Letar resor...

Vet att jag nyss kom hem från Frankrike, men nu sitter jag och killen och kollar resor igen... Vi firar ett år om någon månad så vi vill göra något speciellt, som att åka till London, kryssning till Kiel eller bo på The Reef Hotel. Vi kollar runt lite och jämför priser. Har ju inte så jättemycket pengar nu efter Frankrike och all shopping. Och för att inte tala om hur många gånger vi åt mat på restauranger... Så det blir till att leva lite snålt den kommande månaden tills jag får lön. Jag ska jobba fyra dagar nästa och det ska bli mer! 
 
Jag är iallafall mest taggad på att åka till London. Det verkar roligast. Jag vill ut och upptäcka saker. Sightseeing!
 
Från det ena till det andra! En ny säsong av True Blood har kommit ut! Och Dexter kom ut idag! Nu väntar jag bara på Suits och Breaking Bad också. Måste ju ha något att kolla på i sommar. Har inte sett klart hela Mad Men än heller, men den ser jag nog klart de närmsta dagarna. 
 
 
Firade 11 månader för två dagar sedan. Snart är det ett år!
 

Kalorier!

Kalorier. Det enda man snackar om nuförtiden. Men få verkar veta vad det egentligen är. 
- "Ät mindre kalorier"
Och så slutar det med att tallriken är full med sallad. Att äta mycket kalorier är inte bra nej. Men man behöver fortfarande ha dem för att leva. Det är energin som får kroppen att fungera. Utan energi dör man. Utan mat dör man. 
Man ska äta en balanserad kost. Och tänka på vad mer än kalorierna som finns i maten. Kalorierna är inte allt. Du behöver fortfarande få i dig vitaminer och mineraler, fibrer, fett, proteiner etcetera. Man ska inte banta eller äta dieter. Man ska inte ändra sin livsstil några månader för att sedan gå tillbaka till sina gamla vanor; det var dem som fick dig dit du är nu. Hur man äter måste vara en del av sin livsstil för att man ska må bra. 
 
Många gör misstaget med att börja banta. Äter mindre eller nästan ingenting alls. De når sitt mål och börjar äta som vanligt igen. Kroppen har ställt in sig på svält; för det är det den gör när den inte får sin energi den behöver. Vad gör en kropp som får mat efter att ha svultit? Återställer det den har förlorat. Lägger på sig allt som har försvunnit; men även mer. Det blir vad som kallas "jojobantning". Man går ner, men går upp och väger mer än innan, går ner igen etc. Och så håller det på. 
 
Ät rätt från början. Tänk på vad som finns i maten och inte enbart på hur många kalorier det finns. Det är mer än kalorier kroppen behöver för att leva och må bra.
 
 
 

Sverige!

Landade på Landvetter i Göteborg igår runt halv tolv på natten. Regnigt och 8 grader. Usch.
Men det är skönt att vara hemma ändå. Skönt att återigen få rutiner och förstå språket och hur samhället fungerar. Idag är det bara chill som gäller. Imorgon ska jag försöka träna och sedan är det jobb som gäller! Undra om det är en bra kombination? Träna och jobba efteråt... Får se hur det går! 
Trodde att jag hade gått ner i vikt under dessa två veckor som jag varit bortrest, på grund av att jag inte kunnat träna. Jag kan ju uppenbarligen inte gå upp i vikt genom att äta, utan måste träna också... Men icke! Jag hade gått upp minst ett kilo och väger numer 51 kg! Så otroligt glad! Ska försöka träna ordentligt nu i sommar så att jag går upp mer.
 
Flög med Norweigan. Modernt och fräscht flyg. Bästa jag någonsin flugit med! Lyckades fånga solnedgången med min Nokia också! 
 

Födelsedagsfirande

Vi åkte till Le Lavandou igår och låg på badstranden en stund. Det var disigt men ändå rätt varmt ute. Jag tyckte att det var skönt att solen inte stod på så mycket. Vi badade också, och det var svinkallt! Men vi var ändå i vattnet en stund och simmade till en liten brygga/flotte som fanns längre ut. Det blåste mycket och var en del vågor så det var jobbigt att simma. Mot stranden var det mycket lättare! Tycker de är så himla roligt med vågor.
 
