Fullt upp!

Det var inte lätt att jobba igår. Allt som kunde gå fel gick fel, men jag fick ny kunskap om hur man sköter några maskiner. Det bästa är bara att ta det lugnt när det inte riktigt går som man vill. Jag frågar väldigt mycket också; jag vet ju inte hur maskinerna fungerar riktigt än. Men annars gick det bra. Ryggen blir dock väldigt trött efter att man står up i 8 timmar. 
Nu ska jag åka in och ha min PBL mellan 9 och 12. Ska få i mig en lunch snabbt innan jag åker till jobbet och är där till typ 10 ikväll. Sedan ska jag hänga med några kompisar ut så det blir raka vägen in till stan! Det jobbiga är väl dock att jag kommer ha en stor tjock väska att bära på med mina jobbskor, matlådor och böcker. Ugh. Jag har ju blivit så bortskämd nu när vi flyttade närmare stan. Jag bär nästan aldrig något med mig. Och gör jag det så bär jag en väska med extremt lite saker i. Det nödvändigaste typ. Jag funderar på om jag ska åka hem direkt efter jobbet och sedan åka till stan, bara för att lämna väskan. Tar ju bara 7 min för mig att komma in till Brunnsparken.
 
Ikväll har jag till och med bestämt mig för att inte dricka! För det första för att det är dyrt att dricka alkohol på krogen, och jag känner att jag gärna vill spara mina pengar till vettigare saker. För det andra så vill jag verkligen träna imorgon, och det kommer jag inte göra om jag har druckit dagen innan och är bakis. Sedan är det bara inte bra för kroppen, även om man faktiskt kan träna med alkohol i kroppen utan att det händer något speciellt. Det enda är väl att träningen i princip är helt onödig eftersom kroppen inte kommer fokusera på att bygga upp dina muskler, utan på att rensa ut allt gift du har druckit. 

Nattuggla

Skönt att slippa gå upp tidigt på morgonen! Jag är ju verkligen ingen morgonmänniska utan mer en nattuggla. Jag hade däremot kunnat sova väldigt mycket längre. Men då blir det att jag sover, jobbar och sover, och det är inte så roligt. Det jag ska göra först av allt idag är att göra klart sista uppgiften inför min PBL. Sedan ska jag kolla på någon serie eller hitta på något innan jag åker till jobbet. Ska bli skönt att jobba och glömma allt plugg för en liten stund. Men nu är det dags för frukost för mig!

Bushjärna

Suttit flitigt och svarat på nästan alla frågor till vår PBL på fredag. Inte superenkelt men man hittar de flesta svar i boken. Jag har dock problem att hålla koncentrationen uppe så länge och tappar den hela tiden och kommer på mig själv med att göra andra grejer. Superjobbigt! (Nackdelen med att plugga vid datorn). Men jag har svarat på alla frågor förutom en nu med motivationen att jag ska tillåta mig att spela när jag är klar. Det är ett bra sätt att motivera sig på. Förutom att när jag kände mig klar (jag tar den sista frågan imorgon på morgonen, tänkte egentligen bara bli klar med 3 av frågorna, men fortsatte tills 5 var klara) så hade jag ingen lust alls att spela. Suck. Dumma hjärna! Ser fram emot något och sedan vill jag inte längre. Men jag ska börja spela ändå och se om jag tycker det är kul och gör jag inte det så får jag väl hoppa i säng och sova. Vill dessutom vara vaken lite längre idag och gå upp senare imorgon så att jag inte somnar på jobbet imorgon-kväll. Jag brukar bli trött vid 8-9 (eller egentligen hela dagen), när jag går upp som "vanligt" på morgonen och lägger mig som vanligt, så jag ska somna senare inatt och gå upp senare imorgon så att jag orkar jobba till 11 på kvällen. 

Familjekärlek

Tänk hur lätt det är att ringa ett samtal till någon som bor långt bort, som i exempelvis Stockholm. Ringde och pratade med min mamma tidigare idag och berättade att jag hade fått mitt projekt. Det bästa med att göra bra ifrån sig i skolan eller att helt enkelt lyckas, är att se sina föräldrar stolta. Det har fått mig att vilja fortsätta plugga trots att jag kanske inte orkat. Nu studerar jag inte och gör allt jag gör bara för att göra dem stolta, men det är fortfarande en push och det har det varit i hela mitt liv. Vissa tar påverkan och förväntan från sina föräldrar på ett negativt sätt; att de känner att de har krav på sig som de inte kan uppfylla. Jag känner däremot att jag har krav på mig som de vet att jag kan uppfylla. De kräver inte att jag ska bli läkare, eller att jag ska bli en framstående forskare, eller advokat, eller en stor artist. Men de förväntar sig att jag gör något bra med mitt liv, och att jag försöker. Och de finns där och stöttar mig, vilket känns bra. De håller såklart inte med om allt jag gör. Mamma ifrågasätter ofta många av mina beslut. Hon tycker att jag tränar för mycket, jobbar för mycket etc, men det är bra att ha någon som ifrågasätter. Någon att diskutera och bolla med, och som bryr sig om mig. Och ställer krav. Jag är en person som behöver krav. Lagom mycket krav eller ett lagom högt mål. Utan mål vet man inte var man ska. Vägen till målet är dock en helt annan sak! Finns många vägar dit. Men jag vet var jag ska i alla fall. 
 
Lite senare ringde jag upp min lillasyster. Hon pluggade inför ett kemiprov och jag frågade om jag kunde hjälpa henne, men hon kände att hon förstod det mesta så hon behövde ingen hjälp. Blir så stolt över henne! Hon läser natur som jag gjorde och det var minsann jobbigt! Beundrar henne för att hon kämpar och klarar sig så bra som hon gör. Jag bröt nästan ihop efter halva gymnasietiden...
 
Skriva färgglada anteckningar! Känns lite barnsligt, men ack vad jag gillar det!
 
 

Colors!

Helt galet vad trött man blir av att sitta still vid en dator hela tiden. Det dumma är att jag behöver den när jag pluggar. Och hade jag inte använt datorn hade jag ändå suttit still vid mitt skrivbord. Tur att jag ändå tränar såpass ofta som jag ändå gör. Eller försöker göra. Ska dock inte träna idag, på torsdag eller fredag. Idag behöver jag plugga och på torsdag och fredag ska jag både jobba och vara i skolan. Men, jag har både lördag och söndag på mig! 
 
Det jag läser just nu är riktigt intressant. Immunologi är verkligen kul, och när det handlar om influensa är det ännu roligare! Jag är ju lite mer intresserad av farliga saker man kan dö av... I alla fall att läsa och studera. Sitter även med mina färgpennor och skriver. Tänk att det fortfarande är roligt att skriva med färger! Använde mina pennor i gymnasiet och de fungerar fortfarande, vilket är lite coolt (antecknade nästan bara med dem och färglade). Kan ju egentligen skriva allt på datorn, men jag kan inte riktigt använda datorn på vår PBL så det blir att skriva för hand, vilket man inte gör så ofta.
 
 

Examensarbete, check!

Bra dag idag! Våra hårddiskar kom, jag gick och köpte två SATA-kablar och åkte hem. Killen och jag kopplade in hårddiskarna i datorn och nu har jag 1 TB minne i datorn! Extremt skönt att kunna installera vad man vill nu. 
Fick även mail från personen jag var på möte hos tidigare idag om att jag fick kandidatarbetet! Han hade pratat med studierektorn och hon hade godkänt det, så nu är även det avklarat! Slipper fokusera på att hitta ett projekt nu. 
Och ikväll/idag ska jag plugga på min PBL. Missade stora delar av föreläsningen så jag får hitta informationen på egen hand. Ska jobba imorgon kväll också så jag måste vara klar med plugget idag. Men som tur är så börjar jag inte förrän halv tre, så jag har gott om tid.

Möte!

Var på mötet nyss och pratade med personen som jag förmodligen ska göra kandidatarbetet hos. Han förklarade vad arbetet handlade om och undrade om jag var intresserad, vilket jag självklart var! Däremot måste han prata med studierektorn först och se så att det är okej. Han skulle kontakta mig när han hade pratat med henne, så jag hoppas verkligen att får det! 
Jag är kvar i skolan och väntar på att mina klasskamrater ska gå på rast så att jag får smita in i klassrummet. Känns lite dumt att gå in under föreläsningen. Jag har så mycket grejer jag ska plocka upp också så jag lär ju störa allt och alla. Ska passa på att plugga lite dock. Missar ju en del av föreläsningarna idag, så jag får ta igen det!

Besviken

Sänka bidraget med 300 kr och höja lånet med 1000 kr? Bra idé! Eller inte. 
Inte för att det inte hade varit skönt med 700 kr extra varje månad. Och inte för att det inte hade varit skönt att gränsen vad man får ha som inkomst per halvår hade höjts. Men varför ska vi tvingas låna mer? Vi som studerar har redan skulder upp till knäna. Speciellt vi som kommer att studera fem år. Och inte har bott hemma under all den tiden. 1000 kr, 10,000 kr under ett år och totalt 50,000 kr för fem år. Så mycket kommer skulderna ökas med. Och vi har redan skulder på hundratals kronor! Är inte vi som studerar på högskolenivå en investering? Varför ska vi drabbas av dålig planering av ekonomin? Varför ska ni spara in en miljard på oss? 
Visserligen är CSN-lånet ett av de bästa lån man kan ta då räntan är lägre än för andra lån. Men man vill ju fortfarande inte behöva låna mer för att kunna överleva! Många studenter kan inte jobba och är skuldsatta just för att deras inkomst är minimal. 9000 kr varje månad är inte mycket om man har en lägenhet som kostar 6000 kr/månad. Vissa behöver dessutom kanske ha bil? Parkering, bensinpengar och försäkring. Alla har dessutom inte någon de kan bo tillsammans med som jag kan göra med min kille. Vi kan dela på hyran och spara pengar på det. Jag har tur vad gäller det. Jag har ingen brist på pengar då jag inte har långa föreläsningar och har tid att jobba. Men för att jobba och plugga för att få en extrainkomst så förlorar jag tid som jag kan ta det lugnt på. Jag får ingen fritid. Och man behöver ha fritid! Många studerande går även program som innebär att de inte har tid att jobba. Möjligtvis natt, men skolan då? Man kan inte vara vaken i 36 timmar. Många får inte ens jobb! 
 
