Halsfluss...?

Vaknade i tisdags med halsont. Jag gick till jobbet ändå, tänkte att jag ändå kunde försöka jobba och i sådana fall gå hem ifall att jag verkligen inte orkade jobba mer. Det var verkligen jobbigt, halsen gjorde ont och huvudet värkte, men jag höll ut till slutet! När jag vaknade på onsdagsmorgonen efter 3 timmars sömn hade jag ÄNNU mer ont i halsen och den var ordentligt svullen (det var det jag vaknade av). Precis när jag vaknade hade jag problem med att svälja, och jag kunde verkligen inte somna om. Tog ett par värktabletter under dagen och drack flera koppar med te. Det största problemet när man har så ont i halsen är att man tappar all lust att äta mat. Det finns verkligen ingenting som lockar och om man väl skulle äta så går det inte att få ner.
 
Jag har ju gått och trott de senaste dagarna att jag har drabbats av någon förkylning, men imorse när jag vaknade var min hals fortfarande lika svullen, vilket den inte blir när jag har en vanlig förkylning. Jag gick helt enkelt och kollade mig själv i halsen i spegeln med en ficklampa och kunde konstantera att jag hade vit beläggning på mandlarna, vilket förmodligen innebär halsfluss.
 
Pratade med sjukvårdsupplysningen lite senare på dagen för att rådfråga om jag skulle gå till läkaren för att få antibiotika eller inte. Idag (om man annars är fullt frisk) får man sällan följdsjukdomar och det läker ofta ut av sig självt. Med tanke på att antibiotika används så vårdslöst idag och antal fall med antibiotikaresistens ökar hela tiden så ska man undvika att äta antibiotika. Självklart ska man ta det om man absolut måste, men om det finns möjlighet för kroppen att ta hand om bakterierna själv så ska man försöka undvika antibiotika. Men, jag fick i alla fall rådet att gå till läkaren tidigt imorgon ifall att jag inte kände mig bättre så att de kan göra en odling och bedöma om jag måste ha antibiotika eller inte. 
 
Det är otroligt jobbigt att inte må bra, men jag har som tur är ingen feber och förhoppningsvis blir jag bättre snart!

Träningsrutiner

Åh vad det är skönt att vara ledig! Även om jag till viss del lätt blir rastlös när jag inte har något att plugga så är det rätt skönt att slippa pressen. Jag är trotsallt väääldigt skoltrött nu. Som tur är har jag ändå ett stimulerande jobb som innebär mycket huvudräkning. Nu när jag är ledig passar jag på att vara ute i solen, träna och spela.
 
Träningen har börjat gå riktigt bra nu sedan jag blev ledig från skolan då jag inte behöver anpassa tiden efter skolarbeten. Varje vecka har jag bestämt i förväg vilka dagar jag ska träna, och jag tränar numer varannan dag istället för några dagar i sträck och sedan tar några dagars vila. Jag försöker även träna 3-4 dagar per vecka. Att bestämma i förväg och att ha ett schema fungerar riktigt bra för mig. Jag "lovar" mig själv att träna de dagarna och "lovar" mig själv att jag ska vila de övriga dagarna. Om jag inte bestämmer i förväg så går jag varje dag, känner efter om jag har lust att träna, bestämmer att jag inte har det och sedan skiter i det. Det kan jag verkligen inte göra nu! Mitt nya sätt har funkat i 3-4 veckor för mig och förhoppningsvis kommer det göra det i fortsättningen också. Förra året tränade jag dessutom inte samma dag jag skulle jobba, men det gör jag nu. Det blir lite tight med tid om jag ska handla och laga mat innan jobbet, men det funkar ändå!
 
På den övriga tiden när jag inte tränar och jobbar så har jag såklart börjat spela mer också. Spelar fortfarande Guildwars 2 (om du också spelar, skriv till mig!) men har spelat lite andra spel som The Sims 4, Battlefield 3 och Don't Starve Together (med min syster). Jag blandar lite fritt men de senaste dagarna har det nog varit mest Sims 4. 
 
 
 

Hej hej Sommar!

ÄNTLIGEN ÄR DET SOMMAR! Hjälp vad varmt det är! Men jag ska verkligen inte klaga, har längtat så efter sol och värme. Trodde aldrig att det skulle bli sommar igen. Jag hade accepterat det faktum att det skulle regna, vara kallt och blåsa hela sommaren. Men jag hade fel som tur var! Dagen började med att min pojkvän, som vanligt, väcker mig på morgonen när jag egentligen vill sova. Han tvingade upp mig ur sängen så vi kunde gå ut och sola.
 
Det var väl ett tag sedan jag skrev senast och det har hänt en del. Skolan är klar sedan en månad tillbaka. Det var en hektisk och jobbig tid. Samma dag som min syster tog studenten skulle tre labbrapporter lämnas in och jag var ju såklart i Stockholm och firade hennes student och kunde inte skriva på mina rapporter på hela dagen. Slutade med att jag satt hela natten och skrev som en galning. Prokrastinering vet vi ju alla att det är min grej och jag börjar alltid med alla arbeten sekunden innan de ska in, men av någon mystisk anledning går det ändå bra; jag hinner klart med uppgiften i tid och får dessutom bra betyg på dem. Någon som kan förklara hur det där går till? Jag fick i alla fall högsta betyg i kursen (Molecular Eukaryotic Microbiology) och det var även den sista kursen innan jag påbörjar mitt exjobb till hösten. Och det är ytterligare en sak som har skett, jag har hittat ett projekt att jobba med till höst, i sista sekund! Tänker inte förklara ämnet alls just nu, men kan väl ändå säga så mycket som att jag ska få jobba med eukaryota celler och då uteslutande med möss (ska dissekera möss och odla celler).
 
Utöver mina äventyrliga studier så har jag börjat sommarjobba på kasinot igen. Riktigt roligt och jag trivs verkligen! Har ju såklart jobbat under helgerna när jag har pluggat men det är ändå kul att få jobba lite mer än så. Jag gillar att jobba natt också, då har jag tid och möjlighet att gå ut och sitta i solen under dagen innan jobbet! 
 
Jag har dessutom hunnit fylla 23 år. Kunde dessvärre inte fira min födelsedag eftersom att jag jobbade den helgen, och helgen innan var det såklart midsommar så jag försökte inte ens få ihop ett kompisgäng för att gå ut eller något, då jag antog att alla redan var upptagna. För mycket jobb och 23 är väl inte direkt någon speciell ålder heller. Men trots att jag var på jobbet under hela födelsedagen så fanns det ändå lite tid över för att fira min födelsedag. Min kära underbara pojkvän bjöd mig på "frukost" (snarare lunch) på Le Pain Francais. Och det bästa av allt: jag fick ett mekaniskt tangentbord! Tangentbordet heter Corsair Vengeance K70 RGB och har röda switchar. Dessutom kan man ändra bakrundsbelysningen till alla möjliga olika färger! Lycklig tjej!
 
 
 


Instagram
RSS 2.0