Vi åt senare på en restaurang på stranden innan vi åkte in till Le Lavandou för att äta glass. De tog inte kort så vi sprang runt i hela stan och letade efter en bankautomat. Länge. Men sedan hittade vi i en och gick tillbaka. Det fanns fyra diskar med glass! Jag valde crème brûlée, choklad och hallonglass. Så otroligt gott! 
 
Sedan åkte vi hem och låg vid poolen (som vanligt). Badade lite, duschade och sedan fixade vi oss. Vi gick till en restaurang som låg i närheten där vi bor. Vi tänkte dricka lite och äta, så beställde in vin, cocktails och lasagne till mig! Riktigt mysigt! Dock smakade drinkarna inte någon alkohol (både bra och dåligt), men den sista jag beställde smakade alldeles för mycket...
 
Idag är det väldigt molnigt ute så det går inte att sola.. Så får väl se vad vi hittar på. Idag är näst sista dagen här =/ Imorgon åker vi hem igen...
 
 Fick en födelsedagspuss!
 
 Fransmän och rondeller alltså...
 
 
 
 
 
 
 

21 år!

Idag är det min födelsedag och jag är fortfarande kvar i Frankrike - underbart! Min åttonde födelsedag firade jag i Legoland i Danmark, och när jag fyllde sjutton var jag i Israel. 
Idag är planen att åka till en badstrand och sedan äta en lång mysig lunch. Ikväll vill jag gå till en restaurang som ligger nära där vi bor och äta (surprise) lasagne och ta något att dricka. 
 
De senaste dagarna har vi inte gjort något speciellt. Vi har mest legat vid poolen och stekt oss och badat. Det har varit riktigt kallt i vattnet de senaste dagarna. Både i poolen och i havet som vi var vid igår. Poolen går att bada i, men havet var dessvärre alldeles för kallt. Doppade mig en gång, men fötterna domnade bort så jag sprang upp ur vattnet igen och nöjde mig med att sola. Men förhoppningsvis är vattnet varmare på det andra stället vi ska bada på idag...
 
Fick nyss min present av killen som var ett halsband i guld med ett litet hjärta på. Så otroligt fint! Dagen börjar bra och kommer förhoppningsvis fortsätta minst lika bra!  
 
 
 
 

Utflykt!

Idag bestämde vi oss för att åka på utflykt! Hotellet verkar vara fullbokat så vi bestämde oss för att åka och upptäcka lite av Frankrike istället för att ligga och bada i en fullpropp pool. När vi åkte ut från halvön där vi bor var det världens kö in dit. Inte så konstigt med tanke på att det finns väldigt många badstränder där. 
Vi åkte till La Londe och gick på marknaden där. Det var väldigt mycket folk och var varmt, men annars var det mysigt! Älskar lukterna av oliver, grillat, lavendel och alla olika kryddor som de säljer. 
Jag hittade dessvärre ingenting, men det var nog bara bra, måste spara pengarna! 
 
Vi åkte senare till en by lite högre upp. Smala gator, små butiker och söta hus! Väldigt fint, med vacker utsikt. Hittade en restaurang som vi åt på också. Beställde en hel meny så det blev både förrätt, huvudrätt och dessert. 
Åt ceasarsallad som förrätt. Riktigt gott, även om jag inte gillar sallad särskilt mycket... Och osten är gudomlig! Till huvudrätt åt jag grillad kycklingfilé och till efterätt blev det panna cotta med hallon och cocoskaka. Efter all den maten rullade jag ut därifrån! 
 
Efteråt gick vi runt en liten stund till innan vi bestämde oss för att åka hemåt. 
 
Här är lite bilder från idag. Använde mitt 50mm objektiv vilket dessvärre gav sämre fokus på vissa ställen. Nästa gång ska jag nog inte ha så stor bländaröppning...
 
Sallad med senapsdressing (MUMS), bakpotatis och kycklingfilé
 
Panna cotta med hallon, cocoskaka, jordgubbe, kiwi och ananas
 
Espresso, fruktmousse, macaron, fruktsallad och chokladkaka
 
 
 
 

Heldag vid havet!

