Besvikelse

Suck, hon som hade lägenheten innan oss hade tydligen inte lämnat nycklarna och får ha dem till den 2e. När jag ringde och frågade kvarterskontoret sa de att jag kunde komma den 30e så ja. Men det är inte hela världen! Alla släp är avbokade nu iallafall. Har ringt henne för att se om jag kan få nyckeln av henne. Om vi får den så kommer vi nog bara åka till Ikea och köpa möblerna idag. Sedan får vi flytta nästa helg istället. Alla problem går att lösa! Är ändå på sätt och vis lättad. Nu behöver vi inte stressa och försöka hinna med allt på en och samma dag. Så detta kanske bara var bra helt enkelt? Allt är ju redan packat så det blir väl bara att packa upp det nödvändigaste. Så när vi flyttar till helgen kommer allt vara fixat ändå!
Nu är jag supertrött och vill sova, men måste få tag på min morbror som inte svarar i sin telefon. Får väl spela lite sålänge kanske.

Så nära nu!

Mitt rum ser ut som ett bombnedslag. 9 lådor är nu packade och i princip allt är nerpackat. Och jag har slängt så mycket grejer! Mest papper faktiskt. Det är faktiskt skönt att rensa bland sina grejer. Jag borde verkligen göra det oftare! Om en liten stund ska jag nog ta och äta mat innan jag spelar lite. Måste tyvärr gå och lägga mig tidigt eftersom jag ska upp innan 6 och hämta nyckeln runt 7. Jag och killen gick och lade oss runt 4 inatt och jag gick upp vid 10 så jag har varit trött hela dagen. 6 timmar är helt klart för lite för mig att sova. Så jag hoppas på att jag ska få sova lite mer nu inatt! Det är sista natten i det rum jag bor i nu. Imorgonkväll kommer jag och killen att sova tillsammans i vår första lägenhet! Längtar så otroligt mycket, och det är så nära nu! Men jag ska ta en sak i sänder, äta mat, sova och sedan hämta nycklarna! 

Kaos

Det rullar på! 6 lådor är packade samt två stora sopsäckar. Packar täcken, kuddar, lakan och handdukar i sopsäckar eftersom att de bara tar sån stor plats. Tycker det är lättare att bära sådana. Har märkt varje låda extremt noga också så att jag hittar allt jag vill ha. Har ingen aning om hur jag ska packa mina böcker dock. De är otroligt tunga, väger ton! Speciellt alla mina kursböcker.
 
Det är så mycket att komma ihåg och tänka på just nu. Min hjärna är totalkaos! Men jag gillar det faktiskt! Får mig att inse vilken otrolig kapacitet min hjärna har också. Eller egentligen allas hjärnor! Man kan faktiskt mer än vad man tror. Och hjärnan har mer kapacitet än vad man tror, men man måste utmana den med jämna mellanrum! 
 

Flytt!

Imorgon ska jag flytta! Släp är bokat och jag har snart packat ner allt. Försöker organisera det på ett så bra sätt som möjligt så att jag vet var jag lägger alla grejer. Lite nervöst och spännande. Men det kommer gå bra! Det kommer även vara ett stort steg för mig och min kille att flytta hop, men jag vet att vi kommer klara av det! Trodde aldrig att jag hade så mycket grejer som jag har heller. Kläder och lakan tar ju så otroligt stor plats också! Ska försöka sortera en massa samtidigt också och slänga en del grejer så att jag slipper det senare. Vi har redan slängt min soffa, skrivbord och byrå. Alla gamla och trasiga. Otroligt skönt att börja om på nytt i en ny lägenhet med nya fina möbler! 

God Jul!

Mina dagar under den senaste veckan har varit fullproppade av aktiviteter. 
Den 21e, lördagen, kom mina föräldrar till Göteborg. Jag åkte och träffade dem på söndagen och umgicks med dem hela dagen. Gick runt på kvällen och letade julklapp till killen men hittade ingenting. 
Den 23e, måndagen, åkte jag och mina systrar in till Göteborg för att shoppa julklappar. Mötte killen i stan, kollade lite mer julklappar, fikade och åkte sedan hem till min mormor där familjen bor när de är i Göteborg, och åt middag. Riktigt mysigt! 
 
Den 24e, julafton, firades hos min mormor med familjen, min moster, morbror och två kusiner. Åt massa julmat och blev proppmätt! Hade en fin röd klänning (som jag köpt i Frankrike) med en tomtemössa. Systern hade sminkat mig, och jag hade även fått ett rött läppstift av henne. SÅ SNYGGT! Jag älskar verkligen rött och tycker verkligen att jag passar bra i det. Fick även ett halsband och örhängen, ett Doctor Who-armband, After Eight etc. Inte så mycket, men jag bryr mig inte så mycket om att få julklappar faktiskt. Hade köpt två chokladkakor till pappa och ett Dior-läppstift till mamma. Smycken till två av mina systrar också. På eftermiddagen efter Kalle Anka gick jag hem och packade lite och blev upphämtad av killen innan vi åkte till hans mormor och morfar och fick ännu mer mat. Snacka om matkoma! Sedan öppnade vi julklappar. Vi fick en riktigt fin ugnsform, mikrovågsugn, brödrost, potatisskalare, vitlökspress, kastrull och bakset av hans föräldrar. Av killen fick jag ett "gamingset" från Steelseries! Jag kommer köpa killens dator eftersom han köpt en ny och kommer kunna spela mer, så har funderat på att skaffa nya hörlurar iallafall. Fick nya hörlurar och en ny datormus! De är svarta och lyser i oranget. Man kan även välja om de ska blinka och hur de ska göra det. Blev supernöjd! Jag lurade dock min kille. Hade köpt en chokladask till honom som det stod "Kärlek" på, från Marabou. Han hade lovat tidigare att bli glad för vad han än fick. Så jag hade packat in den och gav den till honom och han blev riktigt förvånad och verkade lite smått förvirrad. Men jag sa att jag skojade och gav honom den riktiga presenten; en presentbox från Jean-Paul Gaultier, Le Male, med parfym och en deo i. Älskar den parfymen! På kvällen åkte vi hem till honom och kollade på "The Croods" och spelade en stund innan vi gick och lade oss.
 
Den 25e, juldagen, gick jag upp tidigt och skulle åka till mina föräldrar igen. Skulle åkt in med killens mamma och syster till Ytterby, men deras hund hade blivit biten så de åkte in direkt till djursjukhuset. Jag fick ta bussen som gick senare och mamma var inte alltför glad över att jag inte kom tidigare. Min andra moster, och mina andra två kusiner med partner och barn kom senare och vi fikade och hade det kul. Vi firade min syster lite smått eftersom att hon fyller 20 år den 15e januari. 
 
Den 26e, annandagen, idag, kom min första moster och kusiner hem till min mormor igen och vi fikade. Jag och pappa flyttade även mina grejer som jag har haft hos min mormor hem till mig. Sedan lagade vi mat. De andra åt spenatsoppa med rå prinskorv och ägg till förrätt. Inte riktigt min smak faktiskt... Men sedan åt vi hasselbackspotatis med fransyska och en god sås. 
 
Jag har haft en del att göra de senaste dagarna. Och imorgon ska jag slänga lite möbler som är trasiga och gamla. Kan inte riktigt ta med mig dem till den nya lägenheten. Den är ju superliten... Och på måndag flyttar jag! 
 
