Dygnsrytm

Min dygnsrytm är ju helt underbar. Jag somnar runt 5 på morgonen (eller ja, det är då jag tvingar mig själv i sängs) och går upp efter 12 någon gång. Det är faktiskt underbart att kunna ha den dygnsrytm man själv vill ha. Jag har liksom aldrig varit en morgonmänniska och om jag måste gå och lägga mig tidigt och gå upp tidigt så är jag helt död under dagen. Men det är jag inte när jag har denna dygnsrytmen! Jag mår mycket bättre, det enda negativa är dock att jag måste vara tystare, att inget är öppet på natten och att man helst inte ska äta mat på natten. Dessutom är det oftast bara jag som är vaken på natten också och det är ju lite tråkigt. Det kommer bli jobbigt sedan i slutet av sommaren när jag börjar skolan igen att behöva vända tillbaka på dygnet. Nu när jag jobbar på kasinot gör det ju ingenting att jag har "fel" dygnsrytm.
 
 
 
 

Tröttnade på att sitta inne och vara sjuk...

...så jag gick ut och var sjuk istället!
Jag mår mycket bättre nu, bortsett från att min hals kliar hela tiden och att jag hostar. Har en jobbig torrhosta som jag inte blir av med och min hostmedicin hjälper inte mot det. Jag testar dock Ipren nu som är anti-inflammatorisk och minskar svullnader. Enligt en läkare jag var hos för något år sedan så är det svullet i halsen och det är därför det kliar. Minskas svullnaden så kliar det mindre. Jag är dock riktigt trött på att bara vara hemma hela tiden. Man ska ju vila när man är sjuk, men jag orkar inte sitta hemma och spela och kolla serier. Det var fint väder idag också så jag och killen gick ner i hamnen i eftermiddags och satte oss där. Lagom varmt och mysigt! Dock är det synd att man inte kan bada i hamnen, vattnet är riktigt ofräscht där. Men senare i veckan när jag mår bättre och är ledig från jobbet får vi väl ta en sväng och bada i någon sjö! 
 
 

Sjukaste...

Jag hade bokat en tid på an vårdcentralen 10.15 och är där lite innan 10 över. Jag anmäler mig och får komma in på ett rum direkt och läkaren kommer med en gång och frågar vad det är med mig, lyssnar på mina lungor och kollar mig i halsen. 4 minuter senare var besöket över och jag går därifrån 1 minut innan jag hade bokat tid. Vad hände där? Alltid annars har jag fått vänta en kvart, halvtimme på att få komma in, och när jag väl har fått komma in har jag fått vänta ytterligare en halvtimme. Jag fick i alla fall recept för hostmedicin som jag ska hämta ut senare när killen har kommit hem. Annars har jag mest legat i soffan och sovit idag. Vi har ju en bäddsoffa som jag har tagit upp och bäddat och varvar mellan att kolla serier och att sova. Jag brukar annars vilja spela när jag är hemma som idag, men jag orkar verkligen inte sätta mig vid datorn och jag har ingen som helst lust att spela heller...Då är jag verkligen sjuk alltså! 
 
 

Let's go to the doctor!

Jag har råkat ut för världens förkylning! Var förkyld förra veckan, men det var inte så farligt och jag blev bra nästan direkt. Innan dess var jag förkyld senast i november, december (?), vilket är konstigt med tanke på att jag innan varit sjuk nästan varannan månad. Jag mår verkligen skit, kan inte prata, hostar och nyser om vartannat. Det jobbiga är att jag inte kan vara på jobbet heller. Var tvungen att sjukanmäla mig natten till i måndags när jag kom hem från jobbet. Jag är dock ledig (inga schemalagda pass) till på fredag, så det är ju bra. Får hoppas att jag blir frisk tills dess! Däremot ska jag ringa till läkaren strax och boka tid så jag får något för min hosta, kan inte sova på natten på grund av den....
 
Klippte mitt hår för några veckor sedan, så otroligt skönt att ha fått bort allt det slitna!
 
 


Instagram
RSS 2.0