Var tog logiken vägen?

Kan någon förklara detta för mig: Män säger "inte alla män". Samtidigt säger samhället att vi som kvinnor ska tänka vilka kläder vi har på oss, var vi går när det mörkt, vi ska inte dricka för mycket när vi festar, helst inte alls etc etc. Samhället säger helt enkelt åt oss kvinnor att bete oss som att ALLA män är potentiella våldtäktsmän (eftersom att majoriteten av alla våldtäktsmän är män). I detta samhället är det också oftast män (inte alla män) som skyller på offret och säger att det är offrets fel att hon blivit våldtagen; att hon får skylla sig själv att hon försätter sig i en sådan situation. Vi kvinnor utgår då från att vi kan bli våldtagna av vem som helst om vi är på fel plats, med fel kläder och om vi har druckit för mycket. Samma män blir oftast också kränkta av att vi kvinnor utgår från att alla män är potentiella våldtäktsmän för det är så otroligt hemskt att bli "kallad" för våldtäktsman för "jag är minsann en snäll kille och ingen våldtäktsman!". Kvinnor kallas också för paranoida, speciellt om kvinnan springer ifrån denna otroligt snälla killen som inte är en våldtäktsman.  Men hur ska vi kunna veta det?
 
Vi har fått höra sedan den dagen vi föddes att vi har ansvaret för att vi inte ska råka illa ut. Vi har redan sett flertalet gånger att kvinnor som blivit våldtagna inte heller tas på allvar och gärningsmannen fälls inte. SJÄLVKLART är det aldrig offrets fel när denne har blivit våldtagen, men tyvärr är det många människor som tycker att det är det.
 
Var kvinnan så full/drogad av gärningsmannen att hon inte kunde säga nej? Nej men då var det ju ingen våldtäkt, hon sa ju faktiskt inte att hon inte ville! Var kvinnan lättklädd? Ja men det vet ju alla betyder att kvinnan vill ha sex! 
Vi har sett det och vi vet det. Vi utgår från att alla män är potentiella våldtäktmän så att vi inte blir våldtagna och sedan ifrågasatta varför inte VI gjorde allt för att inte bli det. 
 
Ni som då säger; "men alla män är inte alls potentiella våldtäktsmän", och ni män som blir kränkta när vi säger att alla män är potentiella våldtäktsmän; Hjälp oss kvinnor att ändra synen från att det är offrets fel till att det är gärningsmannens fel. Det är inte oss ni ska anklaga och skylla på för att vi har den synen vi har; det är det övriga samhället och det system som finns idag. Hjälp oss att göra världen säkrare för kvinnor, så att vi slipper springa ifrån den "otroligt-snälla-killen-som-inte-är-en-våldtäktsman" på natten. 

Morgonstund...

Godmorgon! Jag är inte särskilt pigg eftersom att jag gick upp 6 efter att ha sovit lite mer än 4 timmar. Postern ska lämnas in idag innan 13 och jag var för trött igår natt för att göra klart den så jag tänkte att jag kunde gå upp tidigare på morgonen. Trots att jag inte sovit så mycket så känner jag att det går mycket bättre än vad det gjorde igår. Ibland behöver man ta paus och rensa hjärnan innan man kan fortsätta! Det har ju tagit mig veckor innan jag påbörjade arbetet eftersom att jag är otroligt lat. Men när det väl är dags, då är jag minsann effektiv. Lite jobbigt att jag behöver ha pressen av en deadline för att vara effektiv. Så har det mer eller mindre varit varje gång jag ska få gjort någonting. 
När jag är klar med postern ska jag börja skriva på labbrapporten och sedan tvätta i eftermiddag och förhoppningsvis hinna med att träna. Träningsvärken i mage och benen har minskat en aning men varje liten rörelse jag gör med kroppen känns fortfarande.
 
Dags för mig att fortsätta på min poster så att jag blir klar någon gång...

Sista minuten!

Dags att plugga effektivt idag då. Jag har ju alltid den dåliga vanan att börja i sista stund, men det är också då jag jobbar som flitigast och då det går som bäst. Och det har ju tydligen fungerat i snart 4 år, så varför inte fortsätta med det? Jag har dock inte alls någon lust att plugga, men ibland måste man göra saker fastän att man inte vill!

Jag tränade ben, axlar och mage igår vilket verkligen känns idag! Kunde knappt resa mig ur sängen på grund av träningsvärken i magen. Trots att musklerna värker är det rätt skönt ändå. Jag ska dock inte träna idag, om det inte är så att det går superbra med postern och jag blir klar med den fort. 
 
 
 

Prokrastinering!

Melodifestivalen 2015. Jag är faktiskt inget vidare stort fan av Melodifestivalen. Det är ytterst få gånger jag har haft någon favorit och jag har sällan brytt mig om vem som vinner. Men i år! Måns Zelmerlöw har varit min solklara favorit av svenska artister från när han ställde upp i Idol 2005. Så när han nu ställde upp i Melodifestivalen i år så kunde jag inte låta bli att vara lite mer intresserad än vanligt och hejade såklart på honom. Jag tycker att låten var helt grym och framträdandet var helt otroligt, så jag är verkligen inte förvånad av att han vann med såpass god marginal. 
 
Utöver Melodifestivalen händer det inte så mycket hemma hos mig. Åt en enklare middag med ceasarsallad, kamben och baguette; orkade inte laga någon mer avancerad mat då jag stod och gjorde fonduegryta, bakad potatis och passionsfruktspannacotta igår för att fira killens födelsedag lite i efterskott.
 
Just nu sitter jag ju såklart och prokrastinerar också för att slippa läsa min artikel och göra min poster som ska vara klar på måndag. Är  skoltrött nu. Börjar längta till att få göra exjobbet och slippa alla konstanta deadlines man har varje vecka för alla arbeten och redovisningar som ska göras... (snart är mitt fjärde år KLART!)
 
 
(Idag är det förresten nördarnas julafton, pi-dagen, OCH Albert Einsteins födelsedag!)

Labbråtta!

Så vad händer i mitt liv just nu? 
Inte så mycket utöver det vanliga faktiskt! Hade en redovisning i fredags som gick bra, trots 4 timmars sömn! Fick högsta betyg på den, vilket jag inte riktigt förstår hur det gick till. Nästa vecka har jag en "open book exam" vilket innebär att jag inte kan plugga till den. Känns konstigt, å andra sidan är det väl skönt att man inte behöver plugga.
 
Vi har haft en del labb de senaste veckorna vilket är roligt. Det är dock mycket olika tester vi utför på fyra "kandidater" som vi har isolerat från att ha transformerat bakterier med plasmider. Det är lite knepigt att hålla reda på allt man gör och det är viktigt att anteckna i princip allt annars glömmer man av det direkt. 
 
Gjorde en tillväxtkurva för våra kandidater och mätte samtidigt nivån betagalaktosidas i våra bakterier. Mycket gult innebär mycket betagalaktosidas, men man mäter OD420 i en spektrofotmeter för att få ett mer exakt värde på absorbansen. 
 


Instagram
RSS 2.0