Snart!

På sätt och vis är det lite sorgligt att jag bara har en ledig dag kvar. Men å andra sidan så längtar jag verkligen till att påbörja mitt masterarbete! Det är liksom detta jag har väntat på i 4 år. Och min dröm att få arbeta med möss har gått i uppfyllelse! Jag jobbade delvis med möss förra året. Men då analyserade jag bara vilken genotyp de hade och vilken genotyp deras tumörer hade. Nu kommer mitt arbete vara ännu mer avancerat! Däremot har jag en del att läsa på. Jag vill dessutom ha bra koll på alla termer och en bra översikt hur det jag ska studera fungerar. Jag kommer självklart ha mer tid till det senare också, men jag gillar att vara förberedd! Dessutom är det riktigt intressant. Har ändå inte lust att spela så då kan jag lika gärna sitta och plugga.
 
Idag har jag inte gjort så mycket mer än att pluggat och tvättat. Har pysslat lite med mina växter på balkongen och städat undan lite i lägenheten. En kompis kom hem till oss fredag kväll och åt middag med oss. Dagen efter så tränade jag och killen och åkte sedan till hans mamma och var där resten av dagen.Men när vi kom hem på kvällen så åkte vi iväg igen, för att gå ut med ett par kompisar, men det blev inte så långvarigt. Varken jag eller killen var särskilt festsugna.
 
Det blir lätt att man stökar ner när man är hemma snabbt. På något sätt så hinner man ju stöka ner, men inte att städa upp. Så efter våra två upptagna dagar så var lägenheten stökig och diskberget hade växt. Nu när jag har varit hemma de senaste två veckorna så har jag hållit god ordning här hemma och att se lägenheten stökig var både ovant och inte alls så trevligt. Men i vår lilla lägenhet så går det rätt snabbt att få ordning igen! 
 
Nu ska jag återgå till att plugga. Lyssnar på mysig klassisk musik och har köksbordet fullt med tända ljus, så det kommer gå alldeles utmärkt! 
 
 
 

Gröna fingrar!

Jag har börjat odla på balkongen! Jag och killen brukar ofta köpa örter som efter några dagar helt plötsligt dör. Man glömmer ju alltid av att vattna dem, och dessutom tror jag att de trivs bäst ute, och inte inne min lägenhet som inte är den ljusaste. Sedan har vi även haft det rätt dåligt med krukor och låtit växterna stå och trängas på en tallrik. Men förra veckan tog vi en sväng till Ikea, vilket var mycket lättare att göra nu när killen skaffat körkort! Vi köpte lite krukor, ett litet växthus och lite fler växter. Sedan köpte vi "Fröer" på Ikea. Det var helt enkelt tre pappersmuggar med tre jordbriketter och tre små ark med frön i. Sedan var det bara att hälla vatten på jordbricketterna, lägga ner jorden i muggarna och placera fröna i jorden. Busenkelt! Nu har de fått stå och gro i någon vecka. Basilikan kom upp först, sedan persiljan och myntan är också påväg upp nu! 

Jag har dessutom blivit mycket bättre på att hålla kolla på växterna och vattna när det behövs. Det känns som att det är svårt att hålla växter i liv, antingen vattnar man för mycket, eller så vattnar man för lite. Jag försöker vattna lagom genom att känna på hur fuktig jorden är. Ibland är det svårt att avgöra, men man lär sig tids nog! Att ha något att se fram emot, som små växande örter, hjälper också till att hålla intresset uppe så att man inte glömmer av växterna.
 
 
 
 
 
 
 

Sad news...

