Att börja om från början

Igår, (måndag) fyllde jag 19 år!
Hade inte önskat mig något speciellt förutom en extern hårddisk. Kände inte heller att jag brydde mig om sådant som hör till födelsedagar; Sång, presenter, tårta, gratulationer... Antar att det beror på att man inte längre är ett barn och ser inte fram emot sådana saker lika mycket som man gjorde förr.
Vad jag gjorde på min födelsedag var i vilket fall som helst riktigt roligt!

Kl 3 på måndag morgon (söndag natt..?) grattar en kompis mig på Facebook och frågar hur jag ska fira min födelsedag. Då jag inte planerat något och då jag inte egentligen brydde mig så mycket om att fira den egentligen svarade jag att jag inte hade några som helst planer. Då svarar han: "Bra! Var i stan kl 13 då! ". Jag frågade då om varför jag skulle vara det, och då svarade han att det skulle vara en överraskning och att det därmed var hemligt (jag hatar hemligheter!). Och efter en liten diskussion om bussar (O, välsignade och älskade Västtrafik! <3) så bestämde vi att jag skulle åka in till stan vid två.
Vid halv 2 på dagen var jag inne i Kungälv och min kompis var också där så vi fortsatte åka in till Göteborg där vi träffade ytterligare några människor. Jag hade fortfarande inte fått reda på vad vi skulle göra, men vi gick till drottningtorget och hoppade på spårvagn 4 mot Mölndal - och då misstänkte jag att vi skulle spela Laserdome, men jag var inte säker. Väl på hållplatsen någonstans i Mölndal får jag massa tröjor hängda över huvudet så att jag inte ser någonting. Sjukt läskigt att inte kunna se var man går! Och efter en stund var vi framme - för att spela Laserdome! :D
Vi var fem personer och på stället fanns det redan fyra småkillar som hade spelat mot varandra. Det beslutades att vi skulle spela mot dem, de var röda och vi fick vara gröna. Jag som aldrig tidigare spelat Laserdome hade ingen aning om hur man lyckades träffa folk utan att själv bli träffad men lyckades efter ett tag förstå hur man gjorde och spöade skiten ur småungarna! De var faktiskt riktigt bra, men jag träffade dem exakt lika gånger som de träffade mig! Däremot hamnade jag på plats 6 av 9, men för att vara min första gång så är jag rätt nöjd ändå att jag inte kom sist.
Därefter gick vi ut i sommarvärmen mot hållplatsen och tog spårvagnen mot Korsvägen. Först gick vi mot Universeum, men fortsatte mot något konstmuseum. Men innan vi var framme vid museet så slänger de på mig massa tröjor igen på mitt huvud för att jag inte ska se någonting. De snurrar mig och sedan börjar vi gå - fortfarande lika läskigt! När jag blev av med tröjorna var vi framme vid Liseberg! 
Vi gick in och åkte massor av attraktioner resten av dagen, vilket var riktigt roligt! I slutet av dagen blev jag däremot kidnappad ännu en gång och hamnade vid attraktionen Gasten. Hade inget val, var i princip tvungen att gå den, men har i och för sig inga som helst problem med det. Det är faktiskt en OTROLIGT rolig attraktion! Jag fick gå längst bak så jag blev inte skrämd överhuvudtaget. Däremot skrattade jag åt de framför som verkligen skrek HELA tiden! Trodde jag skulle dö av kramp i magen efteråt!
Efter det sade jag hejdå och tackade för den otroligt grymma dagen! Denna födelsedagen har lätt varit en av de bästa (när jag fyllde 8 var jag på Legoland, när jag fyllde 17 var jag i Israel)! Nu är det i alla fall bevisat att man kan ha en grym födelsedag även om den inte firas på ett "traditionellt" sätt med familj, tårtor, kakor, sång och presenter. Vad ska man med sådant till när man har grymma kompisar som förgyller ens dag?

Hamster


ISO 200, f/2.0, slutartid 1/3200
Gick ut för att fota kaninen igår men den tycker tydligen att det är kul att springa iväg och med kameran i handen är det inte så lätt att fånga kaninen. Så jag tog ut min hamster och satte den i trädgården. Faktiskt första gången för i år som hamstern fick vara utomhus. 
Först förstod hon ingenting. Hon satt på samma plats hela tiden men luktade omkring sig. Därefter gav hon sig iväg på upptäcksfärd! Det var lite svårt för henne att gå eftersom gräset var rätt högt. Men hon lyckades ändå ta sig en bit och jag fotade under tiden. Inte så många bilder av alla de jag tog som blev bra, men har lagt upp två av dem. Även fast hamstern inte gick fort så rörde hon sin kropp fort - alltså vände och vred på sig. Men blev rätt nöjd med bilderna ändå, i alla fall den sista av dem.

Sommar...?

Dag 22.
Nothing new.
Inget händer.
Dött i skogen, jao!
Undrar när solen ska titta fram och ge liv till denna dystra värld! (Haha, känner mig som en deprimerad poet...)
Nej, men i alla fall :D
Sedan jag tog studenten den 1a juni (OYEAH), har jag inte gjort någonting, och det känns inte riktigt bra. Jag förstår inte var dessa tre veckor har tagit vägen! Vissa helger har jag varit ute och festat (hihi), men varit för trött och gått hem redan vid tolv! Andra helger har jag spenderat hemma...vid datorn...eller med kompisar. På veckodagarna jobbar alla mina kompisar och olyckligtvis har jag inte hittat något sommarjobb. Eller ja, hittat har jag gjort massor! Och har sökt dem med. Men INGEN kontaktar tillbaka. SJUKT dålig stil!
Men tack vare min kära kusin som skrev ett inlägg på facebook och gjorde lite reklam för mig, att jag är bra på att ta hand om hushåll, barn och är bäst på att klippa gräs, så fick jag ett sommarjobb! Dock kommer jag inte jobba så ofta men det känns ändå bra eftersom att det verkar som att det kommer bli roligt. Dessutom känns det bättre att göra något än ingenting.
Jag har dessutom fått en dålig vana att vara vaken på natten och sova på dagen. Häromdagen somnade jag kl 8 på morgonen och vaknade halv 3. På ett sätt känns det inte riktigt värt att vara vaken på dagen eftersom att det ändå inte är särskilt fint väder. Dessutom älskar jag natten! Jag tror jag är en nattmänniska. Jag har alltid älskat att vara vaken på natten. Det beror väl främst på att det är lugnt och tyst. Även fast jag bor i skogen så lever jag i en familj där vi är sex personer, vilket betyder att det INTE är lugnt och tyst. Så natten är i princip den enda tiden på dygnet då man kan få vara i fred och göra det man vill, sålänge man är tyst...
Idag har jag i alla fall planerat att städa mitt rum (innan min mor blir galen... (a) ), vilket jag ska försöka börja med nu...


Instagram
RSS 2.0