Tentan klar!

Igår hade jag min tenta, wooho! Jag kände dock efter att ha svarat på hälften av frågorna att jag bara ville skita i allt och lämna in den som den var. Så dåligt gick det alltså! Jag var rätt uppgiven. Det var inte så att jag inte kunde det som frågades om. Problemet var att jag inte förstod vad föreläsaren ville ha svar på. Frågorna var så otroligt flummiga att jag fick sitta hur länge som helst och fundera på vad frågan handlade om och vad jag skulle svara. Sedan var det såklart några frågor jag inte kunde och som jag faktiskt medvetet hade skitit i att plugga på. Sedan var det ytterligare någon fråga där det krävdes lite mer detaljer än vad jag kunde. Jag hoppas i alla fall att jag blir godkänd på tentan, men jag känner verkligen att det inte gör någonting om jag måste göra en omtenta. 
 
Nu fokuserar jag och min klasskamrat på att skriva klart en rapport som ska in imorgon. Vi har inte skrivit alls mycket på rapporten än och det kommer verkligen bli intensivt idag och imorgon. Jag gick faktiskt upp redan vid 6 imorse och började skriva. Jag längtar verkligen till på fredag då jag äntligen kan få andas ut! Jag ska stå och laga ordentlig mat hela helgen, har verkligen inte hunnit det den senaste veckan. 

Mardrömsnatten...

Natten till idag var en hemsk natt att jobba. Vi ställde ju tillbaka klockan från 3 till 2, så vi fick ju jobba en timme extra (kasinot stänger 5). Jag jobbade från kvart i 6 till kvart över 5, och en timme extra, så jag var på jobbet i 12,5 timmar. Det kanske inte verkar fysiskt jobbigt att jobba som dealer, men det är det faktiskt. Nu sitter vi pokerdealers ner, men vi rör överkroppen otroligt mycket när vi delar ut kort, plockar in foldade kort, samlar in potten och delar ut potten. Det var ändå ett under att jag inte hade så mycket problem med ryggen igår. Tidigare när jag har jobbat (typ hela sommaren) så har jag fått ont i ryggen efter några timmar vilket gjort att resten av jobbpasset har varit en pina. Dessutom blir man väldigt trött i huvudet av att sitta och räkna. Utöver det var det ju lönehelg och lördag vilket gjorde att ljudvolymen var lite högre än vanligt. Men, nu är det äntligen över och jag har fått sova ut ordentligt. 
 
Nu är det dags för mig att äta frukost och sedan ska jag börja plugga!

Beyond earth!

Idag släpptes Civilization: Beynd Earth och jag kunde verkligen inte stå emot att köpa spelet. Det verkar riktigt bra och verkar även se snyggt ut. Har dessutom fått bra betyg av de som spelat det. Jag har dock inte spelat det än eftersom att jag tentapluggar. Riktigt segt att plugga även om ämnet är intressant. Jag känner även att jag inte hinner göra något annat än att plugga, så jag sitter bara hemma hela dagarna med alla mina anteckningar och lär in det jag inte kan. Hade jättegärna velat träna, men jag får helt enkelt vänta med det tills efter denna kursen är klar. 
 
 

Rustad för vintern!

Jag har äntligen hittat en jacka som jag har letat efter i alla olika möjliga butiker sedan ett år tillbaka. Jag köpte en vinterjacka förra året från Woolrich som är riktigt varm, mysig och snygg. Dock var det inte riktigt en sådan jacka som jag ville köpa, men eftersom att jag inte hittade den jag ville ha så "nöjde" jag mig med jackan från Woolrich. Men i år har jag gått runt tidigare och kollat jackor och hittade min drömjacka från Hollies! Jag blev så glad när jag hittade den och tvivlande inte en sekund när jag köpte den. Det var delvis ett impulsköp, men eftersom jag hade letat så länge efter just den jackan så tänkte jag inte efter ens i två sekunder. Som tur är så har jag inte ångrat mig, och lär inte göra det. Däremot upptäckte jag efter att ha använt den tre gånger att en knapp som håller fast pälsen på jackan hade lossnat. Så jag gick tillbaka till NK där jag köpte den och de skickade tillbaka den till Hollies som skulle försöka laga den, alternativt ge mig en ny jacka. De ringde någon dag senare och sa att jackan var lagad, men när jag kom och skulle hämta den såg jag att ytterligare en knapp var trasig. De var hjälpsamma på NK och lämnade in jackan direkt till NKs skräddare som hade fixat den en timme senare. Trots att kläderna man köper på NK kostar väldigt mycket mer än vad de gör i andra butiker (också på grund av att de säljer märkeskläder) så tycker jag inte att det gör så mycket då man får så otroligt bra service. Självklart var det jobbigt för mig att det var så mycket problem med jackan, men personalen gjorde verkligen allt för att hjälpa mig. Men det är väl också något man kan kräva när man köper kläder i den prisklassen. 
 