Igår åt vi frukost vid 9 och åkte in till ett badställe vi inte varit på innan. Tyvärr var det för mycket klippor och småsten på stranden, och vattnet var fullt av tång och alger så vi ville inte bada där. Vi stannade ändå en stund innan vi åkte vidare till ett annat badställe, och det var perfekt! 
Vi badade direkt när vi kom dit och vattnet var blått och extremt klart. Inga alger eller tång! Efter att ha gått ut i vattnet några meter bottnade jag inte längre heller! 
Direkt efter att vi hade badat gick vi upp till en restaurang som låg precis vid stranden. Jag beställde filé mignon, och har aldrig ätit något godare! 
Vi gick ner och badade igen efter att vi hade ätit och stannade kvar i några timmar. Perfekt dag!
 
Idag är det utcheckning för de som bor här (vi ska dock stanna kvar en vecka till) så det kommer nog vara rätt så lugnt vid poolen idag. Det bor en svensk familj här med tre jobbiga ungar som verkligen kan få checka ut. Ungarna springer runt och sprutar vatten på allt och alla...
 
 
   
 

Saint Tropez

Igår var det molnigt hemma hos oss i Hyères så vi tog en sväng till Saint Tropez. 
Vägen dit från där vi bor är rätt brant och riktigt läskig att åka bil på (åker runt i bergen). Sitter och har världens panik hela vägen... Men vi överlevde!
I Saint Tropez var det klarblå himmel och strålande solsken! Ett flertal yachts låg dessutom i hamnen, och vet inte hur många ferraris, porsches och lamborghinis vi såg på gatorna... I butikerna fanns det nästan bara märkeskläder, och restaurangerna var riktigt dyra och fina. Kände sig inte riktigt hemma där, men Saint Tropez är i övrigt en väldigt mysig stad med gamla gator och hus. 
Vi gick runt i några butiker och jag köpte ett snyggt linne och en keps; behöver verkligen det så att jag inte ser ut som en tomat i ansiktet...
 
Efter att vi var i Saint Tropez åkte vi upp i bergen till en mysig by och åt middag på en liten restaurang. Jag som är galen i lasagne valde självklart det och jag blev inte besviken!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hyères

Landade i Nice i lördags och hela resan gick bra. Fick en chock av värmen! Vi hyrde en bil i Nice och började åka ner mot Marseille, men stannade några mil därifrån i Hyères, där vi bor på ett riktigt fint hotell! 
Poolen ligger precis utanför dörren! 
Har badat i havet, men mest i poolen. Fransmännen kan tyvärr inte engelska här heller, så har fått plocka fram mina gamla franskakunskaper. 
Vi har gått på en marknad och hittat en klänning till mig för 15 euro. Igår köpte jag även en till klänning för 9,90 euro. Rätt billigt! Här kan man dessutom köpa sprit i matvarubutiker, och de kollar inte ens legitimationen även om åldersgränsen är 18 år. Ovant!
 
Men det är soligt här och oftast över 25 grader varmt. Helt underbart! Har inte bränt mig nästan alls under de senaste dagarna som tur är. Bara lite lätt, men har blivit brun direkt efter. Skönt att man har en såpass bra hud och slipper bli knallröd och sedan vit igen!
 
 
 
 
 
 

Äventyr!

Nu är det dags för mig att sova! Vi ska vara i stan senast 4.20 för att ta flygbussen till landvetter. Blir inte att sova så länge, men kan ju alltid ta den lilla sömn man får! Flyget avgår 6.30 och vi kommer mellanlanda i Köpenhamn innan vi slutligen landar i Nice vid halv 12 på dagen. Tror det är bra att få lite sömn när den kommande morgonen kommer vara hektisk. 
Har flugit totalt 6 gånger tidigare, till tre olika länder (Frankrike, Polen och Israel). Senast jag flög gjorde jag det helt ensam, vilket var lite läskigt. Sjukt hög säkerhet i Israel! 
 
Längtar verkligen till morgondagen! Ska ligga på en strand och sola i två veckor, och shoppa och bara njuta av allt som franska rivieran har att erbjuda!

Packa!

