Experimentverkstaden

Första dagen på jobbet igår, och det var hur roligt som helst! En av stationerna på experimentverkstaden, där jag jobbade igår,  heter "Bada i batik". Där får man en vit tygbit, gummiband, klädnypor och figurer i trä. Det man ska göra med detta är att exempelvis vira ihop tyget och snöra gummibanden hårt runt. Man kan även sätta fast klädnypor i tyget, eller sätta två träbitar mot varandra, med tyget i mellan, och med hjälp av gummibanden snöra ihop dem riktigt hårt mot varandra. Därefter doppar man detta i en färglösning som innehåller indigo en liten stund, och därefter tvättar man av färgen från tyget. När man tar av gummibanden, klädnyporna eller träbitarna så har man fått riktigt coola mönster på sin tygbit!
 
Vetenskapsfestivalen börjar först på måndag, imorgon, och så även Experimentverkstaden. Men igår var en liten tjuvstart då det kom ett gäng mattegenier, Euromath, som skulle tävla i matematik här i Göteborg. Dessa ungdomar var lite äldre än de som barn som annars kommer komma till experimentverkstaden. De var inte heller från Sverige, utan några kom från Kazakstan, Iran etc. Det var riktigt roligt att prata engelska, samtidigt som det var en liten utmaning då man inte är så van vid att helt kommunicera på engelska. Men efter en stund lärde man sig vad man skulle säga utan att haka upp sig och säga fel. 
 
 
Jag har med andra ord världens roligaste och bästa jobb! Synd att det bara pågår i två veckor, en gång om året. Hade kunnat hålla på med detta året om!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Instagram
RSS 2.0