Ingen träning :(

Hemkommen från jobbet! Ska äta lite mat innan jag börjar plugga. Är inte så farligt trött som jag trodde att jag skulle vara nu, har trotsallt varit vaken sedan 4 imorse. Det gick dessutom bra att jobba, jag stod och gjorde exakt samma sak i 8 timmar. Men rätt skönt, så slipper jag tänka! Man får liksom in rörelsen till slut och tävlar med sig själv. Superskönt! Jag hoppar över träningen idag med. Känner att jag verkligen måste plugga och jag ska ju lägga mig vid 8 ikväll igen eftersom jag ska jobba imorgon. Skolan går före! 

Godmorgon!

Vaknade upp med en hemsk huvudvärk, vilket är typiskt eftersom jag ska börja jobba kl 6. Hade rätt svårt för att somna igår men är trots det, och trots huvudvärken, rätt så pigg. Tagit en värktablett men huvudvärken är dessvärre migränliknande. Får se om det hjälper och får se om jag verkligen orkar jobba hela dagen. I vilket fall som helst så behöver jag pengarna... Jag börjar i alla fall dagen med en skål havregrynsgröt med russin i. Jag har faktist inget annat på gröten. Många tycker att det kanske verkar tråkigt att bara äta gröten som den är, men russinen förgyller den faktiskt! Annars är mosad banan också väldigt gott att ha på gröten, men har dessvärre inga bananer hemma nu. 

Pluggkväll

Kaffe utan att ha ätit middag var nog ingen vidare bra idé. Sitter och darrar och har lite svårt att koncentrera mig nu. Mår lite illa också. Dags för middag! Har läst en hel del i artikeln, men har bara hunnit med några sidor i en av de tre artiklar jag ska läsa. Det tar sådan lång tid att läsa, främst för att det är just en artikel. På engelska. Och samtdigt som man läser ska man försöka förstå vad den handlar om. Det är dessutom extremt många olika förkortninga på gener, transkriptionsfaktorer, receptorer, cytokiner, proteiner, celler etc. Allt är förkortat! Vilket visserligen är tur det, istället för 14 sidor hade nog artikeln varit tre gånger så lång... Tur iallafall att 4 av de 14 sidorna i artikeln är referenser också! Men i vilket fall som helst har jag två artiklar till att läsa när jag är klar med denna. Suck! Men jag ska ta en sak i taget och äta mat innan jag fortsätter att läsa. 
Jag bestämde mig för att inte träna idag. Om jag skulle åka och träna typ nu kommer jag inte vara hemma förrän 8, när jag har tänkt att sova. Skola och jobb går dessvärre före träningen! Jag får se till att lyckas trycka in ett träningspass någon av de kommande dagarna. Vill ju helst träna fem dagar per vecka, men det kan jag nog glömma. 

Uggla!

Hemkommen från skolan och en himla massa avancerade föreläsningar. Men det känns ändå som att jag förstår vad det handlar om! Nu väntar två dagar med jobb och plugg, sedan är det PBL på fredag! På torsdag kommer dessutom min syster hit så jag måste plugga rätt så mycket idag och imorgon. Får se om jag hinner träna idag också. Ska sova runt 8 ikväll och har dessutom jag ont i hela kroppen från de senaste dagarnas träning. 
Sitter och dricker lite kaffe just nu och har börjat läsa på en av artiklarna vi ska läsa till på fredag. Förstår extremt mycket mer nu efter att vi har haft föreläsning i vad artikeln handlade om idag. 
 
Jag tog lite kort på vår supersöta lilla uggla som vi köpte häromdagen och som man kan ha värmeljus i. Supermysigt att ha den tänd på kvällarna!
 
 
 

Träning & plugg!

Jag och killen åkte in och tränade i eftermiddags när han hade kommit hem från skolan. Bytte om hemma och åkte till gymmet. Jag tränade inte kondition eftersom jag knappt kan gå. Har sån sjuk träningsvärk i benen från igår. Idag tränade jag triceps, bröst och mage. Hoppas på lite träningsvärk där med! Jag hoppas verkligen inte att jag kommer ha träningsvärk på onsdag och torsdag eftersom jag ska jobba de dagarna. Är ledig från skolan då, så jag passar på att jobba! Har ytterligare en PBL på fredag vilket innebär plugg. RIktigt bra att man "tvingas" börja plugga i princip direkt. Annars hade jag inte riktigt börjat plugga än faktiskt. Jag får hoppas att jag hinner plugga även om jag ska jobba. Imorgon ska jag dessutom gå och lägga mig vid 8 eftersom jag ska upp 4 på morgonen därpå. Jippi! Ska plugga en liten stund nu innan jag går och lägger mig så att jag i alla fall får gjort något. 

Immunologi

Att läsa immunologi, om hur kroppens immunförsvar fungerar, är extremt roligt! Och framförallt intressant. Helt galet hur fort tiden går under föreläsningarna. I tidigare kurser brukar vi bara ha en föreläsning per dag, på totalt en och en halv timme. Nu har vi istället två föreläsningar på totalt 3 timmar, från 10-15 (en timme är lunch också, och en timme blir för alla pauser vi tar). När man inte har haft så långa dagar i skolan som jag nu inte har haft på ett tag så är det rätt ovant. Jag trodde att det skulle vara svårt att hålla koncentrationen och intresset, men det går faktiskt! Jag tycker att föreläsningarna är galet intressanta och jag förstår även vad det handlar om. Mina föreläsare är dessutom extremt grymma! Jag föredrar visserligen våra brittiska och amerikanska föreläsare mer än de svenska eftersom att de har bättre engelska. Jag gillar inte riktigt att lyssna på när någon bryter på svenska. Sedan är det dessutom mycket lättare att höra vad de säger när de har engelska som sitt modersmål. 
 
