Literature project

De kommande två månaderna har vi ett literaturprojekt i vår kurs vilket innebär att vi ska skriva om ett protein. Vi ska sedan "följa" detta proteinet i en rad processer inom området "protein engineering". Detta innebär att man väljer ut ett target och motiverar varför detta protein är ett target. Därefter går man igenom flera processer för att lokalisera genen, klona upp proteinet, rena det, ta fram struktur etc. Vi ska skriva en 10-12 sidor lång rapport i form av en vetenskaplig artikel. Det ska även vara 15-20 referenser. Vi ska sedan ha en muntlig redovisning om detta protein i 15-20 minuter med några som opponerar. Utöver detta ska vi ha en tenta två dagar innan inlämning av projektet, ha totalt 8 labbar och skriva 3 labbrapporter. Detta verkar ju vara en riktigt rolig kurs...
Men vi ska se till att börja jobba nu och bli klar med litteraturprojektet så snart som möjligt. Det kommer typ bli som att skriva ett kandidatarbete... Men vi ska klara det! 
I övrigt är kursen riktigt intressant och de senaste föreläsningarna har inte riktigt handlat om något nytt. Trodde det skulle vara mer kemi involverat, det är trotsallt biokemi, men det känns som att det bara är molekylärbiologi än sålänge. 
 
Huvudfokus nu är i alla fall att komma på en target och motivera varför vi vill arbeta med det proteinet. Just nu har jag inga bra idéer men något relaterat till sjukdomar eller droger hade faktiskt varit riktigt intressant att kolla på.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Instagram
RSS 2.0