Idén är följande; vi höjer lånet så att ni slipper jobba lika mycket; ni får ju 700 kr mer varje månad. MEN! Vi höjer även gränsen för vad ni får tjäna varje halvår också, så att ni kan jobba mer! Logiken...? Säg inte emot er själva nu! 
 
Många väljer även idag att inte studera just för att slippa studielånen. Är studier på högre nivå en garanti för jobb i framtiden? Nej. Det finns ju inga jobb? Man ska jobba under tiden man studerar för att man ska kunna leva och studera för att senare få ett jobb, vilket det inte är säkert att man får för att det inte finns några jobb. Att inte investera i oss som studerar kommer resultera i en befolkning som har lägre utbildning. Inte nog med att våra barn i skolan inte klarar sig, utan får sämre och sämre betyg, nu kommer även färre att vilja utbilda sig. Istället för att gå framåt med en befolkning som får högre och högre utbildning, går vi istället bakåt där fler och fler saknar kunskap. Är det verkligen dit vi vill komma? Och tro mig, det är precis den effekten det kommer bli. Spara en miljard på oss som studerar. Gör det. Men ni ska bara veta vad Sverige kommer förlora på det i längden. 
 
 

Emergency coffee

Hade en kort föreläsning idag om "Immunological memory". Intressant och inte så svårt att förstå! Skönt att våra två labbveckor är slut nu också och att det inte finns några arbeten att fokusera på. Delvis jobbigt att ha två veckor på sig att skriva 6 rapporter, men det är riktigt skönt att de är avklarade och att man inte har dem hängande efter sig. Det jag ska plugga på denna veckan är bara på vårt PBL case, vilket handlar om influensa. Och helt enkelt hur immunförsvaret reagerar på en invation av influensavirus. Vilka celler som aktiveras och vilka organ som är ansvariga för responsen. De flesta "svaren" på vårt case får vi på föreläsningarna, det gäller bara att förstå allt!
 
Jag och killen har beställt varsin hårddisk nu också som vi ska ha i våra stationära datorer. SSD som vi båda har är ju awesome, men de rymmer bara 120 gb, vilket är väldigt lite om man vill kunna spela spel på datorn. Många av de nya spelen drar mer än 20 gb. Jag ska ha mitt OS installerat på min SSD men ha alla spelen installerade på min HDD istället som kommer vara på 1000gb. Mycket skönare! 
 
Använde min nya thermosmugg idag, tycker den är rätt snygg faktiskt! 
 
 

Skullcrush

Att ligga på en bänk och träna triceps genom att hålla armarna rakt upp ovanför sig och sedan vinkla ner händerna och skivstången mot huvudet är läskigt. Speciellt om skivstången är tung och väger 16,5 kg (för mig som väger 50 kg och inte har så mycket muskler det är jävligt mycket). Killen stod bakom och hjälpte mig. Hans idé att jag skulle köra så tungt. Senast klarade jag 14 och nu puschade han mig ännu mer. Jag behöver den pushen faktiskt. Men jag måste lita 100% på honom att han tar stången när jag inte orkar lyfta, eller när jag inte orkar hålla emot mer. Man känner ju lite själv när man inte orkar längre, men ändå. Jag klarade det någorlunda bra och är ändå stolt att jag försökte!
 
Jag åkte aldrig till tjejen och hjälpte henne med läxorna eftersom de inte hade hört av sig. Lite synd men rätt skönt att vara hemma hela dagen och ta det lugnt. Hann tvätta och fixa en del i lägenheten och så. Och spelade lite Guild Wars. Killen är i level 25 och jag är i level 19. Han vill spela och döda alla som är i hans level, men jag dör på två sekunder när jag kommer i närheten av dem, så det är inte så roligt! Men ska försöka komma ikapp honom!

Godmorgon!

Sov till halv tio och vaknade av min väckarklocka. Gick upp motvilligt men var tvungen eftersom att jag har tvättid idag 11-15. Vi glömde ju av att tvätta i lördags... Men det är inte så jättejobbigt att tvätta och det är bara bra att jag går upp. Kan ju inte sova bort hela dagen...
Nu sitter jag med en kopp te vid skrivbordet och ska börja spela Guild Wars. Superskönt att vara ledig från skolan idag, och att ha hunnit skriva klart alla rapporter och skickat in dem. Underbart att slippa panikskriva 6 labbrapporter liksom. Så det är bara att njuta! 

Jasmin

Gjorde en god kycklinggryta nu ikväll och kollade på Archer med killen. Han gillar den serien rätt så mycket och jag tycker väl att den är helt okej. De är ju väldigt grova i den serien också, vilket jag inte är så jätteförtjust i. Ibland säger de rätt roliga saker, så den är väl helt okej! 
Jag letade efter ett jasminte häromdagen i butiken eftersom att mitt har tagit slut. Hittade verkligen inget då, men kollade idag igen, eftersom att en annan tesort också var slut. Jag hittade ett annat märke jag aldrig druckit av innan, Dilmah, och köpte det. Så nu har jag tagit mig en kopp och ska testa det! Jasminte är ju grönt te med helt enkelt kronblad från blomman jasmin. Får se om det är så gott som mitt förra te var. Jag har precis startat Guild Wars nu också och ska spela det lite innan jag går och lägger mig. Imorgon ska jag tvätta och hjälpa en tjej med läxorna. Sedan hoppas jag att jag hinner åka lite till gymmet innan det blir försent också.
 

Baklucka

Vaknade upp med en extrem träningsvärk i biceps och rygg imorse. Jag körde ju chins och push-ups igår, vilket jag inte brukar göra. Och nu har jag upptäckt muskler som jag inte trodde fanns! Man gör uppenbarligen det när man har använt dem och har extrem träningsvärk. Jag åkte och tränade vid 1-tiden och cyklade en timme och kollade Bones på Netflix. Eftersom jag hade så ont i armarna och ryggen så tänkte jag att det bästa är att vila överkroppen, så jag gjorde det och tränade mage istället. Det gick inte så jättebra att varken cykla eller träna magen idag. Var trött och orkade typ ingenting. Men jag försökte i alla fall och sedan åkte jag hem. Men jag hoppade på fel buss. Jag brukar ha stenkoll på vilken buss det är jag går på, men inte idag tydligen. Jag kom inte så långt innan jag förstod att det var fel buss, som tur var, men jag missade ju min buss som jag annars skulle ha åkt med. Det var dock inte hela världen, nästa buss gick 15 minuter senare så jag gick in på Lagerhaus och kollade lite. Hittade en termosmugg som jag köpte. Jag lyckades ju tappa bort min andra för några veckor sedan...
 
Väl hemma tog jag en lång dusch och snackade med min klasskamrat. Vi pratade om rapporterna och diskuterade lite och jag fick klart alla rapporter och skickade in dem! Otroligt skönt. Är ledig till på tisdag nu! Förutom att jag ska hjälpa en tjej med läxorna i två timmar imorgon, men det är inte så farligt. Nu ikväll ska jag laga lite kycklinggryta och spela lite. Skönt att inte behöva plugga på någonting!
 
Det ligger ett bageri vid gymmet, Dahls, och de har en dörr på baksidan som heter "Baklucka" och som man kan gå in och köpa bröd i!
 
 

Examensarbetet!

Har ju försökt nu ett tag att få tag på ett examensarbete som jag ska göra i slutet av terminen innan jag kan få ta min examen. De flesta föreläsare jag har känt till verkar inte hålla på med så roliga saker; de håller oftast på med olika modellorganismer. Jag är mer intresserad av humana celler, eller musceller. Jag hittade inte direkt någon som håller på med det, och den jag hittade sa att 10 vecko var för kort tid då han arbetar med möss, och en generation är på 3 månader. Men igår fick jag tips om en person som jobbar på onkologin på medicinarelängan (onkologi = cancer) så jag mailade henne direkt! Hon svarade nu imorse och frågade om jag kunde komma senare i veckan på en kort presentation, så det verkar positivt! Förhoppningsvis får jag arbetet hos henne, men det är inte säkert än. Är ändå glad att jag har kommit någonstans på vägen. 
 
 

Effektiviteten!

Känner mig så effektiv! Har hunnit träna idag och är nästan klar med alla rapporter! Har skrivit klart 5 st och har en liten del på diskussionen på ELISA kvar innan jag är helt klar (det är typ nästan ingenting kvar alls på den). Jag lagade även mat tidigare ikväll; potatismos med pannbiff. Så otroligt gott. Jag älskar verkligen mitt mos som jag gör också, det är så fluffigt! Mosar alltid potatisen ordentligt, slänger i en klick smör, kör lite med elvispen, häller i mjölk och vispar ännu mer med elvispen. Häller i så mycket mjölk och vispar tillräckligt mycket tills moset är riktigt fluffigt. Och så saltar jag såklart. 
Vi hade planerat att tvätta ikväll också. Men typiskt nog satt både jag och killen och pluggade och var faktiskt så inne i det att vi glömde av att vi skulle tvätta. Om man inte går till tvättstugan och börjar tvätta en halvtimme efter att man har bokat tiden så får någon annan ta tvättiden, vilket är rätt surt. Och det var det någon som hade gjort. Men i och med att jag är ledig på måndag så tvättar jag då istället. Jag har ju ändå inget vettigt för mig att göra då. 
 