Tomte!
 
 
Massa godis!
 
 
Bästa julklappen!
 
 
Hittade TARDIS i Sci-Fi bokhandeln i Göteborg!
 
 
 

Spännande dag!

Idag/igår (fredags) hade jag riktigt mycket att göra! Jag var först hos tandläkaren och fick min bettskena. Har på mig den nu eftersom att jag strax ska sova. Jag som har haft tandställning är ju van vid jobbiga grejer som är bra för tänderna i munnen så det blir nog inga problem för mig att ha den. Det är väl visserligen lite obekvämt och skumt i början, men man vänjer sig! Huvudsaken är att jag slutar gnissla tänder. Riktigt gött att tandvården är fri till och med 31 december det år man fyllt 23. Skönt att man slipper betala just nu iallafall. 
Efter att jag hade fått bettskenan hos tandläkaren åkte jag och handlade snabbt. Gick typ in och ut ur butiken på 7 minuter! Behövde inte så mycket och hade bråttom hem. Åt mat, tog ut hundarna, tvättade håret och fixade mig. Sedan åkte jag in till Academic Work för att skriva på avtalet. Fick avtalet, en massa viktiga papper att läsa igenom samt kläder! Fick två t-shirts, en tjocktröja som är huuuuur mysig som helst! Ett par byxor och ett par skor med stålhätta. Det behövs när man jobbar på lager som jag kommer göra. Jobbet verkar i alla fall bra och jag hoppas att jag kommer trivas när jag börjar. 
Sedan mötte jag killen i stan. Vi gick till Gamestop och förhandsbokade Diablo 3: Reaper of souls. Vi båda bokade Collector's Edition. Han i kassan blev förvånad när jag också ville ha Diablo. Och speciellt när jag sa att jag ville ha Collector's Edition. Han frågade om jag spelade mycket Diablo. Svarade att jag gjorde det en del förut men att det är mer Starcraft nu. Men den 25e mars när Reaper of souls kommer ut ska jag spela massa Diablo igen!
 
Därefter åkte vi till Filmstaden Bergakungen och gick till restaurangen Danilo för att fira att jag har fått två jobb, och för att vi ska flytta om en vecka. Vi tog varsin sallad och ett glas mousserande vin. Killen tog ceasarsallad medan jag tog en laxsallad. Så otroligt gott! Frågade när jag beställde om jag skulle välja någon av de tre dressingar de hade. Men då svarade hon att jag fick alla tre, superlyxigt! En var med hallon (!!), en med wasabi och en med örter. Konstigt nog fungerade det faktiskt att ha hallondressing med lax. Fråga mig inte hur! Men maten var riktigt god och jag blev mätt. 
Efter maten kollade vi på The Hobbit: The Desolation of Smaug (Smaugs Ödemark). Men vad jag tyckte om den tar jag senare, dags för mig att sova! 
 
 
 

Julshopping

Så, hur gick tentan för mig igår? Med tanke på att jag bara hade pluggat tre dagar (jag brukar börja minst två veckor innan) och med tanke på att tentan inte alls var ett "quiz" som föreläsaren sa, utan en tenta på 13 (!!) sidor och 20 frågor, där man skulle förklara mycket, så gick det nog faktiskt bra. Det var väl bara några enskilda frågor jag var lite osäker över, men det mesta kunde jag sedan innan. Jag tycker inte att jag lärde mig så mycket nytt under denna kursen bortsett från antibiotika resistans och vad man gör och kan göra för att tackla det problemet. I övrigt var kursen mest repetition, iallafall föreläsningarna. Men de arbeten vi har gjort, som Case Study och nu snart presentationen i januari men även labbarna och rapporterna, tycker jag att jag har lärt mig mer på. Iallafall mest nya grejer. Det upplägg vi har haft på denna kurs borde fler kurser har. Att arbeta om ämnet istället för att sitta och läsa i en bok om det. Man lär sig mer av att använda det man kan och man sätter sig in i ämnet mer när man arbetar med det än om man bara läser om det. Jag kommer ju självklart ihåg en del av vad jag har lärt mig de senaste åren på universitetet. Men det jag har lärt mig mest av och det jag kommer ihåg mest av är faktiskt det jag har arbetat mest med, och inte det jag har suttit och läst i två veckor om. 
 
Men nog om skola nu! Jag och killen kollade på julklappar igår. Sjukt svårt att hitta julklappar! Men vi lyckades. Däremot hade jag tröttnat på att gå runt efter 50 minuter och ville bara sova. Men jag stod ut och vi tog en fika; hallonpaj och moccalatte. Riktigt mysigt! 
Om en liten stund ska jag åka till tandläkaren för att få min bettskena. Ska bli skönt att äntligen få den nu faktiskt! 
 
 

TENTAA!

Nu har dagen jag längtat efter äntligen kommit! När jag har skrivit tentan vi har idag ska jag bara koppla bort hjärnan från allt som har med skola att göra och göra vad jag vill. Jag har visserligen tre andra uppgifter som ska vara klara i januari, men nu vill jag bara ta en paus och ha jul! Efter tentan ska jag hämta ut ett paket hos posten, handla mat och sedan åka och shoppa julklappar med killen. Jag hatar verkligen julhandeln. Visst, kul att ge de nära och kära presenter och se dem glada, men jag pallar seriöst inte att gå och trängas i Nordstan ungar som spinger härs och tvärs och andra människor som bara existerar i sin egna lilla värld och går huuuur långsamt som helst. Man bli varm, får ont i fötterna, blir hungrig etc etc. Så ja, jag hatar julhandeln. 

Prokrastinering

Jag är superduktig på att prokrastinera - göra allt annat än att plugga. Jag har betalt hyran (ska vara betald sista december men behöver ha kvittot nu, kan inte skriva ut senare), fixat Swish, kollat på Doctor Who, kollat på nyårsklänningar, ätit mat, tagit ut hundarna, kollat kurser och en himla massa andra saker. Känner att jag måste ta tag i det viktigaste, plugget, nu! Lite senare i eftermiddag ska jag prata med två klasskamrater och diskutera lite grejer. Jag lär mig riktigt mycket av att prata med andra och repetera det jag har läst. Att förklara muntligt. Man ska dessutom använda sig av alla sinnen när man ska lära sig något. Läsa, skriva, tala, lyssna. Ta in information, upprepa informationen. Tre dagar är riktigt lite tid att plugga till en tenta. Men, av 100p är tentan inte mer än 23, så det är ju inte hela världen om den går halvbra. Samtidigt vill man ju alltid göra sitt
bästa.
 
Te i kaffemuggen, varför inte liksom? 

 

The Time of the Doctor

En vecka kvar till juldagen och Doctor Who "Christmas special", The Time of the Doctor. I all julglädje kommer Matt Smith spela sitt sista avsnitt i Doctor Who som doktorn, och Peter Capaldi kommer komma in som den nya doktorn. Det är sorgligt att ta farväl av Matt Smith så tidigt. Han har ju bara varit med tre säsonger. Men han verkar vlja gå vidare och det får man respektera honom för, även om man (jag) verkligen kommer sakna honom. Jag saknar fortfarande David Tennant också liksom. Varje doktor är ju speciell på sitt sätt! Och sedan kommer Peter Capaldi in i bilden. Jag har inte sett så mycket av honom innan förutom när han var med i "World War Z". Han spelade inte någon särskilt stor roll och man har inte fått se honom spela doktorn, så det är svårt att veta hur han kommer vara. Men till hösten kommer man få se honom som den tolfte regenerationen av doktorn. Och jag längtar! 
 
