WIndowskärlek!

Jag är så otroligt nöjd! Köpte min dator för snart tre veckor sedan, och har inte ångrat mig en sekund! Det beror visserligen mest på smidigheten. Datorn jag köpte har operativsystemet Windows 8, vilket jag tycker är otroligt snyggt! Dessutom äger jag en Nokia Lumia 800 med WP7.5 (imorgon ska det enligt rykten uppdateras till 7.8!). Det som är så otroligt awesome med en W8 dator och en Windows Phone är att allt synkas inom sekunder mellan datorn och telefonen! Hela min kontaktbok på telefonen är synkad till Facebook och MSN. Jag kan med andra ord skriva till människor på facebook direkt från telefonen utan att logga in på facebook. Men dessutom är hela min kontaktbok på telefonen även synkad till datorn. Alla telefonnummer jag har på min mobil finns därmed på datorn. Kalendern jag har på datorn är också den synkad till telefonen. Om jag exempelvis lägger upp en händelse i kalendern på datorn så kommer det upp direkt på telefonen. Vilket gör det sjukt smidigt för mig när jag lägger in varje nytt schema jag får från skolan. 
Ytterligare något som hör till smidighetskategorin: Skydrive!
Jag har Skydrive både på telefonen och på datorn. När jag sitter på en föreläsning antecknar jag bara på datorn och har inget papper alls med mig. Nackdelen med det är att jag inte kan rita det som föreläsaren ritar på tavlan. Däremot kan jag med telefonen ta en bild på tavlan, som direkt synkas till datorn med Skydrive. 
 
Måste verkligen säga att Windows har lyckats med att förenkla min vardag. Man kan tycka att Apple är bra etc etc, men de som inte kan argumentera med mig om varför Apple är bra, utan gång på gång bara tar upp att deras produkter har snygg design (vilket de inte har), har enligt mig ingen som helst talan. 

Ny bebis <3

Jag är så lycklig! Köpte en ny dator i måndags som jag har kollat på i evigheter, Asus Zenbook Prime UX31A. Och nu hade jag äntligen tillräckligt bra ekonomi för att köpa den, så det var precis det jag gjorde. Jag är hur nöjd som helst med datorn. Den är snabb, snygg, tunn, tyst och har Windows 8. Enda nackdelen med den är att hårddisken är på tok för liten. I och med det är en SSD hårddisk datorn har så är minneskapaciteten bara 128 gb. Detta för att större hårddiskar är väldigt mycket dyrare. Kunde visserligen köpt en dator med HDD och då kunnat ha en större hårddisk. Men det var inget alternativ för mig. Jag har på något vänster lyckats använda upp allt minne och har enbart 20 gb kvar, av 128 gb! Ca 30-40 gb var dock partitionerade, ifall att jag någon gång skulle behöva återställa datorn. Så jag har bara en kapacitet på 90 gb. Rätt så surt, men det är tur att jag äger två externa hårddiskar på totalt 3 TB, annars skulle jag aldrig klara mig. Kommer dock inte att kunna lagra något på datorn på grund av den den lilla minneskapaciteten. 
Datorns grafikkort är inte heller så superbra (HD Graphics 4000), men det gör inte så mycket då jag nästan aldrig spelar. Testade dock att installera och spela Diablo III (Starter Edition). Även om jag inte kan ha de högsta grafikinställningarna så tycker jag ändå att det går bra att spela. 
Därmot kan man inte riktigt spela Far Cry 3 på datorn. Testade att spela och det är väldigt segt om man inte sänker upplösningen en hel del, samt bildkvaliten till det lägsta. När man spelar så tycker jag ändå att allt ser bra ut och är snyggt, dock är det ofta större rutor på skärmen som är ljusare/mörkare vilket är rätt så irriterande. 
 
Men ja, lilla jag ska ändå inte sitta och spela utan fokusera på studierna! Har tenta nästa fredag så det blir en hel att läsa innan dess. Planerna för resten av dagen är att plugga lite till, äta middag och slutligen åka in till stan för att möta upp killen. Kan inte bli bättre än så! :D


Instagram
RSS 2.0