Jag är i alla fall nöjd! Älskar även pälsen; den är riktigt stor och man kan dra upp dragkedjan såpass högt att pälsen på luvan blir mer som en krage. 
 
 
 

Bryta traditioner!

Efter en dag med slappande och ett fåtal försök till att försöka skriva den där satans rapporten så har vi äntligen lyckats skriva en tredjedels sida! 
Och nu är det dags att laga mat! När det kommer till att laga mat har jag alltid problem att hitta på något nytt att göra. Vi brukar laga samma maträtter typ hela tiden... Men ikväll hade jag faktiskt tänkt göra ärtsoppa och pannkakor. På en onsdag! Det är ju typiskt "svenskt" att äta ärtsoppa och pannkakor på torsdagar. Men vad är traditioner till för om inte för att brytas? Något som är gott att ha på pannkakor är tinade bär. Speciell att tina dem i mikrovågsugnen och röra om så att bären går sönder. Och sedan kletar man på det på pannkakan istället för sylt. Supergott!

Tandläkarbesök

Jag var ju hos tandläkaren igår. De klagade på att det börjar bli hål mellan tänderna och sa åt mig att använda tandtråd, fluor, gummitandpetare och borsta tänderna. Vilket jag redan gör. Å andra sidan dricker te ofta (med socker i) samt att jag småäter en del eftersom jag är hungrig typ hela tiden. Så jag ska försöka minska ner på hur ofta jag dricker te (och minska mängden socker) samt försöka att inte äta lika ofta. Problemet är att jag kan äta hur mycket som helst under en måltid och ändå bli hungrig igen kort därpå. Jag har dessutom bakat en del det senaste; muffins, kakor, chokladbollar etc och det går verkligen inte att undvika att gå runt och äta på det när jag är hemma. Men nu ska det bli slut på allt sådant så att mina tänder börjar må bättre. Dessvärre är det inget man bara behöver göra under en begränsad tidsperiod utan det behöver bli en livsstil, och vi vet alla att det är svårt att ändra på något som har blivit rutin, MEN jag försöka! 
 
Utöver det såg väl tänderna bra ut. De är ju raka och fina sedan jag tog bort min tandställning för 4 år (!) sedan. Enda problemet är att jag får tandsten mellan de nedre framtänderna eftersom jag har en metalltråd som sitter bakom tänderna så att de inte flyttar tillbaka sig. När man har tandställning flyttar man på tänderna från deras ursrungliga position och de kommer i princip alltid att vilja gå tillbaka till den positionen. Om man då inte har metalltråden så kommer tänderna gå tillbaka och då har man haft sin tandställning förgäves... Tråden var jobbig i början men nu har jag vant mig vid den. Däremot kommer man inte åt bra med tandborsten och måste använda tandpetare i gummi; men enligt tandläkaren är tandsten nästan oundvikligt om man har en sådan tråd. Men de hjälpte mig ta bort det så nu ser tänderna lite bättre ut än innan! 
 
 
När jag tog bort tandställningen för ungefär 4 år sedan;
 

Godmorgon!

Jag vaknade 07.30 imorse eftersom mitt alarm ringde. Jag hade inte satt på alarmet, men min Samsung har den fina funktionen att upprepa alarmet alla dagar som jag i princip sagt åt den att upprepa det på. Idag är jag nämligen ledig från skolan och hade tänkt sova lite extra, men det gick ju sådär. Jag bestämde mig ändå för att inte somna igen men legat och kollat på Warehouse 13 i sängen. Inte ofta jag ligger kvar i sängen faktiskt. På helger när både jag och killen är hemma så går vi båda upp samtidigt och äter frukost tillsammans. 
 
