Replica plating

Inatt sov jag riktigt gott! Fick sova runt 8 timmar och vaknade innan klockan ringde! Hade labb på morgonen där vi kopierade våra 8 plattor, med 50 kolonier på varje, till 40 plattor. 5 olika plattor för en. Det var...roligt! Tog en liten stund, och det var kul att se att man hade lyckats föra över alla bakterier vi ville ha till de 8 plattorna, och att det faktiskt växte på dem! Nu ska vi bara se imorgon om vi lyckades kopiera alla bakterier till alla plattor. Spännande! 
Har haft föreläsning nu och ska sitta och försöka få ordning på presentationen. Imorgon ska vi sitta och försöka börja med powerpoint-presentationen. Det är den roligaste delen, och den jag är bäst på. Går väldigt snabbt att göra en presentation. Men för att kunna skapa presentationen behöver jag ha mer koll på vad vi egentligen ska presentera om. Lär få sitta med det hela helgen... 
 
För att kopiera våra plattor använde vi en sammetsduk som vi trädde över den runda formade "stenen" (vet inte riktigt vad den heter). Sedan spände vi åt och höll fast duken med den vita ringen. Därefter tog vi vår platta vi ville kopiera och lade den på duken och slog lite lätt med fingrarna på den så att bakterier överfördes. Därefter tog vi en platta i taget av våra 5 olika plattor (de är olika och selekterar för olika mutationer) och lade den på och slog lite lätt igen med fingrarna, bakterier från sammetsduken fördes över till den plattan. Och så fortsatte vi med alla plattor vi hade, och bytte duk mellan våra mall-plattor. 
 
 
 
Totalt 48 plattor, 40 kopior och 8 mallar. Välorganiserade!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Instagram
RSS 2.0