Every day is leg day!

Jag dör. Träningsvärken i framsida lår är hemsk. Kunde inte springa och testade squats igen vilket inte gick alls. Testade en annan benövning och det var minst lika omöjligt. Så jag tränade triceps, biceps och bröst istället. Och magen! 
Ska jobba ikväll vilket jag känner att jag är alldeles för trött för nu. Förhoppningsvis piggnar jag nog dock till senare ikväll. Annars får jag ta en kaffe på jobbet! Hoppas att det inte blir så mycket att göra idag, så att jag slipper stressa...
Och nu; sova, serie eller bok? Vill helst sova, men ska nog inte förstöra mina nya sovrutiner. Lär väl inte somna ikväll om jag sover nu. Så ska nog se klart True Blood som jag började kolla på igår! 

Bra start på dagen?

Japp, mina mesiga squats jag gjorde igår känns i benen, så den övningen hoppar vi över idag! 
Vaknade av mig själv vid 5 och var superpigg, men skulle inte gå upp förrän 7 så jag somnade om. Och nu är jag dödstrött...
Men nu sitter jag och äter macka och dricker te till frukost vilket är rätt mysigt. Ska gå vid 8 så jag har liiite bråttom, måste hinna packa gymkläderna också. 
Får väl se hur det går att träna såpass tidigt på morgonen! (För mig är detta supertidigt). Kanske är en bra start på dagen ändå? 
 
 

Sovdags!

Äntligen hemma från jobbet! Var en lugn kväll och inte alls mycket att göra, så jag ställde mig och putsade ett par dörrar... Gillar inte att sitta still och inte ha något att göra, så det var lika bra!
Tränade innan jobbet och sprang 1,5 km. Hade nog klarat mer, men jag får håll nästan med en gång, vilket gör att jag inte orkar fortsätta. Det gör ju jätteont? Sitter och läser på lite om konditionsträning nu också och ska nog testa lite nya grejer imorgon. Tränar nog ben också då. Killen ska jobba 11 och vill att jag ska träna med honom innan, så jag ska visst upp innan 7 imorgon! Blir till att sova med en gång, hur nu det skulle gå till... Men det är väl på tiden att vända tillbaka dygnet? 
 
Har dessutom fått ytterligare jobbtider de tre kommande veckorna, vilket är riktigt skönt. Har dock nästan jobbat bort hela sommaren känns det som.. Men var visserligen i Frankrike på semester! Längtar nästan till att plugga igen faktiskt. Goa klasskamrater och två timmars föreläsning - det kan man kalla semester! Och det finns ju inget bättre än att lära sig massa nya saker! 
 
Nej, sova var det! Började ösregna precis, och det är så mysigt! Ska nog läsa lite i Game of Thrones och lyssna på klassisk musik innan jag går och lägger mig. Ciao!
 
 

Misslyckat försök..

Fick den briljanta idén att måla tånaglarna igår. Jag brukar inte måla mina naglar nästan alls, och just nu har jag verkligen inte tid till att tänka på dem alls. Men igår var jag lite uttråkad och tänkte testa att måla tånaglarna med ett nagelack jag fick i födelsedagspresent. Och jag målade mer utanför än på själva nageln.. Ser ut som att jag doppat fötterna i en färghink! Det är ju hur svårt som helst!? Jag får ta bort det överflödiga med nagellackborttagningsmedel... Acetonfri dessutom, eftersom aceton är både giftigt och torkar ut huden. Vi använde dock aceton en hel del under våra laborationer i organisk kemi.
 
Om en stund ska jag åka in och träna med killen innan jag ska jobba. Just nu är jag riiiktigt trött, men får hoppas på att det går över snart. Somnade innan 2 och sov till halv 1! Men jag vet sedan tidigare att min kropp är skum...

Running around!

Sprang runt i stan hela dagen idag! Killen började jobba 11 så jag åkte och tränade ben och sprang lite. Observera lite... Helt sjukt hur dålig min kondition är! Jag får håll nästan direkt också, så jag ska nog vänta några timmar med att träna efter att jag har ätit. En teori varför man får håll är för att man ätit för nära ett träningspass. När man då tränar (främst kondition) får man ont i sidan/buken på grund av syrebrist. Magen behöver blodet för att bryta ner maten, men vid träning är blodet i exempelvis benen istället. Och man får ont. Detta är dock inte vetenskapligt bevisat, men det är en teori som jag verkar tycka stämmer. Men sedan är alla människor olika också! 
 
Efter träningen träffade jag en kompis som behövde sällskap till klockan fem eftersom han skulle med tåget till Karlstad. Vi gick runt lite överallt och jag hittade en navelpiercing som jag köpte på Tribe! Köper aldrig piercingar i andra butiker än piercingstudios. Är väldigt noga med vad för sorts metall det. Kirurgiskt stål och titan är bäst att använda. Kirurgiskt stål innehåller nickel, men enligt Barbarella ska så lite nickel släppas ut vid nära kontakt av huden att det inte märks av. Titan är därmed aningen bättre. 
 
Efter vi var på Tribe hittade vi Science Fiction Bokhandeln på Kungsgatan där den aldrig har varit förut! Blev riktigt positivt överraskad och gick in direkt! På nedervåningen hade de miljoooner av böcker. Paradiset!
 
 
 
 

Ett år!

Igår firade jag och min kille ett år tillsammans! Helt spontant bokar han även en resa till London i slutet av september... 
Vi firade vår ettårsdag genom att äta på en restaurang och kolla bio efteråt. Åt på restaurangen Danilo som ligger precis bredvid (i) Filmstaden Bergakungen. Otroligt gott! Till förrätt åt vi Nachos och drack mousserande vin. Huvudrätten blev lammrostbiff med potatisgratäng, för min del, och entrecôte för killen. Till det drack vi rosé. Sedan var det dags för efterätt varvid jag valde cheesecake, medan killen tog panna cotta. Och till det drack vi dessertvin. Det var riktigt mysigt att sitta och äta så länge, och så mycket! Var tvungen att trycka i mig maten bara för att det var så otroligt gott! 
 
Därefter kollade vi på The Wolverine i 3D. Den var väl inte sådär superbra egentligen. Jag blev uttråkad direkt och ville bara att den skulle ta slut. Man kunde nästan lika gärna ha kollat på den hemma i soffan. Men det var mysigt ändå! Det var en enormt lång kö till kassan också när jag skulle köpa snacks, och vi hade inte alls mycket tid på oss. Jag stod ändå i kön och köpte snacksen. Precis när jag kom in i salongen så började filmen! 
 
Vi åkte taxi hem sen också eftersom att det inte gick någon buss. Och tydligen kände taxichauffören igen oss? Så mycket tycker inte jag att vi har åkt, men det kanske vi har...
 
 
 
 
 

Kosttillskott!

Vi var på MM sport idag innan killen skulle jobba. Vi har båda fått råd av en utbildad PT om vad vi ska äta som kosttillskott för att "lättare" bygga muskler. Det som finns i gainers är kolhydrater och protein, med en högre procenthalt kolhydrater, vilket ger ett ökat kaloriintag. Kolhydraten är maltodextrin som är en sockerart, en oligosackarid. Man tar upp den lika snabbt som glukos, som är en monosackarid (till den gruppen hör även fruktos och galaktos). Proteinet är vassleprotein som utvinns ur mjölk och som också tas snabbt upp i kroppen. Fördelen med att upptaget är snabbt är för att slippa bli trött på grund av att kroppen måste bryta ner maten man äter. Man får energin och byggkomponenterna direkt, vilket önskas innan och efter träning. 
Vi köpte Malto och Whey för att kunna göra egna "gainers". Man ska äta dessa under olika tider på dygnet. Malto under/innan, men också efter träningen, och protein efter. Vi köpte även casein som finns i mjölk. Det ska man ta innan man sover eftersom att det tar lång tid att bryta ner. Vilan och återhämtingen är minst lika viktig som själva träningen är! 
 