Jag är helt slut! Efter att ha jobbat fyra dagar i sträck, varav jag igår och i förrgår har jobbat dubbelt, så har jag otroligt ont i kroppen och är helt slut. Att jobba på Clarion Hotel är dessutom inte riktigt min grej. De förväntar sig att man ska städa 18 rum på 6 timmar. Tre rum per timme. 20 minuter per rum. Att byta alla lakan och städa rummet så att det ser beboeligt ut tar mer än 20 minuter. Men uppenbarligen måste man fuska för att klara av den tidspressen. Mår otroligt dåligt både fysiskt och psykiskt av att ha den pressen på sig så jag sa helt enkelt att jag inte vill jobba där. Visst, det är synd att jag inte kommer ha ett sommarjobb, men jag tänker inte ställa upp på ett sådant slavarbete och förstöra min kropp på det sättet. Avslutat kapitel. 
 
Imorgon åker jag till Frankrike! Håller på och packar nu och är nästan klar. Håller på och rensar kameraminnena så att jag kan ta massa kort. Vet inte hur många linnen jag har packat ner och de tar ju ingen plats heller så väskan bli aldrig full! Jag ska nog dock skynda mig lite så att jag hinner äta och kan åka till killen. Det går ingen buss från mig inatt (flyget går 06.30!), så vi sover hos honom och blir körda in till stan! :D
 
 
 

Kista Galleria

Jag och hela familjen åkte till Kista Galleria igår för att äta på Jensens. Men vi åkte in tidigare för att gå runt i butiker. Jag hittade tre linnen som jag köpte, och ett par svarta skor jag ska ha när jag jobbar. De jag har nu är riktigt snygga, men de är ett par finskor och är inte bekväma att gå runt och jobba i, så jag hoppas att dessa ja köpt nu är för det första godkända och för det andra är sköna att gå i. 
Inget speciellt är planerat för idag och dessutom så regnar det utomhus. Så får se vad som händer!
 

Choo choo!

Sitter äntligen på tåget efter massa springande hit och dit. Men alla ärenden är avklarade och jag kan sitta och luta mig tillbaka på tåget. Ska bli kul att träffa hela familjen igen! Min ena syster har dessutom med sin katt Zelda, en ragdoll. Den är så otroligt söt! Och så ska jag få mysa med min älskade kanin Cocktail också! Min lillaasyster Sarah tar visserligen hand om den nu. Men hon kommer alltid att vara min lilla pälsboll.
 
Jag har fixat ett fletal serier jag ska kolla på vägen; Mad Men, Sherlock och Doctor Who. Har aldrig sett Doctor Who så det ska bli spännande! Mad Men har jag sett till avsnitt 8 på säsong 5, och Sherlock har jag sett första säsongen på. Så jag har mycket att göra! 
 

Stockholm!

Idag bär det av till Stockholm!
Biljetterna är redan hämtade och innan jag åker till tåget ska jag till min mormor för att lämna pengar hos hennes, och sedan ska jag handla resekost! Ska bli segt att sitta i över 4 timmar på tåget men jag har datorn och massa serier med mig. 
Allt är dessutom redan färdigpackat. Kom hem vid halv 8 på morgonen och hällde ut allt ur mina väskor som jag sedan packade med lite linnen och shorts. Ska bara stanna till på tisdag så det är inte så jättemycket jag behöver ta med mig. 
 
Är riktigt trött nu och vill bara sova, men finns ingen tid till det just nu! Dags för mig att promenera bort till min mormor!

Fribiljett!

Somnade inatt med en otroligt jobbig huvudvärk; förmodligen migrän, och vaknade upp med den också. Allt bara blixtrade och jag kunde knappt hålla ögonen öppna utan att det kändes som att någon stod och slog en hammar inuti mitt huvud. Jag gick upp tidigt på morgonen vid 4-5 och tog en värktablett och kunde återigen somna om! Som tur var hade en försvunnit när jag vaknade nästa gång. 
 
Gick upp sedan vid 8 eftersom att jag hade planerat att tvätta. Går in i torkrummet och ska sätta på fläkten, och självklart fungerar den inte. Suck. Tvättade ändå och hängde ut allting utomhus istället. Torkar faktiskt mycket snabbare! Och nu har jag inget speciellt för mig. Det som är så underbart med att vara ledig! 
Har spelat lite Don't Starve och har överlevt 20 dagar än sålänge! Förhoppningsvis lyckas jag överleva lite längre än så...
 