Känns som att jag får nya idéer om vad jag vill hålla på med (forska om) när jag har tagit examen och doktorerat och allt, efter varje kurs jag går. När jag läste den avancerade kursen i molekylärbiologi i höstas ville jag jobba med tumörer, efter mikrobiologin ville jag jobba med bakterier och antibiotika, och nu vill jag jobba med immunförsvaret. Att det ska vara så svårt att välja! Det är ju så otroligt mycket jag tycker är intressant också. Jag får väl se vad jag väljer att göra senare. Det är trotsallt några år kvar innan jag tar mastern och ska doktorera...
 
 

Duktig tjej!

Har precis städat toaletten och städat i princip hela lägenheten. Plockat undan grejer så att det ser fint ut. Rätt bra att ha det som rutin varje vecka, att städa! Det enda jag inte har gjort är dammsugit eller tvättat golvet. Men det får killen göra sen när han kommer hem! Tvätta golvet kan vi inte riktigt göra än heller eftersom vi inte riktigt har köpt någon hink och mopp. Kanske dags att göra det snart? 
Ska börja tillaga lasagnen om en liten stund. Har nästan ingen lust till att laga mat, men måste. Och speciellt lasagne är ju hur underbart gott som helst! Men jag har huvudvärk och är dödstrött. Drack lite Red Bull efter jag hade handlat och blev überpigg och städade massa. Men nu är jag trött igen! Koffeinet stannar väl kvar i kroppen ungefär 6-7 timmar efter man druckit det? Jag blir bara pigg några minuter och sedan däckar jag igen. Det är väl inte många som kan somna med Red Bull i kroppen (eller kaffe heller för den delen)...
 
 
Fotade min lilla hamster häromdagen. Hon är över 2 år nu! Hamstrar blir ofta inte äldre än 3 år, så får se hur länge lilla fluffbollen klarar sig!
 

Söndagsträning

Jag och killen gick upp runt 10 idag. Han skulle jobba och jag hade planerat att åka in med honom till stan för att träna. Bytte om hemma och åkte till gymmet! Cyklade en halvtimme och sedan tränade jag axlar och ben. Fattar inte att min kondition blev så dålig så snabbt. Å andra sidan går det ganska fort att få upp konditionen igen. I övrigt var det riktigt skönt att träna. Speciellt så tidigt på dagen, på en söndag också, i början var det inte alls mycket folk där. Sedan åkte jag hem. Tog en lååång skön dusch och åt taco till lunch som var över från igårkväll. Ska laga mat om en liten stund, lasagne, men måste iväg och handla först. 

Starcraft 2

I fredags var jag och killen på en Starcraft 2 showmatch som Dreamhack höll i. Det var Taeja mot Thorzain, med den brittiska castern Apollo (hans dialekt...! <3) och en supersöt tjej, MaddeLisk. Det var riktigt spännande att kolla på matchen. Jag har nästan aldrig tidigare kollat på matcher inom e-sport. Det finns ju både inom Dota och LoL också. (Och säkert inom en himla massa andra spel). Så detta var första gången, och ska jag jämföra det med att kolla på fotboll eller några andra sporter så var detta helt klart mycket bättre! Kommer lätt kolla på fler matcher. Man lärde sig även en del på det, att se såpass grymma spelare spela. Och se hur deras olika taktiker är. 
 
 

Score

I torsdags gick jag och killen på en konsert, Score. Vi hade bokat biljetterna för flera månader sedan. Göteborgs Symfoniorkester spelade musik från datorspelvärlden. Det var från Super Mario, Legend of Zelda, Call of duty, Assasin's Creed, Journey, Beyond two souls, Last of us, Skyrim, Commodore 64-spel, L.A Noire etc etc. Kände inte igen så många förutom Skyrim. Upplevelsen var underbar! Det finns inget bättre än att lyssna på en orkester.. Se hur dirigenten engagerar sig med hela sin kropp men även hur varje musikant engagerar sig. Det är dessutom så pampigt och dramatiskt. Man blir verkligen påverkad. Det roligaste var ändå kombinationen mellan den äldre generationen och den nya kombinationen. Och det var verkligen gamers där. Personer som man skulle stoppa in i facket som typiska gamers. Och även en del äldre! Generationskrock? I vilket fall som helst blev jag positivt överraskad. Det var verkligen min typ av konsert och jag känner att jag förtjänar några vuxenpoäng!
 
 

The Day

Har än så länge bara pluggat idag. Diskat, städat min hamsters bur, men sedan bara pluggat och kollat på Being Human samtidigt. Åt lite lunch när killen kom hem men nu har han åkt för att träna, så jag är ensam hemma igen. Vi köpte glass för några dagar sedan som vi inte ens har smakat på än så jag tog lite nu. Vanilj och lakritsglass, så otroligt gott! Blandat mellan söt och salt lakrits, smakar dock mer sött och jag föredrar salt. Men det är faktiskt riktigt gott ändå! 
 
 

Godmorgon!

Underbart att vakna upp med träningsvärk! Vi gick ner till gymmet som finns i huset och körde lite igår kväll. Jag tränade biceps och det gick bra förutom att jag fick ont i ryggen. Tänkte träna rygg också men maskinerna var inte riktigt de bästa så jag hoppade det. Min träningsvärk i triceps och mage är äntligen borta nu iallafall, men har ersatts med träningsvärk i biceps. 
Jag ska börja dagen med att diska eftersom att vi inte orkade göra det igår efter vi hade lagat mat. Inte okej... Så jag får ta det så fort som möjligt! Sedan ska jag koka lite gröt och börja plugga. Hade helt glömt av att vi ska på konserten Score på Göteborgs Konserthus idag också. Datorspelsmusik med Göteborgssymfonikerna kan bli spännande! 
 
Mina extremt kladdiga anteckningar med röd bläck. Skriver verkligen pyttelitet för att få plats med allt! 
 
 

Nattplugg!

Klockan är snart två på natten och jag är fortfarande vaken! Är "ledig" imorgon och känner att det är lättare att plugga på natten än under dagen. Sitter och går igenom mina anteckningar och försöker lära mig det som vi gått igenom under de senaste föreläsningarna. Vi ska ha PBL på fredag, vilket betyder "problem based learning". Vi får ett problem som vi ska lösa och då behöver man ha pluggat på föreläsningarna och kunna det som vi gått igenom eftersom vi ska diskutera om det i grupp tillsammans på fredag. Har lyckats gå igenom den första delen och det är ännu inte så speciellt svårt. Men får ta och sova om en liten stund så att jag inte sover bort hela dagen imorgon!