Min mormor gick bort natten till på fredagen förra veckan. Hon hade varit sjuk en tid (hjärtat orkade inte pumpa, ledde till vatten i lungorna och i resten av kroppen) och hade problem med andningen. Min mamma kom ner till Göteborg på onsdagen tillsammans med min pappa och syster och vi alla (förutom yngsta systern), åkte och hälsade på henne. Det var hemskt att se henne. Speciellt när hon senast jag såg henne kunde sitta upp och skratta och prata med oss. Att se henne nu var hjärtskärande. Inte för min egna skull, utan för att hon inte borde ha varit så sjuk. Jag kunde knappt hålla tillbaka tårarna när jag såg henne. Jag och min mamma åkte tillbaka dagen efter för att hälsa på henne. Det var minst lika jobbigt som dagen innan men jag satte mig och höll henne i handen. Hon hade problem med att prata men satt och kramade om min hand. Vi tvättade henne lite runt ögonen så att hon kunde öppna ögonen och se oss. Det var något alldeles speciellt när hon öppnade ögat och fick se mig och min mamma för sista gången. Man kunde även se en antydan till ett leende. Vi stannade dock inte hos henne så länge eftersom att hon verkade så trött och bara ville sova. Men innan vi gick så tog jag henne i handen och kramade om henne. Då lyfte hon sin hand och skakade min hand. Med tanke på hur svag hon var, så var den rörelsen otroligt stor för henne. Jag förstod verkligen inte var hon fick kraften ifrån. Det var ingen liten rörelse heller. Den var bestämd. Men det tröstade mig otroligt mycket, i alla fall efteråt när vi fick reda på att hon hade gått bort. Det var nästan som att hon sa hejdå till mig. 
 
På fredagsmorgonen vaknade jag av att min mamma talade i telefon med sin syster. Jag hörde henne aldrig säga att min mormor hade gått bort men jag insåg det rätt snabbt på sättet hon talade att så var fallet. Det hade gått så fort! Innan jag vaknade hade jag haft världens lustigaste dröm också. Jag drömde att jag åkte upp med en hiss högst upp i ett höghus. Jag går ut från hissen för att se min mormor sitta på en soffa i ett fint dekorerat och ljust rum. Hon såg ut som hon gjorde för 20 år sedan och jag utbrister: "Men mormor, du var ju sjuk igår!", varpå hon svarar skrattande och glatt "Ja, men det är jag inte idag!". 
 
Även om jag är ledsen över att hon inte längre finns kvar i våra liv så är jag glad att jag för det första fick träffa henne innan, även om upplevelsen var jobbig. För henne var det nog också det bästa att få somna in eftersom hennes liv just då inte var värt att leva. Hon skulle fylla 90 år två veckor senare, men att få leva på det sättet, att inte kunna andas, inte få smärtlindring, inte kunna kommunicera med sin omgivning, måste ha varit hemskt, och jag är glad för hennes skull, att hon slipper allt det nu! Familjen kommer sörja, men vi kommer alltid minnas henne som den underbara person som hon var och hon kommer vara en stor förebild för oss. När jag levt mitt liv till fullo kommer jag få träffa henne igen!
 
 

3 år!

Jag och min pojkvän firade tre år tisdagen den 28e juli! Dessvärre skulle jag jobba då vilket min kille var lite grumpy över, men vi åkte till stan på måndagen vid lunchtid och åt lunch på Jensen's. Inte super fancy, men vi äter hellre riktigt kött än hamburgare. Efter att vi hade ätit så åkte killen till körskolan eftersom han skulle övningsköra, och jag åkte hem. När jag hade kommit hem ringde han upp mig och sa att jag skulle packa en väska för en övernattning och packa ner hans kläder som han hade plockat fram. Jag skulle också ta med mig en klänning och badkläder. Sedan skulle jag möta honom i stan. Jag blev ju såklart lite förvånad eftersom jag inte riktigt hade förväntat mig något speciellt, vi hade pratat om att fira till helgen istället. Men jag gjorde som han sa och mötte honom på bussen han satt på.
 
