Afterwork?

Jag och pojkvännen har en liten tradition sedan han började jobba, att gå på afterwork varje fredag. Mitt absoluta favoritställe just nu är Vapiano. Deras ceasarsallad med stekt oxfilé är sååå god! Men vi har även varit på Jensen's och på S.p.i.c.e. Det är rätt skönt att gå ut och äta någonstans om det är så att jag jobbar senare på kvällen. Men det är också skönt att ta en dag ledigt i veckan från att laga mat. 

Idag ska min pojkvän dock gå på afterwork med sitt jobb, så jag får hitta på något själv att göra idag! Jag är så slut efter veckan och att haft fullt upp att göra hela tiden, så jag vill bara ta det lugnt. Köpa något gott kött och steka det och äta det med någon god potatis, sås och sallad. Ska försöka hinna träna också. Och när jag är klar med allt ska jag antingen sätta mig i soffan och spela GTA V eller hitta något roligt spel att spela på datorn. Det är min typ av avkoppling! 
 
Det är en del att göra nu eftersom att vi ska flytta i december, och vi har redan sagt upp lägenheten. SGS har lagt ut vår lägenhet så vi har haft ett par som kom och kollade på den igår. Det var lite stressigt att hinna hem från skolan och sedan städa, men när det var gjort så var det riktigt skönt. Vi lagade dessutom en snabb och enkel maträtt; stekte köttfärs, blandade i crème fraiche med tomat och basilika, matlagningsgrädde och kryddade extra med tabasco och grillkrydda. Och sedan pasta till det! Det gick snabbt att få ihop och var faktiskt väldigt gott. 
 
Jag nästan längtar efter att arbetsdagen ska lida mot sitt slut så jag får åka hem och mysa! Jag har visserligen inte så mycket att göra i skolan. Får lite små arbetsuppgifter ibland att utföra. Men det är tråkigt att sitta och inte ha något att göra...
 
 

Halloween-party!

Ett inlägg som är ett par dagar sent, men vad gör det? 
Det var halloween i helgen! Vilket förmodligen ingen hade missat. Jag brukar faktiskt inte fira den högtiden eftersom jag inte riktigt sett någon mening med det. När jag var 14 hängde jag med och knackade dörr och körde "bus eller godis", utklädd till ängel, eftersom att jag inte alls gillade häxor eller monster. Det gör jag visserligen inte nu heller. Men i helgen sminkade jag och min kille oss till "zombies". Vi sminkade ansiktet vitt och satte på "sår" som vi blodade ner ordentligt. Det var verkligen inte det lättaste... Men för att ha gjort det för första gången så är jag ändå riktigt nöjd!
 
Vi hade till och med köpt vita linser (som tog tre timmar att få tag på i lördags eftersom det var slutsålt överallt!) som vi använde. Sedan fixade vi till lite galna frisyrer. Tog runt 4 timmar att sminka oss båda, men det var det faktiskt värt! Linserna var också knepiga att sätta in då ingen av oss använder linser och inte är vana vid att varken sätta in eller ta ut dem. Och även om jag inte gillar "monster" och läskiga saker så var det faktiskt en rolig utmaning att sminka och fixa till oss. 

Men när vi var färdigsminkade drog vi iväg till en klasskamrat som hade en fest! Det var en väldigt rolig och trevlig fest, även om jag och killen försökte dricka lagom mycket så att vi skulle kunna få ut linserna när vi kom hem. De andra på festen var också klasskamrater, och majoriteten var utbytesstudenter. Det gemensamma språket var engelska, och även om de flesta av oss använder engelskan varje dag så blir det lite svårare att prata efter ett par glas. Men vi hade riktigt roligt och spelade ett drickspel. Jag brukar oftast inte vilja spela sådana spel eftersom att jag inte gillar att bli tvingad att dricka. Jag dricker i min egna takt och har koll på hur mycket och hur snabbt jag dricker. Men det var ändå kul att kolla på! 
 
Vad tycks om vårt lilla spöke? Tycker den är så otroligt söt!
 
 
 


Instagram
RSS 2.0