Shopping!

Jag och killen var i stan en stund idag och shoppade. Kollade lite kläder på NK och jag försökte hitta något klädesplagg jag tyckte var snyggt, men förgäves. Jag är sämst på att shoppa kläder och ratar allt. Sedan är min kropp väldigt svår att hitta snygga och välpassande kläder till. Jag är extremt smal och hittar jag byxor som sitter bra över rumpan så är de för stora för benen. Hittar jag ett par som sitter bra på benen får jag inte upp dem över rumpan. Suck! Men sedan gick vi och fikade på Espressohouse. Jag tog en moccalatte och en cheesecake. Sååå gott! Efter det gick vi till Akademibokhandeln, och jag köpte en pärm/mapp att ha alla mina papper i. Jag vill ha lite ordning nu, brukar inte riktigt ha det... Men jag antecknar mer för hand än på datorn nu också, så de papper jag antecknar på måste jag ha bra organisation på. Sedan köpte jag en "korsordspenna". En penna som är typ bläck, men som man kan sudda ut. Guld värt! Efter Akademibokhandeln gick vi till Dimoda eftersom att jag ville ha en orkidée. De blommorna är så otroligt vackra så vi köpte en, samt en kruka. Hittade även en liten ljushållare som vi köpte. Sedan såg vi att de hade små änglar i sten, och vi båda tänkte på Weeping Angels i Doctor Who. Övervägde att köpa en sådan, vilket vi inte gjorde, men vi lär nog göra det senare. Det är så kul att titta på inredning!
 
This is me! Otvättat ofräscht hår och hade inte riktigt tänkt igenom min "outfit". Men oftast har jag hellre mysiga kläder (speciellt på vintern), än ser "snygg" ut. Hade även ordentlig huvudvärk (migrän?) hela dagen. Blök.
 
Vår fina nya värmeljushållare!
 

Studiehjälp!

Tränade igår, så gudomligt skönt! Tränade triceps, bröst och mage. Och det känns! Cyklade även en liten stund innan jag började träna också. Började skolan 10 idag och hade föreläsning till 3. Var hur pigg som helst, vilket jag tror beror på att jag tränade igår. Har varit überpigg hela dagen! Vid 4 åkte jag till tjejen jag hjälper med matematiken och det kändes bra och gick bra, men började bli trött då. Sedan åkte jag till Partille, till min moster, för att hämta min post som har kommit dit (har beställt eftersändning...). Och sedan åkte jag hem, gick och handlade och har nu precis ätit mat. Har haft fullt upp hela dagen och är helt slut! Är ledig imorgon vilket är riktigt skönt. Ska träna på förmiddagen och sedan handla igen (glömde några saker idag) och sedan plugga resten av dagen. 
 
Nu ska jag spela lite Starcraft!
 
 
Saknar att fota faktiskt... Inspiration tack!
 
 

Immunologi

Börjat min nya kurs, och hjälp vad mycket det är att ta in! Hade väldigt få raster dessutom och blev extremt trött. Men, det är riktigt intressan! Har föreläsning två dagar per vecka, ledig två dagar (pluggar) och på fredagen går vi igenom några uppgifter vi fått och diskuterar dem. Kallas för PBL, problem based learning. Lära sig genom att lösa problem, och tror faktiskt att det är en riktigt bra metod att lära sig på. 
 
Har precis ätit mat och är dödstrött. Har planerat att träna idag och orkar verkligen inte. Men jag ska åka till gymmet ändå! Blir förhoppningsvis piggare om en stund. Ska kolla lite på Being Human innan jag byter om och åker. 

Godmorgon!

Har precis fixat mig och gjort lite gröt jag ska äta till frukost. Börjar min nya kurs, immunologi, idag! Vi ska ha upprop kl 9 och sedan börjar min första föreläsning 10.30. Slutar 16.00 idag och det verkar som att det kommer en rätt så tuff kurs med mycket att plugga. Men jag ska minsann klara det! Är riktigt taggad faktiskt, kursen verkar otroligt intressant, och jag har en klasskamrat som redan har gått kursen. Fick låna hans immunologibok så att jag slapp köpa den själv. 
 
Idag ska jag dessutom träna för första gången på en månad! Det har blivit så mycket för mig att göra med tentan, flytten och alla uppgifter jag haft det senaste med kursen. Min kondition har blivit sämre sedan jag slutade träna och jag har gått ner 2-3 kg. Inte bra. Men nu ska jag börja igen!

Dagens middag!

Idag har jag planerat att göra ost- och skinkpaj, eller Quicche Lorraine som det också kallas. Har redan gjort degen och den ska stå i kylen en liten stund innan jag ska fortsätta med pajen. Fördelen med matpajer är att de är så otroligt mättande! Det blir dessutom mer än vad två personer orkar äta till middag, så då har vi mat över till lucnh också! 
 
Jag har suttit i några timmar och bara kollat serier nu. Eller ja, en serie. Hittade en serie på Netflix som är brittisk och heter "Being Human". Den handlar om en varulv, vampyr och ett spöke som bor i ett hus tillsammans. Lite speciell men faktiskt riktigt bra. Spännande och rolig. Vissa personligheter är riktigt starka! Jag har i alla fall fastnat och har sett på ett flertal avsnitt i rad nu. 
 