Vi ska köra på detta i några veckor nu och se om vi får resultat. Tror vi både dessutom behöver fastare rutiner med när vi äter och att vi utöver dessa kosttillskott äter rätt. Vi båda har riktigt stora problem med att gå upp i vikt så vi behöver de extra kalorierna vi kan få i oss. Däremot bör vi inte få i oss dem genom att äta chips, godis och hamburgare. Det innehåller fetter som är farliga för kärlen. Vi kanske ser smala ut på utsidan, men insidan är nog dessvärre fet...
 
 
 
 
 

Ledig!

Nu är jag ledig i fyra dagar, och det är så skönt! Inget jobb förrän på tisdag! 
Åkte till killen efter jobbet igår, det blev nämligen ingen utgång eftersom våra kompisar bangade. Hade varken med mig dator eller träningskläder till honom, dessvärre, så jag skaffade Netflix och kollade på Doctor Who. Har inte sett den serien innan, började faktiskt igår. Har haft Netflix innan ett tag, men vi sade upp det när det var så mycket med tentor och skola så att vi inte ens hann kolla på det. Men nu har jag det igen!  Doctor Who verkar än sålänge ganska bra, men ska kolla mer innan jag säger något! 
 
I eftermiddags får jag ett sms av mamma (som bor i Stockholm) där hon skriver: "Vi är påväg hem till dig nu!" 
Huh, sedan när!? De har tydligen helt plötsligt bestämt sig för att åka ner till Göteborg och hälsa på. Gick till dem vid 9 (de bor hos min mormor som bor 10 min från mig) och fick mat och hade det trevligt. Gick hem någon timme senare och sitter sedan dess hemma. Civilization ikväll kanske? 
Imorgon är det 50 års kalas! Ska ha på mig en fin klänning jag har köpt. Kommer bli roligt! 
 
 

Träning, träning, träning....

Har jobbat näst sista dagen för denna veckan idag! Var som tur var lugnt på jobbet. Och jag var dödstrött. Hävde i mig en kopp kaffe med extra styrka för att piggna till och orka resten av passet.
Innan jobbet tränade jag, som vanligt. Sprang en kilometer! Och hjälp vad trött jag var efteråt. Måste verkligen jobba på konditionen.. Men jag ska försöka springa längre och längre för varje gång jag tränar. Tränade armar idag och hoppade över benen. Har sån träningsvärk i rumpan! No pain, no gain? Det ska iallafall inte vara enkelt. Det ska vara en utmaning. Man behöver motgångar. Känner sig så stolt efteråt när man lyckas och når de mål man har satt upp. 
Imorgon blir det iallafall ingen träning. Ska ut efter jobbet och får förhoppningsvis sluta en timme tidigare. Jag tränar ju direkt innan jobbet, så jag orkar inte bära med mig väska och påse med träningskläderna till utestället... Ska inte dricka särskilt mycket imorgon heller. Träning på fredag!
 
Det åskar ute och ösregnar, läskigt! 

Juice!

Jag är ingen läsk-människa. Jag avskyr hur sött och äckligt det är, samt kolsyran... Många klagar på mig när jag dricker te, och lägger i 2-3 teskedar socker i koppen. "Ska du verkligen ha så mycket socker i!?" Och så sitter sedan själva där och häver i sig en 2 liters Coca-Cola flaska. 
Juice är väl sockermässigt inte mycket bättre än vad läsk är. Däremot sitter jag inte under en hel kväll och dricker två liter. Jag dricker bara juice när jag äter, älskar när det är syrligt och sött på samma gång. Annars dricker jag vatten när jag är törstig. Juice innehåller dessutom c-vitamin. Bäst är väl dock att göra sin egna juice! Då får man även i sig fibrerna i frukterna och alla vitaminer. 
Den juice jag har druckit ett tag nu är Bravos Äpple, Apelsin & passionsfruktjuice, hur god som helst! 
 
Många som försöker gå ner i vikt tänker ofta bara på vad de äter och inte vad de dricker. Att byta från läsk och andra söta drycker till vatten, som egentligen är bäst att dricka, kan man sänka sitt kaloriintag en del. Och sedan finns det alkohol man kan ha en del diskussioner om också...

Squats

Har jobbat de senaste dagarna, och tränade i söndags och idag. Om jag tränar armar flera dagar i rad märker jag inget resultat på att styrkan ökar, däremot gör jag det om jag vilar en eller två dagar efter att jag har tränat armar. Återhämtning är bra grejer det! Jag och killen har dessutom börjat med squats nu. Jag brukar köra benpress för att träna baksida lår och rumpa, men squats är nog mer effektivt. Om man dessutom tränar med en skivstång utan ställning tränar man balansen och alla småmuskler runt omkring. Men just nu kör jag med en ställning eftersom att det känns säkrast, och för att jag ska få in rörelsen. Jag lägger inte heller på några vikter än, förrän jag är säker på att jag gör rätt, och att rörelsen sitter, man ska exempelvis inte svanka eller kuta med ryggen när man kör övningen. 
 
Har testat att springa de senaste dagarna. Men hade ont i tån sedan i lördags, när jag tränade i söndags, så det blev inget spring. Sprang bara snett och konstigt eftersom att jag inte kunde belasta den inre delen av foten, utan sprang och belastade den yttre delen. Inte bra att belasta fel! Nu är tån mycket bättre, men jag fick ont i sidan av att springa, och det var inte håll. Min kropp är allt bra skum.. ska testa imorgon igen! 
 
Har bara två dagar kvar att jobba innan jag är ledig i fyra dagar, wooohoo!
 
 

Busigt!

Jag sover alldeles för länge på dagarna... Men nu är jag vaken och ska snart ringa och väcka pojkvännen som jobbade natt till idag, moahah! Han ska med mig och träna eftersom han är ledig (han har ingen speciell tid att passa idag).
Jag har fortfarande ont i tån men får väl tejpa den igen. Tog bort tejpen igår innan jag gick och lade mig. 
Har fortfarande träningsvärk sedan i fredags, speciellt i rumpan och i låren. Jag får förmodligen träna armar och kondition idag men får se hur det blir med det! 
Jobb ikväll igen.. Jag hoppas för guds skull att det inte blir lika jobbigt som det var igår... Kommer dö då..

En olycka kommer sällan ensam

Återigen hemma från jobbet, och jag är död. 
Får reda på när jag kommer dit att jag ska städa fyra rum. Det var dessutom alla nattningar så jag förstod inte riktigt hur jag skulle hinna med. Som tur var kom det en person som hjälpte mig. Var riktigt stressad och mitt upp i allting så slår jag dörren in i min stortå, som det börjar forsa blod ur. Så med en dödad stortå skulle jag ändå lyckas springa runt i hotellet och göra det jag skulle göra... Hittade en förbandslåda och tejpade tån eftersom att nageln var uppflärpt. Gjorde ont när jag gick men det försvann sedan, dock inte stressen! Det gick trotsallt bra ändå. Vi fick hjälp av fler på hotellet med att städa rummen, och när man är fyra som städar ett rum så går det rätt fort ändå! 
Men självklart lyckas jag tappa en glasflaska med cognac i på min andra fot, och när jag skulle gå upp för en trappa snubblade jag och slog i tån igen. Varför kommer allt skit på en och samma gång?
 