Trailern till The Time of the Doctor, Christmas Special!
 
'
 
Man fick se denna bilden, på Peter Capaldis ögon i avsnittet The Day of the Doctor under 50-års jubileumet under någon sekund. Det blev tydligen en enorm hysteri med folk som skrek på biografer och andra stora samlingsplatser där man såg avsnittet tillsammans. Precis samma sak hände hemma hos mina föräldrar när jag och mina två systrar satt och kollade på avsnittet tillsammans!
 
 

Tenta- och jultider!

Sängen full av papper och Red Bull-burkar över hela rummet... det märks att det är tentatider! Jag sitter och småäter hela tiden också, inte bra! Men man har inte riktigt tid till att stå och laga middag och lunch känner jag. Sådant tar dessvärre tid. Men idag är sista dagen jag har på mig att plugga! Imorgon har jag min tenta som jag verkligen hoppas kommer gå bra. 
 
Jag åkte till killen igårkväll. Hjälp vad jag hade saknat honom! Älskar verkligen att umgås med honom, vi har så roligt ihop! Han är faktiskt min bästa vän, och det är så det ska vara i ett förhållande. Jag kommer inte få träffa honom förrän på fredag dock. Men då ska vi åka och kolla på bio! 
 
MIna föräldrar kommer snart till Göteborg också! De ska komma på lördagen och fira jul i Göteborg. Så det ska bli roligt! Jag ska även få hjälp med att slänga en massa grejer jag inte ska ha med mig när jag flyttar. 

Lycklig människa!

Jag fick jobbet! Är så otroligt glad! Nu har allt löst sig! Kommer bli otroligt skönt att kunna jobba två dagar per vecka och samtidigt ha ett jobb i sommar. Jag har ju dessutom lagt undan pengar så att jag ska kunna betala hyran i sommar ifall att jag inte fått något sommarjobb, men det har jag ju fått nu! Lättnaden är otrolig faktiskt. Och just nu verkar det som att 2014 kommer bli ett riktigt bra år! Är så underbart att jag har fått en lägenhet, har två jobb, en utbildning och en underbar pojkvän! Just nu är mitt liv perfekt. Det finns ingenting mer jag önskar för att jag ska må bra! 
 
Nu ska jag bara klara av tentan på torsdag, tandläkaren på fredag och sedan skriver jag på kontraktet på fredag! Sedan blir det en hektisk jul med släkten blandat med en himla massa plugga och dagen innan nyår (30e Dec) ska i flytta! Har så otroligt mycket att göra hela tiden, men det känns riktigt bra! 

1963

Det finns en serie av avsnitt i första säsongen av Doctor Who som heter "Marco Polo", och alla de avsnitten saknas! Avsnitten har blivit delvis rekonstruerade. Ljudet till avsnitten finns fortfarande kvar och många stillbilder, alltså fotografier. I rekonstruktionen av de avsnitten så har ljudet lagts ihop med stillbilderna. Det är alltså inga rörliga bilder i de avsnitten. Och vid vissa tillfällen rullar en text förbi som talar om vad som hände, eftersom man bara hör ljud och inte kan se det. Det är ju lite trist att original-avsnitten inte längre finns. Och det är även skumt att kolla på en serie med stillbilder. Men vad ska man göra? Jag vill ju gärna se hela Doctor Who, från början till slut utan att hoppa över någon story, så jag får stå ut! 
 
 

Favoritmusiken

Har pluggat, spelat Starcraft och pluggat igen denna måndagskväll! Det är skönt att bryta av lite med att spela faktiskt. Fokusera på något annat en liten stund. När jag inte spelar så pluggar jag och lyssnar på klassisk musik istället. Jag är ju ett stort fan av musik av äldre kompositörer, men även yngre! Just nu lyssnar jag väldigt mycket på Chopin. Och speciellt på "Nocturne in B-flat minor, Op.9, No.1". Jag tycker att den verkligen är helt otroligt bra! Har nästan satt den på repeat, haha! Det är lite coolt att man tycker att 200 år gammal musik är bra. Chopin skrev denna i början på 1800-talet (1830-1832). Jag blir så avslappnad av sådan musik. Lättast för mig att plugga till också. Det ska inte heller vara hög volym, utan vara mer som bakgrundsmusik. Jag brukar sänka så mycket att jag knappt hör det. Och det ska vara främst piano, ibland fungerar det även bra med fiol till så länge det är någorlunda lugnt. Detta är verkligen min typ av "terapi"! 
 
 
 

Repetition!

Det är så skönt att det inte är några nya grejer som har tagits upp under de 8 föreläsningar vi har haft. Mest repetition, några enstaka nya grejer. Min plan är att läsa igenom allt som vi har gått igenom; alltså kolla igenom varje presentation. Och sedan läsa på mer om det jag inte kan. Det här kommer gå bra! Har aldrig haft så lite som tre dagar på mig att plugga inför en tenta. Men så går det när man inte lyckas följa sin planering. Den labbrapporten var dessutom hemsk. Usch. Jag lär vara hemma de närmsta dagarna fram till tentan dessutom. Ska inte åka till killen alls eftersom att jag 1) Måste ha all tid till att plugga 2) Inte vill smitta honom. Jag saknar honom redan, även om vi umgicks igår. Men, det är bra att sakna varandra! 

Känslan när man...

... har skickat in labbrapporten och tagit bort vartenda flik i webläsaren som påminner om den! Nu är det dags för mig att plugga på min tenta. Har egentligen ingen ork, men jag har den om tre dagar! Och när den är klar så har jag äntligen jullov! Har i och för sig två labbrapporter till, och en presentation att fixa som ska in efter nyår. Yay.. Och så ska jag hinna fira jul och flytta också. Suck! Det kommer bli hektiskt, men får prioritera rätt! Jag är fortfarande dödsförkyld också. Vaknade imorse av att jag var tät i näsan. Jag har seriöst fyra nässprayer som alla är helt tomma. Fattar inte varför jag inte slänger dem när de är slut? Sitter desperat och försöker få ut minsta lilla droppe ur dem också! Det blir att ta en sväng till apoteket för mig. Lagom lämpligt att bli sjuk 8 dagar innan jul också. 
 
 

Starcraft 2

Har suttit och spelat Starcraft 2 med några klasskompisar och deras kompisar. Vi körde först 3v3 mot AI's och sedan 3v3 mot varandra. Vann första gången, förlorade den andra. Har egentligen tenta på torsdag som jag måste plugga på men jag orkar verkligen inte. Jag mår så sjukt dåligt, och genom att spela lyckades jag faktiskt glömma av det för en stund. När jag var upptagen med annat så "glömde" jag eller kände inte av att mådde superdåligt. Men nu gör jag det igen! Ska ta en värktablett och hoppas på att jag kan somna. Ska försöka gå upp tidigt och börja plugga imorgon. Jag lär få åka in till Allum och apoteket för att köpa nässpray.
Nu ska jag kolla lite Doctor Who innan jag somnar. Serien är riktigt mysig även om de överdriver lite i skådespeleriet. Doktorn verkar inte alls vara så jätte sur och "grumpy" som jag först tyckte. Lite åt det håller möjligvis, men inte helt. Helt klart värt att fortsätta kolla på! 