Ska skriva klart de sista meningarna på rapporten nu och sedab stänga ner alla program med alla rapporter som jag har uppe på mina datorer. Sedan ska jag minsann spela! Tycker verkligen att jag har förtjänat det nu. Imorgon ska jag dock läsa igenom alla rapporter och kolla så att de ser bra ut och att jag har fått med mig allt. Sedan ska jag skicka in dem! 

Gröt, äpple och kanel

Efter en "onyttig" kväll igår med redbull, chips, jordnötsringar, plugg och gaming, åkte jag och killen in till gymmet idag och tränade. Jag cyklade stenhårt i en halvtimme (och kollade Bones under tiden) och sedan tränade jag biceps, rygg och mage. Jag testade pull-ups/chins men jag är ju inte direkt superstark så jag använde en av maskinerna som hjälper till lite. Hjälp vad det tog i både armar och rygg! Det var skönt att träna utan att ha någon stress och göra det noggrannt. När jag har mycket tid på mig så gör jag det nogrannare och känner mer efteråt att jag har tagit ut mig. Är helt slut nu!
 
Jag testade lite nya grejer att ha på gröten imorse också! Eller ja, förmiddags/eftermiddags. Vi somnade 5 igår/imorse och gick upp innan 12. Jag köpte en massa äpplen igår och rev ner ett och blandade det med kanel som jag lade på gröten. Jag tycker vanligtvis inte att havregrynsgröt är äckligt alls. Jag är i princip uppvuxen med det. Kan äta gröten utan något annat på, sålänge jag får ha salt och russin i. Äter den inte med mjölk eller något annat heller vanligtvis. Ibland däremot mosar jag banan eller ha äpplemos på. Och nu testade jag rivet äpple med kanel. Ibland får man piffa till det lite!
 
 
 
 

Fredagskväll

4 av 6 labbrapporter klara! Beräkningarna på en av dem är nästan klara. Tog extremt lång tid innan jag förstod hur jag skulle göra, men googlade överallt och läste gamla rapporter och kom på hur jag skulle göra. Har kommit en bit på vägen med beräkningarna nu i alla fall, men har stött på lite problem. Siffrorna blir inte som jag vill att de ska vara, men det beror främst på att experimentet gick lite galet. Kontaminering och andra problem. Inom vetenskapen blir det aldrig som man vill, och man förstår inte varför. Och om det fungerar så vet man inte orsaken till det heller. Bara att börja vänja sig. Det är lite frågetecken med labbhandledningen dessutom. Jag vet inte riktigt vad de vill att jag ska ta med i beräkningarna och vad jag ska ha med i resultatet. Knepigt... Sedan har jag bara beräkningarna på en labbrapport till, ELISpot. Och diskussionen på båda såklart. Men den brukar inte ta så lång tid att skriva.
Hann inte träna ikväll. Kände att jag vill bli klar med rapporterna först. Ska försöka få klart dem imorgon och sedan kan jag träna! 

Produktiviteten

Det sägs att produktiviteten ökar ju närmare deadlinen man kommer. Och ja, det stämmer! Ökningen är dessutom exponentiell. Halvt hög på koffein och halvt stressad sitter jag och skriver mina rapporter. Det är dock otroligt skönt att tre av sex rapporter är klara. Introduktionen och metoden är klar på alla tre resterande rapporter och det enda som saknas på de återstående är resultat och diskussion. Ska bli väldigt roligt att sitta i excel och räkna ut det ena och det andra. Jag som inte är så himla bra på det där med beräkningar. Jag älskar visserligen matematik och var/är jävligt bra i det, men inte att tillämpa det som i kemi och fysik. Eller som nu i biologi. Mest för att det handlar mycket om statistik som jag inte kan någonting om. Vi får liksom göra saker som vi aldrig lärt oss varför vi gör dem. Vilket gör att jag inte förstår vad det är jag håller på med. 
 
Från det ena till det andra så är jag nöjd över träningen igår. Har enormt go träningsvärk i mina ben! Däremot klarade sig magen rätt bra från träningsvärken, trots att jag verkligen försökte köra sönder den. Längtar efter att träna ikväll igen. Är riktigt taggad på att träna nu faktiskt! 
 
Detta mina vänner, stämmer så otroligt bra!
 

Dagens träning!

Hjälp vad skönt det var att träna! Cyklade en timme och kände att jag har blivit starkare i benen runt knäna. Otroligt gött! Har tidigare känt att mina knän är så svaga och mesiga. Men nu börjar de bli starkare minsann! Efter att ha cyklat i en timme körde jag ben. Mina ben var spagetti efter att ha cyklat såpass länge, och de var ännu mer spagetti efter att jag hade tränat dem också. Jag ligger väl på samma nivå som innan, trots att jag inte tränat ben så jätteflitigt det senaste. Jag har typ inte tränat flitigt alls det senaste. Men det kändes bra! Sedan körde jag axlar också. De var jag betydligt svagare i dock. Och till sist körde jag mage. Min rygg är så svag så det är den jag får ont i när jag gör situps, och inte i magen. Man ska ju känna i magen att man tränar den, men nej, det känns i ryggen! Jag försöker göra magövningar när det inte känns i ryggen, men det är svårt! Sedan kan det hjälpa en del bara av att hitta rätt läge att göra övningen i. Det svåra med att träna mage är att göra rörelsen rätt för att något ska hända. Jag gör sällan situps från golvet upp till knäna i en stor rörelse. Det jag istället gör är små rörelser bakåt och sedan framåt så att magen är spänd hela tiden. Det känner jag mer av i magen än att göra den stora rörelsen. Sedan finns det en himla massa andra magövningar än situps man kan göra också!
 
Jag var i alla fall på gymmet en bra stund och kom hem 2,5 timmar senare. Hela kvällen försvann! Men det var skönt att köra ordentligt och köra slut på mig själv. Hade tänkt sitta och skriva mina rapporter nu eftersom jag är mest produktiv på kvällen/natten. Men jag tror att jag är för trött för det och ska nog sova istället. Får gå upp tidigt imorgon och göra det istället!

Framgång!

Har skrivit klart två rapporter idag. Har bara en fråga på varje att besvara bara. Men istället för att ta all min tid till att leta fram svaren på dem så ska jag vara lite mer produktiv och börja skriva på en ny rapport. Det värsta med de största rapporterna är att vi ska räkna ut en massa saker och använda excel. Och sedan göra en massa jobbiga grafer. Och även om jag har använt excel en hel del så hatar jag det programmet för jag förstår aldrig vad det är jag gör och hur jag kom fram till resultatet. Jag minns heller aldrig hur det var jag gjorde. Mina handledare tycker inte heller att det programmet är särskilt bra att göra grafer i. 
 
Jag har precis slängt i mig en kopp kaffe och en kopp te och känner att jag verkligen är übermegapigg. Och kissenödig. Enda nackdelen med te och kaffe. Jag är ju så lat att jag inte orkar gå till toan heller. Använder dessutom min One Piece och det är sååå jobbigt att ta av sig den varje gång man ska gå på toa. Vilka problem man har alltså! Om en liten stund ska jag nog ta och laga mat också. Ska försöka vara produktiv i en halvtimme till, laga mat och äta och sedan åka till gymmet och träna. 

Immunohistochemistry

Woho, sista labbdagen idag! Labben gick snabbt idag också och vi fick två timmar ledigt innan vi analyserade våra resultat. Har suttit och skrivit på mina labbrapporter så fort jag fått en ledig stund. En rapport är nästan helt klar, ska bara göra en liten beräkning. Två är halvklara, jag har inte lagt in resultat och diskussion i dem än. Och så har jag börjat på den fjärde. Känns verkligen som att jag skriver flera samtidigt och det gör jag också. Svårt att hålla isär informationen från de olika rapporterna. Killen slutar sent ikväll också så jag är ensam hemma hela dagen. Men jag tror faktiskt att jag ska åka iväg och träna en stund ikväll. Det har jag verkligen förtjänat! Jag blir bara rastlös av att sitta still vid datorn hela tiden och skriva... 
Nu ska jag fixa en kopp te och hoppa i min One Piece innan jag börjar skriva på rapporten om Western Blotting, yay!
 
 

Mysdag

Fick sluta tidigare idag eftersom att vi blev klara tidigare! Riktigt skönt att komma hem. Killen jobbar hela dagen till 23 inatt så jag har hela lägenheten för mig själv resten av dagen. Ibland kan det faktiskt vara skönt att vara helt ensam, trots att jag trivs otroligt bra med honom. Men å andra sidan är jag en person som måste vara ensam ibland, hur mycket jag än älskar den andra personen. Det är bara ett behov jag har och har alltid haft det behovet. Har i hela grundskolan nästan alltid trivts att bara vara med mig själv. Sitta ner och läsa en bra bok på rasterna istället för att springa runt, leka och vara social. Kan verka som att jag är en tråkig person, och det är jag kanske. Eller så trivs jag bara otroligt bra med mig själv. Alla personer är olika! Sedan är jag grymt social också. Älskar att prata med människor! Men, ibland behöver man lite tid för sig själv. 
Har precis gjort en stor kopp med jasminete och har hoppat i min mysiga One Piece. Ska äta lite choklad från min chokladask och skriva på min labbrapport. Idag är en sådan dag då jag bara vill mysa. Har en molande värk i magen som inte försvinner, och ibland får jag pikar med en ännu värre värk (ja, det är mensvärk jag beskriver). Känns som att någon hugger mig med en kniv i magen när värken blir värre. Och värktabletter fungerar ju såklart inte. Men kommer bara ha värken i 1-2 dagar och sedan är den borta, så det är ju skönt att veta. 
 