Nu är jag iallafall hemma och ska spela eller sova. Är rätt trött och orkade knappt läsa min bok på bussresan hem. Och det var nog faktiskt riktigt bra att jag inte tränade idag, hade aldrig orkat jobba annars...
 
 
Stackars tån :(
 

Planering

Dagens planer är att ta det lugnt och att jobba. I och med att jag var så otroligt trött igår, och jobbar ensam idag så hoppar jag att träna idag. Har dessutom träningsvärk lite här och där i kroppen så det är lika bra att ta det lugnt. Tränar förhoppningsvis imorgon istället! Imorgon jobbar jag också ensam, men inte alls lika länge så det går nog bra.
 
Funderar på att gå ut och sätta mig i solen men det är riktigt varmt ute så jag lär väl svettas ihjäl... Började läsa Game of Thrones igår men det gick riktigt segt. Boken börjar rätt tråkigt.
 
Kollade på Suits igår också men har ännu inte kollat klart hela avsnittet. Men helt plötsligt är det två skådespelare från Game of Thrones med i Suits? Tycker det är kul när man har sett så många serier och ser flera skådespelare i andra serier än vad man först sett dem i. Ian Somerhalder exempelvis har varit med i både Smallville, Lost och är nu en av huvudpersonerna i Vampire Diaries! 

Blööhhh

Jag är så trött. Är som en zombie och har varit det i princip hela kvällen. Åkte in och tränade och sprang en kilometer! Lustigt att det helt plötsligt gick så bra, när jag häromdagen inte ens klarade 500 meter. Men idag pushade jag mig ordentligt! Sedan tränade jag ben. Alla olika slags övningar som finns! 
 
Trodde att det skulle bli mycket på jobbet idag, men herregud vad lugnt det var! Tog det lugnt, stressade inte och städade lite extra. Var dock som jag tidigare nämnde en zombie. Ville bara lägga mig pladask på golvet och bara sova. Kan visserligen delvis bero på att jag inte hade ätit så mycket under dagen också. Det blev mycket bättre när jag senare på kvällen åt lite mat. 
 
Nu ligger jag hemma i sängen och ska spela Civilization! Är dock trött så kanske somnar istället. Får se!

Game of thrones!

Somnade innan 5 på morgonen igår/idag. Var inte trött överhuvudtaget, vilket jag borde varit efter att ha jobbat och sprungit runt som en galning på hotellet. Men nu är jag iallafall vaken och ska alldeles strax klä på mig och fixa mat innan jag åker och tränar. Idag ska jag försöka springa, och komma på ett bra sätt att springa längre än 500 meter... Och sedan ska jag träna benen. 
 
Jag läste ut min bok Katedralen vid havet igår. Så underbart bra! Den är dessutom oförutsägbar; det man inte tror ska hända händer. På vissa ställen spännande, på andra ställen mindre spännande, men så brukar det vara i böcker. Idag ska jag försöka påbörja första boken i Game of Thrones-serien. Köpte boken på engelska dessutom, främst för att jag vill hålla igång min engelska eftersom att jag behöver den både när jag jobbar och när jag pluggar. Brukar gå segare för mig när jag läser på engelska, men förhoppningsvis kommer jag in i det snart!

Inte som andra

Medan andra i min ålder, främst tjejer, skulle välja att prenumerera på en tidning om mode och allt vad det heter, hade jag istället valt att prenumerera på vetenskapstidningar, så som National Geographic och Illustrerad vetenskap. Men också på tidningar om foto. Mode har aldrig intresserat mig. Shopping, smink, utseende.. naah, inte min grej!
 
Jag har alltid varit intresserad av kunnande och kunskap. Men det kanske är lätt för mig att säga? Jag ser ju bra ut? Nej. Jag har varit intresserad av det i hela mitt liv. Innan utseende ens var något man brydde sig om som barn. Jag vill bli uppmärksammad för det jag kan. Den kunskap jag besitter och vad jag gör med den, min intelligens. Jag vill inte bli uppmärksammad för hur jag ser ut, och hur min kropp är. Jag tränar dessutom inte för att andra ska tycka att min kropp är snygg, utan för att må bra och själv vara nöjd. För att se om jag kan nå de mål jag har satt upp och utmana mig själv
 
Men som kvinna i det här samhället får man ingen uppmärksamhet om man har kunskap och är intelligent. Man får uppmärksamhet beroende på hur mycket hud man kan visa och hur mycket man vågar vika ut sig själv. Jag längtar efter den dag då intelligens hos kvinnor är mer uppskattade än hur stor volym fett och silikon det finns i brösten.
 
Och kvinnor är det svagare könet? Pfft! Att som en man förlora allt vett vid åsynen av ett par fettbollar, det är att vara svag!  

Västtrafik...

Det var meningen att jag skulle träna idag på förmiddagen efter att jag lämnade killen på jobbet, men när jag kom till Brunnsparken gick inga spårvagnar alls. Totalstopp i trafiken på grund av en spårvagnsolycka på Avenyn vid Valand; https://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.1845602-tva-vagnar-krockade-pa-avenyn
I och med ett spårarbete mellan Grönsakstorget och Brunnsparken (vid Domkyrkan) kunde inte resterande spårvagnar köra någon annan väg; totalstopp. Jag orkade inte gå till gymmet, vilken är en bit, och orkade inte heller slösa massa tid på att vänta på att någon buss/spårvagn skulle gå, så jag åkte hem istället. Rätt typiskt när man faktiskt är taggad på att träna, och så bara skiter sig allt. Men det är tre dagar till på denna veckan, så det blir väl att träna imorgon eller till helgen. Känner mig dock lite slapp... Att träna har blivit som att plugga. När jag inte gör det får jag lite dåligt samvete. Ibland har man nog alldeles för höga krav på sig själv, iallafall jag... 
 
Ikväll blir det i vilket fall som helst jobb, men nu blir det en snabbdusch och mat!
 

Ouch...

Det intensiva, hårda magpasset igår har gett resultat! Kunde knappt resa mig upp ur sängen imorse! Idag tar jag därmed ledigt från att träna. Delvis också för att jag inte hinner, jobbar vid 5 och måste hem och hinna äta innan. Äter hellre bra mat hemma än ingenting alls/onyttig snabbmat. Ikväll åker jag till killen igen efter att jag slutat jobba. Vi lär åka in imorgon och träna istället. Men det är faktiskt bra att vila, har trotsallt tränat tre dagar i rad. 
 
Idag har tredje säsongen av Suits kommit ut! Hinner inte kolla på första avsnittet innan jobbet, men ikväll så! Natten till idag satt jag och killen och spelade till 4 på morgonen! Jag satt och spelade Civ V (som vanligt) och kollade samtidigt på True Blood och Dexter på hans iPad. Hängde väl inte med helt, men jag brukar faktiskt spela spel på mobilen eller äta samtidigt som jag kollar på serier med den anledningen att jag inte gillar att inte ha något att göra. Jag vill inte bara sitta still och kolla...
 
