Var tog logiken vägen?

Kan någon förklara detta för mig: Män säger "inte alla män". Samtidigt säger samhället att vi som kvinnor ska tänka vilka kläder vi har på oss, var vi går när det mörkt, vi ska inte dricka för mycket när vi festar, helst inte alls etc etc. Samhället säger helt enkelt åt oss kvinnor att bete oss som att ALLA män är potentiella våldtäktsmän (eftersom att majoriteten av alla våldtäktsmän är män). I detta samhället är det också oftast män (inte alla män) som skyller på offret och säger att det är offrets fel att hon blivit våldtagen; att hon får skylla sig själv att hon försätter sig i en sådan situation. Vi kvinnor utgår då från att vi kan bli våldtagna av vem som helst om vi är på fel plats, med fel kläder och om vi har druckit för mycket. Samma män blir oftast också kränkta av att vi kvinnor utgår från att alla män är potentiella våldtäktsmän för det är så otroligt hemskt att bli "kallad" för våldtäktsman för "jag är minsann en snäll kille och ingen våldtäktsman!". Kvinnor kallas också för paranoida, speciellt om kvinnan springer ifrån denna otroligt snälla killen som inte är en våldtäktsman.  Men hur ska vi kunna veta det?
 
Vi har fått höra sedan den dagen vi föddes att vi har ansvaret för att vi inte ska råka illa ut. Vi har redan sett flertalet gånger att kvinnor som blivit våldtagna inte heller tas på allvar och gärningsmannen fälls inte. SJÄLVKLART är det aldrig offrets fel när denne har blivit våldtagen, men tyvärr är det många människor som tycker att det är det.
 
Var kvinnan så full/drogad av gärningsmannen att hon inte kunde säga nej? Nej men då var det ju ingen våldtäkt, hon sa ju faktiskt inte att hon inte ville! Var kvinnan lättklädd? Ja men det vet ju alla betyder att kvinnan vill ha sex! 
Vi har sett det och vi vet det. Vi utgår från att alla män är potentiella våldtäktmän så att vi inte blir våldtagna och sedan ifrågasatta varför inte VI gjorde allt för att inte bli det. 
 
Ni som då säger; "men alla män är inte alls potentiella våldtäktsmän", och ni män som blir kränkta när vi säger att alla män är potentiella våldtäktsmän; Hjälp oss kvinnor att ändra synen från att det är offrets fel till att det är gärningsmannens fel. Det är inte oss ni ska anklaga och skylla på för att vi har den synen vi har; det är det övriga samhället och det system som finns idag. Hjälp oss att göra världen säkrare för kvinnor, så att vi slipper springa ifrån den "otroligt-snälla-killen-som-inte-är-en-våldtäktsman" på natten. 

Kommentarer
Postat av: Per

Det är en mycket angelägen artikel du Angelica skriver. Men den är omogen. Ta det inte som kritik, du är ung och oerfaren.

Jag har våldtagit en flicka en gång. Sedan duschade vi av oss, kröp ned i sängen och sov hela natten och många nätter därefter.

Pojkar har samma problem som flickor, men det ser annorlunda ut. "Han våldtog mig" och hon får av domstolen 80 000:- i ersättning för en 'skada' som inte existerar. Hon särar benen och han är fast för livet med en tjej han inte vill ha.

På ett djupare plan analyseras komplexet just nu i följande debatt där du kan delta.
http://antropocene.se/2015/march/hogmod-gar-fore-fall.html

Citat:
Den humanitära stormaktens utrikesminister Margot Wallström står grötmyndigt upp i landets Riksdag och brännmärker islamistiska stater som Saudiarabien för sina kvinnofientliga sharialagar. Något som hon inte är i stånd att göra något åt. Samtidigt vänder hon ryggen åt alla våra fantastiska invandrade kvinnor som ensamma kämpar mot samma kvinnosyn i landets multikulturella förortsgetton. Något som hon kan göra något åt.

Organisationer som Sara Mohammads GAPF som tappert och med hot hängande över sig kämpar mot hedersvåld, nonchaleras av det goda etablissemanget. Man kritiserar patriarkala strukturer i andra delar av världen, samtidigt som man i Sverige populistiskt samarbetar med islamiska aktörer som aktivt förespråkar starkt patriarkala ideal. Var finns moralen och etiken i detta förhållningssätt.

Vårt goda politiska etablissemang har skapat ett samhälle där man föser samman människor i en salig röra från främmande kulturer i förortsgetton och avfolkningsbygder där de lämnas åt sitt öde. Testosteronstinna unga män med obefintlig utbildning drömmer om inkomster som skall kunna ge dem ett bra liv och en flicka att älska. Med en arbetsmarknad som är stängd för dem, ger många upp och konstaterar att det bara är de som väljer kriminalitet som har råd med de fina bilarna och får ihop det med de eftertraktade tjejerna.