Fick ett mystiskt brev på posten häromdagen... Det var tydligen från Excet i Göteborg med en fribiljett som gäller hela detta året. Nere i brevet står det dock att åldersgränsen är 22. Och jag som inte ens har fyllt 21 än... Men om jag får tillfälle till det så ska jag nog se om jag kan smita in där ändå! 
 

Gårdagens grillfest

Lite bilder från igår! :)
Var riktigt kul att använda kameran igen faktiskt! Saknar att fotografera så det är synd att jag inte gör det oftare. Älskar dessutom mitt 50 mm fasta objektiv, mums! Kameran ska lätt med till Frankrike!
 
 
 
 
 
 
 
 

En vinflaska senare

Riktigt go grillfest! Hade otroligt roligt och det var så mysigt! Trodde inte att så många i klassen skulle komma; och nästan alla gjorde det! 
Åt god grillad mat och drack lite grann. Klassen är så flummig och rolig dessutom! Det var helt enkelt underbart! Dock hade jag huvudvärk innan jag åkte dit, vilken förvärrades. Så jag åkte hem innan 12 eftersom mitt huvud bultade så. Migränliknande.. Beror väl på att jag är ledig nu, så ska jag få världens jobbigaste huvudvärk.. Usch! 
 
Fotade en bild på min vinflaska. Eller i... Tycker det blev riktigt coolt! En av klasskamraterna tyckte att det såg ut som en livmodershals som var taggad med GFP. Molekylärbiologi humor? 
 
 
 
 

Kvällens "outfit"...

...som det tydligen heter? Är inte riktigt så mycket för mode, shopping, smink och kläder. Men såhär ska jag se ut ikväll! Tror jag har fixat till håret någorlunda bra. Det brukar alltid bli så platt och rakt efter några timmar. Otroligt trist! Men nu har jag stoppat in Björn Axéns hårmousse i fågelboet så får väl se om det stannar så resten av kvällen! 
 
Om ca en halvtimme ska jag åka in till stan och försöka hitta hem till min klasskamrat som ska ha grillfesten ikväll.  Jag är så taggad! Har köpt mousserande vin som jag ska smaska på ikväll. Kan inget om viner och alkohol men hoppas att det kommer smaka ändå!
 

SISTA TENTAN SKRIVEN!

Så glad och lycklig och nöjd och allt det där! Sista tentan är skriven och nu har jag sommarlov! Ska bli så skönt att få vila hjärnan i tre månader. Till hösten påbörjar jag mitt tredje år och ska läsa molekylärbiologi och mikrobiologi på hösten. Och förhoppningsvis immunologi på våren och skriva kandidaten inom det också. 
 
Tentan var jobbig. Det var mycket att skriva och som tur var kunde jag det mesta. Det var dock en fråga som var uppdelad i två med totalt 10 p som jag var osäker över. Först hade jag totalt hjärnsläpp och förstod inte vissa termer (tentan är dessutom på engelska). Men sedan skrev jag det jag trodde och hoppas på att det är rätt. Är dock väldigt osäker på det. Och jag får inte resultatet förrän den 26e juni.. suck. 
 
Men idag är det grillfest och dags att glömma allt vad problem heter! Har marinerat min köttbit nu för ikväll och köpte dricka påvägen hem. Bangar träningen idag, jag vill bara vara hemma och inte ha något att göra. Behöver trotsallt en paus nu med tanke på att jag ska resa runt som en galning de tre närmsta veckorna. 
 

Snart är det imorgon!

Förväntar mig strålande solsken och klarblå himmel. Minst 25 grader varmt också. 
Jag har tentan vid 10 men ska gå upp tidigare så att jag hinner dra igenom allt en snabbis (sistaminuten plugg, yeah!). Och så att jag hinner äta en god och stadig frukost. Sedan ska jag göra tentan och klara den. Hur svårt kan det vara egentligen? 
Sedan åker jag hem och marinerar köttet innan jag åker iväg och tränar. Efter träningen ska jag köpa dricka och sedan åker jag hem. Därefter är planen att äta, och sedan fixa mig innan grillfesten på kvällen. Och det är främst av den anledningen som det ska vara strålande solsken. Ska även ta med mig systemkameran, så förhoppningsvis drar vi inte ut, utan stannar kvar i lägenheten och festar. 
 