Nu blir det mat!

Workout!

Tränade tredje dagen i rad idag. Så skönt! Har fortfarande träningsvärk i benen sedan i söndags så valde att träna armar igen. Hade ingen träningsvärk i dem sedan igår, både bra och dåligt antar jag. I början testade jag att springa som uppvärmning. Jag brukar bara oftast värma upp genom att köra "powerwalk" i 10-20 minuter på löpbandet, eller köra crosstrainer. Men nu testade jag att springa/jogga, också för att träna konditionen. Och herregud vilken dålig kondition jag har! Sprang 500 meter sedan var jag helt slut. Ska i alla fall börja lugnt och försöka öka på det hela tiden. Tror man måste sätta upp små rimliga mål att nå. Man kan ha ett slutmål om var man vill komma. Men man måste ha små delmål på vägen.
 
Konditionsträning är bra för hela kroppen, speciellt för hjärtat och kärlen, men också för hjärnan. Undersökningar har visat att man blir "smartare" av konditionsträning (baserat från en föreläsning jag hade av en hjärnforskare i utvecklingsbiologi). Styrketräning har dock inte samma effekt på hjärnan. Konditionsträning förbränner dock mer. Jag måste därmed tänka på att ersätta allt det jag förlorar så att jag inte får ett underskott. Jag vill ju inte bli smalare...
 
 
Efteråt körde jag benspark, för att träna upp knäna så att jag kan öka vikten i benpressen utan att det gör ont. Jag fick även hjälp av killen att träna magen. Gjorde vanliga situps, plankan, låg på rygg och lyfte benen upp och ner etc. Han sa hela tiden "tio till, sedan är vi klara", men icke! Gjorde den ena övningen efter den andra utan paus upprepade gånger. Jag var helt slut! Men jag behöver någon som pushar på mig, hade ju aldrig gjort allt detta idag om inte jag hade haft honom som tjatade på mig att fortsätta. 
 
Nu blir det slapp! Spela Civilization V och kolla på True Blood samtidigt!
 

Favoritdagen: måndag

Min favoritdag i veckan har blivit måndagar. Mest för att jag oftast är ledig då, men också för alla goa serier som kommer ut! Idag släpptes Dexter och True Blood, och har redan nästan kollat klart på True Blood. Det är så bra! Händer grejer verkligen hela tiden! Dexter är också riktigt bra, men det är lite utdraget nu. Åttonde säsongen som har kommit ut nu! På onsdag kommer Suits ut, längtar verkligen! Breaking Bad kommer dock inte ut förrän den elfte augusti, suck...
 
 
 

Cvilization V: Sweden

I Civilization finns det ett flertal mäktiga ledare man kan välja att spela med. Jag valde Sverige med Gustav II Adolf. Blev faktiskt riktigt förvånad över att det fanns! När vi valde Napoleon Bonaparte igår "träffade" vi Gustav II Adolf i spelet, och då pratade han svenska! Andra ledare man träffar pratar också sina respektive språk. Jag gillar att spelet inte är helt på engelska, även om instruktioner och sådant är det. Och när man öppnar spelet och har valt Sverige så spelas även nationalsången. 
I övrigt är spelet riktigt roligt. Jag blir dock irriterad och arg när det inte går som jag vill, vid varje "turn" i spelet så måste man vänta en stund på att de andra spelarna ska göra sina drag och det är sååå jobbigt! Men mitt rike håller på att bli riktigt stort nu! Har tagit över ett flertal städer och huvudstäder redan. Och mina egna städer har blivit riktigt stora! Har även en stor armé och har kommit såpass långt att jag har gevär och nutida "kanoner". 
 
Spelet rekommenderas starkt!
 
 

Ledig dag!

Igår åkte jag hem till killen efter jobbet. Tränade till och med igår och klarade 80 kg i benpress! Dock fick jag ont i knäna och körde på 70 istället sen. Jag ska nog köra mer benspark och träna upp musklerna runt knäna innan jag kör 80 igen på benpressen... Jobbigt att man måste träna upp alla andra muskler runt omkring än de man vill träna, men det är väl på sätt och vis bra! 
Vi åkte in och tränade idag igen, men då blev det bara armar, och fick hjälp med en ny övning att göra för att träna biceps. 
 
Efter träningen åkte jag hem och har spelat sedan dess. Civilization V är så otroligt roligt! Satt uppe till tre igårnatt och spelade det. Killen satt visserligen mest och spelade det eftersom att han ville testa det, och självklart fastnade han...vid min dator! Förhoppningsvis köper han det också i framtiden, men med originalpriset blir det rätt dyrt. Men man kan ju alltid hoppas på att den kommer ut på rea igen!

Hemkommen!

Puh, äntligen hemkommen från jobbet! I början fick jag panik, var så mycket att göra! Men sedan flöt allting helt plötsligt på riktigt bra, och så fortsatte det hela kvällen. Lite ont i fötterna dock. Springer runt överallt hela tiden. Satt inte ner en enda gång på 6 timmar! 
Påväg till jobbet, och hem också för den delen, läste jag min bok som jag håller på med nu. Den är verkligen hur bra som helst! Längtar efter att få öppna den igen! Ska nog faktiskt läsa den en liten stund till nu och sedan spela lite Civ V! 
Jag har lyckats vända på dygnet nu så jag vaknar och somnar alldeles för sent. Men aldrig ska något vara bra... klagade på att jag somnade och vaknade för tidigt förut..
 

Civ V

Spelade Civilization V idag och det var hur kul som helst! Mycket strategi och man måste göra rätt val. Man har ett eget rike, med en huvudstad som man ska försöka expandera. Man krigar mot andra, men kan också byta saker mellan olika riken. Jag körde med tutorial för att förstå hur spelet fungerar och vad de olika knapparna är för något. Ska spela mer sen inatt när jag kommer hem från jobbet som jag ska åka till nu! 

Civilization V

Det var rea på Steam idag och jag köpte Don't Starve! Hade den nedladdad förut, men nu har jag den på riktigt på Steam! Utvecklarna av spelet förtjänar verkligen pengarna!
Sedan har jag letat efter Civilization V ett tag. Jag har spelat det tidigare på min telefon, Civilization Revolution, som går att hitta på http://www.windowsphone.com/sv-se/store/app/civilization-revolution/f1126266-30a0-4bfc-8985-97cb1d6821b0 för Windowsphone - hur roligt som helst! Så nu hittade jag det på Steam för 9,99 euro, och jag slog till! Avinstallerade Starcraft igen och har börjat installera det nya spelet nu. Riktigt jobbigt att datorn har så lite minne! Ångrar mig starkt att jag inte köpte datorn med dubbelt så mycket minne och med touchskärm...
Spelet ska vara klart om en stund, men eftersom att jag ska upp och träna imorgon så måste jag gå och lägga mig. Får spela det imorgon på morgonen, eller när jag kommer hem från jobbet. Får bara hoppas på att det är roligt också.
 
 

Buuuh!

Kommit hem från jobbet nu! Det var rätt hektiskt, men det gick bra ändå. Kunde ta det lite lugnare på slutet. Men det är skönt att ha mycket att göra, då går tiden snabbare! Ibland lite för snabbt... Men jag gillar de jag jobbar med så det är bara roligt! 
 
Innan jobbet åkte jag in till stan med killen. Vi åkte och solade i Slottskogen i någon timme och hoppade träningen. Har ändå tränat tre dagar denna veckan, men ska åka in imorgon och träna innan jobbet. 
 