Det är lite knäppt ändå att något som ungefär hälften av jordens befolkning har välsignats med är tabubelagt att prata om. I vissa kulturer anses man dessutom oren när man har det! Och ja, det är en välsignelse att menstruera för det betyder att äggstockarna och livmodern och allt fungerar som det ska så att man senare i livet kan bli gravid och få barn. Och vem vill egentligen inte få det bandet en kvinna har med sina barn? En man kan aldrig få det på samma sätt som en kvinna kan få. Jag menar, barnet har ju vuxit i kvinnans kropp! Hur underbart är det egentligen inte att få känna att man har gett en annan människa dess liv? Så att få en jobbig smärta och blöda en vecka varje månad är inte jobbigt i det långa loppet. Möjligtvis bara för stunden. Det man kan göra då är istället att mysa ner sig och vara stolt över att man är kvinna. 
Och varför i hela världen är det äckligt med blod och att blöda? Jag hoppas att människor förstår och är medvetna om att deras kroppar innehåller ungefär fyra liter blod, och att de hade dött om de inte hade det. Blod ger liv. Utan blod kan inte alla organ syresättas. Utan blod kan inte ämnen transporteras i kroppen och utan blod har vi inget immunförsvar. 
 
Det är på tiden att stämpeln som menstruation har fått försvinner. Stämpeln om att det är äckligt. Det är på tiden att vi börjar prata om det, och sluta tycka att det är pinsamt att prata om. Sluta skämmas för det. Menstruation är inget onormalt; det är essentiellt för att liv ska kunna skapas. Förtjänar det verkligen inte mer än den skam och äcklighetskänslan som den har idag? 

ELISA laboration

När man laborerar inom vit biologi innebär det ofta väldigt många och väldigt långa väntetider på grund av att man ska inkubera det ena och det andra. Vit biologi är ju en blandning av vanlig biologi och kemi. I princip biokemi. Både biologiska och kemiska processer ska ske vilket innebär att man får vänta. Allt sker inte i explosioner och sedan är det klar. Det tar tid för reaktioner att ske. Proteiner ska binda till varandra och uttryck ska ske. Med andra ord tar det tid. Det vi gör är att vi går till labbet, pipetterar lite och sedan får vi rast i 1-2 timmar. Under den tiden sätter vi oss i grupprum och pluggar och fikar. Är inne på vår fjärde inkubering just nu och tror vi har en eller två kvar. Labben i sig, alltså pipetteringarna och det vi faktiskt gör tar ingen tid alls. Däremot är det ju alla väntetider som gör att vi måste vara här hela dagen. Men som sagt, man får tid till att sitta och plugga under tiden. Har skrivit på mina labbrapporter och har kommit rätt långt! 

ELISA

Vaken och extremt trött. Jag ska nog köra med min 4-timmars sömn istället då 7-8 timmar är för mycket för mig. Är tröttare nu än när jag gick och lade mig. Och då har jag ändå varit vaken en stund! Jag ska i alla fall ta en kopp kaffe med oboy i. Helt galet hur gott det är! Men ska också skriva min labbrapport. Det gick bra igårkväll, men jag började bli riktigt trött så jag gick och lade mig. Jag hade ändå varit vaken i 21 timmar då efter att ha sovit 4 timmar natten innan och jobbat hela dagen. Min kropp är minsann konstig. Kanske ska be någon göra en massa undersökningar på mig...Eller så har jag det som examensarbete. I vilket fall som helst vill jag helst gå tillbaka till sägen och sova just nu, men jag vet redan nu att det inte kommer hjälpa alls.
 
Ska in till skolan vid halv 2 och ha föreläsning till 16 i eftermiddag. Hade nog hellre gått upp tidigare och kommit hem tidigare. Vi har fortfarande labbvecka och nu är det bara ELISA kvar som vi ska hålla på med. Och immunohistochemistry också tror jag. 

Stolthetskänsla

Idag har jag ju haft fullt upp med jobb och plugg så har inte hunnit träna något speciellt. Men igår åkte jag till gymmet på kvällen och cyklade en timme! Kollade på Netflix samtidigt och därefter tränade jag mage. Det är otroligt synd att det är så mycket annat för mig att göra än att bara träna och leva. Hade verkligen velat satsa 100% och folk jag snackar med och beklagar mig över detta svarar: "Men det handlar om prioriteringar". Och ja det gör det. Men jag kan verkligen inte prioritera träningen till max. Min skola är högsta prio. Alltid. Därefter kommer jobb. Man måste ju få pengar för att kunna leva. Och sist ligger träningen. Andra som bara jobbar och inte pluggar har nog tid att träna varje dag efter jobbet. Men att plugga är inte bara att gå till skolan och sitta på lektioner för att sedan gå hem och ha all tid i världen över till annat. Man har alltid något man måste göra och få klart när man pluggar. Man måste prioritera och planera. Få ångest för att man prioriterade andra småsaker före och så håller det på. Nu ska jag väl inte sitta och klaga över att det är så jobbigt att plugga heller. Jag har ju valt att göra det och det är verkligen något jag älskar. Men det känns som att jag måste välja mellan lakrits och choklad. Välja något man inte kan leva utan över något annat som också är livsviktigt. Eller göra två saker samtidigt när man egentligen bara kan och får välja en. Livet är minsann problematiskt. Men antar att det bara är att bita ihop och längta tills den där examen? (Alla mina kommande examen)
 
Ibland känner man sig lite duktig!
 
 
Hittade denna precis. Kanske något att försöka följa?
 
 

Matkoma

Varit pigg hela dagen och så åt jag middag (tacopaj som jag tillagade) och vips ligger jag däckad i soffan och sover! Man kan ju inte riktigt ta en kaffe nu heller eftersom det är sent på kvällen. Mina sammanfattningar är färdigskrivna och inskickade nu, äntligen! Så nu är det dags för mig att börja med labbrapporterna. Riktigt segt och orkar verkligen inte, men måste! Det enda jag ska göra först är att tvätta golvet. Skulle gjort det igår men fick sms om att jag skulle jobba då. 
 
Kombinationen <3
 
 

4 timmars sömn

Trots minimalt med sömn så är jag inte trött. Jag sov 4 timmar och har varit pigg hela dagen. Drack endast en kopp kaffe vid halv 5 på morgonen. Extremt skumt. Speciellt med tanke på att jag är dödstrött om jag sover 7-8 timmar på en natt. Min kropp är minsann konstig! I vilket fall som helst så gick det bra att jobba. Blir dock rätt trött i kroppen, speciellt i knäna och i ryggen. Måste träna upp styrkan... När jag åkte hem visade det sig att jag och killen hade åkt samma buss utan att vi visste om det. Vi såg varandra först när vi gick av bussen. Det var lite roligt! 
 
Idag har jag massa plugg att tag i. Trots att jag har haft hela helgen på mig så har all tid bara försvunnit. Får skylla mig själv lite att jag sitter och spelar, men sedan har jag tvättat, tränat, gått på stan och bowlat också. Fullt upp hela tiden! Men nu ska jag bara fokusera på plugga. Har en sammanfattning kvar och 6 labbrapporter som ska vara klara till på måndag. Orkar inte...

Jobb!

Extremt trött Angelica som ska jobba idag. Jag fick ett sms igår vid elvatiden (jobbar på ett bemanningsföretag, Academic Work) där de frågade om jag kunde jobba idag, 6-14. Jag tackade ja direkt trots att det bara var 5 timmar kvar tills jag skulle upp. Lite dumt kanske, men det är rätt svårt att få jobbpass så man får ta första bästa man får! Sedan får de skylla sig själva om jag är dödstrött om de skriver runt 11 på natten...Försökte få två när jag jobbade i fredags, men fick smsen när jag jobbade och hann inte svara på dem förrän någon annan hade tagit passen. Lite surt! Men nu har jag i alla fall fått ett! Är dock otroligt trött och ska dricka extremt mycket kaffe och hoppas på att jag piggnar till. Jag kör kaffe med oboy och mjölk, men utan socker. Man behöver verkligen inget socker när man har oboy i... 

Dagens planer

Trots att det är söndag så har jag en del at göra idag. Ska tvätta vid tre, städa lägenheten, plugga och träna. Har precis vattnat min orkidée som jag gör varje vecka. Man ska ju inte vattna den oftare än så. Rosorna står bredvid orkidéerna på fönsterbrädet och ser bara allmänt vackra ut. Orkidéer och rosor passar väldigt bra ihop också! Vitt, rött och grönt. Supersnyggt! Måste verkligen se till att ha blommor (förutom min orkidée) oftare hemma. Så vackert! Jag hade även ett olivträd förut som tyvärr dog när jag bodde i källaren hos min moster (inget ljus...). Hade jättegärna velat ha en igen, men kan verkligen hitta var man kan köpa en. Någon som vet? 
 
Just nu tar jag det lite lugnt innan jag ska börja tvätta. Ska nog spela lite Guild Wars 2 och öka i level. Tycker det är supersvårt att kontrollera sin gubbe också. Har inte riktigt förstått hur kontrollerna fungerar. Men jag tror jag bara behöver vänja mig. Jag är väl för van vid att spela Diablo 3... Senare ikväll ska jag åka och träna. Ska försöka cykla en stund, helst en timme, och sedan träna lite styrka. 
 
