Ikea-häng!

Idag blev det plugg! Gick upp innan 9 och fixade mig och åt frukost eftersom en klasskamrat skulle komma och plugga med mig. Vi har ju vår presentation på tisdag! Var lite förvånad övar att vi var så effektiva som vi var. Fick gjort riktigt mycket och vår powerpoint börjar likna något nu. Det är dock en del saker som jag ännu inte förstår och måste läsa mer om, men det hinner jag. 
 
Efter att vi hade pluggat tog jag och killen en sväng till systemet och köpte lite dricka. Det var meningen att vi skulle ut men våra kompisar bangade. Yay! Vi åkte hem igen, åt lite mackor och sedan åkte vi till Ikea. Vi planerade att köpa några skålar, en fruktskål och gardinstänger. Men det slutade med att vi köpte 20 andra grejer också. Inte konstigt, med tanke på att man måste gå igenom hela butiken för att komma till det man ska ha. Men det var nödvändiga saker; vi köpte gardiner (mörkläggning) till sovrummet eftersom att vi inte hittade några rullgardiner. Sedan köpte vi lite vinglas, dörrmattor, lådor till hyllan, blockljus etc. Väl hemma började vi diska alla skålar vi köpt (och övrig disk), samt fixa massa i lägenheten. Hade fortfarande kvar kartonger från möblerna vi hade köpt och det var riktigt skönt att få bort dem! Vi har ett soprum med källsortering. Lite jobbigt tänkte vi när vi flyttade in. Men vi ska faktiskt vara så duktiga och sortera våra sopor numer! Drar mindre på jordens resurser om man faktiskt kan återvinna det mesta istället för att elda upp det, som leder till mer utsläppt koldioxid and so on. 
 
Nu lite senare ikväll kollade vi på "Hur många kramar finns det i världen". Underbar film, speciellt skådespelarna! Däremot var den lite långtråkig och liknade mer en dokumentär. Deras tidigare film, "Hur många lingon finns det i världen" var faktiskt lite bättre med mer action i. Men alla filmer kan inte vara likadana och denna film hade ett syfte; få förståelse för förståndshandikappade. Man träffar inte på så många när man är ute och de flesta har nog faktiskt fördomar, som man ofta har om sådant man inte känner till. Men här fick man lyssna på skådespelarnas egna erfarenheter och vad de känner och tycker. Om hur de vill bli behandlade. Man behöver höra det och försöka förstå själv hur svårt de har det i ett samhälle där otroligt mycket fördomar och hat existerar. Tumme upp för den filmen! 
 
Mina nya fina lila blockljus! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Instagram
RSS 2.0