På vägen hem var bussen proppfull, vilket förmodligen berodde på Gyllene Tiders konsert på Ullevi. Sjukt jobbigt! Det gjorde att bussen var försenad till Partille Centrum och jag missade min buss hem. Yay! Jag åkte en hållplats till med bussen jag satt på och gick resten av vägen. Lite kyligt ute och läskigt att gå ute när det är mörkt, trots gatulamporna.
När jag bodde ute i skogen utanför Kungälv tyckte jag aldrig att det var läskigt att gå hem från bussen. Trots att det inte fanns gatulampor och det var becksvart ute. Fick ofta frågan hur jag vågade, gick ofta utan lampa också. Sanningen är den att det inte är mörkret jag är rädd för, eller vad som finns i mörkret, såsom djur...Utan det är galna, idiotiska människor. Människor är på alla olika möjliga vis värre än djur. Evolution? Möjligtvis bakåt...
 
Om en stund ska jag spela Starcraft med killen. Jag kommer bli såååå arg om jag förlorar...
 
Lilla jag är überpigg och busig! 
 

Beslutsångest

Nu har jag varit riktig duktig och har varit och handlat! Gick upp, motvilligt, innan 11 och åkte till Ica. Är lat så jag tog bussen... Och nu är jag tillbaka i sängen. Jag funderar på om jag ska ligga ute hela dagen och sola, eller om jag ska åka in och träna. Tränar jag inte idag måste jag göra det imorgon och/eller på söndag. Det är segt att göra antingen eller eftersom att jag bara har tid med det ena (jobbar ikväll). Helst vill jag bara sitta i solen med min bok eftersom det är så fint väder ute. Varför kan det inte regna så att detta beslut blir lättare att ta!? 
I vilket fall som helst ska jag nog börja med att äta mat!

Kampsport?

Åkte in och tränade idag. Otroligt skönt! Märker redan skillnad på mina armar. De har varit som spagetti i hela mitt liv. Jag har kunnat spänna dem och de har varit lika mjuka oavsett vad. Men efter jag har börjat träna så blir musklerna i armarna hårda när jag spänner dem, och man kan se en antydan till att det faktiskt finns muskler där inne någonstans! I och med att jag bara är skinn och ben också så syns resultatet tydligare och snabbare. Säger inte att jag är biff än, men jag börjar bli!
 
Jag vill börja med krav maga. En klasskamrat håller på med det och det verkar faktiskt roligt! Kort och gott är det självförsvar. Och har utvecklats i Israel. Som tjej tror jag att det är bra att kunna självförsvar med tanke på vilka idioter det finns ute på gatorna. Självkänslan tror jag dessutom ökar. Alla ser mig dessutom som en liten söt flicka, som inte klarar någonting själv. Och den bilden vill jag krossa. Jag vill inte vara en liten mesig tjej. Människor tar mig inte på allvar när jag säger åt dem att passa sig, utan säger "Aha, och vad ska du göra då, då?". Stör mig på det. De ska ha respekt och vara rädda för mig! 
 
Men iallafall. Efter träning åkte jag till jobbet. Det var minst lika lugnt idag som det var igår och jag kunde gå hem tidigare. Det är skönt när det är lugnare, då behöver man inte stressa och det gör ingenting om man drar benen efter sig. Man kan dessutom göra arbetet noggrannare, samt göra lite extra än vad man gör annars. 
 
 
Många frågar mig om hur jag gör för att få min kropp. Svaret på den frågan är helt enkelt att jag äter. Allt och lite till! Min ämnesomsättning är på tok för hög... Nu tränar jag också, men träningen har ännu inte någon större synlig påverkan på kroppen.
 
 
 

Planer för dagen

Tänkte handla idag men jag sov visst lite länge. Har vaknat då och då men somnat om igen. Men nu är jag vaken! Ska träna idag men hinner inte handla... Får göra det imogon! Ska ta med mig någon macka att äta efteråt och sedan ta gainer med det. Har ätit på Burger King alldeles för mycket de senaste dagarna. Och det kostar dessutom en del! Så nu ska jag spara och köpa riktig mat istället! 
Ska nog kolla klart True Blood också innan jag äter frukost/lunch. Somnade nästan mitt i avsnittet så jag stängde av datorn innan det inträffade. 
 
Jobbar ikväll också. Får hoppas på att det är lika lungt som det var igår.

Uttråkad...

Uttråkad och har inget att göra.. suck! Spelade Starcraft förut och tröttnade. Är inte heller sugen på att spela Don't Starve eller på att läsa. Och jag är inte trött så jag kan inte sova. What to do!? Får se om jag har någon serie jag kan kolla på. Men bäst att borsta tänderna innan, lär väl somna (kolla på film/serie är typ det enda som kan få mig att somna...).
 
Tror jag har ett avsnitt av True Blood jag inte har kollat på än. Serien är riktigt skum faktiskt. Och det har den varit länge. Kollar nästan bara på den för att Alexander Skarsgård är med i den. Finns inga andra karaktärer/skådespelare som jag tycker är särskilt bra i den annars. Men det har varit min "sommarserie" i 3-4 år nu så det är väl en tradition att se den? 
 
 
 

Senaste dagarnas händelse

Toodiloo!
Kom hem från jobbet för en stund sedan. Var en lugn dag idag och vi var klara i god tid med våra uppgifter. Tränade inte idag för att killen ville sova länge. Men jag tränade i måndags och igår!
Igår åkte vi in till stan för att killen skulle spela fotboll på Heden med ett par kompisar. Jag lade mig på gräsmattan med en handduk och min bok och solade och läste. Fotboll är inte riktigt min grej alltså... Sedan gick vi runt och pratade och hade det trevligt. Åt mat på Burger King och två tiggare kom fram under tiden vi åt. Så sjukt irriterande att inte få äta sin mat ifred. Ja jag har medlidande och förstår att det är jobbigt och svårt att leva så som de gör. Men det finns inget jag i nuläget kan göra. Till en början tycker man synd om dem och vill hjälpa. Men var man är; väntar på bussen eller till och med äter mat (!) så kommer det fram tiggare. Och det är inte en enda. Utan de är många. Till slut stör man sig på det. Kan inte kommunen/staten göra något åt det? Ska människor verkligen behöva gå runt och tigga i Sverige år 2013? 
 
I vilket fall som helst. Vi åkte senare till ett internetcafé vid Järntorget där man kan låna en dator och betala 19 kr/timme. Finns ett flertal spel installerade på dem så vi satte oss där en timme och spelade. Jag körde Starcraft II och det gick rätt bra, trots att jag inte spelat på ett tag. Men jag gillade inte upplösningen på skärmen, och tangentbordet kändes också konstigt. Men det beror väl mest på att jag är van vid min laptop. 
Men efter en timme åkte vi till gymmet och tränade. Var väldigt trött och konstig då det gick inte så bra. Men jag tränade ändå armar och sedan mage och rygg. 
 
Imorgon blir det träning innan jobbet, och nu blir det Starcraft!

Go dag!

