det. Men jag har iallafall hunnit göra en del och har till och med börjat skriva! Älskar när man är insatt i ämnet och är intresserad av det man ska skriva. Går så mycket lättare då! Lite knepigt att skriva allt på engelska dock. Grammatiken är inte riktigt helt felfri och ibland är det svårt att formulera sig på ett bra sätt. Det kommer krävas en del jobb innan arbetet är perfekt! Snart framme i stan, woop!

Circadian rhythms

Det går framåt med arbetet! Har suttit ett tag och läst en artikel som visserligen var väldigt basic, men man måste börja någonstans! Kan inte börja att läsa de allra mest komplicerade artiklarna. Har fått en liten hum om hur den biologiska klockan styrs, alltså vilken signalväg som finns. Men jag vet ännu inte riktigt vilka signaler den ger ifrån sig eller hur den påverkar de övriga organen/cellerna i kroppen. Det är rätt jobbigt att leta efter artiklar eftersom att man måste betala för många av dem om man ha dem. Och jag känner inte riktigt för att lägga pengar på det. Som student på GU ska jag ha tillgång till alla artiklar men kommer inte riktigt på hur jag ska nå dem. Jag får helt enkelt hitta artiklar som är gratis och bra istället, vilket tar tid. Artiklarna måste dessutom innehålla relevant fakta som kan hjälpa mig skriva mitt arbete. 
 
Arla har börjat med yoghurt/filer som innehåller mer protein! Vet inte om de började med det nyligen eller om de har haft dem ett tag, men jag tänkte att jag skulle testa. Nu är det ju inte extremt mycket mer extra protein, men många bäckar små blir till en stor å? Nu är ju inte jag heller en person som slaviskt håller koll på allt som finns i maten. Jag har verkligen ingen aning om hur många kalorier, kolhydrater, proteiner och fett som min mat innehåller. Både på gott och ont. Blir inte manisk och tänker på allt jag äter, men å andra sidan kan det vara bra att ha en liten koll ändå? Jag kan tänka mig att börja hålla mer koll på det enbart för att jag är nyfiken av mig och gillar att experimentera, undersöka och föra statistik. Den lilla vetensapsmannen i mig...
 
Filen som jag testade var iallafall riktigt god! Gillar fil eftersom att det inte är lika sött som yoghurt och denna var ändå krämig och lite tjockare än vanlig fil. Enligt Arla beror det på de extra proteinerna. 
 
 

Plague Inc

Vaknade för två timmar sedan. Självklart ska jag vakna supertidigt bara för att det är så min dygnsrytm är. Men det är bra, då hinner jag plugga mer! Ska träna ikväll och kör nog ben och intervaller. Men först av allt så ska jag äta frukost innan jag gör något annat! 
 
Speltips! Plague Inc är ett spel som finns till både iOS och Android. Det går ut på att man med hjälp av en mikroorganism, exempelvis bakterie, ska utrota världen. Och när man med bakterien lyckats utrota världen får man en ny mikroorganism att utrota världen med. Exempelvis virus, sedan svamp (fungus) och parasiter etc. 
 
Det man gör är att man har en harmlös bakterie (mikroorganism) som man med hjälp av DNA poäng som man får under spelets gång muterar till olika slags symtom/åkommor/egenskaper. Man kan välja hur man vill att den ska spridas och hur den ska påverka de som den har infekterat. Det slutliga målet med spelet är att ha infekterat hela jordens befolkning och sedan utrota alla genom att mutera fram en dödlig sjukdom. Människorna börjar dock tillverka ett botemedel, så man måste hinna utrota alla innan de hinner bota sjukdomen.
 
Jag som molekylärbiolog tycker detta är superkul att spela. Rör mitt område en hel del, men andra tycker nog också att det är kul!
 
 
 
 
 

Once upon a time

Nu har Once upon a time haft säsongspremiär! Det är en serie som handlar om att en förbannelse har hamnat över en sagovärld vilket leder till att nästan alla sagofigurer där har hamnat i den verkliga världen, tiden står still och de vet inte vilka de är. De lever alltså ett normalt liv. Få kommer in och ingen kommer ut från den stad de bor i. Emma är dock den enda som kan rädda alla de som bor där från förbannelsen, så att de återigen minns sitt gamla liv. Men hon tvivlar på att de överhuvudtaget ens finns en sagovärld, men hennes "försvunna" son, Henry, försöker göra allt i sin makt för att allt ska ställas tillrätta igen för han är bergssäker på att alla i staden kommer från sagovärlden och att en förbannelse vilar över dem. 
 
