Ännu en vecka...

...har gått! 
I onsdags hade vi en heldag med enbart laboration! Laborationen handlade om att man skulle identifiera en gen som kan ge ett slags skydd mot HIV. Detta gjordes med hjälp av DNA extraktion, PCR (polymerase chainreaction) och gelelektrofores. Det var en relativt lätt laboration som jag i princip gjort tidigare, dessutom fick vi varsin laborationsrock! :D . Efter laborationen var det också vår uppgift att skriva en laborationsrapport. Jag är mycket glad över att lärarna på LM Engströms gymnasium tvingade oss att skriva såpass många laborationsrapporter som vi skrev under de tre åren. Att skriva en laborationsrapport nu är inga som helst problem! Jag och min laborationspartner skrev den redan i torsdags och det är bara diskussionen som ska finslipas ytterligare innan den är redo för att lämnas in!
Igår hände det inget speciellt utöver det vanliga. Föreläsning, plugg och sedan hem för att kolla House M.D!
Idag däremot träffade jag de tjejerna jag umgicks med på gymnasiet. Vi gick runt i stan lite, letade efter ett fik, fikade, pratade och vandrade runt mer i stan. De flesta av dem har jag inte träffat under hela sommaren, så det var riktigt roligt att få reda på vad de sysslat med och planerar att göra i framtiden. Vi har alla valt så många olika vägar sedan gymnasiet och vi alla är nöjda med de beslut vi tagit.
Nu ikväll/inatt ska jag kolla på Kung Fu Panda 2 och förmodligen kolla ytterligare några avsnitt av House. Eftersom jag känner att jag börjar bli sjuk ska jag nog sova tidigt inatt. Känns som att det behövs...

Pierced

Ångesten börjar komma. 20 dagar kvar till första tentan! Har faktiskt redan börjat plugga. Satt en stund på Mimers hus idag och läste i min stora feta bok. Det är rätt knepigt att texten är på engelska, dessutom är texten så liten! Läsanvisningarna är på 206 sidor, vilket verkar vara helt omöjligt att hinna läsa! Imorgon påbörjas den andra delen i kursen som handlar om genetik, och för den delen behöver jag boken "Life the science of biology". Betällde den från Cdon.com för en vecka sedan och den har inte kommit än! Däremot är leveranstiden 5-15 arbetsdagar, men jag får hoppas på att den kommer så fort som möjligt. Alltid bra att vara väl förberedd inför en föreläsning. Beställde även en iPhone 4 från Tele2 tillsammans med Kompis Student Surf abonnemanget (tack vare Mecenat!) för en vecka sedan. Den har inte heller kommit än... frustrerande!
Jag tog iallafall en bild på navelpiercingen i brist på annat att göra, haha! Kan verka lite "fjortis" men det skiter jag i. Blev, som jag tidigare nämnt, nöjd med piercingen. Däremot kliar den otroligt mycket. Jobbigt att man inte får pilla på den med risk att den blir infekterad...

Tung & Navelpiercing

Känns skönt att ha sovmorgon till 7 varje morgon och enbart två föreläsningar när man kommer till universitetet! Stannade kvar och åt lunch, sedan satte sig jag och två tjejer till, för att plugga. Vi gick igenom de anteckningar vi hade och frågade varandra om det vi inte förstod och förklarade det vi förstod. Även om inte våran tenta är förrän den tredje oktober så kändes det ändå skönt att förstå allt redan nu, och inte behöva lägga ner massa tid på det senare.
Efter att vi hade pluggat åkte jag till Kungsportsplatsen och träffade min kompis Anna, sedan vandrade vi upp till Tribe! Jag piercade naveln och tungan och han som piercade mig var faktiskt riktigt trevlig och rolig. Var lite nervös innan eftersom man har "snälla" kompisar som suttit innan och tjatat om hur ONT det skulle göra. Började med att pierca tungan och gjorde inte så jätteont. Däremot blev jag rätt svimfärdig efteråt och allt snurrade, men det blev bättre efter ett litet tag. Därefter piercade jag naveln och det gjorde ONT. Min navel var tydligen svår att pierca eftersom jag inte har en bra "flärp" att sätta piercingen i. Men efter att piercaren tagit igenom nålen och smycket så var det bra igen. Nu är det tungpiercingen som känns och inte navelpiercingen. Kan inte tugga, eftersom man använder tungan, och kan inte heller svälja eftersom man använder tungan då med... Men om ett par dagar kommer svullnaden ha försvunnit och då kommer allt vara bra igen!
Tog en dålig bild på min tungpiercing med min webcam men orkade inte dra fram systemkameran...

Kurslitteratur

Äntligen, äntligen har jag beställt den kurslitteratur jag ska ha i höst! Den första boken, Molecular biology of the cell, hittade jag på Adlibris och beställde igår, och den kom idag! Otrolig snabb leverans och jag gick direkt till posten efter att jag hade varit på alla föreläsningar för dagen. Den andra boken, Life the biology of science, var väldigt svår att hitta, men efter lite vägledning av den som var kursansvarig hittade jag boken och beställde från CDON.com. Förhoppningsvis får jag boken så fort som möjligt. Men det är i alla fall otroligt skönt att ha fått det gjort nu! Nu kan man fokusera på annat. Dessutom kan jag börja plugga! Det är otroligt många sidor att läsa inför tentan om en månad...

Canon 70-200mm lens thermos

En thermos som ser ut som ett objektiv. Hur awesome är inte det? Känner att jag behöver en thermos med mig på bussen med kaffe i eftersom jag aldrig hinner dricka kaffe på morgonen hemma. (Tar en evighet innan kaffet svalnar till drickbar temperatur...). Har hittat en supersnygg thermos som ser ut som Canon 70-200mm, men den ser ut att vara väldigt hög, dessutom kostar den runt 400 kr vilket jag tycker är rätt mycket att lägga på en thermos. Men efter lite mer sökande så ska jag nog hitta en thermos som passar mig!
Just denna muggen som finns på bilden hittar du här: http://www.canonmugs.com/canon-lens-mugs/canon-70-200mm-lens-thermos.html

Och det fortsätter

Började 9.00 idag och slutade 10.45 vilket var riktigt skönt! Idag fick vi ytterligare information om programmet och sedan hade vi en kanadensisk/fransk föreläsare som introducerade oss i ämnet molekylärbiologi. Han berättade om vad han hade arbetat med de senaste 20 åren och sedan tog han upp några ämnen som han berättade lite kring. Även om detta bara var en introduktionsföreläsning där man inte behövde anteckna eller lära sig det han sa, så var det otroligt intressant och lärorikt! Dessutom talade han på engelska vilket jag fasade lite för innan - var rädd att jag inte skulle förstå allt han sa. Men det visade sig sedan att jag förstod det allra mesta av vad han sa, så det var inte så farligt. Har även hört av de äldre molekylärbiologerna att många av de föreläsningar vi ska ha kommer vara på engelska. Dessutom är även kurslitteraturen skriven på engelska. Jag är ändå glad att undervisningen vi får är på engelska eftersom det kommer vara välbehövligt senare i livet (ifall att jag vill flytta utomlands och jobba som forskare). Det kommer nog ta ett tag att vänja sig vid det, men sedan kommer det gå som smort!


Instagram
RSS 2.0