Go dag idag! Låg ute och solade lite och sedan kom min kusin och hennes man med sina två underbart söta soner som min moster skulle passa. Jag hjälpte till lite, men gick ner och spelade Don't Starve innan jag lagade mat. 
Sedan packade jag väskan och åkte in för att träna. Var rätt otaggad på det när jag åkte dit. Var trött och illamående. Körde bara ben idag, och det är så skönt! Tar fortfarande 70 kg i benpress med möda, men jag ska bli starkare! Tränade rygg och mage också. Får ont i ryggen när jag gör situps vilket förmodligen beror på att både rygg och mage är otränade. När jag hade tränat några månader slutade det göra ont i ryggen. Men nu när jag inte tränat på 1,5 månad så har det börjat igen... Förhoppningsvis går det fort att få tillrätta igen.
 
Åkte in till stan sedan och mötte killen utanför hans jobb. Gick till Hemköp i Nordstan och köpte lite dricka och chips som vi åt ikväll. Jag kollade klart Dexter och första avsnittet på Grimm, som verkar vara riktigt bra! 
 
Det sköna med att träna är att man blir så trött efteråt. Under tiden också visserligen. Den utmattningen är inte riktigt samma som när man har suttit vid en skolbänk och pluggat hela dagen. Man är helt enkelt fysiskt trött. Men jag har lyckats hålla mig vaken tills nu ändå!
 
Imorgon är planen att sola (om solen tittar fram) och att åka in till stan och träna. Då blir det nog armar istället för ben. Behöver vila benen lite nu så mycket som jag tränat dem och sprungit runt de senaste dagarna. 

Ledighet <3

Så skönt att vara ledig i två dagar innan jag ska jobba fem dagar i rad. Så idag och på tisdag är jag ledig. Skulle vara ledig igår med och hade planerat att åka och träna med killen. Men de behövde tydligen hjälp på hotellet eftersom det nästan var fullbokat. Att göra "nattningar" på alla rum på hotellet tar runt tre timmar för en person. Och då hinner man inte med alla andra sysslor man ska göra också. Men när vi var två tog det bara en och en halv timme och med allt annat som skulle göras också! Kunde åka till killen ändå efter jobbet eftersom att hans mamma kunde hämta mig i Ytterby.
 
Nu är jag iallafall ledig och ligger och solar. Varmt! Men det är underbart. Har kollat lite Dexter, men det är nästan för ljust ute så jag ser ingenting på datorn när det är mörka scener i serien. 
Idag ska jag iallafall träna. Vad som än händer!
 
Min mosters två chihuahor som solade med mig!
 
 
 

Underbart!

Jag är en person som älskar att sitta vid datorn. Men efter att jag hade ätit frukost gick jag faktiskt ut och satte mig i solen och läser min bok. Lyssnar även på två nya band jag hittat, Anthem Lights och Revive. Grymt bra!
 
 
 
 

Katedralen vid havet

Har varit vaken sedan innan 6 idag med. Somnade dessutom runt två, och jag förstår inte varför jag inte är trött? Har legat och läst min bok sedan dess. Den är riktigt bra! Den utspelar sig över en längre tid. Brukar inte gilla sådana böcker, men denna är faktiskt riktigt bra. Den utspelar sig på 1300-talet och det händer mycket i boken. Man får följa Bernat Estanyol som flyr till Barcelona med sin son på grund av konflikter med sin feodalherre. Sedan får man följa Bernats svårigheter i Barcelona och hans son Arnaus uppväxt och liv. 
Rekomenderar verkligen boken. Den är på över 660 sidor så det är en del att läsa vilket tar tid. 
 
Om jag får välja mellan att kolla film och att kolla serier hade jag lätt valt serier. Samma gäller om jag skulle välja mellan film och och att läsa. Jag gillar att sysselsätta mig med saker som tar lång tid. En bok tar timmar att läsa ut och är något man ser fram emot. Detsamma med en serie, speciellt om man har många säsonger att kolla på! Men en film tar 1-2 timmar att kolla på, sedan är den slut. Man får inte samma relation till karaktärerna som man får av att läsa en bok eller se en serie. 
 
På tal om serier. Måndagar är serie-dagen i veckan. I USA kommer alla serier jag kollar ut på söndagar. Vilket gör att vi i Sverige kan få tag på dem först på måndagen. Dexter, True Blood och Breaking Bad kommer ut på måndagar. Suits kommer dock ut på onsdagar. Tycker att de borde vara mer utspridda i veckan ändå.. Vill ha fler serier att kolla på. Tips på någon? Jag har fortfarande Mad Men, men det är bara några avsnitt kvar...

Überpigg..!

Nu har jag jobbat i 6 timmar och varit vaken sedan 6 imorse, samt varit bakis hela dagen, och jag är pigg. Kanske alltid borde dricka dagen innan och gå upp supertidigt?  I vanliga fall är jag så trött på dagen att jag varit nära att somna på föreläsningar. Sitter och dricker redbull under föreläsningarna för att hålla mig vaken... 
Jag tror egentligen att vi människor är som katter och ska sova bort största delen av dagen. Vi är inte gjorda för att vara igång så många timmar... 
 
Illamåendet höll i sig ett bra tag =/ Först vid 6-7 på kvällen var det borta. Vid 9 hade jag så lågt blocksocker att jag skakade och letade snabbt upp två wienerbröd som jag smällde i mig. Det var en hel del att göra på jobbet. Idag jobbade jag dessutom ensam så det blev lite stressigt. Men det gick bra ändå. Är ändå förvånad över vilket högt tempo jag ändå höll hela tiden, med tanke på att jag var riktigt bakfull... Usch!
 
Nu ska jag äta jordnötsringar och dricka youghurt innan jag går och lägger mig. Är ledig imorgon så ska försöka plugga. Blev inte av varken idag eller igår, dumma träningsvärk...

Många drinkar senare...

Usch vad jag mår dåligt! Det blev lite för många drinkar igår. Har som tur är inte huvudvärk, men jag är så illamående... Gick upp 6 imorse efter att ha somnat vid 2. Var hur pigg som helst, och det är jag fortfarande... Killen skulle jobba så jag åkte med honom in till stan. 
 
Jag har inte ätit frukost än, mest för att jag inte har något hemma som jag är sugen på att äta. Behöver ha något salt (typ pizza...) men det har jag inte. Har druckit ett glas juice och det blev väl lite bättre ett tag. Jag ska nog testa att försöka sova en stund. Måste vara pigg ikväll eftersom att jag ska jobba. Hoppas bara att illamåendet har försvunnit då...

Saint Tropez-linne

Såhär ser mitt snygga linne från Saint Tropez ut!
 
 

Morgonpigg...!?

Kom hem från en liten stund sedan. Åkte till killen igårkväll när han hade slutat jobba. Känns lite konstigt att ha umgåtts konstant i två veckor och sedan helt plötsligt så har ingen av oss tid på grund av att vi båda jobbar. Jag jobbar när han är ledig och tvärtom. Jag jobbar dessutom så sent på kvällen (till 23) så det är ingen idé att jag åker hem till honom då. Det går inte ens buss...Men som tur är hinner vi iallafall ses inne i stan, och så tränar vi ändå tillsammans. 
 
Nu ska jag spela lite Don't Starve. Har inte installerat Starcraft II än men får väl göra det snart. Jag är konstigt nog rätt pigg just nu, men jag blir nog tröttare sen. 
Ikväll blir det utgång också! Längtar så! Jag ska nog ha på mig ett linne jag köpte i Saint Tropez med ett par militärfärgade shorts. Förhoppningsvis är det inte för kallt ute, så att det går att gå i shorts. Jag får annars ta med mig ett par extrabyxor att ha i väskan. Ska dessutom gå ut i högklackat, men tar med mig mina converse i handväskan! Vakterna på krogerna jag går till frågar alltid om de får kolla i väskan, så att jag inte har med mig egen sprit in. De frågar alltid om jag ska flytta hemifrån eftersom att min väska är så full med massa grejer...