 

Bones

Häromdagen kollade jag klart på Being Human. Extremt sorgligt att serien tog slut, den var faktiskt otroligt bra! Men den slutade faktiskt på ett riktigt bra sätt. Många serier får inte ett rättvist och bra avslut, men det fick denna! Allt föll på plats! Men nu har jag hittat en ny serie, Bones. Har hört talas om den innan men har aldrig sett den. HIttade den på Netflix så sitter och kollar på den nu. Pilotavsnittet jag kollade igår har verkligen fått mig att fastna! Otroligt bra från första början, sällan jag kollar serier som får mig att fastna från första avsnittet. Nu vet jag dock inte om resten av serien är bra, men det återstår att se! 
 
 

Guild Wars 2

Jag har nog faktiskt världens bästa pojkvän! Han frågade mig om vi inte skulle lämna tillbaka parfymen och armbandet då 1. Armbandet inte passade och var dubbelt så stort som min handled (skulle ta mig 30 år att växa i den) och 2. då jag faktiskt har extremt många parfymer innan. Jag frågade då, men vad skulle vi köpa istället? Och den underbara människan föreslog Guild Wars 2 som jag har funderat på så otroligt länge! Jag var ju verkligen inte missnöjd med min present från honom. Verkligen inte! Parfymen luktade otroligt gott. Men han tyckte själv att den var "onödig", och så länge det var hans initiativ att byta den och skaffa ett spel till mig istället så är det helt okej! 
 
Vi köpte spelet igår och spelade tillsammans på natten. Men igårkväll var vi på bowling med några kompisar för att fira en kompis också. Det gick riktigt bra faktiskt! Trots att jag nästan aldrig spelar bowling så satte jag några strikes. Jag var ändå bättre än de flesta andra där... En kille blev extremt sur för att jag i början var bättre än honom. Han kunde verkligen inte acceptera det och sa att man som kille inte kan vara sämre än tjejer. Och varför inte det? Är vi tjejer verkligen så jävla dåliga på allt, att man inte kan/får vara sämre? Kände mig faktiskt extremt kränkt. Jävla idiot. Men trots allt tjafs om vem som var bäst eller inte så var det kul eftersom att jag överträffade mig själv. Och sedan skiter jag i vad alla andra tycker! 
De andra skulle ut efter bowlingen men jag och killen åkte hem. Jag hade verkligen ingen lust att gå ut och sparar hellre mina pengar till något vettigt. Min kille skulle även jobba tidigt idag. Så vi åkte hem och spelade lite Guild Wars tillsammans! Perfekta dejten!
 
 
 
 

Sömnbrist...

Sov inte alls bra inatt. Vaknade varannan timme vilket var rätt typiskt eftersom att jag skulle jobba idag, och gå upp vid 4. Det gick bra att jobba förutom att jag stod och gäspade konstant, förmodligen såg död ut samt nästan somnade när jag jobbade. Det var extremt jobbigt, men jag överlevde! Jag tycker det är rätt kul att jobba också. Det är faktiskt rätt avkopplande och skönt. Det enda jag har problem med är att stå upp så länge. Får ont i ryggen, och skorna jag har är inte de mest bekväma (skyddskor med stålhätta). Men det är något man klarar av faktiskt. Jag ska nog träna ryggen lite mer. Den är rätt svag.
 
När jag kom hem försökte jag spela Far Cry 3 med min kompis, men allt bara krånglade. Skype hängde sig, sedan fungerade inte Steam. Spelet ville inte starta och när jag äntligen fått igång allt kunde man inte bjuda in eller gå med i ett spel med någon annan. Så vi gav upp och jag tog en powernap på två timmar innan killen kom hem. 
Jag öppnade de presenter jag hade fått, en parfym och ett armband. Tyvärr är mina handleder så smala så armbandet var alldeles för stort. Jag hade fått plats med båda handleder i det armbandet. Men parfymen luktade riktigt gott! Sedan fick killen mina presenter. Hade köpt ett fint kort och skrivit i det och så köpte jag en ros. Hade en present till som han blev riktigt glad över! Så vi har haft en lyckad kväll och sitter bara och chillar nu. Eller ja, spelar... Men ska nog kolla film tillsammans senare!

Lycka

Detta kom jag hem till idag efter jobbet, med Ludovico Einaudi (min favoritkompositör) i högtalarna. Kan man bli lyckligare? 
 
 

Labbdag

Ännu en dag är förbi. Jag sitter vid mina datorer och försöker få ihop ytterligare en sammanfattning men det är så otroligt svårt. Jag känner inte riktigt att jag orkar det heller. Vill bara lägga mig ner och sova. 
Jag drack kaffe imorse för att jag tänkte att jag skulle vara pigg idag. Brukar inte dricka kaffe på morgonen, och pigg blev jag minsann! Tog en kaffe vid lunch också men höll ändå på att somna under föreläsningen. Helt hemskt att det inte går att kontrollera. Men sedan började kaffet verka och jag blev superpigg! 
Vi gjorde inte så mycket idag förutom att labba lite. Det var mest långa inkuberingar på några timmar. Just nu håller vi på med ELISpot, vilket innebär att man ska tillsätta celler och lite olika saker och sedan "tvätta" brunnarna några gånger med en vätska som heter PBS. Och sedan inkubera. Imorgon ska vi få se resultaten. Idag fick vi även testa på Western Blot. Eller snarare ha en föreläsning om det och få se hur man gör. Sedan fick vi färga in membranet och se om vi hittade något speciellt.
 

Sjuk?

Usch, det känns hela tiden som att jag är påväg att bli förkyld. Har pyttelite ont och känner mig svullen i halsen, men det bryter liksom aldrig ut? Har känt det så i snart en vecka. Usch. Jag önskar nästan att det bryter ut och sedan försvinner än att det hänger över mig.
 
Det är så jobbigt att läsa och förstå vetenskapliga artiklar och samtidigt skriva en sammanfattning om dem. Jag förstår inte riktigt vad det är jag läser så det tar mig flera timmar att komma igenom en enda artikel! Nu har jag i alla fall skrivit klart två av dem och jag orkar inte börja på en till. Jag ska ta och fixa lite lunch som jag ska äta imorgon och spela lite, för det har jag gjort mig förtjänt av! Hoppar över träningen idag, lite sent att åka in nu tyvärr och jag känner dessutom att jag inte mår så bra. Då ska man minsann inte träna! Känner att jag tränade duktigt förra veckan och om jag mår bättre på torsdag och fredag ska jag träna då istället. Kroppen kanske bara behöver vila lite? 

Sammanfattning

Har lyckats skriva klart en sammanfattning om inducerade mutationer. Blev precis en sida. Det är svårt att veta exakt vad det är man ska ta med och hur djupt man ska gå in på ämnet. Men jag hoppas på att den blev bra i alla fall. Jag har lite beslutsångest om jag ska åka och träna eller inte. Jag slutar 17 imorgon så då hinner jag inte. Och jag måste hinna skriva klart iallafall en sammanfattning till, och börja på labbrapporten. Sedan måste jag laga mat och handla också...Så mycket man måste göra hela tiden! Men just nu ska jag försöka att skriva lite på sammanfattningen. Jag läser artikeln och skriver på datorn samtidigt. Har ju två datorer, en laptop och en stationär som jag använder. Riktigt skönt att slippa dela skärmen i två, eller att växla mellan fönster för att skriva. Multitasking ftw!
 
 

Skoluppgift

För att få mitt betyg i förra kursen måste jag skriva fyra sammanfattningar på några presentationer som jag missade. Missade en presentation eftersom att jag åkte till Stockholm, och två eftersom att jag skulle jobba den dagen. Den fjärde har jag ingen aning om varför jag missade den. I vilket fall som helst ska jag läsa fyra olika artiklar och sammanfatta dessa på totalt 4 sidor. Jippi... Men å andra sidan var jag "tvungen" att missa dem. Så nu ska jag försöka läsa artiklarna, förstå vad de handlar om och skriva en kort sammanfattning om dem. Orkar egentligen inte och måste börja skriva på första labbrapporten eftersom en labb redan är klar. Måste dessutom träna idag och handla. Så det blir en del att göra idag. Bara att ta och sätta igång!

Morgonrutiner

Skönt att få en natt med ordentlig sömn! Jag och killen lade oss båda vid 11 efter att jag hade lagat tre olika maträtter. En middag till mig, lunch till mig och lunch till honom. Det tog sin lilla tid! Men jag varvade med att spela Diablo och kolla på Being Human. Nu sitter jag och äter frukost i lugn och ro. Jag har börjat få mycket bättre rutiner nu och sätter vissa klockslag då jag ska vara klar med att ha sminkat mig, eller exakt klockslag jag ska vara klar med maten. Kan verka extremt, men den strukturen hjälper mig att inte bli stressad. Jag vet exakt vad jag ska göra och exakt när jag ska göra det. Och då är jag klar när jag ska vara det och slipper rusa ut till bussen så att jag inte missar den. Om jag dessutom har en struktur och rutiner på morgonen så glömmer jag inte vad det är jag ska göra. Jag har till och med börjat skriva en lista med saker som jag inte får glömma. Jag skriver även upp småsaker på den listan, men varför inte? Man underlättar så mycket för sig själv att slippa komma ihåg allt. Om inte annat så kommer jag faktiskt ihåg mer eftersom att jag skiver upp det på min lilla lista. 

Labbvecka!