Riktigt spännande serie och är trots det "barnsliga" temat riktigt bra. Gillar när det är övernaturligt och det är kul när man känner igen karaktärerna från sagorna man har läst och ser hur de gestaltats. Sedan är inte sagorna i serien inte autentiska med de riktiga sagorna; det är mycket som skiljer sig från de "riktiga" sagorna. Men det tycker jag faktiskt är helt okej. 
Gillar Jennifer Morrison som spelar Emma! Hon har även medverkat i House som Dr. Cameron. 
 
Om en liten stund ska jag sova. Hade kunnat vara uppe hela natten men känner inte riktigt för att vända på dygnet. Imorgonen är planen att gå upp relativt tidigt, äta en stadig frukost och börja plugga! Det börjar dra ihop sig nu. Arbetet ska in den 11 oktober och jag har inte ens börjat skriva på det... Har bara läst och skaffat mig en vag uppfattning om vad det handlar om. Kanske dags att lägga i växeln nu...
 
 

Arbetsintervju!

Är alltid så nervös inför arbetsintervjuer! Frågorna som ställs är ju riktigt knepiga också. Beskriv dig själv, vad tror du att du kan tillföra oss? vad förväntar du dig? vad tror du kommer vara roligast? Att beskriva sig själv är svårast. Man måste ju på något sätt lyckas sälja sig själv och visa att jag är den bästa ni kan anställa! Men när man sitter där och har lika hög puls som under en intervallträning så kommer man aldrig på ett tillräckligt bra svar. Nu var dock denna intervjun rätt bra och enkel, trots att frågorna var krångliga. Jag var lugn och sansad, men det berodde mest på hur bemötandet var av arbetsgivaren. Vi hade mer en konversation, hon var lugn och trevlig och det var inte som något slags korsförhör. Jag kände mig trygg och svarade förhoppningsvis bra på frågorna. 
 
Så nu är det inte så mycket att göra, men jag har iallafall visat framfötterna och gjort mitt bästa!
 
Jag har en ledig dag från träningen idag, men trots det så tror jag inte att man ska ligga helt still och inte göra någonting. Kroppen mår alltid bra av att man rör på sig. Blodcirkulationen sätts igång och man mår bara allmänt bra. Med andra ord; hårdträning är bra ett par dagar i veckan, samtidigt som att det är bra att ta en dag ledig men ändå röra på sig. Hur? En enkel promenad. Gå istället för att ta spårvagnen. Nu talar jag inte om några enorma sträckor här. Men istället för att åka spårvagn upp för hela avenyn från Nordstan så gick jag istället. Det tog väl bara 15-20 minuter, men det gör ändå så mycket att gå de extra metrarna. Och istället för att åka bussen hela vägen hem till mig så tog jag tåget och gick från den hållplatsen (vilket är en liten bit). Och var också ungefär 15 minuter. Varför inte gå de där extra metrarna? Tror faktiskt på att det gör mycket hur aktiv man är i vardagslivet också, och inte bara i veckoträningen.
 
 
 

Ledig!

Woho, är ledig idag och imorgon! Men har bokat in tvättid idag så jag ska tvätta hela dagen, förutom att jag ska på arbetsintervju lite senare (nervös!). Ikväll ska jag eventuellt gå ut med några klasskompisar också eftersom vi är lediga imorgon. Ska försöka hinna plugga en del idag också samtidigt som jag tvättar. Tränar inte idag eftersom jag tränade i både måndags och igår. Vilar idag och tränar på torsdag och fredag. Ska försöka träna minst 3-4 dagar per vecka, samtidigt som jag hinna plugga. Det blir en del att försöka hinna med! Mycket tid försvinner på att åka runt så mycket som jag gör. 
 