Sjuuuk

Det var faktiskt några månader sedan jag var sjuk, men nu är jag minsann det igen! Skönt att det ändå infaller när jag ändå inte kommer träna. Men känns som att jag alltid är sjuk innan/under tentan? Jag mår verkligen piss. Lymfkörtlarna är svullna = infektion. Snuvig och allt sådant. Huvudvärk. Vill sova! Men dumt att vända på dygnet. Bättre att gå upp tidigt imorgon för att plugga istället! 
Jag är hemma hos mig ikväll. Kände redan imorse när jag var hos killen att jag inte skulle orka åka till honom ikväll. Och jag gissade rätt! Ska bli skönt sedan när vi bor ihop, då ska han ta hand om mig när jag är sjuk, och jag ska ta hand om honom! Inte långt kvar nu heller! Redan tredje advent och om snart en vecka är det ju jul!? Har varit för upptagen för att ens tänka på julen känns det som. Knappt någon julstämning hos mig heller. Inget julpynt etc. Bara min moster som har julpyntat i köket och hos sig. Men jag får pynta och mysa till det nästa år istället!

Tandläkare och arbetsintervju!

I fredag var jag både hos tandläkaren och på intervju! 
Efter att jag berättat om mitt problem bestämde de att jag skulle få en bettskena och sedan tog de avtryck av mina tänder som jag har gjort en himla massa gånger tidigare då jag har haft tandställning. Jag kommer få hämta bettskenan redan på fredag. Skönt att få hjälp så snabbt! Sedan var det föreläsning och efter halva så åkte jag in till stan för att gå på intervju. Det var en gruppintervju med två andra, blir lite mer nervöst då tycker jag, men det kändes bra ändå. Nu ska jag bara vänta på att bli kontaktad så jag vet om jag fått det eller inte. Man vågar inte riktigt längre hoppas på att få ett jobb... Efteråt mötte jag killen i stan med äckligt lågt blodsocker. Jag börjar darra och blir extremt lättirriterad när jag inte får i mig mat. Jag är verkligen allt annat än gullig då! Vi handlade lite på systemet och Hemköp och jag mådde verkligen piss. Men vi hann köpa en Subway innan tåget gick och allt blev bra igen. Förutom att jag inte blev mätt utan ville bara ha mer... Kanske ska testa att äta den stora suben någon gång..?
 
Fått ett spännande paket från CDON!
 
 

Gårdagens utekväll

Jag och killen gick ut igårkväll med våra kompisar. Vi satt en stund hemma och drack innan vi åkte in till stan. Drack inte alls mycket, men alkoholtolerans nu för tiden är sämst. Jag dricker nästan aldrig längre. Drack bara en cider när vi var ute och slösade inga pengar alls, förutom 20 kr till garderoben. Snacka om billig utekväll! Och det var en lagom rolig utekväll. Vi gick dock rätt tidigt, redan innan 12 och var hemma efter ett. Trots att jag knappt drack något vaknade jag upp helt bakis. Illamående, huvudvärk och snurrig, yay! Men det försvann fort efter att jag tagit en värktablett, druckit vatten och fått i mig mat. Har försökt skriva labbrapporten hela dagen också. Det har inte gått så bra. Jag har mest suttit och letat upp vad man använder vissa lösningar till och hittar verkligen ingenting! Det tar dessvärre sjukt lång tid. Men bara att köra på och hoppas på att jag blir klar ikväll...

Tandgnissel

De senaste nätterna har jag blivit väckt av killen eftersom att jag gnisslat tänder. Han har vaknat och väckt mig och fått mig att sluta. Inatt väckte han mig tre gånger! Jag har bett honom att göra det för man märker ju inte riktigt själv att man gnisslar tänder. Det man helt enkelt gör när man gnisslar tänder är att man spänner käken och biter ihop och drar tänderna mot varandra. I längden så skadar det emaljen och tänderna slits ner. Kan bero på stress och andra saker. Jag brukar dock inte känna av att jag är stressad? Försöker alltid undvika det så mycket som möjligt. Däremot gillar jag att ha mycket att göra på samma gång. Jag har iallafall ringt till tandläkaren för att få hjälp med det. Och jag ska redan dit imorgon! Ska även ha föreläsning till tre och sedan, prick tre, vara på arbetsintervju. De ringde mig idag, igen, och hade korsförhör med mig. Jag fick väldigt mycket mer information nu om var det låg och vilken lön man får. Och arbetsintervjun är inbokad imorgon. Ska även ut imorgonkväll! Men jag gillar som sagt att ha mycket att göra. Får dock hoppa över sista föresläsningen imorgon.

Inställt :(

Jaha, då skulle jag visst inte iväg och jobba ändå! Lektionen var tydligen inställd och fick reda på det precis innan jag hade tänkt gå. Jag får iallafall betalt ändå eftersom att de kontaktade så sent. Liksom en timme innan jag skulle börja! Så det känns bra ändå. Nu kan jag sitta kvar hemma och fortsätta skriva min rapport. 
 
Min rapport känns dock sjukt snurrig. Man ska upprepa det man säger minst femtioelva gånger. Jag har inte skrivit klart allt än, utan sitter och ändrar om och försöker få en bra struktur i det hela. Det är inte så lätt det där! 
Jag är dessutom sjukt sugen på att köpa en massa snygga festklänningar. Jag brukar ju inte shoppa. Och när jag gör det så köper jag bara nödvändiga grejer som en jacka, eller skor. Eller elprylar...! I och med att vi ska flytta så vill jag ju spara varje öre jag har. Kommer nog få en del över, men det känns ändå bra om man har det. Så att om det blir dyrare än vad man har tänkt sig så har man ändå pengar man kan ta ifrån. Och det börjar verkligen närma sig nu! Det är 19 dagar kvar till nyår och helgen därpå ska vi flytta! Vi får lägenheten den 2e januari men vi kan inte få någon hjälp med flytt förrän under helgen därpå.

Hundvakt!

Jag är så sömnig! Sitter och halvsover och skriver samtidigt. Usch! Åt frukost förut och kollade på Doctor Who. Riktigt mysig serie faktiskt! Och gillar att avsnitten är så korta. Det är inte heller en sak som händer varje gång heller, utan "berättelsen" dras ut över flera avsnitt. Många serier som exempelvis Smallville och Fringe (för att nämna några) har bara en händelse per avsnitt. De hänger liksom inte ihop på samma sätt. Här avslutar de med en cliffhanger och man måste nästan bara se nästa avsnitt direkt. Jag har redan sett 9 avsnitt, av 42! Kommer ta en evghet att kolla klart hela första säsongen. Men det är skönt att ha en serie att kolla på och som inte tar slut.
 
Kollade buss förut till tjejen ska till senare. Trodde att jag bodde superlångt bort och att det skulle ta 1,5 timme att ta sig dit. Men uppenbarligen tar det bara 30 minuter? Senast när jag åkte från stan tog det dock över en timme. Inte så roligt! Men eftersom jag åker hemifrån kommdet de gå mycket snabbare! 
 
Det känns som att jag har skrivit för mycket på rapporten. Den ska vara max 8 sidor och jag är redan uppe i 6,5 sidor... Och då har jag inte skrivit klart resultatet, diskussionen och abstract! Jag får se om jag kan banta ner den lite sen...
 