Hemkommen efter en extremt lång dag i skolan. Vi hade föreläsning tidigt på morgonen om labbarna vi ska ha. Sedan fick vi labba till lunch. Fick pratat med min förra föreläsare också. Hon hade satt betyget U på mig trots att jag hade 19,5 p över G. Men det berodde på att jag är 0,5p från VG. Hon ville då att jag skulle skriva några sammanfattningar innan hon kan sätta ett exakt betyg på mig. Så jag har helt enkelt inte fått mitt betyg än. Hon ska maila mig idag om vilka sammanfattningar det är. Jag ska skriva klart dem så fort som möjligt så att jag förhoppningsvis kan få mitt VG... 
 
Efter lunchen labbade vi igen, till 17.00. Mot slutet var alla superflummiga och trötta. Vi förstår inte riktigt vad vi gör heller, och våra labbhandledare pratar engelska med en sådan grov brytning att vi inte hör vad de säger heller. Så det är lite jobbigt! Vi gjorde även 3-4 labbar på samma gång, vi förberedde en del. Som sagt, svårt att hänga med, men det är bara att läsa på hemma sen. Imorgon ska vi tydligen inte labba så länge utan bara ha en föreläsning vid 9 och sedan analysera våra resultat vid halv 1. 
 
Tre brunnar med lösningar av celler (vita blodkroppar) från en musmjälte som vi fick stå och mosa. Hur coolt som helst!
 
 

Laxpasta

Långsam söndag. Killen jobbade och jag var ensam hemma. Spelade lite GTA, Assassin's Creed och Diablo. Städade, diskade, tog ut soporna, handlade och lagade mat. Köpte lax som jag kokade tillsammans med creme fraiche, matlagningsgrädde, fiskbuljong, dill och citron. Åt det med pasta. Hur gott som helst! Blev proppmätt och fick mat över till lunch imorgon. Nu har jag precis kört mina 70 squats och har duschat. Ska läsa igenom labbhandledningen innan jag går och lägger mig. Har labb de två kommande veckorna. Börjar 8.30 och slutar 17.00, yay! Vi kommer få behöva skriva fyra labbrapporter...
 
Men, nu ska jag torka håret, läsa handledningen och sedan sova, godnatt!
 
 

Pimple...

Så irriterande! Vaknade upp med en svullen näsvinge som gör ont. Verkar som att jag har fått någon slags finne där. Det är svullet och gör sjukt ont! Jag är en person som nästan aldrig får finnar. När jag väl får det är det mest i samband med mens. Men då blir de också oftast extremt små, mer som plitor. Jag är rätt glad över att jag har en såpass bra hy som jag har. Den är alltid mjuk och aldrig för fet. Däremot blir den ofta extremt torr på vintern och efter att jag duschat, men då använde jag en återfuktande hudkräm. Men utöver det så gör jag inget annat med huden. Tvättar den inte morgon och kväll och håller inte på med andra krämer och serum. Rätt skönt faktiskt! Försöker dessutom att inte använda någon foundation i ansiktet. Jag får bara mer finnar då och huden blir katastrof. Varför förstöra något som redan är bra? 

Day 3!

Gav mig på att göra 60 squats. Hade ordentlig träningsvärk i benen hela dagen men nu hade det lagt sig en del så jag passade på att göra dem! Och det gick faktiskt! Bättre än vad det gjorde igår till och med. Känns som att man får bättre och bättre självförtroende varje gång man lyckas. Jag tror iallafall mer på mig själv! Imorgon är det fjärde dagen, vilodag! Ska dock åka till gymmet och träna triceps och bröst imorgon. 
 
Nu ska jag spela lite Civilization. Killen dissade mig på Diablo förut för att spela med en annan kompis. Jag har en Witch Doctor i level 60 så jag skulle hjälpa honom att levla hans gubbe från 54 till 60. Ska försöka få upp min Barbar till 60 sedan också. Den är på 25 just nu. Kommer ta ett tag! Men hade varit kul att ha en från varje klass i level 60. Om inte annat är det ett bra tidsfördriv!
 
 
 

Risotto

Jag åkte in till stan och mötte killen och gick till NK en stund och luktade på parfymer och kollade på en Sodastream. Sedan gick vi runt lit mer i stan, jag hittade två linnen, och sedan gick vi till systemet och köpte vin. När vi kom hem gick vi efter en stund till affären och handlade. Sedan ställde jag mig och lagade mat! De blev risotto och ryggbiff. Och herregud vad god risotton blev! Jag har aldrig gjort risotto innan och har hört att det är svårt. Men jag tycker att jag lyckades rätt så bra! Både jag och killen hamnade i matkoma! Nu sitter jag och dricker lite vin och spelar Diablo. Perfekt fredagskväll! Jag får inte glömma att göra mina 60 squats idag bara. Hur det nu ska gå..
 
 

Yawn!

Det är jobbigt att ha en diskussion när man är 8 som sitter och pratar. 4-5 personer går bra. Men 8 är verkligen alldeles för mycket. Jag är helt slut nu. Satt och gäspade under hela diskussionen. Vilket min föreläsare tröttnade på och bad mig sluta. Tydligen spelar det ingen roll hur länge jag sover eller om jag dricker te eller kaffe. Jag är minst lika trött ändå. Beror säkert på vintern... 
Jag är iallafall hemma nu och ska äta lite lunch. Det har inte gått så bra för mig idag. Lovade killen att skriva ut ett papper han behöver ha på måndag. Men det glömde jag såklart. Min föreläsare som jag tänkte prata med idag var på lunch så henne kunde jag inte få tag på. Och sedan glömde jag min termos i skolan. Orkar inte! Så mycket att tänka på och hålla koll på hela tiden. Frågan är hur man ska lösa det? Skriva en To Do-lista för varje dag som går ?Känns nästan som att det behövs eftersom hjärnan uppenbarligen inte kan hålla koll på allt. 

Lyckades!

Tränade lite nu på kvällen. Körde biceps och rygg. Och även 55 squats! Jag tänkte ge upp efter 5 eftersom jag hade sådan träningsvärk i benen. Men jag gav mig inte utan fortsatte! Man kan bara man vill. Har suttit en stund och pratat med mina klasskamrater nu, men båda gick och lade sig. Så jag tog en snabb dusch eftersom jag inte hade gjort det än, efter gymmet. Imorgon ska jag nog inte träna. Behöver vila hela kroppen känner jag. Börjar även känna mig lite förkyld. Har en skum känsla i halsen... Lite kul att läsa immunologi och förstå allt som händer i kroppen när man blir förkyld också! 
 
Men nu är det dags för mig att sova. Ska upp tidigt imorgon för att ha PBL diskussionen!

Challenge!

Idag är det andra dagen på min challenge, och jag vet inte hur jag ska klara av det! Har riktigt go träningsvärk i benen sedan träningen och de 50 squats jag gjorde hemma i vardagsrummet igårkväll. Jag ska dock inte göra mina 55 squats än, gör dem lite senare i eftermiddag/kväll.
Hade en rktigt go sovmorgon imorse också! Skönt att få sova ut, förutom att killen tänder lampan i rummet klockan 7 på morgonen och vill veta hur bra hans dresscode var. Försökte kolla med mina sömniga och nyvakna ögon och gjorde en tumme upp. Såg ju knappt hur han såg ut (däremot visste jag vilka kläder det var eftersom jag såg honom plocka fram dem igårkväll), men han är ju faktiskt snygg i allt! Sedan ringde han mig igen vid 8 och ville veta vår adress (han var på arbetsintervju) och sedan ringde han vid 10 igen för att berätta hur det gick. Jag kunde iallafall somna om som tur var och låg och sov till ett. Underbart!
 
Nästan alla knoppar på min fina orkidée har nästan slagit ut nu! Det är 3-4 knoppar kvar och 6 blommor har redan slagit ut. Jag älskar verkligen orkidéer, de är så vackra, och så enkla att ta hand om! Har köpt lite näring till den också nu. Några knoppar har nämligen ramlat av. Ringde till mamma och frågade henne. Hon föreslog näring och att man inte ska vattna den för mycket. Den behöver ju bara vattnas en gång i veckan. Sedan ska det inte finnas något vatten kvar i krukan heller. Det gillar den inte! Får se hur bra jag kan ta hand om den i fortsättningen. 
 
 

Problem-based learning

Jag älskar att jag har fått en slags rutin över plugget. Att jag har fått disciplin! Det har mycket med att göra att vår föreläsare har lagt in PBL-diskussioner som det sätts betyg på. Vi får ju 6 olika frågor varje vecka inom det som vi har haft föreläsning inom just den veckan som vi ska besvara innan diskussionen. Sedan diskuterar vi och skriver upp allt vi kommit fram till på tavlan. Man tvingas för det första till att plugga. För det andra blir det en slags sammanfattning över vad det egentligen var vi gick igenom. För det tredje är det dessutom lättare och enklare att läsa in kunskapen vecka efter vecka, istället för att läsa in allt två veckor innan tentan. Dessutom kommer denna information och det jag har lärt mig att sitta kvar längre eftersom att jag arbetar och processar den kunskap jag har lärt in. Jag älskar känslan över att i princip redan ha tentapluggat. Och det är faktiskt inte så himla jobbigt ändå! Jag behöver inte ägna många dagar i veckan på att förstå och lära mig det vi ska kunna. Jag har ju försökt plugga på detta sätt innan, men nu blir man liksom nästan tvingad till det. Love it! 
 
Nu har jag bara gått igenom tre av de sex frågor som vi ska kunna. Ska fråga en klasskamrat lite imorgon om några grejer jag inte förstår. Sedan ska jag göra resterande tre frågor. Borde inte ta så lång tid! Nu, game!