Ikväll ska jag ligga i sängen och fortsätta plugga. Men jag har chips, popcorn och dip som jag ska trycka i mig, vilket jag verkligen förtjänar. Killen är i Trollhättan och festar med sina klasskamrater eftersom han gjorde sin sista tenta idag. Så jag får vara ensam ikväll =/ 
 
Såhär ser prognosen ut för imorgon! Hoppas verkligen att det blir varmare...
 (Brukar ofta stå "En relativt dålig tid för motion utomhus", undra när det egentligen är en bra tid för det... Vädret försöker få mig att inte träna =/)

Gelaskin

På http://www.gelaskins.com/ kan man tillverka sina egna gelaskins till sin telefon/laptop. Satt och fixade lite själv och är hur taggad som helst på att skaffa en till min laptop! Lär väl skaffa en med en egen bild till nästa telefon jag köper också. Jag som har fotat en del tidigare har ett flertal bilder som jag är nöjd med. Har redan använt en bild på mina kuber som jag skapade en snygg canvastavla av. Varför köpa tavlor i butiker när man kan skapa egna? Blir mer personligt då. Skulle gärna göra fler canvastavlor med mina bilder men det är tyvärr inte särskilt billigt. Jag får helt enkelt göra det i framtiden när jag har jobbat!
 
Såhär hade jag iallafall tänkt mig att min gelaskin till datorn skulle se ut. Jag är ju en nördig molekylärbiolog och det hade varit kul att sitta med en sådan när man pluggar i korridorerna på Medicinareberget vid Sahlgrenska. Bilden visar agarplattor med bakterier som uttrycker GFP i UV ljus.  
 
 
 

Kalender

Uppdaterade min kalender på datorn för den kommande månaden. Den är rätt så full...
 

Godmorgon!

Vaknade av min moster hundar som började skälla av okänd anledning. Och inte slutade de heller! Så fick gå upp till övervåningen och få tyst på dem. Det var nog lika bra ändå även om jag gärna hade legat kvar någon timme till.. Men nu är jag iallafall vaken och äter frukost och dricker redbull. Vet, inte så jättebra, men jag har ingen mjölk så att jag kan dricka kaffe, så det får bli Red Bull. Dessutom är det riktigt gott, även om en varm kopp kaffe är riktit gott det med. Speciellt med marabou-black chokladbitar i! Ska försöka äta upp så fort som möjligt så att jag kan påbörja plugget, surprise! En klasskamrat har lovat att hjälpa mig med några delar jag inte förstår, så vi ska snacka i Skype. Riktigt smidigt faktiskt! 
 
Lekte lite med filter i min telefon i appen Instagraph. Finns tyvärr inte Instagram til WP än. Förhoppningsvis kommer det komma. Med Instagraph kan man iallafall fota, sätta på filter och ladda upp på Instagram, så det är väl inte helt handikappat ändå.
 

Serieilska

Åh, jag blir så arg! 
Jag älskar att kolla på serier. Speciellt om de är bra och man får en "relation" med karaktärerna. Så det absolut värsta som kan hända är när serier, helt utan förvarning stängs ner!
Exempelvis; Heroes, Eureka, Merlin och Terra Nova.
Att House, Desperate Housewives och Smallville har avslutats går ju att förstå då de har pågått i ett visst antal år. Men Eureka, exempelvis, var hur bra som helst. En typisk serie för mig som är dödsförälskad i vetenskap. Visserligen är det en sci-fi serie, men det är idéerna om hur långt man kan gå med vetenskapen, eller drömmen om vad man kan göra med den, som är så spännande och rolig. 
Och sen Merlin. Så otroligt bra! Rolig och älskar karaktärerna. En riktigt spännande serie och huvudpersonen är hur go som helst! Men ska man fortsätta med den? NEJ. 
Andra serier som How I met your mother, och Two and a half men får pågå i evigheter. Men serier som faktiskt är bra och spännande ska man bara stänga ner hur som helst. Inte okej. 
 
Längtar i alla fall till sommaren då ytterligare serier som jag brukar kolla på kommer ut: 
- True Blood (16/6)
- Dexter (30/6)
- Breaking Bad (14/7)
- Suits (16/7)
 
 

Seven years later...