Jag passar min mosters två små knasbollar! Det går rätt bra för de sover nästan hela tiden!
 
 

Godmorgon!

Har precis kommit hem och lagt mig i sängen! Har precis börjat med rapporten också. Laddade ner den som .docx så att jag kunde rätta orden. Det görs inte riktigt i Drive? I vilket fall som helst så har jag problem med var jag ska och inte ska sätta "s", samt byter hela tiden plats på was och were. Försöker tänka på det men lyckas tyvärr inte hela tiden! Är lite trött, men får väl ta lite Red Bull senare så att jag piggnar till. Jag ska även jobba i eftermiddag. Ska åka och hjälpa tjejen med läxorna som jag var hos förra veckan. Och det kommer nog gå superbra. 
 
Jag är riktigt sugen på att träna faktiskt! Men jag ska inte göra det förrän efter tentan den 19e december. Blir rastlös av att inte gå till gymmet och köra slut på mig. Somnar mycket lättare de dagar som jag har tränat. Och sover nog rätt så mycket bättre också. 
 
Det börjar likna något nu minsann!
 

And it continues...

Jag känner mig så effektiv! Så fort jag kommer igång så gör jag allt jag ska göra, och jag gör det snabbt också! Har skrivit klart metoddelen nu och hela rapporten är än sålänge på fyra sidor. Helt sjukt hur mycket jag har skrivit..! Nu är det bara abstract, result och discussion kvar. Lite jobbigare att använda engelskan. Måste komma på vad vissa ord heter och formulera sig på ett bra sätt. "Svenskar" ofta till det. Kommer korrekturläsa texten sen när jag är klar. Jag är iallafall klar för idag och ska skriva klar resten imorgon. Ska även jobba imorgon, men det hinner jag nog! Bara jag kommer igång liksom. Jag ska börja direkt när jag kommer hem, och ska inte gå och lägga mig och sova. 
 
Nu ska jag ta och äta lite mat innan jag åker in till stan för att träffa killen!

Labbdag

Det har varit en lång dag idag! Eller egentligen inte... Vi började 9 och jag satt lite innan och skrev på min rapport. Hade labben och skulle bara pipettera lite till 24 brunnar. Gick fort, och sedan hade vi föreläsning om jäst. Det var nästan bara repetition från tidigare kurser faktiskt. Kunde det mesta och satt och var supertrött under hela föreläsningen. Sedan hade vi labb igen där vi skulle mäta OD, optisk densitet, absorbansen, hos våra bakterier. Sedan var vi lediga en timme och kollade till bakterierna igen för att se om de blivit blå. Det hade de inte, så vi var lediga en timme till och kollade till dem igen, de hade börjat bli mer blå. Men sedan sa föreläsaren att vi inte behövde komma en till gång utan att hon skulle mäta dem åt oss. Sedan åkte jag hem! 
 
Vi fick även reda på vilka ämnen som vi ska presentera efter nyår också. Jag ska jobba med en kille i klassen och eftersom att jag ska flytta i början av januari så ville jag ha en så sen presentation som möjligt. Vilket han också ville. Ämnet som vi ville ha var dessutom på en av de senaste dagarna, den 14e januari, så vi tänkte slå till! Det var tydligen många som ville ha i slutet av januari så det var lite konkurrens. Men vi fick det! Så vi ska läsa och prata om influensa och bakterier. Verkar superintressant! 
 
Nu ska jag fortsätta på rapporten sedan äta mat och möta killen inne i stan!

Pluggtagg

Jag älskar Lindsey Stirling. Hon är en grym violinist! Jag har själv spelat fiol sedan jag var 7 år gammal. Nu var det dock ett tag sedan jag plockade upp min fina fiol. Har två faktiskt! En vanlig i trä, riktigt fin! Och så har jag en elfiol. Elfiolen är rätt tung och jobbig att hålla i en längre stund. Men man kan koppla in hörlurar så att man inte stör omgivningen. Rätt så bra när man bor i lägenhet! Jag ska nog faktiskt försöka spela mer sen när jag har flyttat. Är riktigt sugen på det!

Men tillbaka till Lindsey Stirling, en klar förebild! Jag sitter och lyssnar på hennes låt "Moon Trance". Älskar tempot. Vet själv hur svårt det är att spela så bra som hon gör. I den takten också! Riktigt grymt att lyssna på nu när jag pluggar också. Slutade redan vid 10 (började 9). Labben tog inte så lång tid som vi trodde. Vi gjorde dock fel, men blev ändå klara först av alla efter att vi hade rättat till vårt misstag. Vi ska testa att ge bakterier en viss antibiotika i olika koncentrationer och se om den vid lägre koncentrationer orsakar DNA skador. Koncentrationen av antibiotika är alltså inte tillräckligt stor för att bakterierna ska dö. Vi ska även testa c-vitamin och se om det också inducerar DNA skador. Motiveringen är att det tydligen är bra att dricka/äta mycket c-vitamin när man har urinvägsinfektion. Att c-vitaminet och syran ska hjälpa till att bli av med bakterierna. Det återstår att se vad resultatet blir! Vi kommer få reda på det imorgon. 
 
Nu ska jag fortsätta skriva på min labbrapport! 

Gammalt!

Detta blir ett nördinlägg. Men sådant gillar vi! 
 
Jag har börjat kolla på Doctor Who som kom ut på 60-talet! Alltså de allra första avsnitten, och ska försöka ta mig igenom från början till slut. Första doktorn spelas av William Hartnell. Jag har ännu bara sett 5 avsnitt, men första inkarnationen av doktorn verkar vara en lite sur och grinig äldre man. Det kanske ändras senare, det vet jag inte riktigt än, men spännande är det allt!
 
Avsnitten är 25 minuter långa och i första säsongen finns det 42 avsnitt. Det finns även 26 säsonger, i dessa är inte säsongerna från 2005 inräknade. Och totalt finns det även 799 avsnitt. 97 saknas dock. Så det är en hel del att kolla på! Serien kom ut -63 och är svartvit. De hade inte alls den upplösningen vi har idag och det är nästan jobbigt att kolla på serien på grund av det. Svartvitt och suddigt. Ljudet är inte heller det bästa. Det känns ändå som en typiskt "gammal" serie vilket är riktigt mysigt. Däremot var de inte så superbra att filma på den tiden, eller att klippa i filmerna. Vissa ljud är fördröjda och kommer inte riktigt där de ska. Kvinnorna framställs dessutom som mesiga. De skriker seriöst hela tiden och börjar gråta för ingenting. Männen är däremot starka och skriker minsann inte! Men, som sagt. Allt detta beror på att serien kom ut på 60-talet och det var en sådan syn man hade då (den synen finns dock tyvärr kvar än idag). Man hade inte heller kommit lika långt som vi har gjort idag med produktionen av våra serier och filmer. Jag tycker iallafall att det är spännande och mysigt att kolla på dessa avsnitt ändå. Jag vill ta del av hela Doctor Who kulturen. 
 
William Hartnell! Född 1908 och var den första inkarnationen av doktorn 1963-66. Gick tyvärr bort 1975, 67 år gammal. 
 

Effektivitet!