Resultatet är att den humanitära stormakten ligger på topp i statistiken över våldtäkter i världen och uppvisar en snabbt ökande våldspiral där unga människor skjuter ihjäl varandra och oskyldiga som kommer i vägen.

Svar: På vilket sätt är det omoget att ifrågasätta män som först säger att det är kvinnors fel att de blir våldtagna och sedan blir kränkta när kvinnor försöker skydda sig själva genom att anta att alla män är potentiella våldtäktsmän? Just detta blogginlägg skrev jag för att jag inte förstår hur människor tänker och ifrågasätter ett beteende jag ofta ser i trådar på facebook. Detta inlägget handlade dessutom främst om överfallsvåldtäkter, men oavsett vilken typ av våldtäkt så ska kvinnan skylla sig själv. Våldtäkter är ett komplicerat ämne. Exempelvis ligger ansvaret uppenbarligen på kvinnan när det handlar om en våldtäkt medan ansvaret när det handlar om andra brott ligger hos gärningsmannen. Jag kan dock förstå att det i vissa fall kan vara komplicerat att döma en våldtäkt eftersom att det oftast står ord mot ord, men i vissa fall är det så jävla uppenbart att man blir mörkrädd av de domar som gärningsmännen får (alltså inga alls). Jag tror det dessutom i extremt få fall sker att en kvinna eller tjej har sex med en man och sedan anmäler honom för våldtäkt för att hon ångrade sig. Ett tänkbart scenario kan vara att kvinnan inte vågat säga nej eller inte helt varit med på noterna även om det har skett. Tjatsex är dessutom en vanligt grej som inträffar - att killen har tjatat till sig att få ha sex tills tjejen går med på det även om hon inte vill. Och just att hon inte vill gör det till en våldtäkt, men allt detta är som sagt extremt komplicerat. Alla människor i detta samhälle måste bli bättre på att respektera varandra och lyssna på varandra. Det bästa när man har sex med varandra är att man känner varandra, pratar och vet vad den andra vill. Att man kan läsa den andra personen så att man inte gör något som båda ångrar. Klart att man som man inte kan veta om en tjej vill eller inte om hon inte säger något, men mycket kan man se på kroppsspråket. Självklart ska man kunna ha sex med främlingar också, men det gäller för båda parter att vara försiktiga. Många män jag har träffat har dock skitit fullständigt i vad tjejen vill utan vill bara ligga. Och den mentaliteten är äcklig och sjuk. Som en sammanfattning så är hela ämnet komplicerat och en våldtäkt ger inte alltid fysiskt synliga men, men för en kvinna (kan inte uttala mig om män eftersom att jag inte är en man) går det mycket djupare så. Det är en otroligt djup kränkning att bli utsatt för något sådant.
Chaiel

2015-03-22 @ 00:21:38
Postat av: Per

"… omoget att ifrågasätta …". Det var inte så jag menade, förlåt om det kunde missförstås. "Och just att hon inte vill gör det till en våldtäkt" - NEJ! Det är så mycket vi människor gör utan att vilja det, definitionen på våldtäkt får inte gå där.

Jag blev mycket upprörd över en dom där en 17-årig pojke dömdes betala 80 000:- i skadestånd till en 14-årig flicka. De var båda fulla och hade frivilligt sex på ett party, han var oskuld men inte hon. Det var flickans föräldrar som anmälde. Var fanns skadan värd 80 000:-? Domstolen gav honom en livslång skada, hon fick möjligen dåligt samvete. (I Tyskland mfl länder är gränsen 14, i Spanien 13 år.)

Ansvaret är i mycket hög grad samhällets så som min ref beskriver. Du och jag har svensk kultur och värderingar. Många invandrare har annan kultur och känner desperation som kommer att vara livslång eftersom de ej byter kultur (islam är en kultur), som dessutom ärvs till barn och barnbarn. Utan samhörighet saknas respekt och medkänsla. Vissa är handikappade med nedsatt empati som kan vara både sjukligt och kulturellt betingad. Därför är det ett samhälleligt ansvar att dessa våldtäkter, dödsskjutningar mm sker. SD vill minska problemen genom att ej tillåta fri invandring. De övriga partierna pratar om 'integration' vilket aldrig kommer att lyckas. Invandringen är nu så stor, att 'ett nytt Göteborg' måste byggas i Sverige vart femte år, har du tänkt på konsekvenserna av det?

2015-03-23 @ 17:25:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Instagram
RSS 2.0