 

Scribblenauts Unlimited

Usch, jag har massa disk att ta hand om. Både ren disk från igår men också smutsig från imorse. Och vi använder på tok för många glas! Vi kanske ska lära oss att använda ett enda glas och bara skölja ur det istället för att använda 10 glas på en dag. Vi har ju inte riktigt någon diskmaskin och vi får inte riktigt plats med någon heller. Det är ju inte extremt jobbigt att diska när man bara är två. Vi försöker dessutom att diska allt innan vi går och lägger oss. Och vi lyckas rätt bra! När jag bodde hos två kompisar förut (flyttade ut därifrån för ett år sedan) var det alltid sjukt mycket disk i diskhon som kunde ligga där i dagar. Och det luktade ruttet och dött, och på sommaren hade vi nästan en egen bananfluge-odling där... När man bor tre och det är bara en av dem (jag) som diskar sina grejer så blir det ingen större skillnad. Man orkade inte bo så tillslut. Är därför glad att jag hittat en pojkvän som också vill ha det rent och snyggt, och diskat. Och som faktiskt också gör det. 
 
Jag installerade ett nytt spel förut som jag har hört talas om ett flertal gånger, Scribblenauts Unlimited! I spelet får man olika uppgifter man ska lösa. Och man ska lösa dem genom att skriva ett substantiv (och ett adjektiv) och få ett objekt som man kan använda för att lösa problemet. Spelet är ju väldigt platt och tecknat. Men det är fina färger och ett mysigt spel att spela. Man får även tänka efter ordentligt när man ska lösa problemen. Och det är faktiskt lite roligt! 
 
 

Hemnätverk

Har fixat en hemgrupp i vårt hemnätverk. Har kopplat in mina externa hårddiskar i min stationära dator, så nu kan alla som är med i mitt nätverk hitta dem. Alla mappar på alla datorer är också tillgängliga. Det är rätt skönt att ha det så, då kan jag nå alla saker som finns på min stationära via min laptop. Eller nå mina två hårddiskar som är ikopplade i min stationära från min laptop. Slipper flytta på hårddiskarna, så nu sitter de där de är, och stannar där! Det går ganska fort att föra över filer också, så det är inga som helst problem med att ha det på det sättet! Jag är ju dessutom ett ganska stort fan av att underlätta för mig själv. Man kan kalla det lat! Men det är vi lata som kommer på de bästa lösningarna faktiskt, tro mig! Jag gillar även namnet på min hårddisk också, Allspark! Den andra har jag döpt till Stone Head. När jag och min syster var yngre fick vi en hårddisk av min pappa som vi döpte till "Stens Huvud". Varför vet jag inte. Man tänkte på ett spännande sätt när man var yngre, och var aningen flummigare! Men sedan hade vi inbrott i vårt hus och hårddisken var en av de saker som blev stulna. Riktigt synd, eftersom jag och min syster fotade extremt mycket på den tiden, och alla våra bilder fanns på den hårddisken. Ni andra som också har fotograferat mycket vet hur mycket tid och jobb man lägger på det. Alla bilder blir inte bra, men vissa blir faktiskt det. Och bilder är minnen! I vilket fall som helst. När vi fick den nya hårddisken fick den heta "Stone Head", som version 2 av "Stens Huvud". Nu fyra år senare heter den samma sak och jag har inte ändrat namnet. Jag ska iallafall ta och köpa en ny hårddisk och göra backup på den hårddisken eftersom att alla bilder jag fotat sedan 2009 finns där. Hade varit lite dumt och hårddisken kraschar och alla försvinner. 
 
 

Frukost!

Imorse kunde jag verkligen sova hur länge jag ville! Hade ingen tid alls att vara tvungen att gå upp till. Underbart! Killen skulle dock till jobbet (han gick nyss) så han drog upp mig ur sängen så att jag skulle äta frukost med honom. Att gå upp 11 är ju inte så farligt ändå. Men jag hade nog annars legat och dragit mig ett bra tag till. Det är ju faktiskt mysigare att äta frukost ihop. Vi gör ju inte det på vardagarna eftersom båda går upp olika tider på morgonen. Men då får man se till att göra det till helgen istället! 
 
Igår när vi handlade så köpte vi bara vanlig naturell fil istället för smaksatt fil. Sedan köpte vi lite frusna bär och tänkte att det är bättre att ha i filen än socker eller sylt. Så vi åt det till frukost imorse och hjälp vad gott det är! Hallon är dock lite sura så jag tog bara lite extra socker i för att jämna ut det. Idag var även första dagen som vi använde vår kaffekokare! Vi har ju druckit kaffe innan, men det har ju varit Nescafe som löser upp sig själv. Både kaffesorterna  är väl goda, men det är kul att variera lite! 
 
Jag har inga större planer för dagen; är ju ledig! Men ska nog städa toaletten lite. Som f.d housekeeper och molekylärbiolog känner jag att jag har blivit megapedantisk och ska städa allt supernoga. Som housekeeper städar man ställen man aldrig tänker på att man kanske borde städa, och som molekylärbiolog tänker man på alla bakterier, (speciellt patogena) som växer överallt. Jag springer runt och städar lägenheten och speciellt i köket hela tiden. Men när det kommer till mat, och köket, så är det extremt noga att bra hygien. Så är det bara! 
 
 

Aldrig mer...

Sista dagen för inlämningen var igår på mina labbrapporter. Och herregud vad jag stressade! Jag åkte hem, städade lite och sedan satte jag mig och skrev. Det tog inte lång tid att skriva själva texten. Det som däremot tog lång tid var att fixa alla tabeller och grafer i excel. Det är ju inte riktigt varje dag man sitter i excel och gör grafer. Jag vet ju hur man gör, men glömmer alltid av det mellan varje gång. Så irriterande! Tog mig timmar att fixa klart resultat-delen i rapporten. Var i alla fall klar vid tjugo i nio, och den lättnaden jag kände när jag skickade in den är oförklarlig! 
 
Denna helgen är den första på länge då jag helt ledig från plugg. Har tvättat idag och lagat en extremt god middag. Har även kollat lite serier med killen och vi ska sitta och spela en liten stund. Det enda problemet är dock att jag inte har lust till att spela. När jag är tvungen till att plugga och göra annat är jag jättesugen, men nu känner jag inte alls för det. Så typiskt! Jag får väl iallafall hitta på något vettigt att göra och inte bara sitta här och rulla tummarna...

Jobbdag!