Jag känner mig så effektiv! Sitter kvar i skolan efter den allra sista presentationen som några i klassen nu har hållit. Har suttit och skrivit på min labbrapport och det går verkligen undan! Känner mig lite säkrare nu när jag skriver än tidigare och det är faktiskt till och med roligt att skriva! Jag har läst på lite om det jag ska skriva om (man ska förklara en massa begrepp och om hur man utför vissa metoder) så det känns bra! Jag har massa underbara klasskamrater som man kan bolla idéer med och som stöttar en. Vi samarbetar verkligen, trots att i skriver varsin rapport. Men det är så kul att man kan fråga dem om hjälp och att de gärna hjälper till och förklarar det jag inte förstår. Samma som att jag älskar att hjälpa dem med saker som jag förstår, men som inte de än förstår. Hade skrivit ungefär 200 ord innan jag satte mig för att skriva och är nu på 992 efter en timme. Rapporten kommer bli ungefär 8 sidor och jag är ännu bara på 1,5, men det går ändå undan! Jag ska träna ikväll och sedan åka hem. Åker inte till killen eftersom jag inte hinner plugga om jag åker till honom. Vi går och lägger oss väldigt tidigt hos honom eftersom han ska upp så tidigt. Jag börjar visserligen 9 men behöver inte gå upp lika tidigt som 5... Så jag hinner plugga lite ikväll! Ska satsa på att skriva klart den inom de närmsta dagarna. Tentan är på torsdag nästa vecka och jag måste verkligen börja plugga på den. Jag kommer därmed inte träna någonting den närmsta veckan förutom idag. Inte förrän jag är klar med tentan iallafall. Sedan ska jag nog ändå försöka ta mig in till gymmet och träna innan och efter jul. Och sedan flyttar vi! Det är bara 21 dagar kvar. Tre veckor! Helt sjukt vad tiden går fort. Och jag längtar verkligen! 
 
Nu ska jag ta och äta min mat som jag har värmt innan jag åker till gymmet och cyklar, tränar ben och axlar. 
 
 
Har tjatat på min kille att jag vill ha choklad vid ett visst tillfälle under månaden. Han köpte ingen choklad, men han köpte glögg med chokladsmak! Tyckte dock inte att den smakade så mycket choklad, men varm i kroppen blev jag allt!
 

Nya skor!

Jag gjorde ett impulsköp idag! Jag och killen skulle ta bussen idag. Innan vi ska gå så tar jag på mig mina skor och försöker dra upp dragkedjan, men den fastnar. Ber killen att hjälpa mig, men han tog i så hårt att dragkedjan gick sönder. Och det var lika bra det! Vi tejpade med rosa silvertejp så att skon hölls ihop iallafall. Och sedan gick vi ut i "snöstormen". Jag kunde inte gå för att jag hade så ont i tårna och det var så mycket att bära. Det blåste och snöade och var kallt. När det blåser så hårt så gör det riktigt ont i ansiktet. Bussen var försenad. Allt var försenat! Jag tog bussen till Allum där jag ska byta buss, men missade min. Lyckades växla till mig en femma och kunde lägga in alla mina väskor i ett skåp och så gick jag på skojakt! Och efter att ha kollat lite och fått hjälp av de i butiken så hittade jag ett par fodrade skor i läder som knappt har klack och som är såååå sköna att gå i! De fungerar även att ha med mina inlägg. Fördelen med vinterskor är ju att de är lite större innuti så att man får plats med tjocka strumpor och allt. Och mina inlägg fick plats, även om det var lite trångt för vänsterfoten (tror den är större än höger...). Men det töjs ut, och jag är supernöjd! Bild kommer möjligtvis senare.
 
Nu ska jag fixa mat och sedan tvätta håret och åka in till stan!

Ikea!

Jag och killen tog en sväng till Ikea med hans pappa! Vi har kollat på lite fler möbler innan vi åkte dit, så när vi åkte dit idag kollade vi hur stora de såg ut att vara; inte så lätt att avgöra när man ser dem på en hemsida. Stolarna var en besvikelse, så vi får försöka hitta några andra som verkar bra. Hittade två kontorsstolar, och köksbordet samt soffan vi tänkt köpa verkar perfekt! Det köksbord vi tänkt ha är 90x90cm stor. Men! Man kan dra ut sidorna från den (inga sidor som hänger ner) och göra bordet så stort som 168cm långt. Rätt skönt att ha ett litet bord till vardags, och om man bjuder över folk så är det bara att göra bordet större! Soffan är dessutom en bäddsoffa. Inte så superbekväm tyvärr, men den är bred och har en schäslong. Under den kan man även förvara saker. Smart! Vi ska även skaffa en Expedit-hylla som är 185x185 cm stort. Den har kvadratiska hyllor som man kan stoppa in lådor i och därmed använda som förvaring och inte bara bokhylla. Vi har inte köpt några av dessa än dock. Lite svårt när vi inte riktigt vet om vi får plats med allt. Men det känns ändå skönt att båda är överens om de grejer som vi har hittat hittills, så det blir nog bara bra! Vi köpte bara med oss några doftljus och lite skålar som var snygga. 
 
Smart förvaring!
 
 

Vintertid

Jag gillar verkligen inte snö! Om en liten stund ska jag ge mig av mot stan för att åka hem till killen. Jag prioriterade att göra labbrapporten istället för att träna. Ibland får man dessvärre göra sådana prioriteringar. Skolan går alltid först faktiskt. Jag har visserligen redan tränat 3 dagar denna veckan och tränat igenom hela kroppen. Och ska träna på söndag också. Så det är okej ändå! 
Hittade även ett par skor som jag hade förra vintern. De fungerar att ha med mina inlägg. Däremot är klackarna nerslitna, och snett dessutom, så det är inte så bra att gå runt i dem. Men jag ska gå och laga dem och ha dem tills jag kan köpa ett par nya, mycket bättre skor. Denna gången ska jag köpa utan klackar. Jag sprang alltid runt i klackar väldigt mycket förr. Men jag går så otroligt mycket varje dag, över 10,000 steg/dag, så klackar på ett par skor är inget alternativ längre. När jag flyttar kommer jag i och för sig bo närmare stan, med killen, så jag kommer inte längre gå den långa sträckan mellan bussen och honom, men platta skor är bara bekvämare. Klackskor är snyggt, och man får sjukt snygga ben och rumpa i det, men vem ser det när jag går i min vinterjacka egentligen? 
 
Såhär såg det ut utanför mig mitt på dagen. Och det gör det nog fortfarande också. Burr. 
 
 

Labbrapport

Ja, nu sitter jag här och försöker börja på labbrapporten. Det går så SEGT att börja. Det går verkligen inte. Men nu ska jag verkligen försöka! Upplägget är dock helt annorlunda från tidigare labbrapporter jag har skrivit och denna rapporten är så stor också. Den kommer liksom att vara runt 8 sidor (den får iallafall inte vara mer än det). Men det jag får göra är att läsa igenom labbhandledningen ordentligt och sedan bara börja. I can do this!
 
 
Såhär ser det ut på min skärm! Skriver rapporten i Google Drive, då slipper jag tänka på att spara och allt det där. Bara att stänga ner när jag är klar! Älskar att jag kan dela upp skärmen så med de olika apparna!
 
 
 

Frukost!

