Mysig middag!

Varit hemma hos killen hela dagen idag och har varit sjuk. Jag har legat i hans säng och spelat Civ 5 medan han har spelat på sin dator på övervåningen. Kan kännas som att vi är riktigt osociala, men efter att ha varit med varandra så mycket som vi har varit det senaste så är det rätt skönt att man inte behöver sitta i varandras knän konstant, utan kan vara på två olika ställen och göra det man själv vill. Vi har lagat lunch tillsammans, omelett, och kollat på Hannibal (kanske inte bästa serien att kolla på när man äter dock). Vi lagade även middag tillsammans; kyckling inlindat i bacon med ugnsstekt potatis och rödvinssås. Tillsammans med rosévin och tända ljus. Det är så trevligt och mysigt att laga mat tillsammans! Samt att sitta ner ensamma och äta en middag man har tillagat. 
 
Kollade på Doctor Who igår innan jag skulle sova. Avsnittet jag kollade på är i säsong 7 och heter "The Angels take Manhattan". Det finns en typ av alien i universum som heter "The Weeping Angels". Dessa kallas så för att de håller händerna för sitt ansikte, så att det ser ut som att de gråter. När man kollar på dem är de stenstatyer och kan inte röra på sig, de är "quantum-locked". Vilket även gäller när de kollar på varandra, av den anledningen håller de händerna för sina ögon, så att de inte blir statyer när de är i närheten av varandra. Det viktigaste är att inte blinka. Och att aldrig vända ryggen mot dem.
De är; "the only psychopaths in the universe to kill you nicely", enligt doktorn. Anledningen är att när de rör dig så flyttas man tillbaka i tiden, långt innan man föddes, och änglarna tillgodogör sig den energi som bildas. 
Det är Steven Moffat som har "hittat på" dessa. Han är riktigt grym på att göra avsnitt som är krångliga och svåra att förstå, tills man kommer till slutet. Då faller alla bitar på plats. Älskar det! 
Detta avsnittet "The Angels take Manhattan" var iallafall riktigt läskigt och samtidigt sorgligt. Fällde en liten tår i slutet. Och det var verkligen inget avsnitt man ska innan man ska sova kan jag lova! 
 
 
En av de läskigaste varelserna i serien Doctor Who...
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Instagram
RSS 2.0