Tvättdag!

Har tvättid hela dagen idag vilket är otroligt skönt. Gillar på något sätt att tvätta.. Alltid underbart med nytvättade lakan och rena kläder. 
 
Igår hade vi labb från 12 till 16. Den var riktigt enkelt faktiskt, men tog lång tid. Vi fick tre cellprover på tre runda täckglas. Dessa skulle vi doppa ner i olika vätskor med olika innehåll. Det vi gjorde var hel enkelt att pipettera och göra en droppe, lägga täckglasen i droppen och sedan vänta (inkubera). Först var det en kvart, sedan gjorde vi om samma procedur fast med en annan vätska, väntade en halvtimme, pipetterade och doppade, väntade en timme, pipetterade och doppade, väntade ytterligare en timme... och så höll det på. Vi fikade en hel del under tiden vi väntade. Det kan också vara mysigt! 
 
Huvudmeningen med labben var att färga in actinfilament och microtubuli i cellerna med fluorescerande antikroppar och med phalloidin (ett giftigt ämne som hittas i en giftsvamp). Två av cellproverna har behandlats med olika ämnen som påverkar cytoskelettet, och en av proverna är obehandlat. På måndag ska vi kolla på dessa i mikroskop och försöka avgöra vilket som är obehandlat och vilka som är behandlade. 
 
 
Använde parafilm att göra dropparna på. Riktigt smart och enkelt sätt! Den sitter liksom fast och flyttar inte på sig, så dropparna ligger var där de ska vara. 
Eftersom att fluorophore (flourescerande ämne) är mycket känsligt för ljus så var vi tvungna att täcka över våra täckglas med cellproverna. Vi använde oss av en liten plastlåda med aluminium runt för att täcka över dem. 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Instagram
RSS 2.0