Kalorier!

Kalorier. Det enda man snackar om nuförtiden. Men få verkar veta vad det egentligen är. 
- "Ät mindre kalorier"
Och så slutar det med att tallriken är full med sallad. Att äta mycket kalorier är inte bra nej. Men man behöver fortfarande ha dem för att leva. Det är energin som får kroppen att fungera. Utan energi dör man. Utan mat dör man. 
Man ska äta en balanserad kost. Och tänka på vad mer än kalorierna som finns i maten. Kalorierna är inte allt. Du behöver fortfarande få i dig vitaminer och mineraler, fibrer, fett, proteiner etcetera. Man ska inte banta eller äta dieter. Man ska inte ändra sin livsstil några månader för att sedan gå tillbaka till sina gamla vanor; det var dem som fick dig dit du är nu. Hur man äter måste vara en del av sin livsstil för att man ska må bra. 
 
Många gör misstaget med att börja banta. Äter mindre eller nästan ingenting alls. De når sitt mål och börjar äta som vanligt igen. Kroppen har ställt in sig på svält; för det är det den gör när den inte får sin energi den behöver. Vad gör en kropp som får mat efter att ha svultit? Återställer det den har förlorat. Lägger på sig allt som har försvunnit; men även mer. Det blir vad som kallas "jojobantning". Man går ner, men går upp och väger mer än innan, går ner igen etc. Och så håller det på. 
 
Ät rätt från början. Tänk på vad som finns i maten och inte enbart på hur många kalorier det finns. Det är mer än kalorier kroppen behöver för att leva och må bra.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Instagram
RSS 2.0