Gick upp halv 5 imorse för att åka och jobba. Lade mig runt 8-9 och vaknade faktiskt utvilad! Det gick bra att jobba, inte alls jobbigt. Min rygg klarade det bättre idag än senast. Man står ju upp konstant så det känns ju lite i ryggen. När jag kom hem var jag dödstrött. Tog en lång dusch, hur skönt som helst! Sedan gick jag lade mig och sov en bra stund. Och det behövdes verkligen. Nu är jag lite piggare igen och ska snart äta mat och sedan ska jag ta tag i plugget!

Födelsedag!

Dagen börjar gå mot sitt slut, iallafall för mig! Har lagat lite mat/kvällsmat och lämnat högtalarna till min klasskamrat nu. Det har inte gått överdrivet bra med labbrapporten. Det är så svårt att skriva! Om en liten stund ska jag lägga mig och sova eftersom jag börjar 6 imorgon och ska gå upp runt 4-5. Är väl inte supertaggad på att gå upp så tidigt, men jag behöver jobba! Jag är nog faktiskt tillräckligt trött för att somna nu också, så det är ju positivt! Jag hoppas dessutom att det går bättre att skriva på labbrapportern imorgon efter jobbet. Och hoppas att jag till och med hinner klart med den! 
 
Min syster fyllde 20 år idag! Ska kanske åka till Halmstad för att fira henne på fredag, under förutsättningen att jag är klar med rapporterna då. Får hoppas att det går!

Typiskt...

Är riktigt trött och behöver någon slags av energi (powernap är inget alternativ).Mjölken är slut så kaffe blir det inte. Och jag hade lämnat mitt kontokort till min kille när han skulle handla i helgen, och fick inte tillbaka det, så självklart kan jag inte gå och handla heller. Jag får försöka ta mig igenom denna dagen ändå på något sätt. Men jag ska handla lite senare när han har kommit hem sen ikväll. Har hittills blandat aktiviteterna idag mellan rapportskrivning och spel. Går riktigt bra för mig på Starcraft nu! Jag blir i alla fall bättre och bättre! 

The Creative Process

Har verkligen ingen lust att skriva labbrapport... Läste igenom de kommentarer jag fick på den första labbrapporten jag skrev och som de har rättat nu. Hon som rättat den klagar på att jag upprepar mig vid ett flertal tillfällen när det klart och tydligt står i handledningen att det är så som vi ska skriva den. Har följt handledningen slaviskt, och det är just det som hon klagar på. Förstår inte riktigt hur man ska göra annars? Har inte direkt fått några andra instruktioner om hur man ska skriva den satans labbrapporten. Usch. Arg och grinig, men jag behöver bara ha fått 12 p på presentationen jag gjorde igår för att bli godkänd. Totalt kan man få 16 p på dessa labbrapporter och jag orkar inte ens bry mig om att göra dem. Men det är väl dumt att skita i det så jag får väl ta och göra dem ändå, även om jag verkligen inte orkar. 
 
Hittade denna bilden på 9GAG och hjälp vad bra den stämmer! 
 
 

Godmorgon!

Tro det eller ej, men jag är ledig idag och gick upp 6. Killen brukar gå upp innan 6 och jag bad honom att väcka mig. Jag ska jobba imorgon, kl 6 på morgonen, och då måste jag gå upp 4. Så jag kände att det var bra att gå upp tidigt idag så att jag kan somna ikväll. Måste typ lägga mig vid 8 för att få sova 8 timmar till 4. Idag ska jag nog bara skriva klart så mycket som möjligt på rapporten som jag började lite på igår. Sedan ska jag åka in en snabbis till stan och lämna ett par högtalare till en klasskamrat som behöver dem till sin presentation på torsdag. 
 
Jag laddade ner F.E.A.R. 3 igår efter mycket tjat av pojkvännen. Visste inte riktigt vad det var för spel innan jag spelade det... Men jag kände igen jättemycket och kom på att jag faktiskt hade spelat det innan för några år sedan när den kom ut. Hur kunde jag glömma av att det var just F.E.A.R. 3? Det är ett "skräckspel" i FPS. Jag har inte spelat så långt, men det man gör är att man springer runt i ett fängelse med någon psychic person och dödar folk som försöker skjuta en. Och så händet det massa äckliga och läskiga grejer hela tiden. Usch! Inte riktigt min typ av spel. Men det är ju alltid kul att testa på något nytt!
 
 
 

Presentationen

Woho, äntligen har jag gjort presentationen! Jag pratade lugnt och långsamt för att få klasskamraterna att förstå vad vi pratade om. De flesta tyckte nog att det var intressant och det är det ju också. Föreläsaren satt och nickade uppmuntrande mot oss också! Bra tecken kanske? Nu är jag i alla fall hemma och ska ta något att äta. Är riktigt trött och vill väl egentligen sova, men dumt att sova nu och inte kunna sova inatt. Dessutom måste jag börja skriva på mina labbrapporter som ska in senast på fredag. Stressigt! Ska kanske åka ner till Halmstad på fredag och fira min systers 20-årsdag så jag vill ju gärna vara klar helst innan dess. 
 
Bråkar fortfarande med min dator som vägrar bli snabbare än vad den är. Otroligt störande på alla nivåer! Men ska prata lite mer med några kompisar, pappa och googla lite mer!

Seg dator...

Får panik på min dator. Inte min laptop men min stationära. Den vill aldrig göra det som jag vill. Så sjukt långsam och hänger sig direkt. Vet inte riktigt vad problemet är men ska kolla runt lite och se om det går att fixa. Hade varit skönt att fixa eftersom jag typ känner för att kasta ut den från balkongen just nu. GAH. Har försökt att spela Starcraft nu ikväll men det fungerar verkligen inte. Orkar inte! Har suttit och gått igenom presentationen nu ikväll och ska göra det lite mer senare ikväll så att allt känns bra inför imorgon. Imorgon åker datorn upp på operationsbordet också...

Pangkakor!

