Frozen

Vi kollade på Frozen (Frost på svenska) igårkväll, under tiden som vi tvättade. Lite jobbigt att pausa filmen hela tiden när man ska gå och fixa tvätten. Filmen var i alla fall riktigt bra! Den var riktigt rolig, och man kan ju tänka att en sådan animerad film är mer för yngre personer än 20-åringar, men vi gillade den ändå! Jag kommer nog aldrig att sluta kolla på de animerade/tecknade filmerna som kommer ut....
 
Filmen handlade iallafall om Anna och Elsa som är två prinsessor. Efter att Elsa hade skadat Anna med sina krafter när de var små låstes slottet de bodde i och ett fåtal personer jobbade kvar som kungens och drottningens betjänter. Elsa låste även in sig i sitt rum och fick inte under några omständigheter träffa Anna, vilket Anna inte förstod anledningen till varför. De växte upp och deras föräldrar råkade ut för en olycka och dog. Några år efter det skulle Elsa krönas til drottning, vilket Anna var överlycklig över; nu skulle slottet öppnas! Kröningen går bra även om Elsa är nervös; hennes krafter har blivit starkare och starkare och hon hade problem med att kontrollera dem. Men när Anna kommer till Elsa och säger att hon vill gifta sig med en kille som precis hade träffat blir Elsa rasande och hon tappar kontrollen över sina krafter. Hon flyr , efter att ha is-och snöbelagt hela staden, upp i bergen och skapar ett eget slott i is som hon aldrig vill lämna. Anna ger sig då ut för att hämta tillbaka Elsa och få bort all snö. Och på vägen träffar hon Kristoff och Sven (som är en ren) som hjälper henne att ta sig fram i snölandskapet.
 
Det var iallafall en riktigt fin film som vände hela det här "äkta-kärleks" grejen som man får se i alla filmer. Ofta är äkta kärlek mellan en man och en kvinna, men här var det verkligen något helt annat. När en viss grej i filmen inträffade behövdes det "an act of true love", vilket de tolkade som "a true love kiss". Men ja, så blev det inte riktigt.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Instagram
RSS 2.0