Kosttillskott!

Vi var på MM sport idag innan killen skulle jobba. Vi har båda fått råd av en utbildad PT om vad vi ska äta som kosttillskott för att "lättare" bygga muskler. Det som finns i gainers är kolhydrater och protein, med en högre procenthalt kolhydrater, vilket ger ett ökat kaloriintag. Kolhydraten är maltodextrin som är en sockerart, en oligosackarid. Man tar upp den lika snabbt som glukos, som är en monosackarid (till den gruppen hör även fruktos och galaktos). Proteinet är vassleprotein som utvinns ur mjölk och som också tas snabbt upp i kroppen. Fördelen med att upptaget är snabbt är för att slippa bli trött på grund av att kroppen måste bryta ner maten man äter. Man får energin och byggkomponenterna direkt, vilket önskas innan och efter träning. 
Vi köpte Malto och Whey för att kunna göra egna "gainers". Man ska äta dessa under olika tider på dygnet. Malto under/innan, men också efter träningen, och protein efter. Vi köpte även casein som finns i mjölk. Det ska man ta innan man sover eftersom att det tar lång tid att bryta ner. Vilan och återhämtingen är minst lika viktig som själva träningen är! 
 
Vi ska köra på detta i några veckor nu och se om vi får resultat. Tror vi både dessutom behöver fastare rutiner med när vi äter och att vi utöver dessa kosttillskott äter rätt. Vi båda har riktigt stora problem med att gå upp i vikt så vi behöver de extra kalorierna vi kan få i oss. Däremot bör vi inte få i oss dem genom att äta chips, godis och hamburgare. Det innehåller fetter som är farliga för kärlen. Vi kanske ser smala ut på utsidan, men insidan är nog dessvärre fet...
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Instagram
RSS 2.0