Åt frukost med killen i stan på Espresso House eftersom att tåget vi åkte med var försenat så att han missade det andra tåget. Älskar Espresso Houses Mocca Latte! För er som inte vet så är det en latte med choklad i. Otrolig mumsigt! Jag är dock inte van vid att dricka kaffe längre eftersom att jag aldrig har någon mjölk hemma. Jag använder aldrig mjölk till något annat än kaffe vilket gör det onödigt för mig att köpa så mycket mjölk som står i kylen och blir dålig. Så jag har helt enkelt slutat dricka kaffe på grund av det! Sedan får jag ofta väldigt ont i magen av kaffe och mår inte alls bra av det så det är väl lika bra att inte dricka det. Däremot kan det vara riktigt gott ibland! 
 
 
Hittade denna söta bilden på FB. Älskar att vara lite nördig ibland! (Egentligen hela tiden, men icke-nördiga folk tröttnar på det :( )
 

Träningsresultat

Det värsta med att ha hög ämnesomsättning och därmed inte kan bli tjock, utan bara är smal hela tiden är att jag knappt ser resultat på mig själv när jag tränar. Det enda jag märker är att siffrorna på vågen ökar sakta men säkert. Har hoppat mellan 49 och 53 kg sedan i mars när jag började träna. De perioder då jag inte tränat har jag istället gått ner i vikt. Nu ligger jag på 52 kg och kämpar mig upp till 53. 
 
Konditionstränar jag märker jag inget på kroppen förrutom när jag tränar, att jag orkar mer. Magen ser dock likadan ut hela tiden. Så även ben och armar. På sätt och vis tycker jag att det är riktigt tråkigt att jag bara har fått den kropp jag har och inte har kämpat mig till den. Jag hade velat ha mer att jobba med. Jag har ju inget fett på kroppen! Nu får jag visserligen kämpa för att bli större, medan andra tjejer kämpar för att bli mindre. Men jag hade velat ha mer fett att förbränna. Nu måste jag istället tänka på att ha ett bra intag av kalorier så att jag inte går ner i vikt. 
 
Men huvudsaken i allt detta är att jag själv är nöjd med min kropp och tränar för att må bra, och inte för att se en förändring. Förändringen är något som följer med och sker inte på en dag. Det är bara ett plus i kanten. För mycket tankar på hur man ser ut, och jämförelser med andra gör enbart att man mår dåligt. 
 
Respektera, älska och ta hand om din kropp, det är det enda du har. Utan den är du ingenting. Man har tyvärr inte kommit såpass långt inom gentekniken att man kan odla funktionella fungerande organ att ersätta de utslitna med. Än så länge får man ta hand om det man har!

Torchwood

Nu blir det väldigt mycket fokus på olika serier här, men serier är ett av mina största intressen och jag kollar på i princip allt. Och de serier jag inte har kollat på än planerar jag att kolla! 
 
Men iallafall. Ett serietips är Torchwood. Tror inte att så många har hört talas om det. Det är kopplat till Doctor Who, där Captain Jack Harkness som är med i Doctor Who är med i denna serie också. Torchwood är ett institut som granskar utomjordiska aktiviteter och håller koll på ifall att det skulle bli någon invasion. Captain Jack Harkness leder Torchwood och har ett team som tar hand om allt utomjordiskt. Jag har inte kollat så mycket på serien än, är fortfarande på första avsnittet, men det verkar riktigt bra och älskar John Barrowman som spelar Jack Harkness. Han är även med i serien Arrow som Malcom Merlyn. 
 
Idag har jag varit på seminare i skolan. Lyckades inte svara på alla 56 frågor, men det var inte så farligt. Han frågade om det var någon fråga vi inte förstod eller ville veta mer om. Vi pratade om den frågan och han förklarade mer om den. Anteckande flitigt under tiden! Alla de frågorna är riktigt bra att ha under tiden som jag pluggar inför tentan. Bästa sättet för mig att plugga är inte att sitta och läsa och läsa, utan att få frågor och svara på dem. Lär mig mest på det. Man ska låta alla sinnen arbeta tillsammans. Lyssna, läsa, anteckna och berätta är det allra bästa om man kombinerar det på ett bra sätt. Försöker alltid använda mig av alla! När jag har läst och lyssnat och fått förståelse så antecknar jag det, samtidigt som jag berättar för någon annan om det. Mycket av det man lär sig, det lär man sig genom att lära andra!
 
 


Instagram
RSS 2.0