30 day squat challenge

Eftersom jag inte körde någon speciell seriös träning när vi testade Nordic Wellness idag körde jag istället 50 squats hemma. Tänkte testa på "30 day squat challenge". Efter varje dag ökar man med 5 squats. Och vilar den fjärde dagen. Ökar med 10 den femte dagen, sedan håller man på så tills man klarar av 250 squats på dag 30! Får bara se om jag orkar göra detta varje dag nu. Ska försöka! Det tar ju inte så himla lång tid heller. Däremot var det jobbigt. Men jag ska kämpa!

Civ V

Jag och killen åkte och testade Nordic Wellness idag som ligger där vi bor. Funderar på att börja träna där, men nej. Det var alldeles för trångt och maskinerna stod väldigt tätt. Väldigt mycket folk också. När vi tränar på Life i Gårda vid denna tiden är det nästan tomt där. Vilket är att föredra! Körde iallafall lite ben innan vi faktiskt åkte därifrån. Det gymmet var inget för oss vilket är lite synd då det ligger såpass nära. Men jag får väl ta och åka en liten bit längre för att komma till gymmet. Fördelar och nackdelar med båda gymmen!
 
I vilket fall som helst ska jag plugga lite nu. Få gjort uppgifterna vi har fått. Sedan spela lite Civilization! Köpte rätt många Civilization-spel med Humble Bundle för 98 kr! Till och med Civilization V Brave new world! Rätt taggad på att spela det. Men skolan går först!
 
 

Being Human

Det där med att plugga hela dagen och åka till gymmet tidigt sket sig. Gick och lade mig rätt sent igår och imorse fick jag ett samtal där jag fick förfrågan om jag kunde jobba idag. Inte på det stället jag brukar jobba på utan på ett annat, eftersom att de inte hade några konsulter som kunde hoppa in. Nyvaken som jag var tackade jag ja. Och jag hade ju egentligen ingen anledning till att tacka nej, förutom att jag kanske inte orkade eller inte ville jobba. Men jag tackade ja och fick hoppa upp ur sängen och fixa mig och åka till stan. Och jag hade bara sovit fyra timmar. Jippi! Men det gick bra. Var inte så mycket att göra och jag får ju pengar. Så varför inte? Det är ju dessutom en fördel att man visar att man ställa upp. 
Så nu är jag hemma och ska äta lunch och sedan börja plugga. Jag åker till gymmet ikväll istället. Nu på eftermiddagen kommer det bara vara så mycket folk på gymmet så jag åker hellre senare på kvällen när det knappt är några där. 
 
Det känns som att det är lite dött på seriefronten. De serier som har säsongsstart nu i vår har ju såklart inte börjat än. Det dröjer fortfarande några månadet. Doctor Who kommer ut i höst och Sherlock kommer om ett år. Fast sedan finns det ju serierna som började förra hösten, men jag är dessvärre lite trött på dem...
Tur att jag har Being Human nu i alla fall! Börjar dock närma mig den sista säsongen...! 
 
 

Trött...

Usch, är riktigt trött nu! Har suttit i två timmar och förklarat för min syster hur proteiner bildas från DNA. Visade henne några bra videos på Youtube (min räddare i nöden!) och förklarade till dem. Hon verkar fatta vad det är jag snackade om så får hoppas att det går bra för henne med uppsatsen. Ofta är det rätt lätt att fortsätta skriva så fort man förstår. 
Jag lagade även en go kycklinggryta tidigare ikväll. Den bestod av kokosmjölk, röd currypasta, ingefära och lime. Och kyckling såklart. Tog hälften av den rekommenderade mängden av currypastan, och det gjorde jag rätt i! Det blev lagom god smak och inte alls jättestarkt. Helt lagom! Jag gillar dessvärre inte mat som är alltför stark. Men denna var perfekt! Tycker det är superkul att testa på lite nya recept nu också. Och att experimentera lite själv! Helt underbart att ha ett helt eget kök att laga mat i. Jag trivs verkligen! Man mår så bra också av att äta mat som man gillar och tycker är god. 
 
Jag tränade dessvärre inte idag. Har varit alldeles för trött för det. Men imorgon har jag lovat mig själv att åka in tidigt på dagen och cykla riktigt länge och köra ett ordentligt benpass. Jag ska ta och pusha mig lite mer nu också. Våga lite mer! 
Nu ska jag spela lite. Är ledig imorgon och tänker ägna dagen åt att hitta svaren till frågorna till vår PBL-diskussion på fredag. Vill helst bli klar imorgon så att jag kan ta det lugnt på torsdag. 

Tystnad råder

Slutade skolan vid 12 och åkte hem. Pratade lite med mamma och frågade henne lite om hur man tar hand om sin orkidée. Min har tappat ett flertal knoppar trots att jag vattnat den. Jag har dessutom inte övervattnat dem som många gör. Har med andra ord följt de instruktioner jag har fått av min mor tidigare, men trots det så dör knopparna. Skumt! Tur iallafall att det var många knoppar på den, fem av dem har redan slagit ut så det är ingen enorm förlust. Och den börjar bli så vacker! (Känner mig lite lill-gammal nu..). Efter jag hade pratat med mamma åt jag lite mat och om en stund ska vi åka och handla. Jag är dödstrött och sitter och väntar på att få ett sms om att jag kanske ska jobba imorgon. Orkar väl egentligen inte jobba, hade varit skönt att vara hemma när jag är ledig, men de två kommande veckorna kommer jag knappt kunna jobba eftersom vi går i skolan från 08.30 till 17 varje dag och ska ha labbar. Så jag behöver typ jobba...Får iallafall hoppas på att jag får en jobbtid denna veckan iallafall. 
Senare ikväll ska jag åka och träna. Ska försöka cykla en stund och sedan träna ben och axlar. Funderar på om jag ska ta och göra någon god kycklinggryta idag också? Är sugen på att laga mat, lite trött på att äta mat som går snabbt att bara värma upp. 
 
Killen sitter just och nu och pluggar så jag väntar på att han ska bli klar/avsluta så att vi kan gå och handla. Det enda jobbiga med att vi har båda skrivborden i vardagsrummet är att jag måste vara knäpptyst när han ska plugga, och att han måste vara det när jag ska plugga. Man blir inte så fri då. Jag kan inte sitta och prata i skype och spela, eller skriva anteckningar på min stationära dator eftersom att tangentbordet låter så högt. Mitt tangentbord på min laptop är lite tystare. Ingen som känner till något bra och tyst tangentbord, gärna som lyser med någon/några färger? (Hade velat ha ett bakgrundsbelyst, eller där bokstäverna lyser). 

Pushat självförtroende

Dags för mig att sova snart. Tränade idag på kvällen efter att jag hade hjälpt systern med DNA- och proteinfakta. Kan ju en hel del om det... Hela mitt område baseras på just DNA och proteiner. Spelade även lite Starcraft och åt mat. Tränade triceps och bröst. Fick rätt så mycket hjälp av killen, och han lurade mig! Skulle köra triceps med en stång när man ligger ner på rygg och ta ner stången mot huvudet, med armbågarna vinklade 90 grader, och sedan upp igen, till 180 grader (eller 0). Stången väger runt 10 kg och jag brukar ha 1,25 kg på varje sida, så att det blir totalt 12,5 kg. Jag visste dock inte hur tung stången var innan, och jag har bara lagt på vikter som jag känner att jag klarar av, utan att bry mig att ta reda på vad totalvikten var. Idag bestämde sig dock killen när han hjälpte mig att passa, så att jag inte tappar stången i pannan, att lägga på så att jag hade 2 kg på varje sida, alltså totalt 14 kg. Han sa att stången vägde 5 kg, och då skulle jag lyfta 9 kg. Mycket tyckte jag och jag tvekade en hel del. Men jag kämpade och han hjälpte mig. Det var först efteråt när jag var klar med övningen som han talade om för mig vad stången egentligen vägde. Jag blev lite förvånad över att jag faktiskt klarade mer än vad jag trodde. Ibland behöver man få en sådan push! Och kan ju säga att det egentligen är rätt bra att inte alltid veta tungt grejerna man tränar med är. Tror att man blir lite låst av det faktiskt. Det blev iallafall jag! Jag hade liksom aldrig tänkt tanken på att testa 14 kg i den övningen. Men man blir positivt överraskad, och man är ofta bättre än vad man själv tror att man är! 
Nu ska jag kolla lite Being Human innan jag ska sova. Det har varit en del plot twists i serien och jag är rätt så förvirrad... Still good though!

Hemma

Hemma från skolan har städat lite i badrummet eftersom jag inte hann allt igår. Vi har en massa disk också som vi inte riktigt hunnit diska heller. Så det måste också fixas...Ugh. Ska försöka hitta svaren på frågorna till PBL-diskussionen på fredag samt hinna träna idag också. Är dock superdupertrött och vill bara sova. Men det får jag göra inatt! 
Min syster smsade dessutom mig imorse och undrade om jag kunde hjälpa henne med en uppsats hon ska skriva om protein-syntes. Ett område jag kan en hel del om, så får se om jag kan hjälpa henne så att hon förstår och kan skriva en bra uppsats!

Far Cry 3

Spelade Far Cry 3 en liten stund nu. Ibland har jag ingen lust alls att spela spelet, och ibland finns det inget jag hellre vill göra. Detsamma gäller både Starcraft, Diablo, Civilization och Don't Starve. Så det är väl lite upp och ner! Jag funderade på att köpa Assassin's Creed IV, Black Flag, idag. Men det visade sig att killen hade det på Uplay, och på PS3, så jag ska låna hans Uplay och spela Assassin's Creed på min dator istället för att köpa det. Har inte testat de tidigare spelen så jag ska se till att fixa dem också. 
Nu är det i alla fall dags för mig att sova, godnatt!
 