Att vara en flicka

När jag gick i högstadiet, vilket var för 5-8 år sedan skulle vi i vår klass göra ett arbete inom ämnet teknik. Arbetet skulle handla om att man skulle välja en uppfinning och göra en presentation kring den. Om uppfinnarna, hur uppfinningen fungerade etc. Sagt och gjort. Jag och min kompis letade febrilt efter en intressant uppfinnare. Vi ville ha en presentation om en kvinna. Men som många vet så är kvinnliga uppfinnare en minoritet. Vi hittade ingen kvinnlig uppfinnare som det fanns mycket information kring (surprise) och bestämde oss för att göra en presentation om en av de häftigaste kvinnorna i världshistorien; Marie Curie. Vi frågade läraren om det var okej, vilket han sa att det var.
Marie Curie var kanske ingen uppfinnare, men hon var en upptäckare och en enastående forskare. Hon var den första kvinnan att vinna nobelpris, och första person att dessutom vinna två. Vi var engagerade. Letade upp allt om henne! Hur hon gick emot dåtidens krav på kvinnor att stanna hemma och ta hand om husållet. Och vi höll vår presentation. Vi var nöjda och stolta. 
Och sedan kom betygssamtalet. Killarna i klassen som hade snackat om motorer och skiftnycklar fick MVG och VG. Vi två tjejer som hade pratat om Marie Curie och hennes upptäckt av radiumet fick endast godkänt. Varför? Hon var ingen uppfinnare. Vi hade inte följt uppgiften. "Det är egentligen ingen uppfinning". Ursäkta? 
 
För mig är upptäckare och uppfinnare samma sak. Personen som "uppfann" penicillin uppfann egentligen inte det. Han upptäckte det. Och många andra så kallade uppfinningar som uppfunnits genom åren är egentligen bara upptäckter. Marie Curie upptäckte radium och radioaktivitet och hennes arbete har haft stor betydelse inom fysiken och kemin. 
 
Läraren var med andra ord totalt dum i huvudet och korkad. Förmodligen antifeminist. Han hade under hela den tid jag gick i högstadiet något emot kvinnor, och speciellt mig. Han satte alltid ett lägre betyg på mig än på killarna, trots att jag var minst lika bra som dem. Jag var intresserad, engagerad och aktiv på lektionerna. Jag ifrågasatte och var vetgirig. Jag kämpade som ett djur, men till ingen nytta. 
När min pappa senare ringer till min lärare efter att han har satt VG i alla naturämnen, och frågar honom vad det var som saknades svarar läraren: "Tjejer är så flamsiga" och "Hon saknar den analytiska förmågan". Min pappa frågar då om det är något som skolan lär ut eller om det bara är något man ska ha varpå läraren svarar att han inte vet. Och för att de andra tjejerna i klassen är så flamsiga är väl inget jag ska straffas för eller?
 
Och om jag nu saknar den analytiska förmågan som hindrade mig från att få MVG i högstadiet, hur kommer det sig då att jag fick MVG i matte i gymnasiet? Och MVG i biologi? Och MVG i kemi-breddning?
 
Gamla sura gubbar som har något emot starka och smarta kvinnor har jag tröttnat på. 
Jag ska minsann köra upp mitt nobelpris i ansiktet på honom när jag vinner det. 
 
 

Mys!

Jag är en person som älskar avkoppling. Att få varva ner och bara slappna av. Till hjälp lyssnar jag ofta på klassisk musik. Främst piano och fiol (inte orkestrar). Men det finns ytterligare något man kan lyssna på för att koppla av, och det är regn! Finns en sida man kan gå in på som heter http://www.rainymood.com/. Och där lyssnar man helt enkelt på regn. Ligger i sängen just nu faktiskt och läser min bok Katedralen vid havet med den sidan uppe. Ska nog ta mig lite chips och bulle också. Mysigt!

Godmorgon!

Lyckades faktiskt sova rätt länge idag. Gick upp 11! Jag vaknade visserligen några gånger när min moster gick genom mitt rum, men jag lyckades somna om direkt. Det var dock inte kul att resa sig upp ur sängen. Har ont i hela kroppen! Det är ändå rätt skönt ändå. Och idag ska jag ändå bara ligga i sängen och inte göra någonting på hela dagen så det gör ingenting. 
 
Imorgon ska jag gå ut och fira min födelsedag med ett par kompisar. Kommer bli en liten reunion med några tjejer jag umgicks med i gymnasiet. Ska bli kul att få träffa dem igen! Blir nästan helt "girls night out", förutom att min kille ska med och en annan tjejkompis kille ska med. 
 
Jag avinstallerade Starcraft II innan jag åkte till Frankrike för att få plats med ett par serier på datorn att kolla på. Ska nog installera det igen, är riktigt sugen på att spela det. Om inte annat ska jag spela Don't Starve. Jag har lyckats överleva i 28 dagar redan! Och fler ska det bli. När jag har hittat en bra lägenhet att flytta till ska jag köpa en stationär dator jag kan spela på. Lär nog köpa killens om han köper en ny. Den är rätt grym, men hårddisken är för liten så jag får nog köpa en större till den. 

Sommarnöje

Återigen hemkommen från jobbet! Imorgon är jag helt ledig. Ska inte ens träna imorgon. Har sådan hemsk träningsvärk som förmodligen kommer att vara värre imorgon eftersom att jag envisades med att träna idag. Lika bra att vila och träna på fredag istället. Vill bara vara hemma imorgon och inte göra någonting. 
Trodde att jag skulle få sova hur länge jag vill imorgon, men min moster ska tvätta på morgonen imorgon. Eftersom att tvättstugan finns i källaren, och jag bor i källaren, måste hon gå igenom mitt rum på morgonen för att komma till den. Vilket kommer resultera i att jag kommer vakna. Och på fredag kommer jag inte heller få sova hur länge jag vill eftersom att jag ska till killen på kvällen imorgon (äntligen!!), och han ska jobba tidigt på fredag....
 
Jag köpte två pocketböcker idag, på vägen till gymmet! Gick förbi pocketshop och passade på att titta in. Den ena boken är Game of Thrones (första boken) på engelska. Det är den boken (och de andra bökerna) som tv-serien Game of Thrones är baserd på. Den andra heter Katedralen vid havet. Den ska tydligen handla om Barcelona på 1300-talet. Jag älskar böcker som utspelar sig förr i tiden. Föredrar sådana böcker framför böcker som utspelar sig i nutid. Båda böckerna är jäääättetjocka så jag kommer ha en del att läsa framöver. Betalade totalt 178 för båda två. Helt okej!  Får bara hoppas att båda är bra också. Men det återstår att se!
 
 

Planer

Det är så mycket jag vill göra i mitt liv! Just nu studerar jag molekylärbiologi och jag älskar det verkligen. Men jag vill plugga annat också! Dock pluggar jag redan heltid så det blir lite svårt.. Hade verkligen velat läsa webbdesign och programmering, men har redan valt min väg... När jag är 24 kommer jag ha tagit masterexamen (rätt tidigt ändå!) och kommer förmodligen börja doktorera om jag inte får något annat jobb. Problemet är bara att jag inte vet vad jag vill ta masterexamen i... Hade jättegärna velat läsa forensisk vetenskap, men det finns bara i Uppsala och dit flyttar jag inte... Annars finns det molekylärbiologi. Ofta kan man också välja att läsa massa avancerade kurser och sedan skriva examensarbetet och ansöka om att få ta examen. Och jag måste välja redan nästa år vad jag ska göra... Panik!
 