Det blev pannkakor ikväll! Mjölken började bli dålig och likaså äggen så det var bara bra, och det går så snabbt och lätt att göra. Dessutom är det ju riktigt gott också! Ska börja vid 8, halv 9 med att gå igenom presentationen med min klasskamrat. Skype och Google Drive är världens bästa "uppfinningar"! I drive kan två personer ändra i samma dokument/presentation på samma gång och i Skype kan man prata med varandra samtidigt. Perfekt! Hur pluggade man förr egentligen? Jag har verkligen försökt göra mina studier så digitala och så enkla som möjligt. Försöker underlätta allt. Alla dokument, anteckningar etc ligger på molnet Google Drive och jag kan nå dem från telefonen, stationära datorn och laptopen. Från överallt! Man minskar pappersanvändningen rejält faktiskt. Och varför åka in till skolan och diskutera med klasskamrater när man kan sitta hemma med sin morgonfriss i morgonrocken med en kopp te och babbla plugg? Det blir faktiskt mycket bekvämare på det sättet. Och tar mindre tid! Som den lilla tekniknörd jag är så älskar jag allt nytt som kommer och underlättar för mig som student. Jag är ju dessutom väldigt lat och vill att allt ska vara så lätt och tillgängligt som möjligt. Den late kommer även med de bästa lösningarna för att slippa göra något! Kan väl vara både för och nackdelar med att vara lat såklart. Man får sällan något gjort. Jag har dock verkligen tagit tag i det och fått mer disciplin, men bara för det så vill jag ändå underlätta för mig själv. Varför inte liksom? Man får tid över till andra roliga saker också!

Matlagning!

Efter att ha stått och lagat köttbullar så sjukt länge igår ska jag knappt laga mat idag. Ska visserligen fortfarande äta, men det blir nog omelett och bacon eller skinka istället för något mer avancerat. Har dessutom min presentation imorgon så jag måste fokusera mer på den än att laga mat i tre timmar. Jag tycker ändå att det är roligt att laga mat nu faktiskt. Speciellt nu när man har ett helt eget kök. Lite jobbigt när man är inneboende hos någon. Vårt kök är dock pyttelite så det är väl det enda negativa. Men bor man i en liten tvåa så får man ta det. Vi klarar oss ändå, även om det är lite knepigt. Jag måste även vara kreativ och komma på någon mer mat vi kan göra i veckan. Jag har några få idéer vad man kan göra med kyckling; flygande jakob, pasta och kycklingröra, kycklinggryta etc etc. Ska nog även göra någon paj, ost och skinkpaj (eller Quiche Lorraine som det också heter). Jag får väl skriva en lista eller något över alla idéer och maträtter jag hittar. 
 
Har presentationen imorgon. Lite nervöst faktiskt. Det kan gå lite hur som helst! Men jag tycker att jag kan det som jag ska presentera så det lär inte bli några problem. Ämnet är ju så intressant också. Kommer lära mig mer om det i nästa kurs, immunologi, som jag ska läsa. Längtar verkligen!
 
Från 1918 när influensan härjade. Liknar lite de lappar som hängdes upp om svininfluensan 2009. Däremot var våra lite mer informativa.
 
 

Köttbullar!

Jag älskar hemmalagade köttbullar! Äter hellre det än färdiga köttbullar som man kan göra. Gjorde köttbullar idag på 800g köttfärs. Tog runt 2,5 timme att tillaga. Det tar ju sån tid att rulla köttbullarna och jag rullar dem inte med händerna heller utan använder skedar för att rulla dem. Funkar riktigt bra faktiskt! Och de blev gudomliga! Glad att jag gjorde så mycket, blev en massa över som jag fryste in! 
Har suttit och pluggat mer eller mindre hela dagen. Stod och pratade med min klasskamrat som jag jobbar på presentationen med under tiden som jag stod och lagade mat. Multitasking! Pratade såklart om arbetet. Går riktigt bra nu och presentationen är snart klar. Bara några sidor till som ska fixas. Ska in till skolan tidigare imorgon för att plugga och öva på presentationen. Kommer nog gå bra!
 
Ska plugga lite till ikväll och sedan ska jag spela lite!
 
 

Göteborgsväder

I Göteborg har det regnat konstant de senaste veckorna. Om de inte har regnat har det varit mulet och molnigt, med andra ord riktigt tråkigt väder! Idag är det väl första dagen på länge som det faktiskt är minusgrader ute. Surprise! Vi blev lovade kyla och snö redan i fredags men den kommer ju aldrig på beställning. Men vad är det som händer i Göteborg när det väl är minusgrader då? Vatten + minusgrader = snö, eller hur? Jo men då försvinner molnen. Då är det klarblå himmel hela dagen. Får vi någon snö? Skulle inte tro det! Sedan kan ju minusgraderna delvis förklaras av att det inte finns några moln på himlen. Men det är ändå lite surt att det inte snöar när det väl är minus. Jag gillar visserligen inte snö så mig gör det ingenting. Men snö är okej så länge jag slipper gå i det. 

Ikea-häng!

Idag blev det plugg! Gick upp innan 9 och fixade mig och åt frukost eftersom en klasskamrat skulle komma och plugga med mig. Vi har ju vår presentation på tisdag! Var lite förvånad övar att vi var så effektiva som vi var. Fick gjort riktigt mycket och vår powerpoint börjar likna något nu. Det är dock en del saker som jag ännu inte förstår och måste läsa mer om, men det hinner jag. 
 
Efter att vi hade pluggat tog jag och killen en sväng till systemet och köpte lite dricka. Det var meningen att vi skulle ut men våra kompisar bangade. Yay! Vi åkte hem igen, åt lite mackor och sedan åkte vi till Ikea. Vi planerade att köpa några skålar, en fruktskål och gardinstänger. Men det slutade med att vi köpte 20 andra grejer också. Inte konstigt, med tanke på att man måste gå igenom hela butiken för att komma till det man ska ha. Men det var nödvändiga saker; vi köpte gardiner (mörkläggning) till sovrummet eftersom att vi inte hittade några rullgardiner. Sedan köpte vi lite vinglas, dörrmattor, lådor till hyllan, blockljus etc. Väl hemma började vi diska alla skålar vi köpt (och övrig disk), samt fixa massa i lägenheten. Hade fortfarande kvar kartonger från möblerna vi hade köpt och det var riktigt skönt att få bort dem! Vi har ett soprum med källsortering. Lite jobbigt tänkte vi när vi flyttade in. Men vi ska faktiskt vara så duktiga och sortera våra sopor numer! Drar mindre på jordens resurser om man faktiskt kan återvinna det mesta istället för att elda upp det, som leder till mer utsläppt koldioxid and so on. 
 