Vi åkte till Korsvägen och gick av, och sedan gick vi till Gothia Towers! Han berättade att han hade bokat en natt på Upper House, det 5 stjärniga hotellet i Gothia Towers. Vid receptionen var det fullt med folk och vi visste inte riktigt var vi skulle checka in, men vi fick hjälp av någon värd som tog oss upp till 25e våningen, alltså högst upp i huset. När hissen öppnades blev vi bemötta av en receptionist som välkomnade oss och erbjöd oss kaffe. Vi slog oss ner i deras lounge och fick kaffet serverat (riktigt gott kaffe!). De checkade in oss medan vi satt och njöt och sedan fick vi lite information om hotellet och vårat rum. När vi hade druckit upp kaffet åkte vi ner till vårat rum som var riktigt stort och fint, till och med större än vår lägenhet! Han hade bokat ett romantiskt paket så vi hade fått en champagne-flaska, praliner och jordgubbar. Det ingick också en spa-upplevelse på deras spa.
 
Vi bytte snabbt om och hängde i deras spa i någon timme. Det fanns två uppvärmda pooler inomhus, en skandinavisk bastu och hamam. Man fick även tillgång till deras uppvärmda utomhuspool som hänger ut från huset. Botten och väggarna i poolen var i glas, så när vattnet inte bubblade så kunde man se rätt ner till marken, läskigt! Efter vår mysiga spa-upplevelse gick vi över till Heaven 23 och åt världens godaste Entrecôte. Obeskrivligt gott! När vi var klara med middagen gick vi åter ner till deras spa och tog det lugnt tills de stängde. Vi duschade och kröp ner i den stora fluffiga sängen och kollade på filmer, drack champagne och åt praliner till 3 på morgonen innan vi till slut kände att det kanske var dags att sova. Jag satte dock klockan på 7 så att vi skulle kunna äta frukost tidigt och sedan kunna gå ner till spa:et igen.
 
Frukosten på hotellet var gudomligt god. Buffén var inte sådär jättestor som den brukar vara på hotell, vilket faktiskt var bra eftersom man märkte att maten var noggrannt utvald. Det fanns även en liten meny med mat som de tillagade direkt. Vi beställde varsin äggröra, och sedan åt vi lite yoghurt med färska bär och någon müsli med mörk choklad i. Sedan var vi tyvärr tvungna att checka ut. Vi kunde inte stanna mer än en natt eftersom jag jobbade på tisdagsnatten. Riktigt trist, men vi hade det helt underbart och jag behövde verkligen den upplevelsen!
 
 

Frisk!

Min förkylning/halsfluss/whatever är borta nu! Enligt sjuksköterskan som jag träffade var det inte halsfluss. Det fanns ingen läkartid så jag fick träffa en sjuksköterska under ett par minuter som stoppade ner en tops i min hals och sedan analyserade provet. Hon kom fram till att det inte var någon halsfluss och hon kunde inte heller se några vita prickar. Klart man inte ser det om man inte använder en ficklampa! Enligt mina föräldrar visade jag aldrig positivt på deras snabbtest heller, och så ont jag hade i halsen nu senast kan INTE ha berott på en vanlig förkylning. Jag orkade i alla fall inte dividera med henne och gick hem för att bli frisk på egen hand. Vet inte hur många värktabletter jag stoppade i mig egentligen för att slippa min onda hals... Men till slut gick det över men har sedan dess haft lite ont då och då, främst på morgonen och kvällen. 
 
Efter att ha varit borta från jobbet i 1½ vecka, som visserligen var otroligt skönt och välbehövligt, så började jag jobba igen! Jag har bara två veckor jobb kvar nu innan jag är ledig två veckor innan skolan börjar igen. Ska vara skönt att vara helt ledigt, men jag kommer förmodligen behöva läsa på en del om mitt exjobb så att jag kan vara väl förberedd! Jag längtar faktiskt till att få påbörja mitt projekt; få jobba med möss och lära mig en massa nya metoder!


Instagram
RSS 2.0