På tal om plugg... Min kursledare i den senaste kursen Bioinformatik och funktionsgenomik lovade att tentaresultatet skulle komma den 26 juni, men ändrade det till den 2 juli. Väntade hela dagen på resultatet men fick det aldrig. Nu fick jag dock ett mail av honom där han skickade med resultatet. Har varit hur nervös som helst eftersom jag trodde att jag skulle bli underkänd. Men jag blev godkänd! Hur glad och stolt som helst! Har nu klarat två år på universitetet utan att få underkänt på en enda tenta. Det är minsann en bedrift.

Morgontrött..

Jag hade verkligen behövt sova längre än till 8! Men eftersom att jag bara ska tvätta till 2 så måste jag börja så tidigt som möjligt med tvätten. Speciellt om jag vill hinna träna idag också. Har redan fått träningsvärk också. Främst i baksida lår och rumpa, och lite i armarna. Känns bra! 
Nu är det dags för mig att ta hand om den andra maskinen som är klar alldeles strax!

Dagens fail

Är stolt över mig själv! Kom iväg till gymmet idag och hann köpa ett par skor att jobba i, som var godkända, och faktiskt sköna att gå i. 
Det var så skönt att träna igen. Senast jag tränade var i slutet av maj, nästan en och en halv månad sedan! Körde på samma vikter som förut, lite trögt, men det gick ändå, så jag har väl inte tappat så mycket. Hoppas verkligen jag får träningsvärk imorgon! Om jag inte får det blir jag besviken... Jag har börjat äta gainer igen också. Har inte gjort det när jag inte tränat på grund av att jag egentligen inte vill gå upp i vikt i fett (hade visserligen behövts lite ändå), utan bara vill bygga muskler. Jag vet att man inte bygger muskler av just gainer, den äter jag bara för att jag har en så hög ämnesomsättning, vilket innebär att kroppen förbränner allt jag stoppar i mig. Skulle jag inte äta det och bara äta som vanligt skulle kroppen inte få den energi den behöver när jag tränar. Med andra ord så äter jag det för att fettet ska stanna kvar på kroppen så att jag inte går ner i vikt istället för upp. Måste dock åka och köpa mer snart. Det börjar ta slut...
 
Efter träningen var det dags för jobb! Gick bra, inte så mycket att göra utöver det vanliga, förutom att jag failade totalt... Lyfte upp en påse med matrester när jag städade en matsal. Varpå påsen går sönder och all mat i påsen hamnar i en stor hög på golvet. Fick panik för en sekund, vad skulle jag göra nu!? Letade efter någon slags skyffel men hittade ingen. Så jag tog på mig ett par handskar och började plocka upp allt från golvet och tvättade det sedan. Typiskt mig att klanta till det... Men det löste sig tillslut! 
 
Nu är jag hemma i sängen i alla fall. Blir inte mycket till sovmorgon imorgon då jag ska tvätta på morgonen innan jag ska iväg och jobba. Förhoppningsvis hinner jag träna imorgon också. Ska verkligen försöka med det! 

Skopanik...

Förstår inte varför jag ska vakna så tidigt hela tiden för. Vaknade runt 8 och har vaknat vid den tiden (till och med tidigare) ända sedan jag blev ledig. Jag vill sova länge, som när jag var yngre, men nej... Börjar väl bli gammal? 
Jag har precis ätit lunch och duschat nu. Ska iväg och kolla skor och sedan träna. Kanske lite onödigt att duscha innan träningen.. men det är så skönt och avkopplande! Kände mig lite ofräsch också... Mina skor jag har haft på jobbet är tydligen inte godkända heller. De har snörning och man får inte ha det. Det ska typ vara ballerinaskor... Dock hatar jag ballerinaskor och kan verkligen inte ha sådana. Mina fötter ser så beniga och äckliga ut i dem. Men får väl hoppas att jag hittar ett par som sitter bra. Och som jag kan springa runt i flera timmar med...
 
Har ett bra mattips. Tortellinis med tomatsoppa. Så gott! Jag brukar koka halva paketet tortellinis, och sedan en halv burk tomatsoppa som jag äter dem tillsammans med i en skål. Enkelt och snabbt att tillaga när man har lite bråttom...

Sääääng!

Äntligen har jag kommit hem och bäddat ner mig i sängen! Är helt slut, och dödshungrig! 
Var inne i stan tidigare idag innan jag skulle jobba. Kollade aldrig efter någon bok att läsa som jag hade tänkt... Men å andra sidan träffade jag killen och gick runt lite på NK och kollade in rean. När han sedan åkte för att träna så mötte jag min lillasyster i stan (och hennes två kompisar) och åt Subway. 
 
På jobbet idag pratade jag nästan bara engelska med gästerna. Bor flest internationella gäster där nu. Jag var till och med så inne i det att jag började prata engelska med ett par svenskar! Kändes lite halvt pinsamt, men ändå bra att jag kan använda språket! 
 
Nu ska jag kolla klart på mitt True Blood avsnitt och äta något lätt innan jag ska sova. Har ingen speciell tid att passa imorgon så jag kan sova hur länge jag vill! Dock ska jag träna imorgon och sedan jobba, men det är ändå senare på dagen. Godnatt!

Ahlgrens bilar

Blev ingen träning idag... Upptäckte tio minuter innan jag skulle gå att mina jobbskor var riktigt smutsiga så jag var tvungen att rengöra och torka dem. Lite trist, men jag får åka och träna på tisdag istället. På onsdag ska jag tvätta och kommer inte hinna det, men på torsdag och fredag blir det också träning! Det är ändå bra att vila mellan. Då som musklerna byggs på! Skorna är nästan torra, så nu ligger jag i sängen och kollar True Blood och äter Ahlgrens bilar, fast salta. De är såååå goda! Jag ska visserligen gå om en halvtimme och möta killen i stan och sedan ta något att äta. Hinner nog kolla efter någon pocketbok att köpa också om jag har tur! 
 
 

Uppe tidigt!

Jobbigt att gå upp vid 5 när man har "lov". Men killen ska jobba, och jag ska få skjuts av hans pappa till tåget så att jag kan få hem min stora resväska... Lite jobbigt att dra den på grusvägen... Och när jag kommer hem ska jag gå och lägga mig och sova igen! Ska iväg och handla sedan. Förmodligen ta vägen om min mormor innan, och sedan åker jag och tränar innan jag börjar jobba. 
 
Jag läste ut två böcker när jag var i Frankrike; A walk to remember och Vampire Diaries (första boken). Tog mig bara några dagar innan jag hade läst ut båda... Men nu är jag sugen på att läsa mer! Det är nog en av de sakerna jag saknar från när jag var liten, att kunna sitta ner och njuta av en bra bok. Jag läste överallt, närsomhelst. Jag hade med mig kassar av böcker till biblioteket som jag hade lånat. Nu har jag dessvärre ingen tid till att gå till ett bibliotek... Så jag får köpa böcker istället! 


Instagram
RSS 2.0