Nu lite senare ikväll kollade vi på "Hur många kramar finns det i världen". Underbar film, speciellt skådespelarna! Däremot var den lite långtråkig och liknade mer en dokumentär. Deras tidigare film, "Hur många lingon finns det i världen" var faktiskt lite bättre med mer action i. Men alla filmer kan inte vara likadana och denna film hade ett syfte; få förståelse för förståndshandikappade. Man träffar inte på så många när man är ute och de flesta har nog faktiskt fördomar, som man ofta har om sådant man inte känner till. Men här fick man lyssna på skådespelarnas egna erfarenheter och vad de känner och tycker. Om hur de vill bli behandlade. Man behöver höra det och försöka förstå själv hur svårt de har det i ett samhälle där otroligt mycket fördomar och hat existerar. Tumme upp för den filmen! 
 
Mina nya fina lila blockljus! 
 
 

Funderingar

Om ett halvår kommer jag ha tagit kandidatexamen och kommer inte ens ha fyllt 22 år. Då har jag också pluggat i 15 år. Det är två tredjedelar av mitt liv! Om ytterligare två år kommer jag ha tagit masterexamen (om allt går som planerat) och 4-5 år efter det har jag dessutom också doktorerat. Jag kommer vara ungefär 27 år när jag är helt klar och kommer ha pluggat i ca 20 år. Det är helt sjukt hur länge det är! Jag funderar lite också om jag verkligen kommer klara av det. Att klara av allt utan att ta en paus mellan. Men jag vet att det är detta jag vill göra, så varför vänta? Jag har inte direkt några problem med att studera heller. Jag älskar det. Jag älskar att lära mig! Däremot är det påfrestande och man måste ha disciplin. Men om jag vill klara det så kommer jag göra det! 
Det är iallafall skönt att jag har kommit så långt som jag har kommit. Och om någon vecka kommer jag påbörja näst sista kursen för kandidatprogrammet.

Nöjd!

Jag trivs så bra i lägenheten! Alla möbler har hamnat på plats och passar in så bra, trots att lägenheten är rätt så liten. Men, den är mysig och sovrummet är stort. Däremot är vi nästan bara i vardagsrummet eftersom datorerna och soffan är i vardagsrummet. 
 
Igår var min första dag på jobbet där jag paketerar olika produkter. Det luktar så himla gott och trots att arbetet är väldigt monotont så tycker jag faktiskt om det. Jag kan bara koppla bort allt logiskt tänkande och kan bara fundera på andra saker. Eller inte tänka alls och bara fokusera på jobbet. Däremot var det lite jobbigt att stå upp i 8 timmar, fick lite ont i ryggen. Men det är en vanesak! Jag får helt enkelt ta och träna ryggen lite mer också. Jag ska försöka jobba lite mer denna veckan om det finns tider till det. 
I övrigt så började jag skolan idag igen. Vi har inga föreläsningar utan det är bara presentationer som vi ska lyssna på. Mycket intressant faktiskt! Jag och min klasskamrat ska dessutom presentera om influensa A viruset och det är galet intressant! Varje år läggs 200,000 personer in på sjukhus för att de drabbats av influensa A i USA. Och 36,000 personer dör av det varje år i USA. Och då är det bara en "vanlig" säsongsinfluensa. Det sägs även att ca 50% av USAs befolkning drabbas av influensan varje år. Oftast är det bara mycket små barn, äldre personer samt personer med nedsatt immunförsvar som drabbas hårdast och som faktiskt kan dö av det. Hemska saker det där! 
 
Jag ska läsa på mer om influensan imorgon innan jag börjar skolan. Skönt att bo närmare skolan och slippa byta buss/spårvagn tre gånger. Nu går min buss hela vägen!

Far Cry 3

Så underbart att ha fått upp datorn, skrivbordet och skrivbordsstolen. Har även installerat om datorn och har numer Windows 8.1 på den. Älskar det! Försökte spela Far Cry 3 på datorn men det laggade så sjukt mycket. Hittade drivrutinerna till grafikkortet och uppdaterade dem, och då fungerade det, woho! Far Cry 3 är riktigt roligt faktiskt. Spelade det innan när min kille hade skaffat det, på hans dator. Och nu har jag det på min egna dator! Gillar miljön som man spelar i. Mycket grönt och fina färger. Man kan även spela co-op och har gjort det lite nu ikväll med killen och en kompis.
Är ledig imorgon från skolan men har bokat ett arbetspass, så ska jobba från 14.20 - 22.45. Lite nervöst, har inte jobbat där innan, men det ska bli spännande!
 
 

Inflyttad!

Inflytten var kaos! Vi hade hyrt en stor lastbil och lyckades få med oss alla killens saker, plus alla saker vi skulle ha från Ikea. Sedan åkte vi till lägenheten och var upp allt! Och hjälp vad mycket grejer det var. Sedan åt vi mat innan vi åkte hem till mig och hämtade mina grejer. Väl hemma hos oss igen fick vi inte in sängen i förrådet. Lite jobbigt med tanke på att vi inte kan ha den någon annanstans? Men det löste sig som tur var! Sedan var vi uppe hela natten och skruvade ihop köksbordet, stolarna och soffan. Diskade alla saker som skulle användas i köket etc. Och sedan gick vi och lade oss för att sova! Och det var underbart att vakna upp i lägenheten. Vi gick upp 9 och åt frukost och fixade oss. Jag fick dock helt plötsligt superont i ryggen, förmodligen p.g.a allt bärande och runt-springande igår. Satt ju in princip aldrig ner! Men i vilket fall som helst, killen satte ihop soffbordet och så gjorde vi toastade mackor. Såå gott! Därefter åkte vi till NK för att gå på rean där, och jag åkte till min moster efteråt och städade ur hela rummet som jag hade bott i..Sedan åkte jag hem, handlade och tillagade köttfärsås och spagetti! Vi har även hunnit bygga ihop skrivbordsstolarna, skrivborden och vår Expedit-hylla. Vi visste inte riktigt var vi skule placera den, men vi bestämde att ställa den intill väggen och sedan med skrivbordens kortsida mot den. Vi har ju inte riktigt så jättemycket med plats vilket är lite jobbigt. Men nu när vi har fått iordning på allt så är det supermysigt! Det är bara ett par lådor som ska packas upp också innan allt är klart. 