Handlade tidigare idag för grillfesten vi ska ha på onsdag efter tentan; blev en mumsig entrecôte med vitlökskroketter. Var dessutom hungrig när jag handlade vilket ofta brukar resultera i att jag köper allt jag är sugen på. Vilket inte är särskilt smart... Nu är jag dessutom hungrig igen så det blir väl till att laga mat snart. 
Och lilla jag bara pluggar och pluggar. Har läst allt om och om igen, och kommer göra det minst en miljon gånger till. Jag är så trött på det. Känns som att jag kan det, men jag vet att jag inte gör det. Har ingen lust, men måste. 
 
I vilket fall som helst så hittade jag ett linne jag har haft sedan jag var 14; och som fortfarande passar! Helt sjukt att jag inte har växt mer de sju senaste åren. Minns att det var mitt favoritlinne och jag förstår varför. Tycker att det är riktigt fint faktiskt! Tog en bild i spegeln med min telefon och bröt två av mina regler. Man ska varken fota med mobil eller i en spegel! Men att ta fram systemkameran och hitta något bra sätt att fota med den var helt enkelt bara för komplicerat. 
 

Prokrastinering!

På plats i skolan! Klasskamraterna kommer vid 9 men jag sitter redan här och pluggar (läs: prokrastinerar). Längtar verkligen till på onsdag nu. Jag vill ha sommarlov så jag kan åka till Frankrike och ligga på en strand vid havet och läsa en bra bok. Vill inte sitta inomhus med huvudet i datorn/kursboken när det är sommar ute. Längtar lite efter att få åka till Stockholm också, ska bli kul att återigen få träffa familjen.
 

Hörlurar!

Nej, nu går det inte att läsa mer. Läser och läser men tar inte till mig någonting av det. Försöker förstå men går inte. Imorgon ska jag in till skolan och plugga klasskamraterna. Förhoppningsvis hinner vi gå igenom allt vi ska kunna och hinner repetera allt. Känner att jag lär mig mer av att prata och förklara om det. 
 
Var inne i stan en sväng idag och köpte ett par nya hörlurar eftersom att mina hade börjat glappa. De jag hade förut var a-Jays one, och de suger. Tredje gången de har gått sönder, och det har inte ens gått ett år sedan jag köpte dem! Ska lämna tillbaka dem och kräva pengarna tillbaka. Dessa jag köpte nu heter Urbanears Bagis. De finns i ett flertal färger vilket jag tycker är lite roligt. Jag köpte dock ett par svarta... Jag är nöjd än sålänge och de har ett headset som fungerar till min telefon. Återstår att se om de håller bra. Enda nackdelen med dem är att de inte är trasselfria som mina a-Jays var. Men det var det enda positivt med mina förra hörlurar... Att de håller är ändå viktigare. 
 

Värmeslag...!

Skulle gå till bussen tidigare och herregud vad varmt det är ute! Det var inte heller någon större lättnad att gå bussen, som var ännu varmare! Förstår inte varför de inte har bättre luftkonditionering i bussarna... I vilket fall som helst så ska jag nog inte klaga, jag som hatar vintern och har gnällt efter sommaren sedan i höstas. Och äntligen är den här! Så otroligt underbart! Man kan gå i short och linne utan att frysa ihjäl. Till och med utan jacka!
 
För tillfället sitter jag på centralen och väntar på killen, lagom roligt! Jag borde lära mig att ta med mig böcker att läsa. Gjorde det när jag var yngre men förstår inte varför jag har slutat med det nu...

Resegaranti

Ha! Fick ytterligare en "check" på posten med 50 kr från Västtrafik. Det är rätt värt att bussen är försenad ibland. 
Kom hem för en stund sedan. Åkte hem eftersom att killen har tenta idag. Så nu ligger jag nerbäddad i min säng med datorn och ska pluuuugggaaa! Det är dessutom riktigt varmt ute! Klarblå himmel! Satt ute och åt frukost och hade gärna suttit kvar utomhus och pluggat, men jag har tyvärr ingen keps. Att sitta med datorn ute, utan keps, går inte eftersom jag knappt ser skärmen. Dessutom fungerar inte solglasögon heller. Så jag får ligga kvar i sängen och lida i detta underbara väder... Men det är bara fyra dagars lidande kvar innan jag har ledigt från allt vad molekylärbiologi heter!
 


Instagram
RSS 2.0