Och vad blev det till frukost? Risgrynsgröt! Har dessvärre inte gjort någon egen. Köpte Felix färdiggjorda. Testade ICAs och den var faktiskt inget vidare. Felix var mycket bättre! Nu har jag även utökat mitt kryddskåp med kanel! Jag älskar verkligen risgrynsgröt! Åt det väldigt mycket när jag var yngre. Och min mamma gjorde ofta saftsås. Helt enkelt en sås gjord på saft. Föredrog alltid hallon, det var så gott! Men nu har jag inte riktigt möjlighet till att göra det så jag får nöja mig med kanel och socker! Har ingen mjölk på för jag avskyr mjölk. Speciellt varm mjölk. Nu är jag ju medveten om att risgrynsgröt också innehåller mjölk, men jag gillar inte att dricka vanlig ren mjölk. Tycker det smakar förfärligt och jag mår bara illa av att dricka det. Har faktiskt gjort det i hela mitt liv. Bråkade en hel del med mamma när jag var liten om det. Hon ville att jag skulle dricka mjölk, men det ville inte jag! Och nu minns jag inte ens senast jag köpte hem mjölk faktiskt. 
 
 

Sven.

Satt och spelade Starcraft II hela kvällen igår med mina klasskamrater. Så otroligt roligt! Ibland sket det sig, ibland gick det superbra. Försöker alltid hitta en balans med motståndarna där det inte blir för svårt eller för lätt. Idag ska jag in till stan och träna också. Och har även lovat mig själv att skriva labbrapporten. Jag måste iallafall komma igång, det är det som är det svåra! 
 
Inatt har det stormat och snöat äckligt mycket. Jag gillar inte snö! Har inga vinterskor heller som jag kan gå i. Kanske dags att köpa nya? Eller så får jag hoppas på att snön försvinner och bara smälter bort. Det har även varit en kaos kring stormen också. Spårvagnar som har krockat, bilolyckor, försenade tåg, träd som har fallit. Men det verkar ha lugnat ner sig nu tror jag? Snön ligger visserligen kvar och det är nog fortfarande riktigt halt på vägarna. 
 
Men, nu är det dags för mig att äta en mysig frukost och tvinga ut hundarna i snön!

Score!

På spårvagnen till skolan idag såg jag en reklamskylt om att Göteborgs Symfoniorkester ska spela musik från ett flertal datorspel den 23-25 januari. Bland annat från Skyrim, Final Fantasy,Beyond: Two Souls, The Last of Us, Sonic the Hedgehog, Journey och Dead Space, med flera. Så det blir helt enkelt en datorspelskonsert! Och på fredagen den 24e kommer även Dreamhack att vara på konserthuset så att man kan få vara med och se en uppvisningsmatch i Starcraft. Verkar hur kul som helst, och jag och killen köpte varsin biljett till båda eventen! Och hur mycket gick det på per person? 150 kr! Vanliga priset för konserten var 380 kr, men eftersom båda är studenter fick vi betala 100 kr var! Och så fick vi betala 50 kr för uppvisningsmatchen istället för 99 kr, eftersom att vi skulle se konserten. Hur grymt är inte det egentligen? Är extremt taggad! 
 
 
 

Första arbetsdagen!

Idag var det dags för första arbetsdagen! Var lite nervös innan, visste inte riktigt hur mycket jag fortfarande kunde inom matematiken. Jag har läst så otroligt mycket naturvetenskap så det är svårt att inte försöka förklara på sin egna nivå. Man måste anpassa sig efter elevens kunskaper, inte det lättaste faktiskt! Jag själv tycker att man måste kunna mycket mer för att förstå vad saker och ting egentligen handlar om. Men det gick bra och kändes bra. Jag blir förhoppningsvis bättre på att anpassa mig efter elevens kunskapsnivå också. Tar nog lite tid att vänja sig dock. Detta var dessutom mitt första arbetspass. 
 
Det var ett helvete att ta sig ut till eleven också. Blåste och regnade riktigt ordentligt! Försökte kolla på GPSen på mobilen samtidigt som jag höll i ett paraply som höll på att blåsa iväg. Sjukt hur starka vindarna är! Men nu är jag i alla fall hemma och ska äta mat. Har även hunnit handla! Är ledig imorgon så jag ska nog ta och spela lite Starcraft ikväll med klasskamraterna. I helgen ska jag nog försöka få med killen också. Hade varit riktigt roligt! 
Tränade inte idag eftersom att jag inte hann. Och det var nog tur! Har träningsvärk överallt så det är skönt att vila kroppen lite. Däremot tränar jag imorgon och på söndag. 
 
Dags att äta lite mat!

Starcraft 2

Har suttit en stund och spelat Starcraft 2, och hjälp vad längesedan det var! Hade glömt rätt mycket, men kom ihåg det mesta sedan efter en stund! Jag gillar inte att spela mot andra, har nästan bara spelat mot killen och han spöar ju skiten ur mig... Men nu spelade jag med en klasskamrat mot AIs och det var riktigt kul! Sitter och snackar i Skype samtidigt som vi spelar. Jag föredrar att spela med Protoss och han föredrar att spela med Terran. Tillsammans blir man ett bra team. Terran har en bra första-försvar med Protoss är lite starkare i strid. Zerg är dock snabbast på att få upp sina enheter. Men de är inte så starka, däremot är de många!

Ska spela om en liten stund igen. Det är verkligen riktigt roligt! Dock måste jag fila lite på min "krigs-teknik". 
 
 
 

Krångel

Hela kroppen värker! Igår tränade jag biceps och rygg. Hade rätt mycket tid över så jag tränade mage också. Så otroligt skönt när man har mycket tid på sig att träna och kan gå igenom varje kroppsdel ordentligt. Däremot gillar jag inte när det är mycket folk på gymmet. Varje grej man vill använda är upptagen! Så det var tur att jag hade mycket tid på mig igår. Och det känns verkligen i kroppen idag.
Testade även en ny proteinbar där också. Med peanut butter and jelly... Det var skumt. Den var både söt och salt på samma gång! Lite som saltlakrits, förutom att det inte var någon salmiak i. 
 
Ledig idag. Men kan inte sova eftersom att det är några elektriker här som ska sätta upp lampor lite här och var. Men jag har mycket plugg att ta tag i! Dessutom har jag försökt installera Starcraft 2 i ett par dagar nu. Först fick jag inte ner installationsfilen. Sedan kom jag på att jag redan hade en på datorn, så jag startade den. Efter några (många) timmar var spelet nere, men när jag skulle starta det saknades en fil. Hittade inte heller programmet bland mina appar (man kan få upp en lista över appar och program som är installerade på W8), och när jag försökte avinstallera det så hittade jag den inte i listan över installerade program i kontrollpanelen heller. Och ändå hade allt minne försvunnit.. Hittade mappen för Starcraft på hårddisken, raderade och laddade ner installationsfilen från Battle.net igen, vilket fungerade. Laddade ner spelet, kom till 43% och då hade nedladdningen stannat. Startade om nedladdningen och den var helt plötsligt på 29%. Snacka om att bli irriterad! Att det ska vara så jobbigt att ladda ner ett ynka spel! Men, nu fungerar det äntligen så får hoppas att jag kan spela det idag!
 
 

I'm stuck!