Godmorgon!

Om en liten stund är det dags för mig att åka in till stan. Ska koppla in vår router i lägenheten och registrera oss så att vi får internet. Sedan ska vi nog ta en sväng till Ikea och köpa lite småsaker så vi slipper göra det imorgon när vi flyttar. Jag har inte sovit så superbra inatt. Kunde inte somna, och vaknade sedan vid halv 8. Minimal sömn, japp! Har inte sovit sedan dess så får väl se hur pigg jag kommer vara idag. Har inte heller någon mat hemma. Jag har inte handlat någon ny eftersom vi ska flytta. Bättre att göra det när vi har flyttat. Nu blev det ju så tokigt med att vi inte kunde flytta in i måndags, men jag får väl ta och äta någon mat i stan som frukost. Det löser sig! 

Stress!

Jag är lite smått stressad. Ska flytta den 5e januari och har en presentation den 14e. Den 17e ska två labrapporter in. Jag är lite osäker på hur jag ska klara av det, samtidigt som jag ska jobba två dagar varje vecka. Men, jag hoppas att jag klarar av det. Och jag tror verkligen att jag kommer göra det. Får helt enkelt prioritera bort träningen, dessvärre. Men skola och jobb går faktiskt före. Min kropp är däremot inte kaotisk. Jag är smal och lär inte bli tjock (på nyårsafton vägde jag mig hos min syster och vågen stod på 43 kg! Den stod dock snett så när jag vägde mig igen vägde jag över 50. Fick en liten hjärtattack där...). Jag har dessutom hållit min vikt, så jag har förhoppningsvis inte tappat några muskler. Jag rör mig annars en hel del, även om det inte är så utmattande. Men bättre än att sitta still iallafall! Jag längtar iallafall tills vi har flyttat och fått iordning på allt! Ska bli skönt att få ha ett eget, riktigt hem! 

Nyårsafton

Lite sen uppdatering, men jag är en rätt upptagen människa nuförtiden! På nyårsafton åkte iallafall jag och killen till Halmstad för att fira den med min syster som bor där. Vi tog Öresundståget och var framme runt 2. Sedan hade vi det trevligt en stund innan vi började laga mat. Det blev basilikamarinerade räkor med sallad och vitöksbröd. Räkor är inte riktigt min grej så det var inget jag åt av. Men herregud vad jag älskar vitlöksbröd! Och sallad! Därefter blev det hasselbackspotatis med vitlök- och rödvinsmarinerad oxfilé och rödvinssås. Jag och min syster tog på oss att göra rödvinssåsen själva. Vi försökte göra det förra året och den blev totalt kaotisk. Inte god någonstans (berodde på vinet också). Iår hade vi ett annat vin som vi testade att göra sås på. Och det gick väl sisådär? Inte lätt att bara följa ett recept. Hade gärna stått bredvid någon som faktiskt vet hur man gör och kollat på. Och mitt upp i allt såskokande drack jag bål, cider samt en shot. Så mot slutet blev det rätt flummigt! Men ingen klagade (alla var väl redan tillräckligt packade...) på såsen så det är ju bra! Maten var riktigt god. Jag gjorde en tzatziki också. Men det fanns inte så mycket yoghurt och jag råkade ta lite för mycket vitlök i... Men det gjorde inget! Jag älskar vitlök! Dessvärre gör inte min pojkvän det lika mycket som jag gör. Till efterätt blev det Tiramisú. Men vid det laget var alla proppmätta. Middagen var ändå rikigt lyckad och god! Efter middagen åkte vi iväg till en fest där det var 99,9% tjejer och alla var svartklädda förutom min kille. Där var vi fram till tolvslaget. Vi gick ut och kollade på raketerna, öppnade vårt mousserande vin och skålade in det nya året! Sedan gick vi vidare till ett uteställe i Halmstad. Det var riktigt fint och sjukt mycket folk ute! Men efter några timmar tröttnade vi och gick återigen hem. Kan även tillägga att jag aldrig mer kommer gå i klackskor. Hjälp vad ont i mina fötter jag hade efteråt!
 

Nycklarna!

Hämtade nycklarna idag! Vi gick upp innan 10 och tog oss in mot stan. Eftersom att kvarterskontoret inte öppnade förrän 12 så gick vi runt på stan och kollade lite. Killen köpte nya handskar och jag köpte nya vantar. Rean är ju inte avslutad än på de flesta ställena. Det verkar till och med vara mer rea nu? Sedan gick vi till Elgiganten. Hittade en badrumsvåg och ett USB-minne. Sedan åkte vi mot lägenheten och fick nycklarna! Vi kollade igenom lägenheten och tror nog att vi får plats med allt vi vill ha där. Sedan gick vi till Ica för att se hur långt det var. Handlade lite skafferi-mat; olja, kryddor, pasta, havre etc. Gick runt lite i området och kollade in gymmet som vi förmodligen kommer börja på också. Ligger verkligen supernära! Och man får en hel del fördelar som student. Det känns bra med lägenheten och vi flyttar på lördag! Kommer verkligen att bli superbra! 
 
Gott nytt år förresten!
 
Jag och killen på nyårsfest!
 
 


Instagram
RSS 2.0