 

Träning

Åt middag med killen när han kom hem från jobbet och sedan åkte jag och tränade. Var riktigt skönt att träna igen, har ju inte hunnit det i veckan och igår var jag lite bakis. Men idag var det dags, och i och med att jag åkte och tränade så sent på kvällen så var det nästan inga där. Skönt! Tränade biceps och rygg och cyklade en liten stund. Måste verkligen försöka hinna träna mer. Känns som att det behövs för att få större resultat. Det händer ingenting med min kropp just nu. Egentligen hade jag bara velat fokusera 100% på att träna och inte ha något annat att göra bredvid. Men det lär aldrig hända. Suck. Får väl nöja mig med att jag bara mår bra istället då.
 
Har precis gjort två matlådor till mig och killen och även värmt en ciabatta som jag ska äta med te. Cheddarost på den ena och skinka på den andra, mums! Hade velat ha gurka på också, men den är dessvärre slut. 
 
 
 
 
 

Att välja eller inte välja...

Känns som att man som ungdom/ ung vuxen idag har så höga krav på sig själv och möter motgångar i vad man än ska göra. För att komma någon vart idag krävs det att man pluggar (kanske inte till allt, men till de flesta yrken) och samtidigt jobbar om man inte känner för att bo hos sina föräldrar tills man är 30 år. Samtidigt som det är otroligt tufft på arbetsmarknaden är det otroligt tufft på bostadsmarknaden också. Att bara få erbjudande på en lägenhet kräver att du tänker långsiktigt och sätter upp dig i bostadskö när du är 16 år. Och hur många 16-åringar planerar att de ska börja söka lägenhet om 2-, 5-, eller 10 år? När man är 16 år känns det så avlägset och man har fullt upp med andra saker som att välja rätt gymnasieutbildning eftersom att man senare kanske ska studera på högskolan till ett jobb man kommer skaffa om 10-15 år. Och att plugga och få de betyg som krävs för att komma in på den utbildning man vill gå. När jag var 15-16 år visste jag att jag ville läsa media eller naturvetenskap på gymnasiet. Det var de ämnen jag var intresserad av, samt att jag hade en liten dröm om att bli läkare. Men många i min ålder hade ingen aning om vad de tyckte var roligt i skolan eller vad de ville jobba med senare i livet. Och i den åldern var faktiskt majoriteten av mina skolkamrater redan skoltrötta. Jag började inte fundera på vad jag ville studera på universitetet förrän det var 1-2 månader kvar tills man skulle ansöka. Inte ens när jag ansökte visste jag vad jag ville göra eller studera. Jag visste inte ens om jag ville studera. Sökte till både molekylärbiologi, arabiska och datavetenskap. Jag är glad att jag nu tre år senare valde att studera även om jag inte visste om jag ville göra det. Eller vad jag ville studera. Tänk att ett enda val kan göra så mycket. Undra vad jag hade gjort om jag inte bestämde mig för att studera? Om inte annat är jag faktiskt nöjd över de val jag har gjort och de verkar inte ha varit fel val än sålänge. Det enda man kan göra är att se framåt och tänka på de kommande val man har framför sig...

Artikel-läsning

För att slippa en otroligt plugg-stress i veckan har jag suttit och läst igenom 1 av 2 artiklar som vi ska ha läst igenom till på fredag, inför vår PBL-diskussion. Vi har inte riktigt haft någon föreläsning om det än så jag fattar inte så mycket. Men något jag har lärt mig är att jag inte behöver fatta något nu, utan det kommer komma under föreläsningen! Ofta är det grymt bra att bara känna igen det som de snackar om för att förstå det bättre. Då förstår man samtidigt det man har läst tidigare, eftersom att man får en förklaring om det. Det här med inlärning är knepigt och kräver mycket energi. Men ibland kan man underlätta. Och det absolut bästa sättet att lära sig på är repetition. Man kan inte läsa en text en gång och komma ihåg allt som står i den. Man kan inte heller göra en viss grej en gång och sedan kunna det. För att bli bra så måste man öva, och göra samma sak om och om igen innan det sätter sig. Men vem har sagt att inlärning är lätt? Det har liksom tagit mig snart 15 år att hamna där jag är nu, och bli så bra som jag är nu (inom mitt område). Och väldigt många gånger under min skolgång har vi repeterat ämnen som jag har lärt mig tidigare, men som jag faktiskt glömt av. Jag spelade även fiol i 11 år och repeterade dag ut och dag in. Samma låt. Man blev nästan trött på det. Om inte annat tröttnade familjen på att höra mig spela samma sak om och om igen. Men det är något som krävs för att man ska bli bra och för att man ska bli bättre!
 
I vilket fall som helst så har jag läst en av de artiklar jag ska läsa. Vet inte om jag ska jobba något i veckan än, men det är ändå bra att förbereda sig och få så mycket som möjligt klart så tidigt som möjligt. Sitter och dricker lite kaffe också, och tog även lite Oboy-pulver i. Jag älskar kaffe med choklad i. Marabouchoklad fungerar också att ha i kaffet, Marabou Black exempelvis, med lakrits i, är grymt gott att ha i! Men nu testade jag Oboy och jag älskar det. Varför inte lyxa till det lite ibland? 
 
 

Frozen

Vi kollade på Frozen (Frost på svenska) igårkväll, under tiden som vi tvättade. Lite jobbigt att pausa filmen hela tiden när man ska gå och fixa tvätten. Filmen var i alla fall riktigt bra! Den var riktigt rolig, och man kan ju tänka att en sådan animerad film är mer för yngre personer än 20-åringar, men vi gillade den ändå! Jag kommer nog aldrig att sluta kolla på de animerade/tecknade filmerna som kommer ut....
 
Filmen handlade iallafall om Anna och Elsa som är två prinsessor. Efter att Elsa hade skadat Anna med sina krafter när de var små låstes slottet de bodde i och ett fåtal personer jobbade kvar som kungens och drottningens betjänter. Elsa låste även in sig i sitt rum och fick inte under några omständigheter träffa Anna, vilket Anna inte förstod anledningen till varför. De växte upp och deras föräldrar råkade ut för en olycka och dog. Några år efter det skulle Elsa krönas til drottning, vilket Anna var överlycklig över; nu skulle slottet öppnas! Kröningen går bra även om Elsa är nervös; hennes krafter har blivit starkare och starkare och hon hade problem med att kontrollera dem. Men när Anna kommer till Elsa och säger att hon vill gifta sig med en kille som precis hade träffat blir Elsa rasande och hon tappar kontrollen över sina krafter. Hon flyr , efter att ha is-och snöbelagt hela staden, upp i bergen och skapar ett eget slott i is som hon aldrig vill lämna. Anna ger sig då ut för att hämta tillbaka Elsa och få bort all snö. Och på vägen träffar hon Kristoff och Sven (som är en ren) som hjälper henne att ta sig fram i snölandskapet.
 
Det var iallafall en riktigt fin film som vände hela det här "äkta-kärleks" grejen som man får se i alla filmer. Ofta är äkta kärlek mellan en man och en kvinna, men här var det verkligen något helt annat. När en viss grej i filmen inträffade behövdes det "an act of true love", vilket de tolkade som "a true love kiss". Men ja, så blev det inte riktigt.
 
 

Städa...

Har verkligen inte gjort någonting idag. Köpte lite pizza på eftermiddagen och har bara tvättat nu på kvällen. Spelat lite Diablo och städat hela lägenheten. Det värsta med att ha fest är ju att man måste städa upp efteråt. Och det är inte så kul att stå och plocka undan alla glas och tomburkar, och diska, när man är bakis. Ugh. Alkohollukten är förfärlig! Men det är riktigt skönt att ha en helt nystädad lägenhet, och det går riktigt fort när man är två och hjälps åt. Ska spela lite Starcraft ikväll och Far Cry innan jag går och lägger mig. 


Dålig update..

Jag är inte så extremt bra på att uppdatera känner jag!
Men i torsdags jobbade jag och kom hem och somnade, åt mat och sedan pluggade jag. Senare på kvällen kom min syster, så vi åkte och handlade och lagade mat, samtidigt som jag fortsatte plugga. Multitasking!
På fredagen hade jag PBL vilket gick bra. Åkte hem till min syster som var hemma hos oss och åkte sedan in till stan igen och träffade killen. Vi åt på Jensens, beställde en lunchbiff och ville ha den rare, men den var nästan genomstekt. Vi bad om en ny och fick den nästan helt rå, mums!
Därefter gick vi runt på stan och shoppade lite. Hittade två par jeans och en supersnygg röd tröja som jag köpte. Sedan köpte jag ett knivställ till mina knivar och lite smink.
 
Sedan åkte vi hem och lagade mat, entrecôte med hasselbackspotatis med rödvinsås, tzatziki och sallad. Jag började dricka lite vin till maten också. Lite senare kom en kompis till oss och vi drack och hade trevligt innan vi gick ut. Vi gick till Lounge, men de hade tydligen 25-årsgräns där så vi kom inte in. Därefter gick vi till Valand och var där en stund innan vi gick till Excet. Sedan åkte vi hem och en pratglad värmlänning började snacka med oss. Det visade sig sedan att han bodde i samma hus som oss, så vi tog med oss honom hem till oss på efterfest. Sedan var vi trötta och somnade. På morgonen idag upptäckte vi dock att ena snubbens sko var kvar hos oss, vilket var riktigt skumt. Men sedan upptäckte vi att killens sko var borta också. Så vi försökte hitta var i huset han borde, och hittade honom faktiskt på facebook! Så skrev att hans sko var här, så kom han och hämtade den. Gårdagskvällen var lite galen!
 
 


Instagram
RSS 2.0