Jag har blivit beroende! Doctor Who-spelet är sååå bra! Och jag fick min pojkvän att också börja spela på det OCH börja kolla på serien! Snart kan jag nörda mig med honom! Saknar att inte ha någon kompis som är lika geeky som jag är. Mina klasskamrater är visserligen lite geeky vad gäller molekylärbiologi, men inte när det gäller Doctor Who. Nu sitter jag i skolan med en klasskamrat och väntar på att åka till gymmet. Ska äta lite mat först som jag har med mig. Det var meningen att jag skulle skriva rapport, men icke!
Däremot är jag ledig imorgon, och på fredag, så jag sitter nog och skriver då istället. Har fått information av min föreläsare också om hur vi ska skriva rapporten så nu känns det mycket bättre! 

Köpa ny dator?

Jag och killen har suttit i ett par dagar och pratat om datorer. Om vilka komponenter han ska och inte ska ha. Nu menar jag alltså vilka han ska uppdatera. De flesta komponenter i datorn behövs ju. Det är nog inte alla killar som kan diskutera sådant med sin flickvän! Som både är intresserad av och det tycker att det är kul att snacka om, men även som kan lite om ämnet. Jag medger att saknar enormt mycket kunskap. Men jag kan fortfarande lite! Om jag lägger manken till kan jag nog lära mig mer. Men med studier, jobb och gym finns det dessvärre inte mycket tid över till övriga fritidsintressen. Får hoppas att flytten löser det problemet!

Lycklig tjej!

Den 27e november, förra onsdagen, släpptes Doctor Who: Legacy, ett spel för Andriod och iOS. Men, inte i Sverige! Jag kunde helt enkelt inte ladda ner det och var riktigt frustrerad, men nu när jag kollade igen så hade den kommit ut för oss som bor i Sverige! Spelet är gratis, däremot finns det minitransaktioner i spelet. Där man helt enkelt betalar en liten summa pengar för att köpa vissa saker i spelet som ger en fördel. Jag har testat att spela lite! 
 
Det man gör är att man först får doktorn och en följeslagare (companion) och med dessa två ska man attackera och döda fienderna. Det är typ som ett pusselspel, liknar Bejeweled, där man flyttar på färgade juveler (i detta spelet är det runda "bollar") och matchar ihop dem. I Doctor Who Legacy kan man flytta på dessa lite friare. Man kan flytta dem nästan över hela spelplanen, men det fungerar bara om man matchar den med två andra bollar av samma färg. Varje följeslagare har varsin färg. När man matcar en viss färg är det alltså den motsvarande följeslagaren, med samma färg, som attackerar. Om flera bollar matchas så ökar combon; fler attackerar och attacken på varje blir starkare. Under spelets gång får man även föremål och nya följeslagare. Dessa ökar även i nivå och man får poäng man kan dela ut för att öka vissa av deras egenskaper. 
 
Gissa vad jag ska göra hela dagen idag..? 
 
 

Leeeedig!

Åh så underbart att sova! Det känns dock som att jag sover hela tiden men är trots det trött hela tiden? Jag får väl skylla på vintern och det hemska mörkret! Idag är jag ledig och ska plugga lite och spela lite. Och ikväll ska jag åka till gymmet och träna! En lugn dag med andra ord.
 
Jag vet dock inte hur jag ska skriva min labbrapport. Det är så svårt att veta hur man ska börja och vad den ska innehålla. Vi har visserligen fått en lista på grejer som ska vara med i den. Men sedan så ska den vara skriven mer som en artikel, och jag har aldrig skrivit en labbrapport som det! Nu studerar jag visserligen på en väldigt hög nivå. Sedan när jag blivit forskare så kommer jag få skriva och läsa artiklar hela tiden, så det är ju på tiden att jag lär mig det. Men ska försöka prata med kursledaren på tisdag och få klarhet över ett och annat. Två veckor tills den ska lämnas in, men hade varit skönt om den blev klar tidigare. Har tenta om 17 dagar också!
 
 
Såhär ser jag ut i vinter! Vit mössa med pälsboll av tvättbjörn, sjukt fin, köpt på NK! Grå, stickad halsduk från Lindex. Matchar mina gråa vantar som hänger ut från fickorna! Och vinterjacka, Woolrich, också köpt på NK. Varmt och mysigt! Och jag ser asiatisk ut när jag ler! Om man kollar på ögonen...
 
 
 

Headaaaache

Usch, mitt huvud gör så ont! Har haft ont ända sedan jag kom hem från gymmet, vid 4 tiden. Brukar inte ta en värktablett eftersom den brukar gå att klara av och försvinner av sig själv efter några timmar. Men nu har den bara blivit värre och värre! Har till och med problem med att ha det ljust. Känns inte så bra att sitta vid datorn då, hmm... Så jag tog en värktablett nu och får hoppas på att den fungerar. Händer ofta att det inte fungerar alls. Men får se! Avinstallerat en massa program på datorn nu och håller på att laddar ner Starcraft II. En klasskamrat spelar det så tänkte spela med honom! Dessutom var det ett tag. Ska dock bli skönt när jag får min egna stationära dator med en stor intern hårddisk i, så att jag slipper installera och avinstallera hela tiden! Min dator har ju bara 128 gb SSD. Det går snabbt, men får inte plats med mycket. Min nya dator kommer ha 120 gb SSD och så ska jag försöka köpa till en HDD på 500gb eller 1000 gb. Det är som tur är inte så farligt dyrt. Kommer installera OS på SSDn och spelen på HDDn. Kommer bli asbra! 
 
Köpte en ny bravo-juice idag också! Brukar dricka den med äpple, apelsin och passionsfrukt. Men nu testade jag en ny smak med äpple, kiwi och passionsfrukt. Ingen höjdare faktiskt. Den var väl drickbar, helt okej, men inte alls lika god som den andra. Däremot är det ju alltid kul att testa något nytt! 
 
 

Första advent!

Kort sammanfattning av denna helg är: slapp. Har inte gjort något annat än att slappat och spelat. Igår var jag och killen helt ensamma hemma hos honom så vi kollade serie, spelade, kollade serie, spelade etc. Och åt mat såklart! Han skulle jobba idag så vi åkte in till stan. Båda hade ju glömt att ladda sina busskort också, yay! Men som tur var hade jag ett kontantkort vi både kunde åka på. När vi åkte förbi Kungälv såg vi en stor gran på torget som folk dansade runt. Gör man det redan den första advent!? Känns som att det är en sån hysteri kring julen. Ja, julen är mysig, men allt är så himla överdrivet nu. Julpynt så fort Halloween är slut, och julmust och pepparkakor till och med innan Halloween. Jag kunde till och med känna doften av lussebullar i centralen för bara några veckor sedan. Att göra allt det där i december är okej. Det är först i december som jag anser att julstämningen ska komma. December ÄR typ julen. 24 dagar av väntan till höjdpunkten. Och det är mysigt. Men man kanske ändå ska tagga ner lite och börja med allt juligt tills nu. Tills idag, första advent.
 
Jag passade på att träna idag eftersom jag hoppade över att träna en massa dagar den senaste veckan. Men nu har jag iallafall tränat fyra dagar! Både cyklat en timme, tränat ben och axlar. Gick även och handlade efteråt. Hinner aldrig det i veckan eftersom jag börjar 13 och slutar 15 nästan varje dag. Och nu är jag dödstrött. Har lust att lägga mig och sova tills tidens ände. Men jag måste tyvärr skriva min labbrapport =/
 
Köpte lite choklad när jag handlade. SÅ GOTT.
 
 
 


Instagram
RSS 2.0