Once upon a time

Nu har Once upon a time haft säsongspremiär! Det är en serie som handlar om att en förbannelse har hamnat över en sagovärld vilket leder till att nästan alla sagofigurer där har hamnat i den verkliga världen, tiden står still och de vet inte vilka de är. De lever alltså ett normalt liv. Få kommer in och ingen kommer ut från den stad de bor i. Emma är dock den enda som kan rädda alla de som bor där från förbannelsen, så att de återigen minns sitt gamla liv. Men hon tvivlar på att de överhuvudtaget ens finns en sagovärld, men hennes "försvunna" son, Henry, försöker göra allt i sin makt för att allt ska ställas tillrätta igen för han är bergssäker på att alla i staden kommer från sagovärlden och att en förbannelse vilar över dem. 
 
Riktigt spännande serie och är trots det "barnsliga" temat riktigt bra. Gillar när det är övernaturligt och det är kul när man känner igen karaktärerna från sagorna man har läst och ser hur de gestaltats. Sedan är inte sagorna i serien inte autentiska med de riktiga sagorna; det är mycket som skiljer sig från de "riktiga" sagorna. Men det tycker jag faktiskt är helt okej. 
Gillar Jennifer Morrison som spelar Emma! Hon har även medverkat i House som Dr. Cameron. 
 
Om en liten stund ska jag sova. Hade kunnat vara uppe hela natten men känner inte riktigt för att vända på dygnet. Imorgonen är planen att gå upp relativt tidigt, äta en stadig frukost och börja plugga! Det börjar dra ihop sig nu. Arbetet ska in den 11 oktober och jag har inte ens börjat skriva på det... Har bara läst och skaffat mig en vag uppfattning om vad det handlar om. Kanske dags att lägga i växeln nu...
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Instagram
RSS 2.0