Utöver att åka till tandläkaren ska jag försöka plugga ordentligt idag då vi snart ska lämna in vårat litteraturprojekt samt har tenta. Känns inte som att jag kommer hinna plugga på tentan alls. Å andra sidan tror jag att jag mest behöver repetera föreläsningarna. Det är inte så mycket nytt att förstå, utan det är mer att få en helhetsbild. Klarar jag inte tentan är det bara att göra omtentan, så det är inte hela världen. Litteraturprojektet är lite viktigare då. 
 
Litteraturprojektet ska vara en review om vägen från gen till struktur hos ett protein och vi valde proteinet CD4 som sitter på T-lymfocyter. CD4 har en viktig roll när HIV tar sig in i T-lymfocyterna, det är även ett mycket viktigt protein vid immunresponsen överhuvudtaget. Det är intressant att läsa om men det är jobbigt att läsa artiklar där de förklarar hur strukturen ser ut och vi vill främst veta HUR de har tagit fram strukturen och vilka problem det mött på vägen och hur de löst problemen. Som tur är finns det artiklar från tidigt 80-tal att läsa; med andra ord otroligt många olika artiklar som publicerats under 30 år. 
 
 

Lär barn respekt och tolerans

Jag läste precis en text om en mamma som hade tagit med sig en son till en skobutik för att de skulle köpa ett par skor innan hans första dag på dagis. Sonen vill köpa ett par rosa skor och mamman förklarar för sonen att de skorna egentligen var för tjejer. Sonen svarar att han inte bryr sig och att "ninjas can wear pink shoes too". När han väl går till sitt dagis får han komplimanger av de andra barnen för sina fina skor. Mamman lägger senare upp en bild på facebook på sin son och skorna och får otroligt mycket kritik av sina facebook-vänner som tycker att det är fel. En person skrev till och med att detta skulle göra sonen homosexuell.
 
Hur kommer det sig att dagisbarn har mer acceptans än vuxna? Ofta läser man på bloggar, forum eller i insändardelen i tidningen att folk skriver att man ska låta sina barn klä sig hur de vill. Om en pojke vill ha rosa kläder, låt honom ha rosa kläder. Andra svarar då: "MEN DU KAN JU INTE LÅTA DIN UNGE KLÄ SIG HUR DEN VILL! DEN KOMMER BLI MOBBAD!"
 
DU som förälder har ett ansvar som alla andra föräldrar att lära ditt barn vad som är rätt eller fel. Lär ditt barn att vara accepterande och ha respekt mot andra, så kommer det att respektra och ha tolerans mot andra människor. Sitt inte och säg att andra personers barn inte får ha på sig det ena och det andra; lär ditt barn istället att acceptera och respektera de barn som inte vill se ut som alla andra. 
 
Barn är som vita oskrivna blad när de föds. De har ingen kunskap om något, de har ingen erfarenhet och de kommer lita på dig som förälder fullt ut. Vad du lär ditt barn kommer ditt barn att ta till sig. Om DU och andra föräldrar tycker att annorlunda människor är konstiga kommer ditt och andra föräldrars barn också tycka det. NI är anledningen till att era barn kommer att mobba de som är annorlunda. NI är anledningen till att ett barn som gillar en viss färg eller en viss typ av kläder kommer att bli utsatt för mobbing. Det gäller detsmma när det kommer till rasism. 
 
För att bli av med en sjukdom måste man behandla sjukdomen, inte lindra symtomen.Gå till botten med varför barn mobbar istället för att hindra barn som vill vara sig själv att få vara det. Problemet ligger inte i att vissa barn inte är som andra barn, problemet ligger i uppfostran hos de barn som väljer att trycka ner och håna andra barn. 
Ytterligare något man kan dra till detta är kvinnor som blir våldtagna. Istället för att tala om för kvinnor att de inte får klä sig hur de vill; att de måste täcka sig för att inte bli våldtagna är inte lösningen på problemet. Lösningen är att ta tag i uppfostran av pojkar. Analysera varför män våldtar och ta reda på vilka faktorer som leder till att en man väljer att göra det. Lös det riktiga problemet istället! Självklart kommer man aldrig kunna bli av med problemet till 100%, men bara att minska det är en framgång. 
 


Instagram
RSS 2.0